Genre: Thriller / Horror
Canada / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Michael Dougherty
Met onder meer: Brian Cox, Dylan Baker en Leslie Bibb
Plot Trick 'r Treat
"Poison, Drowning, Claw, Or Knife. So Many Ways To Take A Life."
Vier verhalen die plaatsvinden in een stadje tijdens Halloween: we zien een seriemoordenaar die vergiftigd snoep produceert, een groep kinderen die een geheim ontdekken over het stadje, een jonge vrouw die achtervolgd wordt door een gemaskerde stalker en een bejaarde die maar niet afkomt van een duivelse trick-or-treater.
Mr. Kreeg
Macy
Janet
Danielle
Reckless_D
Geen slechte film,maar ik had er meer van verwacht.
Ik had ook idd een "Are you afraid of the dark/Goosebumps(Kippenvel,R.L. Stine) gevoel bij deze film.
Maargoed deze film krijgt toch 3 sterretjes van mij omdat het opzich nog goed te kijken was qua verhaal en sfeer.
Friac
Ik vind het jammer dat de film niet wat akeliger was - de trailer beloofde wat anders vond ik -, maar gewoon omdat hij niet zo akelig of smerig bleek te zijn als ik verwacht had ga ik hem niet afkraken.
Want uiteindelijk is dit best een mooi 'duister sprookje' over een bijzondere dag en al zijn rituelen. De film moet je niet benaderen als een stoere horrorfilm, maar eerder als een soort gezellig moment rond het haardvuur waarbij je grootvader enkele griezelverhalen vertelt, terwijl buiten de wind hevig te keer gaat en de regen tegen de ruiten klettert.
De minpuntjes aan de film waren voor mij het gebrek aan échte spanning - behalve op enkele momenten tijdens het verhaaltje over de bus in de steengroeve, een pareltje als het op sfeer aankomt - en de totale verhaallijn. Ik denk dat ik liever gewoon vier aparte verhalen had gezien, in plaats van het 'versmelten' van de vier verhalen. Op die manier verwacht je dat je op het einde een soort van echte finale gaat plaatsvinden, terwijl je nu gewoon een beetje op je honger blijft zitten. Ook vond ik het - maar dat is slechts een detail - jammer dat dat kleine Halloweenmannetje tijdens het laatste verhaal zijn ware gelaat liet zien, ik zou het veel mooier gevonden hebben mocht men het gewoon bij die jutezak gehouden hebben; een heerlijk figuurtje!.
Wel leuk aan de film is de ontspannen griezelsfeer die ronddwaalt en de algemene Halloweensfeer die mooi ondersteund wordt door de erg verzorgde cinematografie en passende begeleidende soundtrack. Qua uiterlijk is dit een bijzonder genietbare film, en het verhaal rond de bus in de steengroeve is echt wel bijzonder sfeervol aangepakt en het absolute hoogtepunt van Trick 'r Treat.
Ik beschouw Trick 'r Treat niet meteen als het nieuwe hoogtepunt in de geschiedenis van de horrorfilm, maar genietbaar en aan te raden is hij zeker en vast.
Leuk sfeervol horrorfilmpje die net als Hallowween 3, weer eens een frisse draai aan het Halloweenfeest in combinatie met horror geeft. Wel jammer was dat het was afgelopen toen ik er nog eens goed voor ging zitten.
bladerunner2007
De film vond ik niet slecht bedacht. Verhaallijnen zijn kort gehouden en erg mooi op halloweenfeestelijkewijze neergezet. Veel kinderen komen er in voor, dat doet klein beetje afbreuk.
Het is op momenten lekker bloederig zoals het hoort en ook lekker vaag gehouden.
Elineloves
Trick 'r Treat heeft een goed script. Er zijn een aantal verhaallijnen die door elkaar heen lopen en af en toe wordt de kijker verrast met een flashback of een flashforward, zonder dat het erg verwarrend wordt. Zaten een paar zeer goeie scene's in, prachtige settings, mooie kostuums etc. Camerawerk is uitstekend, het een volgt het ander soepel op.
