2:37 (2006)
Australië
Geregisseerd door: Murali K. Thalluri
Met onder meer: Teresa Palmer, Joel Mackenzie en Frank Sweet
Plot 2:37
"Sometimes being young is the toughest job of all."
Het verhaal speelt zich af op een normale schooldag. Om precies 2:37 's middags wordt het lichaam van een tiener gevonden in de toiletten van een middelbare school. De film gaat dan terug in tijd om de start van de dag van zes scholieren te volgen in een poging te onthullen wat er precies gebeurde.
Melody
Julz
Mr. Darcy
Lacey
De Knip
2:37 heeft wel wat weg (qua opnames) van Elephant. Echter, het kent een totaal ander verhaal. Het sterke van de film is, dat degene die zelfmoord pleegt nauwelijks een verhaal heeft (voor de kijker). Dat is het em juist. Iedereen heeft problemen (vooral met zichzelf), maar een ander die het misschien harder nodig heeft wordt genegeerd/niet gekend in haar moeilijkheden. Ik vond de film wel wat hebben:
***1/2
Nephilim
Ondanks dat ik tijdens de school scenes af en toe vond dat het wat realistischer had gekunt door middel van filters of iets dergelijks, kwam het eind echt keihard aan.
Persoonlijk denk ik ook dat het een vrij realistisch beeld van zelfmoord geeft. Een daad als dit is vaak onvoorspelbaar.
Ergens tussen een 7.5 en een 8.0
-fal
- 2028 berichten
Variant op de whodunit thriller. In de eerste scene vermoed je dat er op een toilet een zelfmoord plaatsvindt en tijdens de rest van de film strijden een paar scholieren om de verdenking van de kijker: wie heeft het sterkste motief en is de zelfmoordenaar. Zo veel leed dat het gewoon plat slaat. De ambient soundtrack is wel aardig en de slotscène greep me dan toch weer aan, maar de weg er naar toe loopt ergens langs 90210.
Diederik58
Film met toch een verrassende plot. Verschillende dilemma's en problemen waarmee pubers/adoloscenten geconfronteerd worden komen aan de orde. Eigenlijk denk je dat dat iedereen wel een motief had om zelfmoord te plegen. De interviews suggereren een documentaire. En dat had ook zo maar kunnen zijn. De film gaat even in de tijd terug via een ander personage en vervolgd dan. Heel sterk. Het acteren was redelijk. De moeite waard om te kijken.
Eduard37
Aardige documantaire met een verrassend einde.
AmazingPP
Duidelijk gejatte film (van "Elephant"), maar met een ietwat andere inslag; een beetje "Get Real", een beetje teenerbop-film van 'zijn we nu zwanger en van wie dan vooral' en een vleugje "Bully". Toch zeker niet ondaardig om te zien, maar zeker NIET , zoals hierboven genoemd, een documEntaire, maar gewoon een, door de acteurs zeker goed gespeelde, film. Speelt in op de door de media geschetste voorbeelden, waar we als normale mensen bijna nooit aan kunnen voldoen en de frustaties daarom heen. 3,5 *
Eduard37
Het is geen documentaire! Het is gewoonweg een film!
Ok, het leek op een documantaire. Zo goed?
chocodillen
Wat mij betreft net even te onsamenhangend. Er zitten goede momenten in de film. Al met al: het is niet zo dat je hem moet zien. Goed genoeg om af te kijken. Voor ouders met pubers kan het leerzaam zijn om deze film eens te kijken.
achtung
toppertje, aangrijpend verhaal, goed geacteerd. Iedereen heeft een motief en als kijker denk je dat iedereen het gedaan kan hebben, behalve degene die als een soort schaduw door heel de film loopt. Maar dat is toch degene die hulp nodig heeft, terwijl iedereen en ook de kijker zelf haar negeert.
Petero
***1/2
Voor de rest vond ik het maar een depressieve film. Alsof iedere puber een kut tijd heeft op school
Ché Cliché
Ik vond de film aardig al waren de karakters niet erg uitgediept. Misschien één of twee karakters weglaten had de film ten goede gekomen. Van mij mochten de verkrachtingsscene en de zelfmoord wat minder expliciet of anders in beeld worden gebracht. Ik vond het persoonlijk wat schokkend. Mijn vriendin hapte het daarentegen wel makkelijk weg, dus misschien ben ik gewoon een softie. 3 sterren.
bartje30
Aangrijpende film die de kijker tot de heftige eindscene vooral in het ongewisse laat wie en waarom. Tijdens de film zie je de verhalen van de 6 hoofdpersonen en hun problemen. Die problemen zijn zo heftig dat ze alle 6 zelfmoord gepleegd zouden kunnen hebben.
Ik zit zelf al een tijdje niet meer op school, maar als ik er zo over na ga denken komt deze film aardig in de buurt van de realiteit. Iedereen op school heeft zo zijn geheimen en problemen of wordt flink gepest, zonder dat het opvalt voor de rest. De film is niet voor niets gebasseerd op een waargebeurd verhaal.
