Halloween (2007)
Genre: Horror
Speelduur: 109 minuten / 121 minuten (unrated version)
Alternatieve titel: Rob Zombie's Halloween
Geregisseerd door: Rob Zombie
Met onder meer: Malcolm McDowell, Scout Taylor-Compton en Tyler Mane
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 25 oktober 2007
Plot Halloween
"Evil has a destiny."
Nadat Michael Myers als 10-jarig kind een gruwelijke slachtpartij aanrichtte, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu, 17 jaar later, komt hij per ongeluk vrij en keert onmiddellijk terug naar zijn woonplaats Haddonfield, op zoek naar zijn jongere zus. Iedereen die zijn pad kruist, is in levensgevaar.
Laurie Strode
Lynda van der Klok
Patty Frost
blablabla89
Onzin ,
niemand verplicht jou om deze films te gaan zien kijk dan gewoon niet.
Ik vind het ook onzin dat sommigen zo'n negatief denken over re-makes. Wat maakt dat nou uit? Enja, het is ook een beetje uitmelkerij, maar who cares? Zolang het niet ten koste gaat van de film. Je moet zo'n film niet vergelijken met het origineel. Bovendien zijn er veel mensen die Halloween nog nooit gezien hebben, dan vind ik het alleen maar goed dat ze het verhaal weer leven inblazen.
Sommigen vinden het van te voren al niks ( hoewel ik dan niet snap dat ze er wel naar gaan kijken) en zullen hun mening ook niet bijdraaien als het wel wat blijkt te zijn. Zo krijgt het nooit een kans.
Vindt ik ook blablabla89
Anders kun je veel films die weer op andere films zijn gebaseerd ook niet maken.
film_kaza
waarom hier een remake van maken als het orgineel al zo suf was.
Het zelfde geld voor the omen.
Allebei erg bekend, maar werkelijk saai. We zijn gewoon verwend in vergelijking tot vroeger.
Het orgineel is een klasieker die 250.000.000 opleverde. Vind juist niet dat er dan een remake moet komen.
Leviathan
Echt een slechte film.. Wat is uberhaupt het nut van deze film??? Ik zie niks nieuws er is niks moderners geworden acteren is ook niet beter en de acteurs zijn er ook niet op vooruit gegaan..
En die micheal myers ziet er zo uit als een nerd dat de film niet eens meer eng ken zijn als je bedenkt wat voor een figuur dat is.
Duidelijk de slechtste halloween.. ik heb alle andere delen vaak gezien omdat ik het een goede serie films vind maar deze is gewoon puur slecht.. Iedereen had deze film wel kunnen maken er is niks orgineels aan alles is zo'n beetje precies hetzelfde als deel 1 volgens mij lag het script van deel 1 er nog bij ook..
1* meer ken ik er niet van maken heb nog nooit 1* aan een film gegeven volgens mij maar deze..
darkcity
Ach het was wel aardig.
Het is vooral weer duidelijk dat Zombie z'n goretalenten hier weer op heeft uigestord, maar het leukste van de film zijn de 1e 3 kwartier, waarin Michael's verhaal zit, de rest kennen we natuurlijk.
Vond Zombie's draai aan het verhaal niet echt passend, de familie Myers als ordinair trailertrash familie. Maar goed, dat had je kunnen verwachten met Zombie aan het roer, zie Devil's Rejects en House of 1000 corpses en zo ook hier o.a. verkrachtigen, veel naakt, veel fuck en héél veel bloed.
De afwezigheid van bovenstaande elementen maakte het origineel zo goed, daarin zat echt een goede sfeer, die hier dus ontbreekt.
Halloween uit 1978 was voor mij pure horror, dit is meer een over de top slachtfestijn.
Maar ach, heb niet op m'n horloge gekeken, de film wordt nooit saai en er zaten wat grappige cameo's in. 3 sterren.
metaledje
Wat een oneindig gezeik over remakes zeg, kijk dan inderdaad niet!! who gives a fuck?
In ieder geval heb ik deze avond de bios bezocht,was een verplichte kost natuurlijk. En hij viel absoluut niet tegen!
Slachtpartij na slachtpartij,maar dat kan iedereen dus ook wel van rob zombie verwachten, als je sfeer zoekt kijk dan alsjeblieft het origineel en laat deze maar voor wat het is. Gave muziek ook, mede de deuntjes van het origineel en er een iets andere draai aan gegeven.. tegen het einde word het allemaal een beetje saaiig.
Ik vind het mooi gefilmd en in elkaar gezet. al bij al hoeft deze halloween zich absoluut niet mee te rekenen aan de laatste 3 floppen in de serie
Max en Joep
juist, helemaal mee eens.
Net als de eeuwige gedoe over dat een remake "iets moet toevoegen".
