Revenge of the Nerds IV: Nerds in Love (1994)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Steve Zacharias
Met onder meer: Robert Carradine, Curtis Armstrong en Julia Montgomery
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Revenge of the Nerds IV: Nerds in Love
"Birds do it. Bees do it. Tonight see what happens when Nerds do it..."
Lewis en zijn nerd-vrienden helpen mee het huwelijk van Booger voor te bereiden (hij trouwt met de dochter van een rijke Republikein), maar nerd-haters in die familie doen er alles aan om het huwelijk geen doorgang te laten vinden. Ondertussen wacht Lewis in spanning op de geboorte van zijn kind.
Lewis Skolnick
Chad Penrod
Mr. Skolnick
U.N. Jefferson

Beejeej
ik was niet echt in de stemming voor zo'n film, maar ik denk niet dat het mijn stemgedrag heel erg zou hebben beinvloed als dat wel zo was...

Dennis Evahi
Absoluut geen flop!..er zitten genoeg leuke dingen in, ik kan het wel pruimen. Koddige film! Vermakelijk.
***-sterren

TimD
Niet grappig, niet dramatisch en zeker niet leuk.

jayytjee
behoord voor mij toch wel tot 1 van de meest slechte films ooit gemaakt

Movie_fan#
Zeer grappige film met erg leuke en grappige momenten!
Af en toe wat TE droog maar verder erg vermakelijk...
Ik begrijp niet wat mensen zaniken over deze film want het is toch gewoon topvermaak

veron35
Niet zo goed als deel 1 en 3, maar beter dan 2. De zelfde volgorde qua kwaliteit als Scary Movie.
1.deel 3
2.deel 1
3.deel 4
4.deel 2
Gewoon goede humor en weer dezelfde acteurs. Dat vind ik ook wel goed. Dat de aceurs toch trouw belven ondangs dat de films steeds slechter gewardeerd werden. Booger ziet er af en toe best schattig uit. Ook vies.

Mr. Chiel
Wat een slechte film! Niet heel vreemd dat ie in de flop top 100 op 12 staat. TOTAAL NIET grappig!

Die Hard,Willis
Weer zo een nutteloze domme film zonder humor.
Niet veel films vervelen mij van het begin tot het eind maar deze wel.
Superslecht!! 0.5*

tommykonijn
Als er een Film is die ik Slecht vindt is het deze wel, Revenge Of The Nerds vind ik nogmaals gewoon niet grappig en dat laten ze me ook met dit deel aardig Goed merken, Niet zo best geacteerd ook.

GinolaEHV
Leuker dan ik vantevoren had verwacht. Mijns inziens verdient hij wel een betere score dan 1,31*.
Het is geen topfilm, maar ik heb me gedurende de film geen moment verveeld. Hij is nergens echt supergrappig, maar wel onderhoudend en vermakelijk genoeg.
2,5*.

Vierde en gelukkig laatste deel van de Revenge of the Nerds reeks, waarvoor eigenlijk hetzelfde geldt als voor het derde deel. De originaliteit is ver te zoeken, alles is voorspelbaar en de geslaagde grappen zijn op de vingers van een hand te tellen. Waarschijnlijk alleen leuk voor de mensen die de jaren '80 echt actief beleeft hebben, voor anderen is het een ware tour de force. Gelukkig is er geen vijfde deel meer gemaakt!

salland 1971
eerste deel was leuk de tweede ging nog de derde was al bagger EN DEEL VIER WIL IK HELEMAAL NIET ZIEN!!!!

dave
Veel dieper kon dit allerlaatste deel in de 'Revenge of the Nerds'-reeks niet gezonken zijn. De bodem was op voorhand al bereikt, en toch werd er besloten om nog maar eens een vervolg te maken. Dit moet wel de slechtste beslissing ooit genomen zijn, nog net voor het binnenlaten van het gigantische paard door de Trojanen.
Na alweer een erg dwaze intro, komen we tot de vaststelling dat uitgerekend de neuspeuterende 'Booger' het huwelijksbootje gaat instappen. Erg origineel kan het niet genoemd worden en de verwachtingen werden nog maar eens murw geslagen.
De film is in feite een aaneenschakeling van vadsige boeren, zang- en dansstukjes, clichématige preken en ongeïnspireerde bullcrap. Vanaf de eerste minuut al voorspelbaar en dus 87 minuten te lang. Tijdens het kijken stuik je op allerhande tenenkrommende momenten. Een beschamende ontmoeting tussen alle nerds, de maffe plannetjes van die privédetective en de Nerd-hater, en veel, veel meer dat ik je wil besparen.
Geen enkel personage wordt voldoende uitgediept. Vooral de bruid, een niet onbelangrijk figuur, heeft enkel haar uiterlijk om een karakter te ontwikkelen. De rest van de cast staat wat rond te lummelen en doen wat ze in de voorgaande delen hebben gedaan. Ik heb vooral medelijden met het bedlegerige blondje, dat de waterpokken heeft. Zijn bijdrage is miniem en eigenlijk kan die rol gewoon geschrapt worden.
De regie is stuitend. Soms kruipen alle nerds dicht op elkaar zodat ze in één beeld te zien zijn. Waarschijnlijk had de regisseur nog niet helemaal door hoe de zoom precies werkte. Het amateurisme was vanop kilometers afstand te ruiken. Verder ontzettend lelijke scèneovergangen. En daarmee doel ik in het bijzonder op die valentijnskaartjes die langzaam openvouwen en het programma van de dag bevatten. Walgelijk.
Acteerprestaties zijn quasi onbestaand. Aanvaardbaar als we over toneel spreken, maar hier totaal misplaatst. Wat betreft overacting kan dit tellen.
Ik voel tijdens het schrijven van mijn antwoord op dit wanproduct dat ik moeite heb de juiste woorden te vinden. Sprakeloosheid vloeit voort vanuit verbazing en zorgt ervoor dat mijn pen makkelijk stilvalt. Iets waar ik normaal gesproken nooit last van heb. Alsof mijn hersenen degenereren.
Waarschuwing: Deze film koste wat het kost vermijden.
0,50

