The Ring (2002)
Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman
Releasedatum: 20 februari 2003
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Ring
"Before you die, you see…"
Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.
Rachel Keller
Rebecca Kotler
Samara Morgan
Anna Morgan
Tarkus
Best spannende film. Hoewel de echte gruwel niet te zien is, is de film angstaanjagend op sommige momenten. Je zit te wachten tot er iets heel eng gaat gebeuren en dat gebeurt juist net niet. Dit maakt het geheel toch wel bijzonder. Prima rol van Naomi Watts.
Sl0ppetje
deze film heb ik een paar jaar geleden gezien, vlak nadat hij op dvd uit was gekomen. Toen ik hem voor het eerst zag samen met een aantal anderen zat zelfs een goede vriend van me, op dat moment 17 jaar met kussens voor z'n gezicht.. Het is wel 1 van de engste films die ik gezien heb.
*Hasjj*
Dit is een van de weinige horrors die mij wel goed zind..... droevig/evil verhaal.. maar wel goed nagedacht
3,5
Linn
Goed nagedacht van de Japanners en met name Koji Suzuki ja.. niet door de Amerikanen dit is een rip off
Doom
Damn, uiterst scherpe analyse.
Zeg dan niks! Ja sorry hoor, beetje je mening proberen te onderbouwen kan geen kwaad.
soom
Damn, uiterst scherpe analyse.
, is toch wel een mening? Waarom zou ze die mening moeten onderbouwen? Ze vind dat de Ring wel kan...... Wat wil je dan horen?
renoow
Mja wel toffe film, als je hem voor t eerst ziet is hij egt freaky, maar als je dr langer over na gaat denken slaat hij egt nergens op. Tog is de film mooi bedacht en nog mooier uitgewwerkt!! 4*
Linn
Je kunt toch zeggen waarom je de film 'gaat wel' vind
gaat wel
dit is berichten posten om het posten alleen... geen mening geven. Dat bedoel ik er mee
thio95
Wat een middelmatige film was dit. Het verhaal is werkelijk te onzinnig voor woorden een of ander oud lijk dat uit een tv toestel kruipt, nou en of, ben gelijk bang voor tv's geworden.....
(NOT!) en was dit nu een horror film of gewoon een thriller? Er gebeurt namelijk zo weinig in, alleen maar een grote speurtocht. Ik dacht even dat ik de dvd maar meteen uit het raam zou gooien na het slechte sentimentele pre-einde, een kwartier voor het echte einde "o hoe lang zou zo'n arm kind het overleven in de put", "ach arm kind, helemaal begrijpelijk dat je mensen wilt vermoorden via een video, want je bent zelf ook in de put gegooid" en dan die relatie tussen stel (die Rachel en haar vriendje tussen wie het op de terugrit naar huis weer helemaal goed komt, handen ineen geslagen, happy-end, eind goed al goed) ik dacht al: dit kan niet waar zijn, zo'n slecht einde, er moet nog iets volgen, het lag er TE dubbeldik bovenop "mummy is she not in the dark place anymore"-"no she is safe now, Aidin" (jammer: geen smiley die aan het kotsen is) en gelukkig: Wow, opzienbarend, een heuse plotwending. Maar nog steeds: nu houdt het einde in dat er een zombie (die lekker eng gemaakt wordt met een of ander masker, want samara zelf zag er natuurlijk niet eng genoeg uit) uit een tv kruipt en dat de band gekopieerd moet worden (
geweldig verzonnen hoor....wie controleert dat dan) en waarom moordt ze nou pas na 7 dagen (omdat ze zeven dagen in die put zit? da's toch geen reden, als ze wil moorden moet ze lekker meteen haar gang gaan) Ik vond het idee achter de film in het begin wel eng, had verwacht dat de video iets in het onderbewuste zou aanspreken waardoor iemand binnen 7 dagen dood zou zijn. Maar al snel blijkt dat dit niet zo is maar er 'echt' wat gebeurt ofzo. Kom op zeg, als dat mens mensen wil vermoorden waarom dan in godsnaam via een video? Waarom kruipt ze niet gewoon helemaal uit die video, dan kan ze iedereeen vermoorden die ze tegenkomt....Echt te belachelijk voor woorden, wat verzinnen ze volgende keer weer? Een computerspel waarbij monsters uit je beeldscherm kruipen? Emoticons die je via msn op iemand af kunt sturen ?
Kom op doe normaal. En aan het einde van de film blijf je met heel veel vragen zitten: Waarom veranderen de personen op foto's en videobeelden tot een soort waas? wat the fuck heeft dat er mee te maken? Waarom gaan die telefoons rinkelen? Zit de video ook aangesloten op de telefoon ofzo? Of kan het mens ook moorden via de telefoon (dan gaat ze toch gewoon lekker via de telefoon moorden, kan ze er nog meer pakken