Word ik ook zo moe van...
blablabla89
Ik heb hem gisteravond gezien en ik vond hem OK. Niks bijzonders maar ook niet slecht.
Hoewel ik eerder gezegd heb dat je niet met het origineel moet vergelijken, bleef ik het toch onbewust constant doen helaas. De film lijkt echt veel op het origineel alleen dan met 45 min een stukje voorafgaande kennis eraan vastgeplakt. Ook heb ik het idee dat Zombie de latere vervolgen heeft bestudeerd en er dingen uit heeft gehaald, hoe dan ook, het doet heel bekend aan allemaal.
Jammer vind ik ook dat de personages al zijn afgeslacht voordat je ze echt kent ( hoewel ze niet echt veel meer zeggen dan OMG en sexy), beetje meer diepgang had wel gemogen. Er zijn genoeg spannende momenten maar op een of andere manier komen ze niet helemaal over. Het ontbreekt de film aan iets op dat vlak waarvan ik niet precies kan zeggen wat het is.
Kortom, goed geprobeerd maar het is het net niet. 3 sterren
blokkedoos
Spannend en aangrijpend! Vond de film helemaal niet griezelig! Wel heel luguber... veel bloed!
Film is goed te volgen en je blijft kijken!
4 sterren.
pg-love
ik verwacht veel van deze film, het lijkt me een goeie top film hoop ook dat die lekker eng word
ik geef hem vast een 5,0 want heb de trailers gezien en vind ze helemaal top
T.S.S.A.
Hoe verkracht ik het origineel... zo dus
Vond het echt een afgang.
Even wat punten op een rij:
Dode vrouwen: naakt (Zombie houd van borsten...) en tijdens of vlak na sex.
Michael met een probleem jeugd. (kots).
Slecht acterende kinderen (vooral dat gegil).
Slechte mix tussen gore en dramatiek.
Masker op een belachelijke manier geïntroduceerd.
Te veel gore, te weinig spanning (vooral dat laatste stoorde me).
Halloween (1978) is naar mijn mening de aller grootste in het horror genre met een boogeyman. Mede dankzij het allom bekende muziekje wat bij mij nog steeds een rush aan adrenaline en emotie losmaakt. Maar het gaat om waar je het muziekje plaatst en ook dit was belabberd slecht gedaan. En te vaak.
Lees hieronder veel dat je het niet mag vergelijken... Bullshit maak dan geen remake maar een deel 9. Of iets totaal anders. Maar blijf met je poten van de meesterwerken af.
Jammer (snik) had er echt veel van verwacht...
geef het toch een 3,5* simpelweg omdat het, niet denkend aan het origineel en iets minder gebrand kijkend, nog best vermakelijk is. En het wordt ook nooit saai en daarvoor moet ik Rob wel een pluimpje geven.
Leviathan
ik geef hem vast een 5,0 want heb de trailers gezien en vind ze helemaal top
lovelygirlmy
Ik vond de film eerlijk gezegd tegenvallen. Had er meer van verwacht.
T.S.S.A.
Een afgang 3,5 geven. Erg knap..
Het is een film die niet saai wordt. Dat is voor mij altijd 3* want dat is toch het doel van een film. Verder was het opzich een redelijke film alleen een afgang als remake en dan vind ik 5* voor het origineel en 3,5* voor deze ver genoeg uit elkaar liggen. Maar moet ook eerlijk toegeven dat ik best nog wel eens naar 3* af kan gaan zakken, maar dat komt dan wel na een 2de keer kijken.
Janus_77
Ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit de moeite heb genomen om 1 van de andere Halloween films te bekijken, dus of het lijkt op het orgineel kan ik niet beoordelen.
Ik vond het wel een redelijk goede film, camera werk was goed en de meeste shots waren netjes opgezet. Acteer werk was niet bijzonder, maar niet storen slecht. Ze hadden alleen iets orginelers mogen verzinnen met de ontsnapping
Ik geef het 3,5 sterren: goede film, maar zeker niets bijzonders
Brianna
Heb alle halloweens gezien, en moest dus deze ook zien, zeker omdatt Rob Zombie de remake deed. Moet zeggen dat ie het goed heeft gedaan, het sfeertje van vroeger erin gelaten, en zijn inbreng eraan toegevoegd. Niet slecht. 4
Max en Joep
Gisteren gezien in de bios.
Ik was 1 van die mensen die hier van te voren heel erg naar uitkeek, omdat Rob Zombie met Devils Rejects voor mij met stip is door gestroomd naar de top regisseurs.
Ik was bang dat ik wellicht teveel van deze film ging verwachten, dat hij tegen zou gaan vallen....
Niets is minder waar.
WAT een meesterwerk mensen!
