• 9.378.498 stemmen

Halloween (2007)

Horror | 109 minuten / 121 minuten (unrated version)

Genre: Horror

Speelduur: 109 minuten / 121 minuten (unrated version)

Alternatieve titel: Rob Zombie's Halloween

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Malcolm McDowell, Scout Taylor-Compton en Tyler Mane

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 25 oktober 2007

Plot Halloween

"Evil has a destiny."

Nadat Michael Myers als 10-jarig kind een gruwelijke slachtpartij aanrichtte, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu, 17 jaar later, komt hij per ongeluk vrij en keert onmiddellijk terug naar zijn woonplaats Haddonfield, op zoek naar zijn jongere zus. Iedereen die zijn pad kruist, is in levensgevaar.

Michael Myers

Dr. Samuel Loomis

Michael Myers, Age 10

Annie Brackett

Sheriff Leigh Brackett

Lynda van der Klok

martinovitch schreef:

4 Sterren dat is 8 op tien ik vind dat toch hoog voor een saaie film waarvoor geen reden is om hoog te oordelen.

Ik heb nergens gezegd dat er geen redenen voor zijn. Die heb ik 50 posts terug ofzo al aangegeven. Moet je maar eens goed teruglezen. Ik zei alleen dat jij geen enkel argument geeft (buiten beschouwing gelaten wat ik van die argumenten zou vinden, want het is immers jou mening). Dat is een feit. Daar kan je me moeilijk op aankijken.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Max en Joep schreef:

wat een arrogante opmerking en onnodige sneer naar mij.

Ach joh, dat heet iemand de wind uit de zeilen nemen. Dit soort opmerkingen houden de sfeer spannend

avatar van martinovitch

martinovitch

HorrorFilms4Life schreef:

Wat moet ik dan zeggen dat michael meyers is bij u moet langskomen dan krijgen we nog meer leuke moorden .

nee nee grapje maar jij wil dat ik argumenten geef.

ik zal der u geven.

Ten eerste Halloween films blijven goed.

Ten twee goede acteurs mooi verhaal.

Goed uitgewerkt en we krijgen ook meer te zien over zijn voorgrond en het is echt een geweldige film voor in de bioscoop te gaan kijken.

Ten derde er zit veel actie moorden en bloed in.

Tot slot alles voor een degelijke horrorfilm.

avatar van han de barman

han de barman

Dit was echt een goede film met een goed opbouwend verhaal.

Super geacteerd!

martinovitch schreef:

nee nee grapje maar jij wil dat ik argumenten geef.

ik zal der u geven.

Ten eerste Halloween films blijven goed.

Ten twee goede acteurs mooi verhaal.

Ten derde er zit veel actie moorden en bloed in.

Tot slot alles voor een degelijke horrorfilm.

Zeer leuke grap . Bedankt voor de argumentatie. Ik was daar erg benieuwd naar.

avatar van martinovitch

martinovitch

HorrorFilms4Life schreef:

Zeer leuke grap . Bedankt voor de argumentatie. Ik was daar erg benieuwd naar.

Is graag gedaan.

fijn dat ge het een goede grap vind hat al niet anders verwacht van een horrorfan! Horror is ook mijn favoriete jengre.

avatar van xentos

xentos

had er meer van verwacht een 2**

avatar van MissLucifer

MissLucifer

Geweldige remake! Ook interessant hoe Michael Myers in deze wat eh... Menselijker lijkt... Ofja, ik bleef zitten met het idee dat ie niet gestoord is, maar autistisch... Met die ziekelijke focus op maskers en moorden enzo, tjah... Lijkt er verdomd veel op. Verder... Goede acteurs, vooral Daeg Faerch joeg me de stuipen op het lijf (ik zou m dus echt niet ergens willen tegenkomen zeg maar ). En qua ranzigheid zag het er wat realistischer uit dan het origineel, en dat kon ik ook wel waarderen. 5*

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

Friac schreef:

Zombie zou de jonge Michael ook vrij veel laten praten, 'om het publiek mee te laten voelen met het volwassen personage'...Benieuwd hoe dat zal uitdraaien.

een killer is net alleen maar enger als hij geen gevoel toont en onbegrijperlijk is naar mijn mening.

als je niet snapt wat in hem omgaat en mysterieus is en daarvoor niet kunt snappen wie en waarom, dat maakt het spannender..

in het orgineel zag je zijn gezicht niet en zei hij geen woord dat vond ik juist goed aan michael myers, wie was hij? dat maakte hem creepy.

dat mysterieuze zal hij dan wel missen in deze film, jammer genoeg... ik ga hem nu kijken.

