Genre: Horror / Mystery
Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mikael Håfström
Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack
Releasedatum: 30 augustus 2007
Bekijk via Videoland
Plot 1408
"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."
Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.
Mike Enslin
Clay
Mr. Innkeeper
Mrs. Innkeeper
o0Timmy0o
Ik vond dit een zeer vermakelijke film. De sfeer is heel sterk en de spanning word heerlijk opgebouwd. Een plezier om naar te kijken. Helaas word het op het eind wel wat eentonig maar dat word goed gemaakt door het feit dat je wil weten hoe het eindigt.
Topfilm!
Ralf81
De enige horror film waarvan ik begon te zweten.
En kwam dat door de film?
Rosicky
De eerst zestig minuten van "1408" zijn erg goed. John Cusack speelt brilliant (dat zeg ik niet vaak) als cynische ghostbuster. Daarna wordt het geheel een stukje minder. Een plottwist in de vorm van een vervroegd einde maakt het verhaal niet beter, en sommige special effects hadden ook beter achterwege kunnen blijven, zoals wanneer Samuel L. Jackson plots in de koelkast zit. Ik vraag me sowieso af wat hij op de poster doet met niet meer dan zes á zeven minuten speeltijd.
MoviefreakRob
Het nummer van The Carpenters hoor je wanneer de wekker steeds afgaat.
Het nummer heet Wéve only just begon
MoviefreakRob
4.0 Een hele mooie film.
Best spannend en zeker dat hij voor de raam staat en de persoon aan de overkant hem precies nadoet!
Dutch Ownage
Erg goede spannende film!
ben het eens met Pantoffel, waarom wordt er gezegd: 'well done Mr Enslin'?
Omdat de kamer 1408 (bij elkaar opgeteld trouwens 13:D) een 'evil' room was en omdat Mr Enslin hem heeft vernietigd door het te verbranden kan het geen slachtoffers meer maken. Klaar is kees
Een verassing!! Ik had in de recensies gelezen dat het 1e uur sterk was en het laatste half uur minder.
Ik was toch eindelijk nieuwsgierig genoeg om de film te gaan kijken en hij beviel me echt sterk!!
Het eerste uur is gewoon steengoed, de spanning wordt heel goed opgebouwd en je krijgt echt een beklemmend gevoel als John Cusack net in die kamer zit, echt perfect uitgewerkt!
Toen kreeg je het moment van de wekker, het soort countdown moment. Ik vond dit echt geweldig en mijn hart ging hier echt sneller van kloppen.
Leuke schrikeffecten, zoals het liedje dat op de wekker wordt gespeeld, het regelmatig verschijnen van de geesten plotseling, in het spiegelbeeld als hij naar de overkant kijkt, als ie vanaf de richel de kamer weer in wilt duiken, de scene in het ventilatiekanaal, het moment dat de bouwvakkers dat postkantoor gaan afbreken. Stuk voor stuk lekker goed uitgewerkt.
John Cusack acteert ook sterk, de bijrollen van Samuel L. Jackson, Mary McCormack en Jasmine Jessica Anthony zijn ook goed, ondanks dat ze maar weinig screentime krijgen in totaal. In dat opzicht is het gewoon een one man show.
De special effects waren ook degelijk, alleen de geesten zagen er een beetje vreemd uit, maar dat was overduidelijk de bedoeling, dus ik kon me hier niet aan storen.
Het plottwist is puur een kwestie van smaak, ik vond het opzich wel lachen, wat alleen wel duidelijk merkbaar is aan deze plottwist, is de verandering van sfeer. De nadruk kwam hierna wat meer op andere dingen te liggen dan de geniale spanningsopbouw van het begin.
Maar bij mij deed dit geen afbraak aan de film, het einde vond ik ook redelijk geslaagdstem van de dochter op de taperecorder Ik heb ze wel is erger gezien
Een solide 4 sterren omdat dit eindelijk weer is een horror/thriller film is waar het niet alleen om de gore draait maar dat er aan een goede spanningsopbouw is gewerkt!
