Genre: Fantasy / Mystery
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Portugees
Releasedatum: 11 mei 2000
Bekijk via Netflix
Plot Stigmata
"The messenger must be silenced."
Priester Andrew Kiernan wordt door het Vaticaan naar Brazilië gestuurd om onderzoek te doen naar een bloed huilend Mariabeeld. Intussen vertoont Frankie Page, een jonge atheïstische kapster, op een dag voor het eerst de tekenen van de stigmata, de wonden van Christus. Priester Kiernan vertrekt naar Amerika om zich te ontfermen over het meisje. Aanvankelijk twijfelt hij aan de echtheid van de wonden aangezien de stigmata nooit voorkomen bij niet-gelovige mensen. Wanneer de tekens echter duidelijker worden, beseft Kiernan dat hij te maken heeft met onverklaarbare krachten die hem rechtstreeks confronteren met zijn geloof.
Frankie Paige
Father Gianni Delmonico
Jennifer Kelliho
Steven
Kisje
Zeer goede film! Goed geacteerd.. Heb'm ook al een paar keer gezien, maar blijft me boeien..
Een mooie:
4.5 *
*kelly*
Deze film is echt een van mijn lievelingen!
Een topcast en een mooi verhaal maken van deze film een perfecte thriller!
-------->4.5*
Sjorzaa
Goede film waar hele tijd een sfeer in hangt. Het deed me een beetje denken aan een kruising tussen Da Vinci Code en The Exorcist. Sommige dingen werd alleen verder niks meer mee gedaan in de film dat was wel jammer. Maar voor de rest toch 3.5*
*kelly*
Hey,
Deze film behoort tot 1 van mijn lievelingen.
Prachtig verhaal,goede cast,spanning en graphics...kortom subliem!
Ik hou ook enorm van kunst en religie vandaar misschien ook mijn voorkeur.
----------->4.5*
Nephilim
Ondanks dat ie niet super origineel is, is het een goeie moderne horror/thriller. En eentje die ook aan weet te zetten tot discussie. Plus wat ik een pluspunt vond, was dat er niet om de 10 minuten domme grapjes werden gemaakt zoals in zoveel moderne films. Die stompzinnigheden vind ik altijd de sfeer verpesten.
Eazyfan
Die ziekte schijnt dus echt te bestaan vreemd genoeg, De film is wel goed en uniek vind ik. Goed voor 3,5*.
Nephilim
Het is geen ziekte. Het ontstaan van Stigmata is nog steeds een mysterie. De 1 zegt dat het daadwerkelijk een uiting van heilige krachten is en de ander gooit het op een dusdanige psychische overtuiging dat het lichaam daar op reageerd.
Eazyfan
Erg bedankt voor de info, ik dacht dat het een ziekte was dus mis. Ik denk dat het eerder dat 2de is.
hel1
echt een verassing was deze film voor mij. een hele goede film, spannend en kunstig mooi gemaakt. zeker een aanrader. ben verbaasd dat hij nog zo weinig geprezen is
milus
Bijzonder herkijkbaar ! Vergeet ook het alternatieve einde niet ...
Begint een beetje als een videoclip, maar gaat dan wat meer de diepte in. Ook wel bijzonder kleurgebruik...
Inland Rabbit
Ja hele goeie film. Het moet dan wel weer aardig goed aflopen. Dat vind ik dan toch weer afbreuk doen. Was het te controversieel om deze film een minder goed einde te geven, vanwege het sterke geloof in amerika? dat vraag ik me dan af. Het einde is echt weer zo'n halve preek namenlijk. Verder wel goeie film, maar er zat nog ietsje meer in. 4*
nickje76
Mooie film, goed geinacteerd, goed gefilmd en heel mooi verhaallijn. Inderdaad jammer van het eind. Maar goed, het blijft een film! De teksten die de film plaats vind ik prachtig. Deze blijken ooit door een Thomas te zijn beschreven. Kortom ook heel mooi!
Eazyfan
Ik verhoog dit naar 4,5*, in tegenstelling tot veel mensen vind ik deze film uiterst geslaagd, het verhaal en het bericht dat de film zend is prachtig en uniek.Naar het schijnt was Jezus zelfs niet eens voor de kerk en wil hij er zelfs niks mee te maken hebben.Vreemd dat het Vaticaan dit dan niet verteld zou je denken.Maar die boodschap zou wel de val van de kerk kunnen betekenen.Geniale film met een echte boodschap
Een paar erg indrukwekkende scenes en aardig acteerwerk, ik geef eigenlijk meer die hoge score voor het verhaal en de boodschap.
