• 9.374.212 stemmen

Geregisseerd door: Iain Softley

Met onder meer: Brendan Fraser, Eliza Bennett en Helen Mirren

Releasedatum: 16 april 2009

Plot Inkheart

"Every story ever written is just waiting to become real."

Mo Folchart heeft een wonderlijk maar soms verschrikkelijk talent. Als hij hardop voorleest uit boeken, brengt hij de personages tot leven. Wanneer hij op een dag voorleest uit het boek Inkheart, haalt hij een aantal gemene personages uit het boek en in de echte wereld. Alsof dat nog niet erg genoeg is, verdwijnt zijn vrouw in het boek. Zijn dochter Meggie weet niets van haar vaders talent, alleen dat hij tot op de dag van vandaag weigert voor te lezen. Capricorno, één van de boosdoeners uit het boek, heeft jarenlang naar Meggie's vader gezocht om zijn krachtige talent te gebruiken voor zijn eigen duistere doeleinden. Meggie en haar vader zullen er alles aan moeten doen om dat te voorkomen en Meggie's moeder te redden.

avatar van The Lexx

The Lexx

klinkt wel leuk.

• 20220 berichten

Ben hier wel benieuwd naar, al ziet de teaser trailer er niet héél interessant uit. 2008 wordt wel weer een fantasievol jaar.

avatar van mil.

mil.

Ik zie er echt naar uit om deze film te zien. Ik heb het boek gelezen en het is echt goed...

avatar van T'o Malaak

T'o Malaak

Oei, een hoofdrol voor Andy Serkis als evil character! Ben benieuwd!

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

In Engeland draait deze als de kerstfilm van dit jaar, en ik moet zeggen dat ik me heerlijk vermaakt heb. Serkis is leuk, maar eigenlijk is er geen enkele speler die me tegenviel Vooral Fraser blijft leuk in dit soort rollen.

Vindt nou niemand ook dat deze toch aardig wat weg heeft van Bedtime Stories? Toeval of niet?

jesseverdellen schreef:

Dat zal dan wel toeval zijn. En anders heeft Bedtime Stories iets weg van dit verhaal, want dit is een boekverfilming. Het boek werd al in 2003 uitgegeven.

avatar van mwoeb

mwoeb

Nicolage Rico schreef:

Het één sluit het ander toch niet uit?

mwoeb schreef:

Het één sluit het ander toch niet uit?

Hoe jesseverdellen het zegt, lijkt het alsof de makers van Inkheart plagiaat hebben gepleegd.

avatar van Gummiebear

watkijkje

niet slecht

avatar van Aafje

Aafje

Waarom komt deze film pas op 9 april in Nederland uit?

Ik heb hem voor kerst nog in Dublin gezien.

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Nicolage Rico schreef:

Het lijkt anders totaal niet op elkaar? Plus dit is een boekverfilming, dus lijkt me dat dit origineler is dan?

OVerigens is Nederland één van de weinige landen volgens mij die nu pas Inkheart laat draaien, ongetwijfeld omdat de verhalen allebei over het vertellen van verhalen en het tot leven komen hiervan gaan. In Engeland draaide deze juist eerder dan Bedtime Stories, zouden dan de makers van Bedtime Stories volgens jullie plagiaat gepleegd hebben als dit ook in Nederland het geval geweest zou zijn?

Lijkt me stug. Het zijn twee totaal verschillende films. Bedtime Stories is meer uit op een lach, terwijl Inkheart een (spannende) avonturenfilm is.

edit: ik zie dat hij niet de berichten boven dat van Nicolage Rico weergeeft bij het quoten, maar daar was dit dus een reactie op. Voor de rest meer een aanvulling op wat NR al schreef.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Leuke film met een redelijk goed verhaal en een aardig fantasy gehalte

Kon niet wachten om deze film te zien, al wist ik ook niet echt wat ik ervan moest verwachten. Maar het viel me alles mee. Ik vond het een vermakelijke film en Brendan Fraser vind ik echt een leuke acteur voor dit soort films. Hij doet het dan ook goed, en de rest van de cast stelde me ook niet teleur. Het was misschien niet het hoogste niveau qua acteerwerk, maar het was ook niet zo slecht dat het storend was. Verhaal word goed opgebouwd, en maakt leuke ontwikkelingen naarmate de film vordert.

