• 9.373.128 stemmen

Geregisseerd door: Graham Baker

Met onder meer: Christopher Lambert, Oliver Cotton en Rhona Mitra

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Beowulf

In een mysterieus kasteel, aan de rand van niemandsland, wordt elke nacht een aantal bewoners vermoord. In dit kasteel woont ook Kyra, de onstuimige dochter van de kasteelheer. Kyra wordt verliefd op Beowulf - half mens, half god - wiens taak het is om het kwaad te bestrijden en haar te beschermen. Op een nacht staat Beowulf oog in oog met zijn lot: de kwaadaardige demon Grendel.

avatar van Dragon

Dragon

Zeer slechte acteerprestaties, dito special effects en irritante, ongepaste techno-muziek maar op één of andere manier blijft de film toch min of meer bekijkbaar. *1/2

avatar van misterwhite

misterwhite

Wat een flopfilm!!!

Op het eerste zicht viel het nog mee tot dat er eigenlijk de hele tijd het zelfste gebeurt. Ik was bijna in slaapgeraakt want het boeide echt niets. Soms leek het spannend te worden maar dan was het terug saai.

Deze film werkt echt waar beter dan slaappillen

Geen aanrader behalve voor mensen met een slaapprobleem

avatar van Spetie

Zeer matige film. Beowulf doet eigenlijk aan nergens aan het verhaal van vroeger denken. Het verhaal is matig, het acteerwerk is ook niet om over naar huis te schrijven en de gevechten zijn af en toe ronduit lachwekkend. Ook de muziek past in mijn ogen niet helemaal bij de film. Nergens bezit de film enige vorm van sfeer of spanning. Alleen de aankleding en de mooie dames maken het nog een heel klein beetje de moeite waard.

avatar van Grendel

Grendel

Weinig verhaal, lekkere Rhona Mitra, lekkere soundtrack, prima sfeer, veel actie en (inderdaad) slecht acteerwerk. Vooral niet het soort film om hoge verwachtingen van te hebben, maar als je die niet hebt, kijkt hij lekker weg.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Blarown schreef:

hij staat nu voor 5 euro op marktplaats...

Dat kan nog veel goedkoper hoor

Rhona Mitra & Die blonde porno-moeder van dat vage monster zijn 5 sterren waard.

Daarvan trek ik er 4 af voor de rest van de film.

De dames in de 1e zin maakte het voor mij 'dragelijk'.

avatar van Metalfist

Metalfist

Unleash your dark side

Na het barslechte Raging Sharks op 2BE had ik wel zin in een B-film die wel vermakelijk was. Beowulf had ik in een ver verleden al eens gezien maar ik kon me er bijster weinig van herinneren dus werd het eens tijd voor een update. Blij dat ik dat heb gedaan want de film was een pak beter dan ik me meende te herinneren.

Gebaseerd op het bekende gedicht, volgens mij ooit eens moeten lezen voor school, geeft Baker een nieuwe, meer technologische versie van het verhaal. Een keuze die maar half en half werkt want hoewel het technische gedoe er wel leuk uitziet (het uitzicht van het kasteel was fantastisch) voelt het allemaal toch niet echt passend in de film. Toch weet Baker toch een bepaalde sfeer neer te zetten want hoewel het al redelijk laat was en ik een zware dag achter de rug had, kon ik het niet opbrengen om de film op te nemen en de dag daarop verder uit te zien. Al heb ik het gedicht ooit gelezen, veel is er toch niet van blijven hangen. Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik me niet stoor aan de waarschijnlijk vrije interpretatie van heel het gebeuren (vooral het futuristische aspect in de film) maar qua plot is dit allemaal toch wel ergens vermakelijk. Hoogstaand is het natuurlijk niet maar heel de strijd tussen het monster en de mensen van het kasteel is boeiend genoeg om te zien. Het is dan ook jammer dat de goede aspecten van de film worden overschaduwd door de slechtere ideeën van de makers. Neem nu iets als die verschrikkelijke muziek doorheen heel de film. Geen idee waarom er juist voor dit soort muziek is gekozen maar het slaat als een tang op een varken en klinkt eigenlijk ook als een varken dat met een tang wordt geslagen. Mocht GAIA de film hebben gezien, zouden ze direct weer gaan protesteren. Soit, genoeg joligheid voor vandaag en terug naar de film.