Ik geef 5 sterren omdat ik niet meer mag geven.
Iemand die op deze wijze met een remake omgaat, verdient niet minder dan alle lof.
De film begint meteen super Zombiaans:
Een hoop gevloek en ordinair gedoe en gegil:
het gezin is geintroduceerd.
Maar niet alleen het gezin, ook Zombie's stempel is geintroduceerd.
Zombie lijkt te willen zeggen: Remake of niet, hier ben ik, deal with it.
Vervolgens volgen we zoals bekend de jonge Michael.
Deze wordt steeds gekker.
Tot op een punt waarop je de dag dat deze knaap ook nog eens groot is, ronduit vreest.
Je voelt hem gewoon breken, dat ventje.
De eerste moord, met die muziek eronder, slaat werkelijk in als een mokerhamer vond ik. Bij Zombie is geweld nooit geromantiseerd; het is zoals het is: hard, rauw en bijzonder naar.
Tegen de tijd dat Myers dan groot is, weet je dat het een kruidvat is, een atoombom, een monster.
Ik las commentaren als : door de achtergrond te vertellen wordt Myers minder eng.
NIETS is minder waar.
Zombie's Myers veegt echt de vloer aan met Carpenters Myers.
Er wordt zo verschrikkelijk naar het breekpunt van de kleine knaap toegewerkt, dat je het beest dat het later wordt van te voren al vreest.
Ik las ook (in de Metro geloof ik): Zombie laat niets van Myers heel.
Nou geloof me, Myers was in deel 1 t/m 8 (?) nog nooit eng.
TOT aan deze film.
De Zombie Myers, daarvan kreeg ik echt een beetje dat nare paniekerige zenuwachtige gevoel van: ik moet weg weg weg weg.
Daarnaast is de muziek echt geweldig.
Naast de bekendere deuntjes uit het orgineel (niet klakkeloos hergebruikt, maar smaakvol toegepast), is vooral Zombies muziek tijdens de moorden zeer doeltreffend en spooky.
De film heeft ook hele mooie beelden, is fraai geschoten en heeft een bij vlagen echt briljante camervoering. Let eens op het camera werk tijdens de eerste moord, in combie met de achtergrond muziek. Is dat een DAVEREND krachtige scene of niet?
Myers zelf is zoals gezegd een monster, harder, gekker en gevaarlijker dan in alle delen uit de orginele reeks bij elkaar.
Zombie zorgt er zoals gezegd voor dat Myers weer eng wordt.
Ik was al een ontzetende fan van Zombie als regisseur maar als hij zo door gaat, wordt het mijn god zo'n beetje geloof ik..
De man heeft zo'n goede smaak en zo'n briljante visie op horror dat ik nu al rijkhalzend uitkijk naar zijn volgende werk.
Het is zeer zeker niet voor iedereen weg gelegd, maar zeer zeker wel voor mij.
nogmaals:
5 dikke sterren en alleen omdat meer niet kan
Ik kan niet wachten op de DVD release en ga misschien zelfs wel nog eens naar de bioscoop.
satanic-death
Gisteravond maar even in bios gezien, want ik had alleen de workprint gezien. In 1 woord, geweldig! De muziek is zo veranderd dat het gewoon uit de boxen dreunt, en de muziek heeft echt een veel paniekerige sfeer gekregen. De moorden gingen mij eigenlijk wel iets te snel, maar ik vond het wel helemaal super dat ze precies uitlegden hoe michael myers zo is geworden, en mensen, wie had nou verwacht dat Michael een fan is van Kiss?
Een 5.0 voor dit meesterwerk van Rob Zombie, en het liefe koppiej van Danielle Harris! Ik hoop echt dat we nog veel goeds van Rob kunnen verwachten, zoals net met zijn muziek is gebeurd. Deze remake is geweldig, maar niet beter als John zijn Halloween. 5.0
maurickcollege
Ik vond de eerste 3 kwartier saai,, niet echt spannend,, echter na deze 45 minuten kwam de spanning,, en waren er wel degelijk momenten dat ik schrok.... verder vond ik het nogal een matige horror... 3 *
Antonio19
ik heb hem zo net gezien en vind het een hele goeie horror film, echt toppie, want in deze film zie je echt actie, als het gaat om moorden, er wordt nog al veel gemoord, das cool voor zulke horror films, niet te veel geklets, maar killen weet je
Dark Miracle
Ben benieuwd of de re-make van Halloween me hetzelfde kan bieden als het origineel. Meestal is dit niet zo, ben benieuwd.
