• 9.377.617 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Shane Meadows

Met onder meer: Thomas Turgoose, Stephen Graham en Jo Hartley

Plot This Is England

"Run with the crowd, stand alone, you decide."

Shaun is een 11-jarige jongen uit Noord-Engeland die opgroeit zonder vader. Tijdens de zomer van 1983 verandert er iets in de vaak zo trieste Shaun. Hij scheert zijn hoofd, zet zich tegen alles en iedereen af, en sluit zich aan bij een groep skinheads en later zelfs bij het National Front. Met alleen een labiele moeder die hem probeert op het rechte pad te houden, lijkt Shaun af te stevenen op de zekere ondergang.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tribe

Tribe

Toffe soundtrack ook, met die dansvloer- en hangmatkrakers van Toots & The Maytals.

avatar van Fryce

Fryce

Beetje bizar deze film. Maar dat is niet erg. Vond hem al met al best ok, leuk acteerwerk en een leuk verhaal. Af en toe ook lekker sfeervol, vooral qua spanningen.

avatar van komerad

komerad

Het enige onrealistische aan deze film vond ik gewoon de opname van het kind in de groep.

Vond de film verder heel erg sterk, had wel graag geweten hoe de relatie tussen combo en de groep was voor hij de nor in ging. Om de rest van de film beter te kunnen plaatsen.

• 2035 berichten

nu is het nog wachten op een dit is holland!

• 2035 berichten

wie weet trouwens, welke band dat nummer please, please, please! give me what i want (zoals in de film) zingt?

avatar van Art

Art

Clayhill - Please, Please, Please, Let Me Get What I Want

avatar van danuz

danuz

Natuurlijk is 'ie eigenlijk van The Smiths he.

avatar van Art

Art

I know, maar hij vroeg "zoals in de film"

• 2035 berichten

aa.. ook nog eens van de The Smiths! maar ik vond het dus van Clayhill ook al erg mooi!

avatar van Lau1986

Lau1986

Zeer gave film. Ookal zat er niet heel veel actie in de film, toch hangt er een bepaalde spanning in de film, hier en daar is het zielig en dan weer mooi.

Zeker een aanrader ook vanwege het zeer goede acteerwerk!

avatar van vistrida

vistrida

Dit is wat ik verwacht van een britse film! Super geacteerd, super verhaallijn, kortom helemaal top!

Thomas Turgoose speelt trouwens ook een fantastische rol in Eden lake!

Ook een aanrader!

avatar van Aapje81

Aapje81

In zijn genre is dit een van de betere. De personages komen redelijk goed uit de verf en het komt allemaal vrij integer over. Alleen de wat voorspelbare finale viel me wat tegen hoewel de laatste beelden wel mooi zijn.

Vooral de klassieke muziek tijdens de wat hardere scénes beviel mij zeer. Rauwe en goed geacteerde film.

Thom1994

Ik heb deze film net op Film1 gezien.

De kleine jongen,die de hoofdrol speelt in deze film, acteerde echt supergoed.

De film was erg emotioneel , dramatisch, maar gek genoeg kwam het bij mij ook over als een soort feel-good movie. Misschien dat dit kwam door de kleine jongen die zijn rol zo goed speelde. Het einde van deze film was dan niet echt bepaald feel-good, maar de rest van de film ( op sommige delen na) in mijn ogen wel.

Een film met hetzelfde onderwerp als deze, American History X, die in mijn top 10 op nummer 1 staat, dacht ik niet met deze film te kunnen vergelijken, blijkbaar dus wel , ik ben echt zwaar onder de indruk.

5* , erg mooie en emotionele film.

avatar van dj96

dj96

een hele mooie film! ik zag hem net op film1.
in het begin dacht ik dat ze een grapje maakte, ofdat hij bij de skinheads mocht.
en die mop in het begin, hoeveel mensen kunnen er in een mini XD
dit is een van de weinige films die mij raakte.
en natuurlijk goed acteerwerk. 5*

dj96 schreef:
een hele mooie film! ik zag hem net op film1.
en die mop in het begin, hoeveel mensen kunnen er in een mini XD
dit is een van de weinige films die mij raakte.
en natuurlijk goed acteerwerk. 5*

De eerste keer dat ik deze film op film1 zag had ik de eerste 20 minuten niet gezien. Toen ik vanmorgen film1 aanzette was hij al 10 minuten bezig, toen heb ik alvast die 10 minuten gekeken, hopelijk kan ik volgende keer de eerste 10 minuten ook zien

Nu ik van jou zie dat het begin grappig is, wil ik deze zeker nog een keertje kijken !