Ik ben de laatste tijd precies in mijn Christopher Lambert periode. Jarenlang niets van gezien maar me kortgeleden toch eens neergezet om de Highlander reeks te zien en daar was hij zonder twijfel een meerwaarde aan de reeks. Ik dacht dat zijn enige goede rol, naast Highlander, in Mortal Kombat was maar het lijstje van twee wordt nu verblijd met een derde binnenkomer. Lambert zal altijd wel een B-acteur blijven maar voor mijn part mag hij meer van dit soort rollen spelen. Verschrikkelijk over the top maar je moet toegeven, hij past toch echt wel in de film. Spierwit haar, een attitude van hier tot in Tokio en een accent waardoor je constant de ondertiteling moet nalezen maar toch heeft het iets. Iemand die nog iets heeft is zonder twijfel Rhona Mitra. Sinds ik ze in Underworld heb gezien was ik wel onder de indruk maar ik wist helemaal niet dat ze hier in meespeelde. Haar naam deed me ook niets maar vanaf de eerste scène waar ze in beeld komt trekt ze heel de film naar zich toe. De diepe decolleté en de push-up bra zal daar vast en zeker ook wel iets mee te maken hebben maar toch, leuke verschijning om naar te zien en ze slaagt er in om meer te zijn dan alleen maar een mooi snoetje. De rest van de cast is redelijk hard te verwaarlozen, al heeft Oliver Cotton ook nog een leuke rol.

Veel vermakelijker dan die bittere pil van een Raging Sharks. Blij dat ik Beowulf toch nog eens een kans heb gegeven. Hoogstaand is het allemaal niet maar de film heeft toch een slechtere naam dan hij verdiend. Lambert is geknipt voor de rol en het futuristische tintje heeft wel iets, al is de muziek erg jammerlijk gekozen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Een film die tijdens de Middeleeuwen afspeelt (Grendel en Beowulf zijn oorspronkelijk Noorse mythologie), maar wel beetje modern opgezet (kasteel en outfits). Het voegt werkelijk niets toe.

En dan nog over Beowulf, waarom heeft zijn zwaard een handrem van een fiets/scooter/motor? Rare concepten allemaal, Grendel en zijn moeder zien er - ondanks dat het een mooie vrouw is - belachelijk uit qua effecten en dat voor '99.

De gevechten waren saai, alles-behalve spannend en af en toe erg amateuristisch om naar te kijken.

Alleen Mitra en Layla Robberts waren aangenaam, de rest valt eigenlijk helemaal weg na het kijken.

avatar van joolstein

joolstein

Met een notering in de flop100 was ik al gewaarschuwd dat het nogal cheesy kon zijn. En inderdaad. Echter zo heel slecht was het ook weer niet. Ik ken wel een paar titels (zelfs een paar bios releases) die slechter zijn. De film kampt te eerste met een domme keuze van titel want was die naam veranderd hadden mensen toch andere verwachtingen. Dan was het vermoedelijk een steampunk-achtige B-film geweest met een in zwart geklede Christopher Lambert. Nu wil dat ook niet zeggen dat de film dan goed was! Nee, helaas mankeren er wel meer dingen aan de film. Zoals het slecht acteerwerk, beroerde dialogen, mindere special effects en plotgaten waar het monster ruim in kan wonen. Positiever was ik over de aankleding van de film want die was nog redelijk goed. Aan de harnassen en wapens waren duidelijk wat meer aandacht besteed. Ze passen perfect in deze wereld van middeleeuwen en technologie. De conclusie is dat Beowulf heel veel fout doet: een vergezocht script, dat bijna tot niets heeft te maken met het echte verhaal, een slechte muziekkeuze, de creatie van monsters die totaal niet in het budget passen. Echter als je met een zeer lage verwachting erdoorheen kijkt is Beowulf op zich nog een licht vermakelijke B-film.