Halloween (2007)
Genre: Horror
Speelduur: 109 minuten / 121 minuten (unrated version)
Alternatieve titel: Rob Zombie's Halloween
Geregisseerd door: Rob Zombie
Met onder meer: Malcolm McDowell, Scout Taylor-Compton en Tyler Mane
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 25 oktober 2007
Plot Halloween
"Evil has a destiny."
Nadat Michael Myers als 10-jarig kind een gruwelijke slachtpartij aanrichtte, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu, 17 jaar later, komt hij per ongeluk vrij en keert onmiddellijk terug naar zijn woonplaats Haddonfield, op zoek naar zijn jongere zus. Iedereen die zijn pad kruist, is in levensgevaar.
Laurie Strode
Ronnie White
Lynda van der Klok
Patty Frost
HorrorFilms4Life
Dat hoort toch niet bij horror? Zien hoe iets komt. Interesseert me werkelijk geen reet hoe Michael Myers zo komt. Evenals in één van de vervolgen van Psycho uit de doeken wordt gedaan, hoe Norman Bates zo is geworden of dat Pinhead eerst ook een mens was. Die "onthullende delen" zijn meestal niet de besten. Dat weerhoudt me ook om naar deze remake te kijken.
Ja, daar heb je ergens wel gelijk in. Maar in de remake zie je ook een stuk meer moorden gepleegd worden en daar krijg je dan ook betere beelden van. Ik vind persoonlijk dat het origineel amper een horror film is. Niet dat deze zo ranzig is, maar in ieder geval een stuk ranziger. Als je niet houdt van het waarom, hoef je dus niet perse deze film naast je neer te leggen.
hub_011
halloween vink altijd goed.zelfs iets beter als het orgineel
DonDion
Zeer sterk begin, maar wat een slappe tweede helft. Als je het vergelijkt met een voetbalwedstrijd, staat deze film na de eerste helft met 5-0 voor, maar verliest uiteindelijk nog met 5-8. Ik dacht echt dat het een goede film ging worden toen ik het eerste uur had gekeken maar ze bleven na dat uur steeds hangen op een bepaald onderwerp, en dat vond ik jammer. 2,5 sterren....
JigSaw_Doll
het was slecht
ik vond het wel goed dat we wat over zijn jeugd zagen maar de reden waarom hij begint the moorden is onwaarschijnlijk, ok iedereen is wel eens gepest geweest, maar beginnen wij dan ook iedereen te vermoorden?
het acteren was euhm......SLECHT, en de personages waren (zoals in de meeste horrorfilms) Dom, en een zielige poging om het publiek wakker te houden door veel moorden laten gebeuren, Halloween (1978) was een van de boeiënste horrors ooit en hoeveel moorden waren er gepleegd? 3, en waarom moeten wij toezien hoe een meisje word verkracht? om het publiek wat aan te trekken zeker,
en hoe kan hij daar zomaar buiten die instelling lopen? zijn alle deuren dan open?
ik hoop dat Rob Zombie geen remakes meer maakt want ze zijn om van te kotsen gewoon
het acteren was euhm......SLECHT