Over de manier van filmen ben ik zeer te spreken. Veel scenes zijn in één keer opgenomen waardoor je echt het idee hebt dat je vanuit de personen zelf kijkt. Er wordt erg goed geacteerd door de jonge acteurs en actrices die geen tot weinig ervaring hebben.
Al met al een erg indrukwekkende film.
4 1/2 *
Waku
Bijzonder aangrijpend verhaal.
2.37 belicht het leven van een aantal scholieren die allemaal hun eigen problemen en sores kennen.
Een aantal van die problemen krijgen een "verrassende"wending.
Eentje zelfs met fatale gevolgen.
Degelijk acteerwerk.
Behoorlijk zware hap om te verteren maar zeker de moeite waard!
c.scholman
Zeer indrukwekkende en aangrijpende film. Tot op het laatst weet je niet wie er nu zelfmoord heeft gepleegd. Redelijk realistische film, vooral als je nagaat dat er nog altijd veel tieners depressief zijn en zelfmoord plegen. De film is dan ook gebaseerd op waargebeurde feiten. Een film waar je lang over na blijft denken, ik heb nl. zelf een puberzoon en -dochter... 4,5 *
tonniedorrie
Snap hier de recensies niet van hoor , er zat helemaal geen verhaallijn in die was zo warrig
Heb hem nog niet af kunnen kijken, sorry hoor
ralfsjam
TonnieDorrie verdorie! kijk dan ook een film af voor dat je je woorden hier achter laat! maar goed...
de vergelijking met Elephant snap ik wel. maar dan alleen op camerawerk dan! maar doet Hollywood niet anders? de ene doet iets nieuws, en de rest hobbelt er achteraan! de film opzich was een vrij trage maar intressante film, zeker het einde natuurlijk (TonnieDorrie!). de problemen van de scholieren komen mooi opbouwend in beeld zo dat je je er ook blind achteraan laat rennen. zeker omdat je al een tipje van het einde in het begin gekregen hebt.
mooie aangrijpende film over puberale problemen op en top. weinig actie, veel verhaal! een 4
tonniedorrie
Heb de film nogmaals bekeken (ik dacht moet toch aan mij liggen iedereen vind hem zo goed , op een enkeling na dan) maar ik weet waarom ik er helemaal niks aan vond , en dat was net als Petro schreef ik had geen enkele band met de spelers. en vond het verhaal nog steeds rommelig en warrig verfilmd , moet je vannhouden (ik niet dus)
.Fee.
Ben heel benieuwd naar deze film, aangezien Elephant de mooiste film is die ik ooit heb gezien.
Heeft iemand enig idee waar ik deze film kan kopen of 'halen'?
animalkrullie
Helemaal mee eens, heeft me erg aangegrepen.
.Fee.
Een weekje geleden gezien en ik moet zeggen dat ik 'm 'leuk' vondt. Interessant. Maar niet wereldschokkend, nee. Hij leek wat dat betreft te veel op Elephant en de thema's waarmee gehandled werden waren allemaal net iets te... voor de hand liggend. Misschien dat het daarom natuurlijk ook een film over jongeren is. Maar hee, zeg nou zelf. Ik ben een jongere en heb nou niet het idee dat zulke problemen tot zoiets moeten leiden. Maar goed, wie ben ik?
Het einde vond ik dan wel weer erg leuk. Origineel en onverwacht. Dáár houd ik van. Al met al, toch erg leuk gedaan: 4*
mandy101
Heb hem nog niet af kunnen kijken, sorry hoor
bij het begin snapte ik er ook niks van
en stoorde ik me soms zelfs aan het soort van documentaire actige effect
maar na langer te kijken ging ik juist wel met de hoofdpersonen meeleven..en vielen gebeurtennisen op hun plaatst door terug blikken en vooruit blikken. je moet alleen wel de hele film gezien hebben om het ''doel'' van deze film te snappen.
mandy101
ik had wel een reactie op iemand geschreven, maar zelf nog niet echt wat geschreven...
ik heb deze film een half uur gelede gezien
en ben nog steeds heel erg onder de indruk
en heb nog steeds kippenvel op me armen
zoals ik al schreef..
vond ik de film niet echt leuk aan eht begin
maar ik bleef tog maar kijken...en dat was goed
want ik vond het een erg aangrijpende film
je weet gewoon niet aan eht begin wat je er van moet verwachten
omdat zelfs een leraar ''mel'' zij toen diegene in de wc zat opgesloten
en de eindscene vond ik ook nogal heftig maar wel goedhet kijken waard dus
leucomelas
Had me zo veel voorgesteld van de omschrijving.
Ondanks het verrassende element totaal niet boeiend.
Kijk een film verteld zoals " go " (1999), dat is een verhaal bekeken door meerdere ogen en dat is pas echt goed. Dit was zo maar op een enkel moment interessant .... Jammer ....
Bespaar je de moeite ......
voskat78
Heb deze film gisteravond gezien.
Met als voornemen hem niet te veel te gaan vergelijken met Elephant.
