Inkheart (2008)
Geregisseerd door: Iain Softley
Met onder meer: Brendan Fraser, Eliza Bennett en Helen Mirren
Releasedatum: 16 april 2009
Plot Inkheart
"Every story ever written is just waiting to become real."
Mo Folchart heeft een wonderlijk maar soms verschrikkelijk talent. Als hij hardop voorleest uit boeken, brengt hij de personages tot leven. Wanneer hij op een dag voorleest uit het boek Inkheart, haalt hij een aantal gemene personages uit het boek en in de echte wereld. Alsof dat nog niet erg genoeg is, verdwijnt zijn vrouw in het boek. Zijn dochter Meggie weet niets van haar vaders talent, alleen dat hij tot op de dag van vandaag weigert voor te lezen. Capricorno, één van de boosdoeners uit het boek, heeft jarenlang naar Meggie's vader gezocht om zijn krachtige talent te gebruiken voor zijn eigen duistere doeleinden. Meggie en haar vader zullen er alles aan moeten doen om dat te voorkomen en Meggie's moeder te redden.
Mo 'Silvertongue' Folchart
Cockerell
Farid
The Shadow
Vinco
Een erg saaie film, verhaal is veel te simpel uitgewerkt waardoor de film erg saai word,
TragieStar.*
Inkheart.
Door de poster was ik al meteen verkocht.
Het verhaal was ook heel erg leuk.
Op de acteer prestaties heb ik niet echt gelet dus het viel wel mee.
Op het begin tot het midde van de film vond ik de film heel erg leuk.
Maar tegen het einde werd het steeds saaier en slecht uitgewerkt.
Het einde vond ik niet zo speciaal.
Maar toch een leuke film voor de hele familie.
JellevOosterhout
een leuk en origineel verhaal dat leuk is voor bijna alle leeftijden
ik vind Brendan Fraser het erg goed doen. hij zet echt zijn rol goed neer, dat doet hij zoiezo wel in alle films die ik gezien heb van hem
ik vond de Rover uit Alibaba en de 40 rovers wel een beetje irritant en nog vervelender toen hij ook nog eens verliefd werd op Meggie
Nou ja.
een film die het kijken wel waard is voor een keer.
3.5
Najade
Met heel veel moeite uit gekeken. Acteerprestaties waren echt bagger, dialogen gingen niet vlot in elkaar over, geen goede verhaal opbouw, niet goed uitgwerkt en de setting van Xena ziet er nog beter uit! Geen aanrader.
dikkop
Mwaa, leuk voor op een zondagmiddag....Als er geen voetbal op tv is.
AHWA
Best aardig.
Een origineel verhaal is het zeker en dat blijkt ook de kracht van de film. Ook had ik het niet verwacht dat de dochter dezelfde gave bleek te hebben. Wel een beetje vreemd dat ze dat dan nooit eerder gemerkt hebben, maar goed.
Leuke bijrollen van een goede cast, vooral Jim Broadbent doet het goed, net als in de laatste Harry Potter.
Niet aan geërgerd, maar geen kandidaat voor de verzameling.
MissRose
Leuke film, origineel, mooie effecten en heel sprookjesachtig....Voor zondag middag
bobs
Dit overkomt me niet dikwijls, ook wel omdat ik uitkijk wat te huren zodat de kans op teleurstelling wordt geminimaliseerd. Maar hier heb ik me ietwat laten misleiden door iemand anders en deze film gehuurd. Wel,............ik heb hem niet uitgekeken. Dit had een goede film kunnen worden, indien beter (veel beter) geregisseerd. Je kon het al van in het begin van de film vermoeden dat het een saaie bedoening zou worden, en dat was het ook voor mij. Zeker geen 3 sterren waard. Een dikke flop voor Brendan Fraser. Zo zie je maar dat het de regisseurs zijn die voor een groot deel de waarde van de prent bepalen.
yugioh
Wat een ongekend slechte boutfilm is dit zeg. Ben liefhebber van fantasy maar dit is echt te erg. Volgens mij had Fraser er ook geen zin in. Leek meer op een toneelstuk.
parel123
Waardeloze film. Mede door het slechte acteerwerk van Brendan. Hij was vele malen beter in The mummy. Daarnaast sloeg het verhaal helemaal nergens op en werd ook totaal niet goed neergezet.
Pestiis
werkelijk.... wat een negatief gezanik over deze film
ik vond t best een leuke film al waren sommige stukjes een beetje nep gemaakt (zoals bijvoorbeeld dat stukje dat Meggie en die Mo daar op da bankje in da park zitten), dat zag er zwaaaar fake uit...
maar als dat alles is...
"the shadow" was ook iets wat ik erg nice gemaakt vond.
einde had op zich dan wel IETSJE sterker gekund, maar verder ben ik toch best positief over Inkheart te spreken!
ik geef deze film 3,5
Norma
Het verhaal leek me wel aardig, maar de uitwerking is zeer middelmatig en de vertelling van het verhaal doet een beetje afgeraffeld aan terwijl de film langdradig aanvoelt.
Mooie decorstukken en effecten maken nog geen magische sfeer, zo blijkt maar weer.