Galliepoap
Ranzig filmpje van zeer lage kwaliteit!! Zit nog steeds te wachten op weer een echte goede en ENGE film!
Jurado
Kijk dan de oude originele versie ...
martinovitch
Kijk dan de oude originele versie ...
De originele is niet bepaald eng maar wel goed gemaakt.
vooral de muziek is in de versie van 1978 beter.
kwa engheid liggen deze twee op zwak niveau maar toch ze zijn vermakelijk.
HorrorFilms4Life
De originele is niet bepaald eng maar wel goed gemaakt.
vooral de muziek is in de versie van 1978 beter.
kwa engheid liggen deze twee op zwak niveau maar toch ze zijn vermakelijk.
Mag ik vragen waarom je deze film 5 sterren geeft, als hij niet eng is. Want dat is toch min of meer waar het om draait bij een horror film. En een heel origineel verhaal is het ook niet meer;). Ik snap wel dat je de film kan waarderen, dat kan ik zelf ook, maar 5 sterren vind ik met jouw bovenstaande argumentatie wel wat overdreven..
martinovitch
Ik vind dat ik recht heb om deze film een 5* te geven.
Ik weet wel wat je bedoeld ik heb gezecht dat deze niet zo eng is, dat bedoelde ik in de zin met als je het gaat vergelijken met sommige horrors zoals Saw IV.
maar ik kies nog altijd zelf mijn punten. Daar heb ik geen hulp bij nodig. En ik vind het een prima horrorfilm zoals hij nu is.
5* daar blijf ik bij.
Pistons
Wat was het einde van de film toch lekker. Jammer dat er echt té veel aandacht werd besteed aan de childhood van Michael. En de casting van dat kindje was ook niet om naar huis te schrijven.
In tegenstelling tot Scout Taylor-Compton, die beviel me erg goed.
HorrorFilms4Life
Ik vind dat ik recht heb om deze film een 5* te geven.
5* daar blijf ik bij.
Ja tuurlijk heb je dat recht, maar ik was alleen benieuwd naar je argumenten. Want de mensen die hier posten zijn meestal de actieve leden van moviemeter en geven daarbij argumenten.
Trouwens SAW is nou niet echt een goed voorbeeld van een horror film. Persoonlijk vind ik alleen SAW 4 in dat genre passen. De rest is meer een thriller met hier en daar een ranzig stukje.
Max en Joep
je kritiek op Martinovitch zijn puntenaantal, raakt sowieso kantr noch wal, Horrorfilms4Life.
Ik heb de de film ook 5 sterren gegeven en ook ik vond hem niet specifiek heel eng.
Wel grimmig.
Eng of niet eng is niet de enige kwaliteitseis die iemand tot zijn waardering doet komen.
het is gewoon een verdomd goeie film die de 5 sterren verdiend
HorrorFilms4Life
Ik zeg ook niet dat hij het daarom geen 5 mag geven, maar ik ben benieuwd naar zijn argumentatie. Ik vond het zelf ook een heel aangenaam filmpje en ben daarom benieuwd wat anderen ervan vonden, maar met alleen een punten aantal kan je zo weinig. En inderdaad de film was eigenlijk behoorlijk saai, zeker als je al weet wat er gaat gebeuren vanwege het origineel. Dus dat zou voor mij ook geen reden zijn om deze film hoog te beoordelen.
Max en Joep
dan zou ik je aantal toegekende sterren nog eens herzien.
Want je hebt nu 4 sterren (= rapportcijfer 8 ) gegeven.
- 11917 berichten
Whaha, wij hebben blijkbaar een infiltrant in het kamp van de mensen die de film níet goed vinden!
Pistons
Wat een opmerkingen zeg. Als je enigszins een oplettende kijker bent zal je toch wel merken dat het einde verschilt.
Max en Joep
volgens mij nog wel iets meer dan alleen het einde...
martinovitch
als je goed hebt gelezen zie je dat ik duidelijk Saw IV heb getypt en dat staat voor Saw 4.
zou je moeten weten als horror fan.
aja waarom geef jij deze film eigenlijk een 4 ?
martinovitch
4 Sterren dat is 8 op tien ik vind dat toch hoog voor een saaie film waarvoor geen reden is om hoog te oordelen.
Pistons
volgens mij nog wel iets meer dan alleen het einde...
Precies, daarmee doelde ik ook op mensen die zeggen dat het te voorspelbaar is als je het origineel al hebt gezien.
Max en Joep
ik vind sowieso dat geneuzel over remakes altijd zo vervelend.
dat eeuwige geneuzel over of de remake wel of niet "iets toevoegd".
interessant doenerij.....
Pistons
Je moet deze remake ook niet zien als een poging tot het kopieren van de 1978-versie, maar als een eigen interpretatie van Zombie van het script, getuige z'n werk in de screenplay ook.
- 11917 berichten
Helemaal niets, of je moet het over de psychologie-van-de-koude-grond hebben waar user Max en Joep zo dol op is.
Max en Joep
wat een arrogante opmerking en onnodige sneer naar mij.
Pistons
Voegt deze remake eigenlijk wel iets toe?
Aan wat?
En een onnodige opmerking inderdaad.

Halloween II
2009

Deze horrorfilms en -series verschijnen de komende maand op Netflix

Halloween
Horror / Thriller, 1978

Cosa Avete Fatto a Solange?
Thriller / Mystery, 1972

The Devil's Rejects
Horror / Actie, 2005

The Texas Chain Saw Massacre
Horror / Thriller, 1974
maskeroppashalloweensadismepsychopaatthrillerontsnappengemaskerde moordenaarcowardlinesscrueltymaniacrebootduringcreditsstingerdisturbed child