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

nja net gezien, geen slechte film opzichzelf zombie zorgt voor veel bloederige scenes en slachtpartijen waar hij goed in is maar ik vond het gewoon niet michael myers, dus de film kreeg me niet echt te pakken.

ben momenten weggelopen om wat aan te klooien op de pc..

dat zegt al genoeg.

ik hou het liever bij het orgineel ook al is die oud.

2.5 voor de moeite en rob zombie

avatar van 606

ik had geen verwachting en het viel me enigsins niet tegen.

3,5 ster

avatar van aerts007

aerts007

het begin vond ik langdradig,na een tijdje was hij wel te pruimen!

Een sobere 2!

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Niet meer dan redleijk, maar ik had er meer van verwacht. Niet omdat ik de Halooween films per deel beter zie worden, maar omdat meneer Zombie de film regiseerde... vind zijn House of 1000 Corpses en The Devils Rejects erg goede en vermakelijke films. Zijn Haloween viel me echter tegen.

En nee, dit is niet omdat we 'de achtergrond' van Myers te zien krijgen. Ik heb vaak een hekel aan mensen die zeggen datze bv benieuwd zijn naar een nieuwe killer film, omdat ze de achtergrond wel interessant vinden van een moordenaar, en dan tenslotte (na het zien van de nieuwe film) aankomen met: 'ja, maar toen hij nog een mysterie was was hij interessanter'. Ja, kijk dan niet...! je weet wat je te verwachten staat: moeilijke jeugd.

Ik wil ook niet moeilijk gaan doen en het verafgode origineel erbij plukken. Persoonlijk vind ik dat Carpenter's film was overrated wordt: het was een goede film (vooral dan in die tijd), maar niet meer dan dat. Aardig om een keer te zien (vooral omdat het als 'klassieker' beschouwd wordt) maar toch geen film die in mijn top 10 horror komt te staan. Verder vind ik dat remakes nooit een origineel kunnen 'verkrachten': je meot de films niet op elk vlak met elkaar vergelijken. Een korte vergelijking is misschien leuk en aardig, maar je moet je wel blijven realiseren dat je naarverschillende films kijkt, van verschuillende regisseurs, met verschillende ideeen en invals hoeken etc. Het origineel kan door een remake nooit een slechtere film worden, is mijn stelling. Ik keek de film dus wat dat betreft onbevooroordeeld.

Maar goed, dat terzijde... Het grootste minpunt aan deze film vond ik het gebrek aan spanning. Cliche? Misschien, maar hij wordt toch nergens egt spannend. Als Zombie het dan op een pure slasher had gegooid was het niet erg geweest - we weten dat hij niet zuinig is met bloed, scheldwoorden etc... maar wat Zombie doet is de film 'opbouwen': we zien Myers als jongetje, krijgen in de film een introductie van bijna een uur, en dan gaat Halloween over op een niet al te beangstigende of snelle slasher: de balans tussen gore, spanning, drama, thriller en actie is niet zomaar uit balans, de balans is gewoon zoek. Wat wilde Zombie nou eigenlijk voor film? Ik neem aan horror, en dat is wel gelukt, maar niet op de juiste manier: dan had het niet zo cliche moeten zijn, of op momenten zo langdradig.

Halloween is geen slechte film: er wordt beter in geacteerd dan in andere films, met de gore zit het goed, het verhaal is vrij oke (al vroeg ik me tijdens en na de film af: waar wou Zombie nou eigenlijk heen met zijn verhaal? wat is het extra nut van deze film bovenop alle andere horrorfilms?) en je krijgt waarschijnlijk wat je verwacht - waarschijnlijk. Want als je net als ik wat hogere verwachtingen had, kom je bedrogen uit. Het is geen topper die ik als derde film van Zombie verwacht had, niet zo extreem of eigenzinnig of met voorliefde voor horror doordrenkte film die het had kunnen en moeten zijn...

Jammer, nu is het een meer clichematige doch goed te pruimen horror 2,5*

avatar van skullhunter

skullhunter

Ik vond hem super!

Ben een fan van de halloween-reeks.

Oke, deze hoort niet echt in het rijtje omdat het een remake is maar mag niet ontbreken in mijn collectie.

Heb niet veel momenten gehad dat ik weg dook achter een kussen, want als horror-fan ben je wel wat gewent.