? ). En dan dat stomme verhaal met die paarden (zat er alleen maar in om het verhaal gigantisch op te rekken). Ik snap niet dat iedereen dit 'horror met een IQ' noemt. Ik zal wel achtelijk zijn en de 'diepere spirituele betekenis van deze film niet begrijpen', maar ik vind het een heel voorspelbaar en dom plot. 2 ** voor deze film, meer kan ik er echt niet van maken.
Kate Winslet
Ik vond het toch een beetje saai eigenlijk is het boven 18 maar ik heb hem toch gezien en enige waar het eng was wanneer samara kwam
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11926 berichten
Ik vond het toch een beetje saai eigenlijk is het boven 18
Huh? :S
BlueSword
had hem enger verwacht...verhaal is best wel leuk maar meer niet.
af en toe wel spannend, maar had wel enger gemogen.
Eny
Boven de18 ??
oeps
haha
Ik was volgens mij rond de 13/14 toen ik naar deze film keek. Het begin was leuk maar later kostte het me echt moeite om het te snappen en om niet in slaap te vallen. Volgens mij heb ik het einde niet gezien... kun je dat ergens echt uitgebreid nalezen???
Toen ze dat filmpje lieten zien keek iedereen bahalve mij.
Ik had zoiets van
beter afwachten tot morgen en zien of ze gebeld worden
nee hoor...
Ik heb nu 2,5* maar kan het niet goed beoordelen omdat ik het einde niet weet.
En what the f*** is de functie van die vlieg en die andere dieren??? En thio95, er is hier wél een kotsende smiley, kijk maar:
Ok doei!
moviegate111
Vond hem wel wat spannender dan the Ring 2 maar eigelijk hoef je ook niet per se het 1ste deel te zien om het 2e deel te begrijpen. Naommi Watts speelt in dit deel heel aardig, goeie effecten af en toe een schrikmoment,
voor een horror film 3*
code9
4,5*. Heel erg goed dus, maar niet omdat er nu zoveel diepgang o.i.d. in zou zitten. De mysterieuze en naargeestige sfeer spreekt me erg aan en ik vind de plotwending allerminst voorspelbaar. Zoek gewoon niet te veel achter deze prima horrorfilm (of thriller met horror-elementen, whatever) die er ook nog eens goed uitziet. Trouwens, het vervolg valt ook allerminst tegen.
mahalla
heel mooie film
toen er op het hoesje stond '' horror met een hoog IQ'' dacht ik gelijk...kopen!
viel jammer genoeg tegen met die horror..
hij was een stuk minder eng dan dat ik gedacht had..
maar het goede en ontroerende verhaal rond samora maakte het helemaal goed..
ook de enge gedachten als je naar die tape keek.
mooie film!
4,0
U-96
- 2084 stemmen
Dat is wel erg bizar om erop te zetten.
Goodfella_90
Dan begin ik me toch echt af te vragen hoe hoog haar IQ is
Echte naam: daniel
Geslacht: Man
En het jouwe dan?
Doom
lol, oops! hehe, niet hoog!
Ontopic maar weer, komt me in dit geval goed uit
Oscar Wilde
Ik heb zoveel gehoord over deze film, van vrienden en histerische vriendinnetjes, dat ik hem besloot neer te laden.
Nou.....
Ik heb er spijt van. Weinig schrikmomenten en teveel drama.
1,5
Hanne
Ik heb eerst de 2e gezien en ik ben nu van plan deze niet te gaan kijken.
Dan ben ik maar een mietje...
moeder theresa
Mijn vriendinnen hadden deze film al gezien op tv en ik niet. Ze waren de hele tijd bezig over hoe vreselijk eng dat het wel was. Er was er zelfs eentje bij die niet meer in de spiegel durfde te kijken, want zij had ongeveer dezelfde als in de film. Ik was hun een beetje aan 't plagen, hoe zou je zelf zijn? Niet meer in de spiegel durven kijken! Ze antwoordden dat ik in m'n broek zou pissen van de schrik!
Ik vond dat een beetje overdreven, dus ik heb de film gehuurd om te zien van wat zij zoal schrik hebben.
Leuke film, maar ik had hem echt wel veel erger verwacht.
Doom
Deze film is alles behalve eng...
Yeah, ik vind deze film helemaal niet eng. Yeah! Zucht
Destijds toen ik hem bekeek vond ik hem zeker wel eng, vooral de hele creepy sfeer erom heen. Zeker wel spannend!
U-96
- 2084 stemmen
Ach... Mijn broer kwam op een nacht thuis en was helemaal onder de indruk van deze film, "De engste film die ik ooit heb gezien.". Ik nieuwsgierig en enige tijd later ook naar de bioskoop geweest. De goede sfeer viel me meteen op, maar eng? Nee. Ook de beruchte 'uit de tv kruip-scène' deed me wat dat betreft niets.

‘Bring Her Back’ scoort hoog op Netflix: ‘Deze film heeft me aangenaam verrast’

'Valentine's Day' verovert koppositie op Netflix: bekijk hier de volledige Top 10

'Furiosa: A Mad Max Saga' is binnenkort niet meer te zien op Netflix

Netflix stopt met 'Terminator Zero' ondanks positieve recensies