Robinho.
Vette film, alleen na een tijdje vind ik dat ze een beetje ver gaan, als die hele hotelkamer onder water komt te staan enzo.. Kijkt toch leuk weg, een 3.5*!
G to the J
Vond hem spannend...
Goede thriller....4*
Nomak
Prima horrorfilm die sterk start. Je komt als kijker erg snel in het verhaal, want zo een schrijver die naar hotelkamers gaat waar het zogenaamd spookt, dat is wel interessant. De film komt pas echt op gang als Mike Enslin, onze dappere schrijver, naar het hotel gaat om er kamer 1408 te boeken. Samuel L. Jackson waarschuwt hem nog voor het gevaar, maar het kan niet baten. Mike Enslin moet en zal de kamer boeken.
Er hangt zo een beetje een creepy sfeer met die schilderijen en de rest van het interieur. En langzaam maar zeker merkt ook Mike dat er iets niet pluis is in de kamer. Er zijn enkele goede scenes in de film, maar er is er één die er echt bovenuit steekt. Dat is de scene waar Mike uit het raam naar zijn overbuurman zwaait en om hulp roept. Dan merkt hij dat die overbuurman net dezelfde bewegingen maakt en eigenlijk een soort spiegelbeeld van hem is. Briljante scene is dat.
Verder wordt er soms teveel overdreven, en dan bedoel ik in het laatste half uur van de film. Het is hier al eerder aangehaald, en ik vind het jammer, want ik ben van mening dat hier veel meer had ingezeten. De sfeer was echt goed, maar dat die hele kamer in een ijskast en daarna ook nog eens in een zwembad verandert, dat hoeft voor mij niet. Dan wordt het allemaal veel te ongeloofwaardig. Als kijker weet je op een bepaald moment ook geen verschil meer tussen droom en werkelijkheid, al brengt het einde duidelijkheid.
Ook jammer is het feit dat Mike Enslin het overleeft, het was natuurlijk veel beter geweest als hij was gestorven in die kamer.
Het was op bepaalde momenten toch even bibberen en beven, maar de film is jammer genoeg geen echte topper. Toch is dit zeker één van de betere Stephen King verfilmingen.
Zero_Sunshine
Goede thriller.
De scene die Nomak hierboven al beschreef van de overbuurman is inderdaad geweldig.
En de film is inderdaad één van de beter verfilmingen van Stephen King, zoniet de beste.
roelv
Tip: kijk de Director's Cut eens. Leuk einde;)
ForgottenSon
Goede thriller.
Mag ik vragen waarom je dan slechts 2,5 sterren geeft?
Layla!
Tip: kijk de Director's Cut eens. Leuk einde;)
Film weer gezien op internet want dvd speler is kapot gegaan:(
Maar Mike is WEL doodgegaan in de kamer door die brand?
JDSsmetje
Goede film maar ik miste spanning. Ik vind niet dat je dit een horror kan noemen.
Kinderen waren toegelaten in de bioscoop !
Kr!kke
Kinderen waren toegelaten in de bioscoop !
inderdaad, veel horror was er niet bij...
Ik vond juist de spanning in het eerste uur erg goed aanwezig. Dat is ook door het gros van de mensen hier het beste gedeelte van de film!
Wat vind jij dan wel een goede spannende horror JDSsmetje?
clockwork72
Goed filmpje dat lekker wegkijkt.
Het wordt allemaal erg spannend opgebouwd vanaf het begin dat Mike Enslin de kamer binnenloopt. Ik moet zeggen dat het 1e uur echt heel goed is. Dat moment dat die wekker afgaat met steeds hetzelfde deuntje vondt ik erg leuk bedacht.
Dit kun je ook geen standaard horrorfilm noemen. Er is 1 zo'n scene waar Mike Enslin besluit om uit die kamer te ontsnappen via de zijkant van het raam maar dat ie dan weer in dezelfde kamer uitkomt. Dat vondt ik erg orgineel bedacht.