Fraser begint me ook een beetje tegen te staan in dit genre. Het meisje Bennett doet het niet onaardig en Mirren is prima, maar haar rol heeft zo weinig te betekeken dat dit weinig helpt.
dancingbunny
Op weg naar Amerika kregen we deze film te zien in het vliegtuig. En wat een verschrikkelijk saaie film. Een doorsnee verhaal, doorsnee vijand en een doorsnee einde. Gewoon niet amusant om te bekijken. Ik vind Brendan Fraser een redelijk goede acteur in de Mummy. Maar nee, dit is niet goed...
dancingbunny
werkelijk.... wat een negatief gezanik over deze film
maar als dat alles is...
"the shadow" was ook iets wat ik erg nice gemaakt vond.
ik geef deze film 3,5
The Shadow was inderdaad nice gemaakt. Maar die kwam er maar 5/10 minuten in voor... En die gast met z'n letter/cijfers op zijn kop vind irriteerde mij kapot...
ChristinedeBie
Ik vind dit een origineel verhaal, het kwam mij niet bekend voor. Dit is voor mij zeker een pluspunt. Hoewel het einde wel te raden is vond ik dit niet storend. De karakters vind ik sterk neergezet en de fantasie spat van het scherm af. Ook vind ik dat de film aardig boek-getrouw is, dit zonder iets te missen.
_Moonwalker
Helemaal met je eens.
IcU
Aller aardigst verhaaltje met toffe effecten. Niet al te bijzonder, maar wel erg vermakelijk. Leuk rolletje van Serkis.
SJRS.VLDT
Leuk concept, tot het midden van de film goed uitgewerkt. Naarmate het einde naderde ging het allemaal wat achteruit. Mooie effecten dat wel, acteerprestaties waren te doen.
Een standaardfamilie film. 3 sterren
m1701
Vond em een beetje tegenvallen, had er iets meer van verwacht.
Maar heb me zeker goed vermaakt, en acteerwerk was ook leuk
lordmars
leuke familiefilm met mooie effecten, zeker als je veel van fantasie houd is hij aan te raden.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Hmm.. redelijk.
Het idee stond me wel aan, alleen komt niet helemaal uit de verf hier. Ze weten geen goede balans tussen onserieus en serieus te vinden. De film zelf komt sowieso nogal onsamenhangend over.
Ook voor zo'n plot in het fantasy genre zien we bar weinig fantasy-creaturen e.d. (pas op het einde komt er wat mooie visualiteit voorbij).
Cast is opzicht wel in orde. Eliza Bennett (de dochter) speelt erg leuk. Ook Helen Mirren gaat niet in de fout in en de rest doet het niet slecht.
Wel vaag dat op het einde de moeder opeens haar stem weer had.. hadden ze voor mij beter kunnen laten gebeuren door iets uit een boek te halen waar ze het mee terug krijgt.. (zoals bijv. Ariel in de kleine zeemeermin dat terugkrijgt, nu is dat geen boek voor zover ik weet.. maar op zoiets hoopte ik dus).
Als er een betere toon was, wat meer fantasy in beeld en meer uitwerking (waar het verhaal best origineel is voor zover ik weet, is de uitwerking dat niet zo) had dit best iets bijzonders kunnen worden.
Charmides
Een unieke leuke film. Ook voor kinderen. Voor iedereen eigenlijk. Brendan Fraser speelt goed , net als in The Mummy. Een geweldig leuk verhaal.
Mooie beelden.
VierkanteOogjes
Hmm, helaas tegenvaller. Zoals hierboven meer gelezen, vind ik Brendan Fraser vooral in de Mummy goed...maar dat is alweer 10 jaar geleden!
Niet goed uitgewerkt en echt te veel saaie momenten. Jammer!
2 *
Decec
Heel leuk avontuur en fantasy film
Acteur Brendan Fraser speelt ook goed, zoals andere film
Prima!
aburex
Wat een gezever over slecht uitgewerkt, slechte acteerprestaties, een kinderfilm en derdelijke onzin meer. Mogen wij als volwassenen ook eens wegdromen in een fantasiewereld? Heb me gedurende de 100 m. duur van de film geen moment verveeld. Brendan Fraser is zoals gewoonlijk schitterend en Helen Mirren is fantastisch in haar rol van oudtante.
Een prachtige film voor zowel jong als oud, ondanks de soms negatieve kritieken.
Een aanrader voor al wie jong van hart en geest is.
NTsuno
Ik sluit me aan bij aburex. Het is een heerlijke film om naar te kijken. Niks geen slecht acteerwerk of slechte film. Gewoon lekker wegkijken deze film. Niks mis mee. 4* meer dan waard
Aapje81
Ben hier aan begonnen maar ik heb het na het intreden van de boeven afgezet. Ik weet niet wat het was maar het stond me erg tegen.
Pink'eltje
Heerlijke film.
mooi verhaal en leuk uitgewerkt, vooral Helen Mirren was geweldig.
Vooral het einde was erg mooi.
Zeker kijken als je van fantasy houd
vanzelfsprekend
Dit is wel weer een rol op zijn lijf geschreven voor Brendan Fraser.
Mooi gedaan hoor.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'