De special effects zagen er goed uit, jammer alleen dat het niet heel veel voorkwam in de film, dat had van mij nog wel meer gemogen. Jammer ook van Helen Mirren want haar karakter Elinor heeft geen enkele meerwaarde in de film en voegt niks toe aan het verhaal. Maar goed dat soort 'overbodige' personages komen vaker voor in films.

Ik vond het een dus echt een leuke fantasy-film om te kijken en ik heb genoten van Brendan Fraser, ik hoop dat hij nog wat vaker dit soort rolletjes gaat pakken!

avatar van Anjin

Anjin

Vond het wel een toppertje voor zijn genre

avatar van Dooz

Dooz

Vond het een goede fantasy film. Leuke effecten ook.

Leuke film als je zelf ook fantasy heb.

avatar van Koerok

Koerok

Leuke fantasy-kinderfilm, zonder al teveel pretenties. Misschien wel de meest geslaagde film met Brendan Fraser, wat ik doorgaans een flapdrol van een acteur vind.

avatar van ken1976

ken1976

Een leuke film, met een aardig verhaal! Special effects waren goed (hadden ze wel wat meer mogen gebruiken)

Brendan Fraser is geknipt voor deze rollen!!!

avatar van james_cameron

Onderhoudende fantasy-film met een sterke cast (vooral Andy Serkis is op dreef als bad guy) en een leuk, slim bedacht verhaal. De special effects zijn ook prima. Hier en daar wat aan de flauwe kant en visueel had het nog wel iets overtuigender gekund, maar de film is vlot en avontuurlijk genoeg om te blijven boeien tot het einde. De fraai in beeld gebrachte slechterik 'the shadow' had wel een iets grotere rol mogen hebben, wat mij betreft.

avatar van robinb

robinb

slappe maar toch best onderhoudende film die ik het beste kan omschrijven als een sprookje waarbij de magie ontbreekt.

De film had veel potentie, maar zowel de spanning als humor ontbreken en je krijgt geen enkele seconde het "wow" gevoel wat je bij de betere films uit dit genre vaak wel hebt.

Het verhaal was op zich verder prima, maar ze hebben het mijns inziens wat in elkaar gefratst en de verhaallijnen kwamen niet echt lekker uit de verf.

Al me al leuk om een keer gezien te hebben, maar zeker niet meer dan dat... 2.5 ster wil ik er maximaal voor geven.

avatar van macdanger

macdanger

niks an

avatar van madmax8

madmax8

redelijk vermakelijke film voor eens op een zondag. Leuke fantasie wat ik wel kan waarderen. Misschien dat het verhaal een beetje saai is maar ach best te pruimen. Er wordt degelijk geacteerd, effecten zijn best aardig zoals we gewend zijn van van de laatste films van Brandon al zijn humor een beetje wat deze film naar mijn mening beter had kunnen maken.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Prima sprookje waarin zelfs de 'Jeroen van der Boom' van Hollywood mij geenzins irriteerde. De special effects zien er goed uit en alles is mooi uitgewerkt. De gehele cast is lekker op dreef en leuk ook dat voor de gelegenheid miss Bettany, weliswaar in een minibijrol, even voorbij kwam.

avatar van arie-lex

arie-lex

leuk voor kinderen beneden de 15

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

leuke film

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Verhaal klinkt orgineel, hopelijk weet Fraser hier wat goeds neer te zetten, ik blijf hem nog altijd zien als de ontdekkingsreiziger van The Mummy.

avatar van rotem

rotem

Slecht geacteerd of ligt dat gewoon aan Fraser? Het verhaal is flinterdun en voorspelbaar. Het einde was wat boeiender en redelijk in elkaar gezet. Daarom toch nog 2,5 ster.

avatar van Gabisch

Gabisch

Hij krijgt van mij 2.5 sterren.

Ik vond dit meer een film voor kinderen. De graphics vond ik ook wel meevallen zoveel spectaculairs gebeurde er nou ook weer niet in.

Wat Arie-lex al zegt echt een film voor beneden de 15 jaar.

Los gezien van alle gangstertjes van 15 want voor die, is die ook te kinderachtig

avatar van kakstoel

kakstoel

een echte Fantasyfilm vond hem wel oke