Ché Cliché
Ik vond het een heel prima film. Sommige effecten waren wat matig, maar het verhaal vond ik prima te pruimen. Ik heb de film zonder met mijn ogen te knipperen afgekeken en was vooral onder de indruk van Arquette. Spanning, drama en een interessant verhaal. 3,5 ster.
nightbreed
Onderhoudend filmpje zolang je de film en het verhaal niet serieus gaat nemen.
Patricia Arquette is weer eens schattig zoals altijd.
Cijfer: 3,5
Jisraw
-0,5 ster na het zien van the exorcist waar deze film toch wel heel wat van af gekeken heeft.
vampyrmaiden
goede film
Ik vind het verhaal goed, en het acteerwerk ook. Ik vind alleen de muziek, vooral in het begin, echt heel storend. veel te veel op de voorgrond, en is eigenlijk de reden dat ik de film in geen tijden meer heb gekeken. Maar al met al toch wel zeker 4 * waard!
-PeeWee
Ik had van deze film verwacht dat het zo suf zou zijn als al die exorcist films, maar dat is dus niet zo. Heel goed verhaal, en niet traag maar speelt gewoon lekker door, daardoor blijft de film ook boeien tot aan het eind
morrie
kippenvel film.
schrik bijna nooit in films, maar dit is 1 van de weinige films die me flink heeft doen schrikken.
creepy verhaal.
horrorfilms zijn leuk, maar vrijwel nooit eng.
behalve als het gebaseerd is op religieuze gebeurtenissen.
exorsist is ook zo'n kippenvelfilm.
kalehein
Patricia Arquette doet me in deze film een beetje denken aan "the exorcist",lekker bleek gezichtje.
Zeer goed acteerwerk van de cast.
Zeer behoorlijke bovennatuurlijke thriller die me bleef boeien ook al was niet alles even goed uitgewerkt. Soms best creapy maar over het algemeen niet al te hard. Het sfeertje bleef wel boeien. De combo horror en religie zorgt altijd voor spannende verhalen en bij deze idem.
markel66
Een film die je wel aan het denken zet, goede cast.
Heb nooit een hoge pet op gehad van de katholieke kerk, en door dit soort films eigenlijk nog minder.
Een must see
Legan
Een redelijke thriller en voor de verandering (en verademing) eentje zonder allerlei grapjes. En hoewel de sfeer redelijk goed aanwezig is, zijn het verhaal, het acteren en de personages matigjes en allemaal vrij standaard.
danny61
De film was niet slecht maar een echte topper druf ik niet zeggen.
Al het duistere en het geheimzinnige van de kerk en het Vaticaan word mooi verfilmd en verwoord.Komt wel af en toe veel overeen met de Exorcist.
Ik geef 3 op 5
Filmkriebel
Op zich is het wel een boeiende film, alleen jammer van de MTV-videoclip stijl. Het veelvuldige gebruik werkte stilaan ergerlijk. Gelukkig zijn er ook heel wat positieve punten, zoals Patricia Arquette (prachtvrouw en onderschatte actrice) en een thema die ons heel wat denkmateriaal biedt over het mysterie van de stigma's.
Verwijzingen naar de Exorcist zijn met een korrel zout te nemen. De bezetenheid van het hoofdpersonage is het enige raakpunt, al de rest verschilt hemelsbreed.
aburex
Goede film die je aan het denken zet over de kerk. Ook goede acteerprestaties. Zal hem waarschijnlijk nog wel eens terug zien.
;)
een docu dat ze in een film hebben omgezet, en het is nog goed gelukt ook
de film is niet het voer voor iemand die echt van spanning of actie houd, hier is het verhaal en het verschijnsel stigmata de basis van de film.
het acteren is vrij goed gelukt enkel had ik soms men bedenkingen over het camera werk.
zeker een aanrader voor een gezellige avond.
DragQueen
Een intrigerende thriller, met een sterk verhaal. ook visueel is de film goed, en erg sfeervol te noemen. verder is de film spannend en boeiend tot het einde. gabriel byrne en patricia arquette spelen hun rollen sterk. zo moet een degelijke thriller zijn. 4 sterren.
Bla
Tegenvallertje. Acteerwerk is ok maar het verhaal had niet veel om handen. Een groot opgezet complot á la DaVinci code wat uiteindelijk afloopt met een sisser. Jammer, 2,5*.
kniteforce
Had deze film voor het laatst gezien bijna 10 jaar geleden. Nu net weer gezien en vond em toch wel weer interessant. Blijft altijd een interessant onderwerp. Bleef aan de buis gekluisterd.
Niet slecht 3,5

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'