• 9.374.845 stemmen

Geregisseerd door: Iain Softley

Met onder meer: Brendan Fraser, Eliza Bennett en Helen Mirren

Releasedatum: 16 april 2009

Plot Inkheart

"Every story ever written is just waiting to become real."

Mo Folchart heeft een wonderlijk maar soms verschrikkelijk talent. Als hij hardop voorleest uit boeken, brengt hij de personages tot leven. Wanneer hij op een dag voorleest uit het boek Inkheart, haalt hij een aantal gemene personages uit het boek en in de echte wereld. Alsof dat nog niet erg genoeg is, verdwijnt zijn vrouw in het boek. Zijn dochter Meggie weet niets van haar vaders talent, alleen dat hij tot op de dag van vandaag weigert voor te lezen. Capricorno, één van de boosdoeners uit het boek, heeft jarenlang naar Meggie's vader gezocht om zijn krachtige talent te gebruiken voor zijn eigen duistere doeleinden. Meggie en haar vader zullen er alles aan moeten doen om dat te voorkomen en Meggie's moeder te redden.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Leuke film met een redelijk goed verhaal en een aardig fantasy gehalte

Kon niet wachten om deze film te zien, al wist ik ook niet echt wat ik ervan moest verwachten. Maar het viel me alles mee. Ik vond het een vermakelijke film en Brendan Fraser vind ik echt een leuke acteur voor dit soort films. Hij doet het dan ook goed, en de rest van de cast stelde me ook niet teleur. Het was misschien niet het hoogste niveau qua acteerwerk, maar het was ook niet zo slecht dat het storend was. Verhaal word goed opgebouwd, en maakt leuke ontwikkelingen naarmate de film vordert.

De special effects zagen er goed uit, jammer alleen dat het niet heel veel voorkwam in de film, dat had van mij nog wel meer gemogen. Jammer ook van Helen Mirren want haar karakter Elinor heeft geen enkele meerwaarde in de film en voegt niks toe aan het verhaal. Maar goed dat soort 'overbodige' personages komen vaker voor in films.

Ik vond het een dus echt een leuke fantasy-film om te kijken en ik heb genoten van Brendan Fraser, ik hoop dat hij nog wat vaker dit soort rolletjes gaat pakken!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Mwah, aardig vermakelijk filmpje. Prima geacteerd, door zowel de bad-guys als ''de rest'', waar Eliza Bennet bewijst over prima acteerkunsten te beschikken. Visueel aardig in orde, al waren de special effects niet altijd optimaal. Voor de rest een voorspelbaar verhaal, met uiteraard de nodige cliché's, maar die had ik ook wel verwacht. Aardig vermaak voor een keer, maar daar blijft het ook wel bij denk ik.

avatar van Kawasakiman

Kawasakiman

Als je van SF houdt dan is het zeker een aanrader. Dustfinger speelt wel gevaarlijk met vuur en dat maakt zijn rol ook meer dan leuk. Verhaal is goed en grappig.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Hmm.. redelijk.

Het idee stond me wel aan, alleen komt niet helemaal uit de verf hier. Ze weten geen goede balans tussen onserieus en serieus te vinden. De film zelf komt sowieso nogal onsamenhangend over.

Ook voor zo'n plot in het fantasy genre zien we bar weinig fantasy-creaturen e.d. (pas op het einde komt er wat mooie visualiteit voorbij).

Cast is opzicht wel in orde. Eliza Bennett (de dochter) speelt erg leuk. Ook Helen Mirren gaat niet in de fout in en de rest doet het niet slecht.

Wel vaag dat op het einde de moeder opeens haar stem weer had.. hadden ze voor mij beter kunnen laten gebeuren door iets uit een boek te halen waar ze het mee terug krijgt.. (zoals bijv. Ariel in de kleine zeemeermin dat terugkrijgt, nu is dat geen boek voor zover ik weet.. maar op zoiets hoopte ik dus).

Als er een betere toon was, wat meer fantasy in beeld en meer uitwerking (waar het verhaal best origineel is voor zover ik weet, is de uitwerking dat niet zo) had dit best iets bijzonders kunnen worden.

avatar van DVD-T

DVD-T

Best leuk, maar ik had wel erg vaak in mijn hoofd dat het wel erg veel op The Neverending Story leek.

Jammer dat ik vaak met dat gevoel zat, maar sommige dingen leken er bijna helemaal op. Voor de rest is het best allemaal aardig en is het gegeven dat personages/dingen uit boeken tot leven komen best grappig. Jammer dat het nodige drama af en toe op de zenuwen werkt door de vaak aanwezige emo muziek en het wat geforceerde spel van de acteurs. Komt niet helemaal goed uit de verf. Leuke momenten zaten er genoeg in en met het fantasie gehalte zat het wel snor, al verwachte ik elk moment een vliegende draak die kan praten. Serkis is geknipt voor de heerlijke schurken rol, Fraser laat weinig bijzonders zien. Ook Bettany is erg sterk, en Broadbent heeft ook een leuke rol.

Leuk voor een keer, maar niet iets wat ik vaker zou willen zien.

avatar van Zinema

Brave Brendan.

Inmiddels is Brendan Fraser de Dean Jones van heden ten dage. De Disney acteur van weleer had dezelfde brave uitstraling, maar nog het geluk af en toe een klassiekertje mee te pikken. Dat laatste ligt voor Fraser misschien in het verschiet. Waarschijnlijk niet, want de man zal telkens voor hetzelfde type familiefilm gecast worden. Hij weet er i.i.g. een aardige boterham mee te genereren.

Niets mis mee, maar ook deze fantasy ‘Inkheart’ onderscheidt zich verder niet van ander werk binnen het genre. Een interessantere hoofdrolspeler had misschien het verschil kunnen maken. Een en ander begint nog leuk en de cast is verder wel redelijk, maar er wordt vooral op safe gespeeld en alle bekende clichés komen voorbij. Weinig opzienbarend dus en eigenlijk alleen echt leuk voor kleine kinderen, ondanks het duistere tintje.

Doorsnee.

avatar van Lennert

Lennert

Sympathiek, maar uiteindelijk toch ook een flinke zooi. De grotendeels Britse cast gelooft er duidelijk in, maar het script is erg rommelig waardoor het lastig is om jezelf echt goed te investeren in de personages. Ik ken de boekenreeks niet, maar heb toch het idee dat het verhaal weinig eer wordt aangedaan. Tenzij blijkt dat deze boeken ook niet heel erg goed waren, in dat geval heb ik niets gezegd. Nee, het is allemaal goed uit te zitten door het acteerwerk van Mirren, Serkis, Fraser en vooral Bettany en de film heeft wel degelijk een leuk fantasie sfeertje, maar het voelt te gehaast om echt goed te zijn. De film wordt tegen het einde met de komst van the shadow wel iets spectaculairder en de inclusie van de vele bekende fantasiefiguren is leuk gevonden, waardoor het alsnog allemaal ook weer niet heel vervelend is. Goed is echter anders.

avatar van baspls

baspls

Het boek Tintenherz van Cornelia Funke vind ik een erg interessant concept hebben en had ik als kind ongetwijfeld graag gelezen. Deze Hollywood-verfilming is echter wat te oppervlakkig om echt te boeien. "Actieheld" Brendan Fraser is miscast als Mo, maar verder was de casting op zich wel aardig. De slechte CGI en het stereotype plot waren vooral hinderlijk. Het einde was echt een groot deus ex machina. Wellicht had de film wat meer karakter gehad als het een Duitse verfilming was geweest in plaats van een kleinschalig Hollywood projectje.