Toch ontkwam ik er niet aan gezien de personage's en hun problemen ,die zich gedurende de film voordeden.
Maakt dat mijn eindoordeel er minder op? Nou nee, al blijft Elephant toch wel een voorbeeld hoe ik het graag zie.
Dat neemt niet weg dat deze manier van filmen slechter is, hoogstens anders. En omdat anders gelukkig niet altijd slechter is, heb ik me desondanks prima vermaakt.
4 *
bolletje
Ik vond het een goede film.
verassend einde, je verwacht de uitkomst niet,maar dat is in het werkelijke leven ook zo denk ik.
Diegene die echt zelfmoord plegen, die verwacht je ook niet.
amanda3785
Wat een mooie film met een hele duidelijke boodschap die helemaal tot je doordringt.
Mensen vergelijken hem met Elephant, maar die vergelijking kan je niet maken. Ik heb ook Elephant gezien maar de verschillen zijn duidelijk:
- Zeer slecht acteerwerk van Elephant
- Elephant heeft een zwak verhaal wat en er gebeurd helemaal niets tot op het einde. Tja, je ziet continu een paar studenten lopen
- Het plot van Elephant is niet alleen al bekend en voorspelbaar maar ook nog eens onjuist. Het zou gebaseerd zijn op het verhaal van Columbine, maar of het is een zeer slechte rip-off, of Gus had zich iets beter moeten verdiepen in de werkelijke tragedie
Om een lang verhaal kort te maken...(Ik zit nu meer over een andere film te praten haha). 2:37 Is een hele mooie film met een zware lading die een hele duidelijke boodschap afgeeft. Deze film zouden ze eigenlijk op scholen moeten laten zien. Misschien hebben jongeren dan wat meer begrip en respect voor elkaar.
melvddonk
'Sometimes you get so wrapped up in your own problems that you just don't notice anybody else.'
Geweldig!
Ik wist totaal niet wat ik van deze film moest verwachten en ik had hem op de gok gekocht. Daar mag ik mezelf wel een schouderklopje voor geven, want wat was deze film schitterend zeg! Ik ben er nog een beetje stil van. Het was allemaal erg ontroerend. Hoewel het opzich aan de kaft te zien een redelijk 'luchtig' drama leek, is het alles behalve dat. Het is een film met ontzettend zware onderwerpen en hij is erg depressief.
De eerste paar minuten moest ik erg wennen aan het Australische accent. Na een paar minuten was ik er aan gewend en viel het eigenlijk niet eens meer op. Daarna moest ik wennen aan de stukken dat de personages 'vertellen' aan de camera. Ook hier was ik erg snel aan gewend en uiteindelijk vond ik het zelfs een erg fijne bijkomstigheid. Je kan zo als het ware eventjes in het hoofd van de personages kijken.
Vanaf de eerste minuut werd ik in het verhaal gezogen. De hele dag begint eigenlijk als een alledaagse schooldag, maar door de beginscene wéét je gewoon dat het zo niet gaat eindigen. Dat maakt het allemaal erg interessant.
De film is heel direct en erg realistisch. Ook het camerawerk helpt hier aan mee. Af en toe had ik het gevoel dat ik zelf door de school rondliep. Dit komt omdat de camera vrijwel nooit stil staat. Ook dit was even wennen, maar uiteindelijk heel effectief.
Het acteerwerk was verbluffend! In het begin werd het nergens bovengemiddeld, maar daar kwam al snel verandering in en tegen het einde was het echt schitterend! Vooral Teresa Palmer was geweldig! Ze had dan ook een erg moeilijke rol, die ze fantastisch neerzette. Er zitten erg boeiende personages in de film en iedereen is verschillend. Ze hebben allemaal hun eigen problemen, die ook stuk voor stuk erg interessant zijn. Ontroerend, maar interessant.
De opbouw van de film is erg rustig. In het begin krijg je eventjes het idee dat je in het diepe wordt gegooid, maar daarna bouwt de film zich heel rustig op. Je krijgt ruim de tijd om de personages te leren kennen en dat was erg fijn.
Naarmate de dag vordert wordt het steeds interessanter en alles leidt uiteindelijk tot een climax, die zo ongelofelijk spannend, heftig en ontroerend is dat ik mijn ogen niet van het scherm kon houden. Eerst het stuk met Melody, wat ik totaal niet aan zag komen en daarna het einde.
Het einde was shocking! Ik zag het echt niet aankomen, vooral ook omdat de focus helemaal niet op haar problemen lag. Vandaar ook dat ik die quote bovenaan mijn recensie heb geplaatst. Ik ben heel wat horrorfilms gewend, maar ik heb bij dit einde mijn ogen toch echt tot spleetjes geknepen. De kijker wordt absoluut niet gespaard en de film is erg direct. Direct, maar realistisch.
Pfoe, wat een zware, ontroerende en confronterende film met een erg mooie boodschap. Ik ben geraakt. Ik kan niet anders dan 5 hele sterren uitdelen.

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song