• 9.371.622 stemmen

The Lego Batman Movie (2017)

Animatie / Komedie | 104 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titel: De Lego Batman Film

Oorsprong: Verenigde Staten / Denemarken / Australië

Geregisseerd door: Chris McKay

Met onder meer: Will Arnett, Zach Galifianakis en Michael Cera

Releasedatum: 8 februari 2017

Plot The Lego Batman Movie

"Always be yourself...unless you can be Batman."

'The Lego Batman Movie' volgt het eenzame leven van Batman in zijn batcave. Hij kent maar een betekenisvolle persoon in zijn leven, namelijk zijn butler Alfred. De komst van twee figuren, Dick Grayson ofwel 'Robin' en 'Batgirl' Barbara Gordon, zullen zijn wereld echter op zijn kop zetten.

Batman / Bruce Wayne (stemrol)

Robin / Dick Grayson (stemrol)

Batgirl / Barbara Gordon (stemrol)

Alfred Pennyworth (stemrol)

Joker (stemrol)

Harley Quinn (stemrol)

Scarecrow (stemrol)

The Riddler (stemrol)

Bane (stemrol)

Two-Face (stemrol)

avatar van scorsese

Aardige film waarin batman het als superheld in zijn eentje opneemt tegen alle schurken. De zelfbewuste humor, verwijzingen naar andere films en de zelfingenomenheid van het hoofdpersonage zorgen voor flink wat grappen. De nogal bonte bedoeling (vol actie, een druk scherm en een flink tempo) weet niet te maskeren dat het verhaal nogal mager is en in herhaling valt. Maar vermakelijk is het wel. Met gemak 3.0 sterren.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Had makkelijk tien minuten of een kwartiertje korter gekund maar mensen... wat een feestje dit! Een tempo dat geen moment inzakt, geen moddervette moraal (ja er wordt kort iets gezegd over familie maar daar blijft het in feite bij), ontzettend kleurrijk (alsof ik naar een Guardians of the Galaxy film zat te kijken) en de zelfbewuste humor vond ik juist wel ontzettend grappig. Eindelijk weer een leuke Amerikaanse animatiefilm.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Een leuke film

avatar van K. V.

K. V.

Deze film ook eens bekeken en het was wel een vermakelijke film. Wel minder sterk dan The Lego Movie, maar verder weer een kleurrijke film, met heel wat humor en actiescènes.

Leuk om gezien te hebben, maar minder memorabel als z'n voorganger.

avatar van huiguh

huiguh

Snap niet waarom netflix niet (ook) de Nederlandstalige versie toevoegd. Leek me leuk om samen met mijn zoontje van 5 jaar te kijken. Maar helaas alleen engelstalig, en de ondertiteling lezen kan hij nog niet.

Niet best.

Het is erg makkelijk om cynisch te doen over een film als deze. Een bekend speelgoedmerk en een grote comic franchise die de handen in elkaar slaan om samen nóg meer geld uit de fans te slaan. Daarbij komt het originele idee voort vanuit een soort van fanliefde, maar is het ondertussen hopeloos vercommercialiseerd. Anderzijds is het een redelijk originele combinatie en werkt het ook wel redelijk.

Jammer genoeg zijn de film zelfs van een redelijk laag niveau. De grappendichtheid en het tempo liggen inderdaad erg hoog, maar dat blijkt uiteindelijk alleen maar zo te zijn om het gebrek aan kwaliteit te verbloemen. Bij films met een hoge grappendichtheid kan je niet verwachten dat elke grap vol raak is, maar net die mindere grappen verdwijnen een beetje doordat je snel weer bij een leuke grap uitkomt ... behalve dan wanneer er eigenlijk helemaal geen leuke grappen zijn.

De humor is zo makkelijk, zo voorspelbaar dat het echt amper leuk is. Flauwe referenties, beetje makkelijk lachen met clichés en grapjes die al 100 keer eerder gemaakt zijn. Nochthans begon het wel goed, de intro was zowaar echt grappig ... maar vanaf er snelheid inkwam, verloor de humor aan scherpte en bleef er niet zo heel veel over.