Het einde vondt ik echt erg goed dat je dacht dat ie de kamer uitwas maar dat ie een gebouw binnenliep dat gesloopt werd en weer terug in de kamer (1408) kwam.
Erg goede film !
Frok
Hier en daar spannende film. Tamelijk goed verhaal en goed acteerwerk. Af en toe een beetje langdradig in de kamer.
Script ............................... 3,00
Acteerwerk ..................... 3,00
Cinematografie ............. 2,50
Muziek/speelduur e.d. .. 2,00
pikkel
Heel mooie film.
Ik heb echt heel de film op het puntje van mijn stoel gezeten,
erg vermakelijk.
4,0.
horrorfreak23
Zeer mysterieuze maar goeie film. Ik keek graag naar deze film. Super hoe je niet weet hoe het allemaal in elkaar zit
bild
Absolute A-thriller waarin ‘het gek worden’ mooi in beeld wordt gebracht met warrige verfilming wat er wel een beetje bijhoort. Het acteerwerk is subliem en er hangt een leuk sfeertje. Toch wordt het uiteindelijk een beetje langdradig in de kamer en is het verhaal op zich net iets te kort voor een volledige film te maken.
charmed one
ik vind dit een vette stephen king verfilming ik ben vet fan van stephen king
angelico29
een zeer vermakelijke film, acteer prestatie van cusack is fenomenaal.....
je zit van het begin tot het eind op puntje van je stoel. een super verhaal.....
deze film verdient een 9
Judithboes
Best wel behoorlijk vermakelijke film.
ik vond in de weinige tijd die hij erin speelde Samuel L. Jackson erg goed spelen.
Ik dacht bij plottwist echt: hell no dit ga je niet menen...
maar toen hij toch nog in de kamer bleek te zitten viel dit gelukkig mee.
af en toe zaten er dingen die ik een beetje vergezocht vond. En de horror-momenten van deze film vond ik niet echt geweldig. omdat de spanning net niet echt goed opgebouwd werd waardoor het niet echt schokkend of schrikbarend was. behalve met die taperecorder aan het einde schrok ik wel een beetje omdat dat echt totaal onverwacht kwam.
maar al bij al toch een aardig kunstwerkje.
Niino
Bizarre film, maar daarom zeker niet slecht. Spanning word goed opgebouwd.
kryptex
De eerste momenten in de kamer vond ik behoorlijk slecht geacteerd, maar daarna was het beter.
Over het algemeen heeft de film me niet echt mee kunnen krijgen, waarschijnlijk door de vele irrealiteiten. Misschien is het ook gewoon mijn genre niet, hoewel ik wel van saw kon genieten, gezien het daar een veel meer realistische setting is.
Toch nog 2 sterren voor de vele plotwendingen.
Deepdish
Zeer goed verzorgde claustrofobische horror die de spanning goed opbouwt en tot het einde ook spannend blijft. ( wat voor veel films in dit genre niet geldt. )
Van Cusack zijn we gewend dat hij zijn films erg nauwkeurig uitzoekt en zet een erg sterke rol neer.
Goede effecten en originele scènes wisselen elkaar af.
Hier en daar slaat de fantasie van regisseur Håfström een beetje door maar dat is niet al te storend.
De stille momenten in de film waarbij Enslin zijn gedachten op een rijtje probeert te krijgen en hallucinaties en werkelijkheid van elkaar probeert te scheiden zijn erg sterk en geeft de kijker ook even wat adempauze.
Al met al een sterke film die ondanks het mager verhaaltje erg origineel is in zijn genre.
3.5***

Mysterieuze horrorfilm '1408' met John Cusack zie je alleen op Videoland: 'Zoveel onverwachts'

Mysterieuze horrorfilm '1408' met Samuel L. Jackson verdwijnt binnenkort van Netflix

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Saw
Thriller / Horror, 2004