Ralf81
Ik heb zojuist de film gezien. Ben echt een grote fan van de hele Halloween-reeks. Heb jaren naar deze film uitgekeken, maar vond het een zware tegenvaller dat Rob Zombie de film zou regisseren. Met hem weet je gewoon dat voor de spanning en de beklemmende sfeer uit de eerste delen er een hoop gore voor in de plaats komt. Ik had ook verwacht dat hij heel Michael's personage zou aanpassen naar zijn visie, maar dit is gelukkig tot een minimum beperkt. Het loopje, manier van kijken naar zijn slachtoffers, etc., allemaal nog hetzelfde als in de eerdere delen. Het begin vond ik ziekelijk grof, maar gaandeweg werd de film beter verteerbaar en herkende ik weer de Michael waar de hele filmreeks om draait.
Al met al viel deze versie me niet direct tegen, maar ik herkende wel duidelijk de Rob Zombie kenmerken in de film terug. Een aantal mannelijke acteurs lijkt precies op hem (zelfs de kleine Michael) en ook de achtergrondmuziek is vaak zijn rockstijl. Het is helemaal Zombie's versie, maar ik had graag gezien dat deze film wat meer van het origineel had behouden!
Diesel
Michael is the king of the underground, the devil's son in law.
Max en Joep
Hoe kan die weer leven, als zn hoofd eraf is gehakt??
dit is geen vervolg, geen deel 9.
dit is een (verschrikkelijk briljante) remake
bubba01
Als je het orgineel niet gezien hebt is dit een zeer goede film. Ik heb alle delen van halloween gezien en dan ga je, of je het nu wil of niet vergelijken. Dan ga je je storen aan bijv. dat Michael in het orgineel in het begin ALLEEN zijn zus vermoord en nu 3 mensen...etc. Maar deze versie is denk ik mooier dan het orgineel als je er dus blanco naar toe gaat. Ik geef een 3,5 omdat er dus met het orgineel geknoeid word. Wel heel leuk dat er zeker 10 acteurs in zitten die in legendarische horrorfilms hebben gespeeld. Ze verschijnen misschien een minuut in beeld maar het is wel leuk.
pumpkin
Hoe kan die weer leven, als zn hoofd eraf is gehakt??
Als je deel 8 had gezien dus Halloween Resurrection,dan had je geweten dat het niet Michael die onthoofd was maar een andere man(denk een agent of een verpleger,die film heb ik maar 1x gezien en vond het prut).
Ik moet eerlijk zeggen, ik had de film veel slechter verwacht.
Het eerste half uur vond ik zelf wel een beetje overbodig, een beetje goed praten waarom Michael Myers zo'n psychopaat is geworden, al vindt Max en Joep dit geweldig(laat mij lekker onwetend zijn en het mysterieuze aan het personage behouden).Moet wel zeggen dat er een paar zieke kills inzitten, leuke stok!
Ik denk trouwens dat je wel een goede dolby surround set moet hebben, want in de bios schrik je je toch wel een paar keer de apelazerus van Myers. De hele zaal kreeg tegeljk een hartaanval bij de scene dat die pleegvader van Judie tevreden kijkt en op het punt staat naar binnen te gaan en dat ie zo plotseling door Michael wordt gegrepen, GENIAAL!
Toevallig was er gister ook een sneak preview op tv(veronica, een scene waar we in de bios allemaal schrokken was op tv echt kloten, nauwelijks instrumenten en ikschrok er niet van)
Dus als je kijkt, zorg voor goed geluid(of de bios natuurlijk;)
Andere reden waarom je kon zien dat Zombie de film had geregisseerd waren de acteurs. Er speelden acteurs in mee die ook al in eerdere films van Zombie hadden gespeeld.
Weet niet precies wat de bedoeling hiervan is?
Verder heeft zombie het origineel wel weten te respecteren, alleen bij die scene dat Judie naar buiten keek en Michael zo zag staan en een paar keer later opeens was verdwenen deed me eraan denken.
Maar verder een supertoffe/enge film, niet zo goed als het zeer beklemmende origineel(5*) maar toch wel 10x beter dan de gemiddelde horrorfilm die tegenwoordig uitkomt!
Ik pleit trouwens voor een getallen beoordeling van 1 tot 10:P Komen mn stemmen veel beter tot zn recht.
Dion
Gisteren gezien en moet zeggen, goed vermaakt...gewoon grof afslachten die handel!!

Halloween II
2009

Deze horrorfilms en -series verschijnen de komende maand op Netflix

Halloween
Thriller / Horror, 1978

Cosa Avete Fatto a Solange?
Thriller / Mystery, 1972

The Devil's Rejects
Horror / Actie, 2005

The Texas Chain Saw Massacre
Horror / Thriller, 1974
maskeroppashalloweensadismepsychopaatthrillerontsnappengemaskerde moordenaarcowardlinesscrueltymaniacrebootduringcreditsstingerdisturbed child