Visueel was het af en toe nog wel leuk. Editing en camerawerk blijven pover, maar de CG/Lego look is bij momenten wel tof, waardoor er in ieder geval nog een reden is om een beetje de aandacht erbij te houden. Maar verder een film die je makkelijk kan skippen, want ondanks alle drukte en al het tempo, is het een saaie film.

avatar van rep_robert

Net zoals de Lego Movie weet ook de Batman variant vooral in het begin te overdonderen en is de droge humor en de gigantische zelfspot bij vlagen hilarisch. De visuele stijl spreekt me enorm aan en weet daarin ook te imponeren. Probleem alleen is dat de humor niet de gehele film werkt en je halverwege toch steeds meer moeite krijgt om de aandacht erbij te houden. Ik vind het plot van de film uiteindelijk niet leuk genoeg om er de volledige speelduur van te genieten en ondanks alle pracht en praal en af en toe leuke grappen richting het einde, had ik er toch stiekem iets meer van gehoopt. De makers geven ook toe in de blu-ray extra's dat ze amper met een plot hebben gewerkt, dat werkt uiteindelijk tegen ze.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Will Arnett is een begenadigde stemacteur. Zoals hij met 'BoJack Horseman' een onvergetelijk personage wist neer te zetten als de man van middelbare leeftijd die betekenis zoekt tussen zijn verslavingen en psychische problemen. Zijn versie van Batman in 'The Lego Movie' (2014) was wat dat betreft een stuk luchtiger, maar ook weer volstrekt authentiek als film noir-antiheld met grootheidswaanzin. Zoals hij deze Batman zowel een donker stemgeluid geeft in de innerlijke monologen als de hyperactieve energie van een opgefokte puber. Zo onmiskenbaar Batman en toch passend in een lego-adaptatie van de vleermuisman. Het postmoderne spel met een knutseluniversum vol verschillende Lego-werelden krijgt in 'The Lego Batman Movie' (2017) iets minder ruimte. Maar je krijgt er in elk geval een immens vat aan stripboek- en filmverwijzingen voor terug. Opnieuw van begin tot eind een grote glimlach op mijn smoel.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Lekker vlotte film, mooi gemaakt.

Helaas weet het niet te boeien.

Gaat gewoon nergens over en heeft helaas geen diepere laag zodat het voor volwassenen interessant is.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Als Lego animatie film, is deze film, natuurlijk zonder meer knap en heel mooi gemaakt.

Met Batman die het opneemt tegen de Villians samen met zijn team van Superhelden.

Maar het is wel een film, die grotendeels kinderen en de Lego fans het meeste zullen waarderen.

Het is wel een amusante en gezellige animatie film.

avatar van mister blonde

mister blonde

Eerste half uur is erg leuk en van het niveau van de eerste film. Daarna wist ik het wel een beetje met dat drukke gedoe. Af en toe een goede grap, maar verder zakt het niveau. En ook al is de ontwikkeling van Batman een knipoog naar moralistisch gedoe in films, uiteindelijk doet de film precies hetzelfde. 20 minuten korter had hem misschien wel een ster meer opgeleverd.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Middelmatig.

Kleurrijke doch volgepropte en drukke animatiefilm over Batman. De lego-stijl is leuk en biedt iets nieuws in een wereld die al ettelijke keren is verfilmd de laatste decennia. Qua humor veel hit-or-miss. Er zitten best een aantal leuke mopjes in, maar door de snelheid waarmee de grappen zich aandienen is er amper tijd om iets te laten bezinken. Mislukte mopjes worden zo snel gered door een tof mopje, maar omgekeerd is dat even goed het geval.

Inhoudelijk wordt het moraaltje over vriendschap en familie iets te zwaar door de strot geramd. Het maakt de film ook onnodig lang. De allerkleinsten mogen dan de doelgroep niet zijn, anderhalf uur is lang genoeg voor dit genre.

2,5