Leuke vond ik dat je wat meer over zijn verleden te weten komt.

Ben eigenlijk ook wel benieuwd of er nog een prequel komt van halloween.

Gewoon een film gebasseerd op de jonge jaren van mIchael om het verhaal compleet te maken.

Film geef ik een 7.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Vorige week bekeken deze.

Wel redelijk uitgewerkt deze film. Interessant gegeven om Michael Myers wat langer als een 10 jarige te zien is dan in het origineel.

Lijkt me lastige klus om een klassieker in een nieuw jasje te steken en dan ook nog eens goeie waarderingen te krijgen van fans, in dit geval de Halloween-liefhebbers.

Naar mijn mening best wel vermakelijk deze film.

Wat me ook opviel is dat Rob Zombie een paar van de cast van

The Devil's Rejects in had zitten.

Maar de leukste verschijning vond ik toch weer van Danny Trejo, weliswaar deze keer wat mindere ruige rol zoals ik dat van hem gewend ben.

Over het algemeen mag deze film van mij wel 3* hebben

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Toch wel weer goed gedaan door rob zombie, maar ik had liever geen remake gezien van deze klassieker.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

er zaten wel meer dan

'een paar' van de Devil's Rejects-cast in

HorrorFilms4Life

Het waren er inderdaad wel meer dan een paar;) Toch vond ik The Devil's Rejects een veel betere film.

avatar van nacht

nacht

ik vind deze echt goed, beter dan het orgineel !

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

Het is een remake.. en misschien is dit wel raar om te zeggen dan, maar heb hem even totaal niet vergeleken met het orgineel om tot deze stemming te komen.. Het orgineel is vet en ja.. ik vond het idd wel iets hebben dat men niet veel te weten kwam over micheal..dat hij niets zei etc.. Toen ik deze remake keek kreeg ik gwn een ander beeld van hetzelfde verhaal en heeft het me een goede indruk gegeven.. in deze wordt in mooi verband weergeven hoe verstrooid micheal door de jaren heen wordt..ik vind het juist knap van Rob Zombie dat hij met hetzelfde verhaal een andere kijk geeft op Micheal.. heerlijk om eens te zien wat er dan daadwerkelijk achter het masker afspeelt.. ik vind het daarom ook ietwat jammer dat men deze film minder gaat waarderen omdat ze hem slechter vinden dan het orgineel..zelf geef ik daar geen mening over.. ik stem dan ook op deze film alsof er hier maar een van is en laat het orgineel even buiten beschouwing.. en niet om de vergelijking te kunnen maken en te zeggen welke beter is.. dat doet er in mijn ogen niet zo toe..WANT zelf ben ik echter van mening dat als het juist niet anders was dan het orgineel (dus dat Rob je MIcheal net als het orgineel niet zonder masker etc liet zien) is een remake in mijn ogen idd overbodig, maar in dit geval juist niet.. het is een goede horrorfilm, een van de betere van het jaar 2007

avatar van sylphil

sylphil

Goeie remake, heb uiteraard de vroegere versies ook gezien en deze doet daar zeker niet voor onder.

Ben het met de recensist boven mij eens, is één van de (weinige) betere films van de laatste tijd...

Zeker de moeite waard voor de liefhebber om te kijken.

avatar van Sasja

Sasja

Ik vond em ook erg goed alleen ik miste iets. iets wat wel in het orgineel zat. de scene met de kast

maar mister zombie heeft goed zijn best gedaan.

avatar van james_cameron

Volstrekt overbodige, inferieure remake. Regisseur Zombie leek met The Devil's Rejects (waarvan hier de halve cast opduikt) de goede kant op te gaan, maar neemt nu een flinke stap terug. De film voegt niets van waarde toe aan het origineel, is niet spannend en matig geakteerd. Wie gaf dit idee in godsnaam ooit het groene licht?

avatar van mikey

mikey

Het getuigt van lef om deze remake te maken. Of zombie is een beetje oenig. Deze film is namelijk niet te zien zonder een constant beeld van het origineel in je achterhoofd. Op een gegeven moment raakt deze film de draad kwijt met als voordeel dat je van het origineel af bent (dat wel). De verschillen zijn enorm. In deze film heeft Mikey een moeilijke jeugd achter de rug. Alle voorwaarden om uit te groeien tot een reusachtig WWF monster 'waren aanwezig'. Dat was in het origineel wel anders, hierin werd het gegeven in een enkele scène verteld. Daarnaast probeerde het origineel het verhaal en het beeld rustig te houden: licht, compositorisch (beeld vlakverdeling) en een heldere verhaalstructuur. Dat is handig want dan wordt je als kijker niet afgeleid van de essentie: horror en constante spanning. Zombie nam een andere weg en probeerde het beeld zo onrustig mogelijk te houden, rare afsnijdingen, hoofden vallen buiten het beeld, de acteurs zo hysterisch mogelijk laten acteren, om vervolgens de nacht-opnamen totaal ondefinieerbaar te laten. Soms wist ik minutenlang niet waar ik naar keek. Ook het camerawerk was onscherp.