blokkedoos
Ik ben al afgehaakt aan het einde van eerste film en nou gaan ze maar door.. Geen reet meer aan!

Peter13
De afgelopen 3 weken heb de eerste drie delen van Revenge of the Nerds gezien. Ik moet zeggen dat het niveau van de films er niet beter op werd in de loop van de reeks. Deel 1 was nog te doen, deel 2 was een slechte namaak van deel 1 en deel 3 was een regelrecht drama. Maarja, na lang twijfelen toch maar een blik geworpen op deel 4, eigenlijk met de gedachte in mijn achterhoofd: ''Waarom hebben ze na het dramatische deel 3, er nog een deel achteraan geplakt?''
Ik moet zeggen, dat het laatste deel toch nog een beetje de naam heeft opgepoetst. De film is verre van goed, maar lang niet zo slecht als deel 3. Er zaten redelijk wat grappen in de film, maar niet genoeg om de film naar een hoog niveau te tillen. Het verhaal is (natuurlijk) zeer voorspelbaar, maar daar draait het wat mij betreft ook niet helemaal om. Wat wel jammer is en dit nekt in mijn ogen ook een beetje de film, is dat de karakters veel meer van hetzelfde laten zien, misschien was wat vernieuwing leuk geweest.
Maarja, al met al een film van bedenkelijk niveau, die op bepaalde momenten toch wel leuk en grappig is...

henk7165
wat een vreselijk saaie humorloze film deel 1 vond ik persoonlijk nog wel wat humor bevatte maar dit is vreselijk

DragQueen
Ja, het kan nog erger. Wederom wordt de wereld vervuild met een volstrekt overbodig vervolg. Het eerste deel ging er nog mee door. Maar de inspiratie was al snel ver te zoeken. De zogenaamde humor komt weer niet echt uit de verf. Verder vervelende personages, en een bagger verhaal. 0,5 Ster.

dualcia
- 2065 stemmen
Jezus, wat een misbaksel. De hele film is vervelend, overdreven irritant en niks aan. Ik heb hem af gekeken, omdat ik eigenlijk zowat altijd films helemaal afkijk, maar dat had ik bij beter niet moeten doen..
Ik kan me zo herinneren dat ik deel 1 best wel leuk vond (tijd geleden dat ik die heb gezien), maar wat zijn die nerds hier verschrikkelijk idiote, onsympathieke, irritante mannetjes.
*0.5

riefenstahl
Mijn verwachtingen waren niet al te hoog gespannen maar ik had zin in een melige komedie, helaas toch teleurgesteld; de film is echt heel slecht en onleuk.
Hier en daar een glimlach die dan weer teniet wordt gedaan door gênante overacting en slechte timing; toch wel essentieel voor een komedie.
Overslaan.
"Your mother is so ugly the elephant man would pay to see her"- de enige geslaagde mop.

ipman-99
"I think I'm going to like you, no matter WHAT you do, as long as you live." ... " !!!
Vermakelijk 4-de deel !!! Opnieuw hersenloos popcorn fout vermaak.
Leuke absurde komische situaties/dialogen waar een trouw de rode leidraad vormt.
Robert Carradine alias Lewis Skolnick is weer van de partij. Julia Montgomery alias Betty Childs/Skolnick is ook opnieuw weer van de partij ! Corinne Bohrer alias Jeanie speelt het liefje/toekomstige van 'Booger'. Heerlijk fout waarmee ik me (opnieuw) prima heb vermaakt en daar gaat het toch om !
En voor alle duidelijkheid ..., je kan bv 3 op 5 geven aan dit soort genre films, maar je kan en
mag dit niet vergelijken met een andere 3 op 5 in een ander genre !
Dit even gezegd zijnde heb ik hier van genoten !
Je weet wat je (op voorhand) kan verwachten ..., en als ik het na de eerste 3 delen nog niet wist ... !

Proeneke
Prachtig! Alleen al hoe in het begin 'kak'mamma met haar hoofd op tafel kwakt.
Lollige film.

Revenge of the Nerds III: The Next Generation
1992

Revenge of the Nerds II: Nerds in Paradise
1987

Revenge of the Nerds
1984

83-jarige Al Pacino wordt opnieuw vader, Arnold Schwarzenegger brengt mooi eerbetoon aan Bruce Willis | MovieMeter Recap

Ryan Gosling reageert op kritiek dat hij 'te oud' is om Ken te spelen in 'Barbie': "De hypocrisie komt nu aan het licht"

Netflix deelt eindelijk releasedatum en officiële trailer voor zesde seizoen 'Black Mirror'

Explosieve trailer uit voor 'Hidden Strike', nieuwe actiecomedy met Jackie Chan en John Cena

The Transformers: The Movie
Animatie / Sciencefiction, 1986