Verhaal bleef verrassend en er zaten een paar goeie plottwists in die me geboeid wisten te houden. Één hiervan is de scene dat de schooldirecteur een seriemoordenaar is en het te dikke kereltje vermoordt. Erg pakkend begin al!
Moest de film nadat ik hem gekeken had even laten bezinken, maar verhoog toch van een 3 naar 3.5.
dancingbunny
Trick 'r Treat is een geweldige film voor Halloween. De verhalen zijn goed bedacht, en de film heeft een origineel script. Ik vind het leuk hoe deze film met een duister/luguber sfeertje is neergezet. Je zit op bepaalde momenten letterlijk op het puntje van je stoel. Hoogtepunt was het verhaal met het kleine duivelsjoch dat die oude man terroriseerde met Trick 'r Treat. Dit kan je wel het hoofdverhaal noemen van de gehele film. . 5 * voor Trick 'r Treat !
Leland Palmer
Aardig. Leuke sfeer en vier aardig vermakelijke verhaaltjes. Jammer dat geen enkel verhaaltje goed uit de verf komt. Ik kon er echt helemaal niks mee. Hier had meer mee gedaan kunnen worden.
Waarom? Is toch wel een vraag die een paar keer bij me bovenkwam. Dat pompoenenjochie... eh, oké? Dat Cox de buschauffeur was, was niet verrassend en dan die meiden die in weerwolven veranderden, nogal stompzinnig. Totaal geen functie binnen het verhaal en ik kon er daarom ook niet zoveel mee eigenlijk.
Openings- en eindcredits zijn wel leuk, sfeer is (zoals eerder gezegd) uitstekend, een lekkere portie humor en wat leuke scénes, vooral met die zieke vader. Camerawerk was goed, acteerwerk matig, nergens echt eng, maar toch prima door te komen.
AchmedATM
Na een 2de kijkbeurt toch met een volledige ster omlaag. Deze film is wel goed maar herkijkwaarde en veel originaliteit heeft het echter toch niet. Zelfs de aanwezigheid van Anna Paquin houd hem voor mij niet op een 4,5. Dit maal heb ik te vroeg gejuigd.
noknoke
DonOswaldo
- 1931 stemmen
En dat is deze echt niet.
ik denk dat hij het eerst ook als een meesterwerk beschouwde..
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
En dat is deze echt niet.
Dit is absoluut een meesterwerk.
noknoke
Dit is absoluut een meesterwerk.?
Nou opwelk opzicht dan wel als ik vragen mag.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
AchmedATM
Waarom zou je een film voor een tweede keer kijken
Af en toe heb ik wel eens zin om een film nog eens te kijken gewoon omdat ik er aan moest denken voor wat voor reden dan ook.
Of gewoon omdat;
- Als vrienden van me een film willen zien die ik al heb gezien, dan kijk ik over het algemeen wel mee tenzij het een echt slechte films is (0,5-1,0 Sterren)
- Als ik een film een lage scoren heb gegeven maar mensen er zoveel goeds over vertellen (bv. 2001: A Space Odyssey)
- Omdat ik het kan
Spartaan1986
Als geheel erg onsamenhangend maar het sfeertje en acteerwerk zijn goed. Ook is dit 1 van de weinige Amerikaanse horrorfilms waarin kinderen afgeslacht worden. Gewaagd maar in de combinatie met de comedy in de film nogal weird.
Krappe 3*
Demise
Geen hele slechte film, elk verhaal binnen de film was redelijk leuk gedaan, alleen vond het nooit echt 'eng' worden.
3 *
Starscream
Vet,Vet Een van de betere horrors,ik heb me ook egt prima vermaakt met de film.halloween sfeer zit er lekker in.en de verhaaltjes zijn leuk!!
Dus mensen wie graag een goede horror willen zien! Dan moet je deze zeker kijken!!!!