Eigenlijk is deze film 2 in 1. Eerst de mislukte opvoeding en enkele psychoanalyses, vervolgens een soort van wraak, geen idee eigenlijk, het leek er op dat mikey wel degelijk motieven heeft, maar welke dit zijn, bleef onduidelijk.

Maar het belangrijkste is natuurlijk: blote tieners aan reepjes. De eerste michael was hier een stuk beter in dan deze. Maar het kan ook zijn dat deze michael een kick kreeg van de lijdensweg van zijn jonge slachtoffertjes. De moorden waren nogal moeizaam, langdradig (en walgelijk bovendien).

Michael in het origineel had een rustige enge uitstraling, maar deze michael leek toch erg veel op een Undertaker (wwf)-achtig figuur. Eerder een macho dan een raar/bevreemdend iemand.

Goed genoeg gebasht. Voor de exploitation/weird cinema lovers valt er best wel wat te genieten (als je hiervan houdt). En Zombies liefde voor white trash en cultuur is ook hierin weer oververtegenwoordigd.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik heb het origineel nooit zo gewaardeerd als de meeste hier, maar dit deel vond ik gewoon top. Er zat een goed verhaal in en de schepping van het overbekende monster is erg goed gedaan. Bovendien vind is Michael als reuzachtige boom inclusief klassiek maar angstaanjagend muziek gewoonweg een lopende nachtmerrie. De moorden zijn vet, ook al kreeg ik toch het idee dat Zombie de moorden goed te praten door de slachtoffers pestkoppen richting Michael te laten zijn.
Het verhaal heeft zijn mankementen, maar is gewoon goed verteld, doe daar een verschrikkelijk enge moordenaar, goede muziek en enge scenes bij en het wordt vergeven dat het einde een wazig beeld is waar je moet gokken naar wat er op het scherm gebeurd.

3.5

avatar van teuk

teuk

james_cameron schreef:

Helemaal met je eens; wat een gedrocht van een film. Ik had van Zombie op z'n minst een originele draai verwacht maar hij heeft het simpelweg gepresteerd een van de beroerdste Halloween films te maken. De mystiek rond de moordmachine Michael Meyers die hem zo angsaanjagend maakte wordt door Zombie gevloerd in het eerste half uur waarin hij 30 jaar Halloween traditie pootje licht. Jammer; gauw vergeten deze drol van een film. En oh ja...... wat is dat voor iets raars met de huur dvd van Halloween? Hij heeft de kwaliteit van een laserdisc..... Nog nooit meegemaakt met een nieuwe titel.

avatar van Sasja

Sasja

teuk schreef:

Als je em zo slecht vind, vraag ik me 1 ding af: waarom je deze (in mijn ogen dan) fantastische film een 1.5 geeft ipv een 0.5

avatar van james_cameron

Kwaliteit van de dvd is inderdaad belabberd. Vooral in de nachtscenes is er werkelijk niets te zien. Lijkt me een produktiefout, want als je de trailer bekijkt (op dezelfde dvd) zie je dat veel scenes veel beter van kwaliteit horen te zijn.

avatar van Spineglass

Spineglass

james_cameron schreef:

Daar ergerde ik me behoorlijk aan. Tegen het einde aan werd het mij allemaal even iets te onduidelijk en dat nam de kracht van de film flink af. Ik houd het op een matige 2.5.

Wellicht na het herzien van een betere versie zal het cijfer stijgen.

avatar van teuk

teuk

Ik heb net bij de videotheek m'n beklag gedaan over de kwaliteit waarna de beste man mij antwoordde dat hij het op zou nemen met de leverancier. Het was hemzelf en klanten ook al opgevallen. Niet dat ik ooit nog deze draak ga kijken, maar wij weet zijn er nog mensen die dit prul met goed beeld willen zien