P.S. Het acteerwerk van de kleine jongen is echt groots hoor !

avatar van nachtschade

nachtschade

Net gezien, goede film, met goed acteerwerk. Alleen grove geschiedvervalsing! Ten tijde van de Falklandoorlog was het al lang niet meer zo, dat skinheads in Engeland naar ska muziek (Toots) luisterden, en was de tegenstelling tussen blank en zwart al vele malen verhard. De film geeft daarvan een verkeerd beeld, omdat het lijkt alsof de film zich eind jaren 70 afspeelt.

De muziekkeuze slaat dan ook als een tang op een varken in de film. Waarom er in goedsnaam gekozen is voor een nummer van de UK Subs, is me volledig een raadsel. Deze band heeft niks maar dan ook helemaal niks van doen, en kan niet geassocieerd worden met enige vorm van skinhead-cultuur, laat staan van rechtse skinhead-cultuur.

De makers hebben zich kennelijk niet voldoende verdiept in de achtergronden van skinheads (en Engeland) van dat moment.

Dat maakt voor mij de film ongeloofwaardig.

Desalniettemin een aardige film, maar dus té veel geromantiseerd, terwijl de film pretendeert dat juist NIET te zijn.

Jammer, een gemiste kans!

nachtschade schreef:

Dat maakt voor mij de film ongeloofwaardig.

Jammer, een gemiste kans!

Dus het is in jouw ogen onmogelijk dat er mensen in Engeland waren die skinhead waren en naar Ska muziek luisterden? De feiten die jij noemt zullen wel waar zijn, maar niet iedereen was toch hetzelfde ?

Sorry, maar ik vind de argumenten waarmee jij deze film bekritiseert echt slap hoor.

En ik denk dat ik niet de enige ben die dat vind. Want dit is gewoon een hele goede film.

avatar van nachtschade

nachtschade

Als je een goede film maakt, dan moet alles kloppen. Daar ontbreekt het hier aan. Met name het gebruik van UK Subs muziek , in dit verband, is heiligschennis!

Kennelijk hebben de makers zich van te voren niet goed op de hoogte laten brengen hoe zaken toentertijd écht gingen.

Desalniettemin, een leuk verhaal, met een ijzersterke hoofdrolspeler.

Maar ik blijf een nare nasmaak houden.

avatar van starbright boy

De film is sterk autobiografisch. De regisseur heeft veel zelf meegemaakt als elfjarig jochie.

Thom1994

Bedankt voor het bevestigen dat mijn gedachten juist waren Starbright boy

Thom1994

Heb echt bijna nooit een film herzien. Maar ga deze film Maandag voor de derde keer in een maand kijken. Ik ben helemaal weg van deze film. Shaun is zo'n aandoenlijke jongen die zijn rol zo mooi speelt. Ik ben echt volop overtuigd dat deze film hoger moet worden beoordeeld. Iedereen, twijfel niet, kijk deze film , het is echt een topper!

Alweer herzien

Voor de derde keer. Heb er voor mezelf een halve ster bijgedaan. 5,5*. Echt de beste film ooit.

De muziek is erg mooi gekozen. Dit is pas de eerste keer dat ik dit opmerkte. Deze film bevat het enige stuk waarin ik echt tranen in mijn ogen krijg, Namelijk het stuk dat Milky helemaal in elkaar wordt getrapt.

Zeker niet de laatste keer dat ik hem heb gezien.

avatar van Betamax

Betamax

Prima film.

Indrukwekkende film over engelse skinheads..

Realistisch..

Thom1994

Eindelijk schrijft iemand anders weer eens iets over deze film Voelde me zo buitengesloten

avatar van Zandadder

Zandadder

Prachtig, prachtig, klasse.

De Britse cinema wordt steeds beter..

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

YouTube - This is England - Fuori dal mundo

Wat een prachtige soundtrack.

avatar van decicco

decicco

Indrukwekkende film met een paar schokkende scenes. Erg grappig om te zien dat de kleine skinhead een meid meekrijgt wat een aantal jaren ouder is laten we het er niet over hebben wat voor een maar goed

Thom1994

Gebruik meer leestekens, dat leest iets prettiger.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Aantal keer al gezien ondertussen en scoort steeds hoger. Sluit niet uit dat in de toekomst de volle 5* geef. Paar rare momenten voorkomen dat nog. De 'relatie' tussen Shaun en dat rare meisje bijv., Combo die z'n gevangenis maat opeens aanvalt.