Genre: Horror / Mystery
Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mikael Håfström
Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack
Releasedatum: 30 augustus 2007
Bekijk via Videoland
Plot 1408
"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."
Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.
Mike Enslin
Mr. Innkeeper
Mrs. Innkeeper
guylopez93
enge film
verhaal is niet geweldig maar de uitwerking wat heel goed
ik vond het zelf ook wel creepy toen er allerlei dingen vanzelf gebeurde en ook de gegeven voorbeeld die mijn bovenbuurman geeft was inderdaad ook creepy
en natuurlijk weer goed gespeeld door John Cusack
film_kaza
Leuke film.
Its just a evil f*cking room , daarmee is alles gezecht. Eerst begon alles aardig en klein. Maar opgeefmoment liet de film zien waarom de kamer zo duivels is. En onteerde de naam niet.
Ook tussendoor wat heerlijke humor.
"5 dollor for peanuts? This really is a evil room"
3,5
SanderX
ik snap niet wat de mensen hier in zien
een hele vage film...
daarom krijgt ie van mij 1.5 sterren
Pastichio Rocker
Zo moeilijk was 'ie toch niet?
sabsabsab
gemakelijke film ze laten alles zien en hij i s zeker niet lang dradig dus vaag is deze niet
Norma
Vermakelijke film die de spanning aardig opbouwt (zonder dat het ook maar in de buurt van eng komt overigens) maar naar het einde toe een tikkeltje ver doordraaft. Wel sfeervolle sets (net zo over the top als het verhaal loopt) en de vraag wat er nou werkelijk speelt wordt lang genoeg open gelaten om het leuk te houden.
aRNiE08
Het begin is ijzersterk en hij blijft lekker spannend. Op het einde begint hij inderdaad wat zwakker te worden. Maar het blijft een topfilm die je moet zien. Er zijn trouwens 2 versies. Eentje waarin hij dood gaat en eentje waarin hij het overleeft en word gered door brandweermannen. De versie die op DVD is uitgebracht gaat hij dood en op bioscoopversie overleeft hij het
Trouwens, als hij iets moet bezorgen gaat hij toch naar een huisje toe? Daar zeggen ze dat het gesloten is en je kan niet meer wat opsturen. Dan pakken al die mensen bijlen etc en slopen die hele kamer en komt hij weer terug in z'n hotelkamer. Ik snap het effe niet meer?
Resh
Einde vond ik idd beetje te vaagjes worden, en beetje te ingewikkeld, vooral omdat hij best wat alcohol op had
sabsabsab
bedoel je die helft dat hij denkt dat hij eruit is en dat hij er toch weer in zit of daar voor
Resh
ja juist de helft dat hij denkt dat hij eruit is, maar zowiezo vanaf midden de film al denkt hij alleen maar wat er niet is, ik kon het ook niet meer volgen, vooral als je deze film voor de 2e keer bekijkt vind ik het allemaal een beetje wat te lichtjes. De film moet de spanning gewoon aanhouden net als hoe de spanning in de begin sterk aanwezig was, en niet allemaal van te overdreven dingen laten gebeuren in de kamer wat veel ste overdreven is naar mij mening.
sabsabsab
het klopt wel dat met hun overleden dochter dat je die eerst daar ziet. en op het eind dat hij dat die recod luisterd dat je daat dan in een keer hoort. dat was nog al vaag ja
Torsten
1 van de weinige Horror/thrillers waar ik me nog wel es kapot schrok
Het verhaal is best vaag, maar special effects zijn top.
Fred8540
Aardige film, wat vaag meer naar het einde toe, spanning goed opgebouwt vanaf het begin en prima special effects.
Al bij al zeker goede film, maar niet eentje waar ik nog maanden van wakker zal liggen.
mgiethoorn
Vond Deze film tegenvallen...helaas
Ik had vantevoren veel van deze film verwacht.
Hoe verder je in de film komt hoe minder geloofwaardig ik het vind worden...Maar de film heeft ook wel wat goede punten
krijgt van mij een 2,5*
decgil
Had zeer veel van deze film voorgesteld maar vond hem zeer saai.
De special effects zijn zeer goed maar daar bleef het wat mij betreft bij.
van mij krijgt hij een magere 3
MisterIKz
Duidelijk weer een hoog standje van Mikael Håfström.(zorg wel ff dat je vooraf naar de wc geweest bent anders snap je er weinig meer van.)
playah26
eindelijk weer eens een goede horror/thriller die me bleef boeien tot het einde! spannend, goede sfeer en John Cusack was precies de juiste persoon voor de hoofdrol!
RRR.
Ik vond het een goeie film, heel spannend!
het is toch een boek van stephen king die verfilmd is?
Meestal staan de verfilmingen van de Kingboekjes best wel voor een beetje vermaak. Zo niet hier. Ondanks de altijd goede Cusack en zelfs een klein maar fijn bijrolletje van Jackson, ontpopt deze film zich tot een langdradige zit vol SE en zónder spanning. En het begon zo leuk.. Matig.
langdradig en weinig spanning? klopt geen woord van
Jawel hoor, doe maar eens spellingscontrole
sabsabsab
sorry hoor maar emal als hij die kamer in zit. dan blijft het gewon door en door spannend. het is mischien niet zon slash film waar allemaal doden in vallen. maar de spanning in deze film is heel hoog. en zeker niet langdradig of veel gepraat.
Tonypulp
Het is een erg sterk verhaal, met paar erg mooie scéne's tussen maar aan het einde werd het iet wat te veel allemaal..
Hou het maar op een goede voldoende. 3*
poehe
Ik vond de film geen moment echt spannend, hij duurde te lang en ook het acteren vond ik maar middelmatig. Ik had er meer van verwacht.
Shinobi
Ik vond het wel een vermakelijke film moet ik zeggen. Dit was weer eens een film waar ik na lange tijd echt van kon schrikken. Er zaten namelijk lekker veel schrikmomenten in.
Verder vond ik Cusack ook erg overtuigend spelen plus de daarbij behorende special effects. Ik zat echt op het punt van m'n stoel te kijken van wat er nu weer zou gebeuren.
Alleen snap ik een paar dingen nog steeds niet:
1.wat heeft de hotel eigenaar met kamer 1408 te maken?
2. zit er echt vergif in de alcohol die hij drinkt?
3. hoe komt het dat hij weer in het normale leven terecht kwam of was 3. dat gewoon een droom?
Al met al geef ik deze huiveringwekkende film 4, 0 sterren.
sabsabsab
als je dit al weinig spanning ving vind heb je weinig films gezien lijkt me
Wordt dit spannender doo het zien van andere films...?
Pastichio Rocker
Wordt dit spannender doo het zien van andere films...?
Yep! Probeer het maar eens! Kijk een film en kijk dan deze nog eens. Je zult merken dat de film een stuk spannender is dan de eerste keer dat je 'm keek!!

Mysterieuze horrorfilm '1408' met John Cusack zie je alleen op Videoland: 'Zoveel onverwachts'

Mysterieuze horrorfilm '1408' met Samuel L. Jackson verdwijnt binnenkort van Netflix

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Saw
Thriller / Horror, 2004