Boeikens
Mooie meevaller.
Sfeervolle en mooie verhaaltjes met matige maar constante spanning. Enkel wat te braaf. Eerder op tieners gericht? Maar toch leuk om eens naar te kijken, zeker rond Halloween.
raafmau
Ben de film toch maar gaan kijken na al die hoge cijfers.1 van de betere horror films ?
Welke film heb ik dan zitten kijken ?
Vond het maar een matig filmpje.
Er zat in geen een scene spanning
Het verhaal was opzich wel tof maar het leidde nergens heen.
En dan ook nog een kut einde erbij.
Horror mogen ze ook wegstrepen vond het meer een komedie.
benq
Aangename en verrassende horrorfilmpje. Dacht in eerste instantie weer een dertien in een dozijn te zien maar door de vertelstructuur en hoe alles inelkaar paste werd het leuke kijkervaring.
Ook de Halloween sfeer werd goed overgebracht. Okee, het is allemaal geen hardcore horror, er wordt misschien meer gegokt op een wat jonger publiek maar het bleef onderhoudend met een leuke rol voor Baker. Verder weinig meer toevoegingen om het echt memorabel te maken, gewoon onderhoudend kijkplezier.
***!/2
LOTR-lover
Leuke movie, anders dan ik had verwacht. De 'comic' stijl en de verschillende verhaallijnen \werkten prima in mijn ogen. Veel humor erin verwerkt en deze film toont maar weer is aan dat een horror niet per sé extreem hard hoeft te zijn om vermakelijk te kunnen zijn.
Jessen0wnt
Gister gezien, leuke nieuwe horrorfilm. Misschien wordt dit wel een classic one, goed verhaal dat uiteindelijk in-een-vloeit. Ook orgineel voor zover horror kan zijn. De film is heerlijk onrealistisch en makkelijk weg te kijken: waar het om draait tijdens een horrorfilm. Ik heb me prima vermaakt, en ik heb nu al weer zin in Halloween!
Aanrader voor de genre-liefhebbers! 3,5*
CaptainTwisted
Aanrader voor de genre-liefhebbers! 3,5*
Gast, je haalt de woorden uit mijn mond. Hahaha scheelt me weer typewerk. Ik sluit me hier volledig bij aan.
Halcyon
Uitermate zwakke horrorfilm die eigenlijk alles mist wat een goede horrorfilm moet hebben: sfeer, spanning en bloed. Van de vier flinterdunne verhaaltjes die door elkaar geweven worden is er geen enkel boeiend genoeg. Het zijn weliswaar korte episodes, maar dan nog hadden de scenaristen er wat meer diepgang aan mogen geven. Ook de manier waarop ze uiteindelijk bij elkaar komen is niet bepaald vindingrijk. Gelukkig zit er af en toe een leuke vondst in (de dode kinderen en de sexy vampiers), maar daar blijft het helaas bij. De humor is ook niet echt van hoogstaand niveau.
Ook de audiovisuele uitwerking laat te wensen over. De muziek is ronduit afschuwelijk, want veel te luid en veel te nadrukkelijk aanwezig, en het beoogde sfeertje is niet overal even goed voelbaar. De decors en bijhorende belichting met al die pompoenen waren nog wel fraai.
Kortom, af en toe een lichtpuntje, maar over de ganse lijn is Trick 'r Treat veel te braaf en te eentonig.
erik1677
Prachtige horror/thriller
Soms meen ik de geest van robert zemeckis te bespeuren.
Camera werk en settings zijn dik in orde.
Een lust voor je oog.
had er persoonlijk eigenlijk niet veel van verwacht, maar vind hem echt geweldig

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

'Star Wars'-film 'The Mandalorian and Grogu' voorzien van nieuwe beelden

Levensecht Netflix-drama 'Private Life' met Paul Giamatti maakt indruk

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Voyna i Mir
Drama / Oorlog, 1965