Genre: Fantasy / Actie
Geregisseerd door: Graham Baker
Met onder meer: Christopher Lambert, Oliver Cotton en Rhona Mitra
Gesproken taal: Engels en Russisch
Plot Beowulf
In een mysterieus kasteel, aan de rand van niemandsland, wordt elke nacht een aantal bewoners vermoord. In dit kasteel woont ook Kyra, de onstuimige dochter van de kasteelheer. Kyra wordt verliefd op Beowulf - half mens, half god - wiens taak het is om het kwaad te bestrijden en haar te beschermen. Op een nacht staat Beowulf oog in oog met zijn lot: de kwaadaardige demon Grendel.
Beowulf
Karl
Grendel's Mother
Pendra
djelle
Die Baker is toch vrij om dat script te weigeren zeker als hij het niet mag vormen naar zijn idee? Hij moet op zijn strepen staan, lef hebben en zijn idëeen doordrijven. De reden waarom hij zo onbeduidend is, is net omdat hij geen ballen aan zijn lijf heeft en geen creatieve drang voelt om zijn eigen volledige film te crëeeren.
De meeste grote regisseurs hebben gevochten, gezweet en desnoods hard gewerkt om toch maar hun eigen dromen te kunnen verwezelijken! DAT zijn regisseurs. Hoe denk je anders dat Rodriguez, Tarantino, David Lynch of Luc Besson staan waar ze nu staan? Ook Tim Burton heeft standvastig zijn eigen scripts verfilmd (zeker zijn eerste reeks films) met vallen en opstaan totdat hij een doorbraak had met Vincent, en later nog veel meer met Eduard Swissorhands. Hij is ook niet zomaar "groot" geworden hoor.
Het boek is althans veel voller dan hetgeen we in de film zagen. Het zou inderdaad nog steeds geen topfilm worden mocht het door iemand anders (een bekwamere regisseur, daarom hoeft het nog geen grote naam te zijn) gemaakt worden waarschijnlijk, dat zal je mij niet horen ontkennen. Maar ik ben zeker dat het een ferme stap vooruit zou zijn. De film zou er op verbeteren, daar ben ik van overtuigt.
mister blonde
voor Baker tien anderen. dat geldt voor de door jou genoemde namen geenszins.
Clueless Dork
Ik zag ooit het laatste half uur van deze film op V8 en ik dacht dat dit de eerste episode van een serie was.
mister blonde
? Op wat slaat deze uitspraak?
djelle
Dat weet ik wel. Maar dat heeft niks te maken met het feit dat de film er waarschijnlijk beter zou uitzien MOCHT iemand anders, met name Tim Burton, deze film geregisseerd hebben.
mister blonde
jij deed het doen geloven of deze film slechts een goede regisseur mist, terwijl er in werkelijk veel meer mis is. maar goed ik heb wel genoeg gezegd over deze uitermate slechte film...
djelle
Okee ja, het slechte script en de regisseur dan... Echt waar, lees het boek en dan zal je misschien wel inzien dat het verhaal nochtans heel mooi is. Wat ze ervan gemaakt hebben ja, da's iets anders...
BoordAppel
Over welk boek heb je het nu? Het originele verhaal van Beowulf is al eeuwenoud en oorspronkelijk niet in boekvorm verschenen.
djelle
? Er zijn al veel boeken over geschreven denk ik hoor. Wel moeilijk te vinden op het net, maar de versie die ik gelezen heb is deze: http://www.internetboekhandel.... Normaal gezien kan je hem zeker vinden in standaard boekhandel, en meestal kan je hem wel huren in de plaatselijke bibliotheek. Heel mooi boek.
Captain Pervert
In een glimp lijkt de dame op de cover enorm op Sandra Bullock.
Nee, meer op Michael Jackson.
BoordAppel
Nee ok maar dan weet ik een beetje waar je het over hebt. Er zullen ongetwijfeld ook veel moderne vertalingen zijn geschreven. Of verhalen met enkel Beowulf in de hoofdrol maar die weinig meer met het origineel te maken hebben.
djelle
Dat is zeker. Zoals hier dus eigenlijk ook een beetje het geval geweest is. Hoewel het script op vele vlakken op dezelfde lijn met het verhaal ligt, zijn er teveel zaken die ontbreken, feiten die verdraaid zijn, foute details, dingen die niet juist overeenkomen enz... Maarja, dat heb je veel met verfilmingen zeker...
jopi66
Beowulf is het eerste meesterwerk van de Engelse literatuur, en het vroegste Europese heldendicht in de volkstaal.
In alliteratieve verzen verhaalt het van de held Beowulf, die het monster Grendel doodt en, na vijftig jaar koning te zijn geweest over zijn Zweedse volk, zelf sterft bij het verslaan van een draak, waarna hij door zijn volgers plechtig wordt bijgezet in een grafheuvel.
Deze vertaling van anglist en taalkundige Jan Jonk (1943) wil een zo zuiver mogelijke afspiegeling zijn van het origineel, met behoud van de oorspronkelijke betekenissen van de woorden uit het Oud-Engels, en van de dichtvorm: het Alliteratieve Germaanse Toppenvers.
dit lees ik net
en vandaag heb ik de film gezien
mijn vraag is is dit verhaal nu afkomstig van tolkien
want dat heb ik gelezen en lijkt niets op de film
of is dit heel wat anders
wie kan mij wat vertellen
snowie
Als zie gozer in actie komt maakt die ff paar salto's
Wat een gare film
halve ster
basketballerke
Wist nog niet dat ie in de floplijst stond, maar dat is wel duidelijk. Eerder komisch zo slecht was dit.
timmem
Ik heb hem zelf gisteren gezien. En wat is het toch een flut film. En de special effects die heb ik beter gezien in andere films van voor '99. Het is gewoon om te lachen. ½*, meer is het niet waard.
veron35
Ik vond hem niet egt slecht wel raar dat er in de middeleeuwen een rits en een bril is.
ramtin
ik heb deze film al een paar keer gezien op tv..en ik heb er wel van genoten..ik weet niet waarom..maar vond het wel leuk
Spartaan
Ik wil hier geen woorden aan vuil maken. Ik ken het verhaal Beowulf, een prachtig sprookje. Schandalig dat de filmmakers dat hebben verkracht.
Daarnaast klopten er veel dingen niet in de film. Het speelt zich af in de middeleeuwen terwijl je toch echt moderne spullen tegenkomt (zakken met ritsen, stropdassen etc). Script is waardeloos en evenals het acteerwerk van Christopher Lambert.
0,5
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Ik snap niet dat die Lambert nog steeds als acteur word aangenomen.
Op zich is het verhaal wel mooi maar die Lambert verpest de hele film net zoals bij de film Vercingétorix
veron35
Ik snap niet dat die Lambert nog steeds als acteur word aangenomen.
Snap ik wel. Ik snap dat niet van Steven Segal en Sylvester Stalone...
Minority_Check
een welverdiende plek in de flop top 100
ongelofelijke kut film in alle opzichten
Pastichio Rocker
Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Wat een bagger!

Agora
Historisch / Drama, 2009