Genre: Komedie / Romantiek
Speelduur: 129 minuten / 133 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Judd Apatow
Met onder meer: Seth Rogen, Katherine Heigl en Paul Rudd
Releasedatum: 27 september 2007
Bekijk via CANAL+
Woensdag om 20:35 uur op VTM3
Vrijdag om 15:10 uur op VTM3
Plot Knocked Up
"Save the due date."
De ambitieuze journaliste Alison (Katherine Heigl) schrikt zich dood wanneer ze zwanger blijkt te zijn. De vader is Ben (Seth Rogen), een aartsluie nietsnut met wie ze in beschonken toestand een onenightstand heeft beleefd. Omdat Alison niet direct uitkijkt naar een leven als alleenstaande moeder, besluit ze Ben beter te leren kennen. Wie weet zit er zelfs wel een échte relatie voor hen in. Ben is op zijn beurt compleet van slag van het nieuws dat hij vader zal worden. Maakt hij zich snel uit de voeten, of blijft hij in de buurt om het kind te helpen opvoeden?
Ben Stone
Martin
Jodi
Charlotte
thokiesaq
Verhaal is goed,de grappen waren goed gewoon een uitstekende film.
Elineloves
Ik wou deze film graag zien omdat ik, als huge Grey's Anatomy fan, wou zien hoe Dr Izzie Stevens het er in een ander genre vanaf zou brengen. En god, wat doet ze ook dit weer leuk!
Hoewel ik had gelezen dat er eigenlijk andere vrouwen de voorkeur hadden voor deze hoofdrol, zoals Jennifer Love Hewitt en Anne Hathaway, vond ik de keuze voor Heigl erg geslaagd. Zij zorgde dan ook, samen met haar medespelers ervoor, dat ik herhaaldelijk hardop heb kunnen lachen. Goede balans tussen de 'drama' en de grappen. Hierdoor wordt het niet een al te zware film, maar een lekkere film die je blijft vermaken. Toch ontroerde hij me wel op sommige momenten, maar al snel worden er dan een paar one-liners achteraan gegooid waardoor je niet de kans krijgt om er depri van te worden.
Al met al een zeer vermakelijke komedie, met als hoogtepuntje het vermakelijke en overtuigende acteerwerk van Heigl.
pooper
GEWELDIGE film, gewoon een lekker hilarisch sfeertje hangt eraan!
Tomson_
De eerste helft van de film is zeer vermakelijk. Dan is het een lekker vlotte en grappige film. In de tweede helft zakt het allemaal erg in en viel er nog maar weinig te lachen. Ik heb me naar het einde gesleept.
aburex
Toch wel grappige film, alhoewel ik er meer had van verwacht. Toch nog 4* voor de soms onnozele grappen.
StickStickly
Best een leuke film.
Heeft me zeker en vast vermaakt.
Het acteerwerk lag op het randje.
Soms een beetje over the top enzo.
Maar leuke grappen en toch een aanrader.
Vinokourov
Wel lachen, deze film. Verder kan ik er niet meer woorden aan vuil maken, gewoon dit kijken wanneer je wat komisch wilt zien. Apatow is OK
1976Ben
Goed gedaan van Apatow. Geweldige dialogen die bizar natuurlijk aanvoelen (uiteraard door de vele improvisaties). Verfrissende film, die alleen net een beetje te lang duurt.
-GX.L
Dat gevoel had ik ook bij deze film. Het begint allemaal zo grappig en eigenlijk vind ik het daarna achteruit gaan. Fifty fifty gevoel.
jan
Leuke film. Geen standaard romantische komedie, maar heel vermakelijk.
ellentjah
Heb heel erg van deze film genoten
Denk wel dat het vooral een film is voor koppeltjes
canciser
Erg grappig, en soms ook wat smerig
Heb me goed vermaakt met deze film. 3,5*
Inland Rabbit
Verrassend goed!
Apatow had al laten zien dat ie zonder te vloeken en te schreeuwen in een script een heel eind kwam, getuige Freaks & Geeks en Undeclared, maar in zijn films kwam het er niet echt lekker uit. Grofgebekt. plat, redelijk inhoudsloos en weinig hart.
Hier is dat gelukkig anders. Vooral in het begin lijkt het qua dialoog redelijk op een Smith film, zoals eerder gezegd en dat is positief. Slimme woordgrapjes en verwijzingen naar films. Later worden de grappen meer situationeel en de grapdichtheid wat minder, maar ik kan nu niet zeggen dat ik me eraan gestoord heb. Ja, de film neemt een conventionele en moralistische route, maar de chemie tussen Rogen en Heigl is goed. Wat de film inlevert op komische momenten maakt het goed door een hart,
Het is me trouwens heel wat waard om Rogen weer eens goed te zien spelen, dat is sinds Undeclared dat we dat gezien hebben. Ook ben ik trouwens eens Dat die Rogen-kloon, zoals het spitsvondig genoemd werd, echt moet oprotten. Vreselijk irritant ventje, dat was inderdaad bij Superbad ook al.
Leuk!
ArnoldusK
- 2059 stemmen
Ja, wel aardig.
Sommige stukken echt heel hard gelachen (wanneer ze stoned standjes na zitten te doen als Seth zit te bellen bijv.) en die kop van Seth is natuurlijk al hilarish.
Ik vond de climax echter vrij wazig. Opeens zie je die twee vrouwen een verrekte lange dialoog aangaan met zo'n portier en wordt er tussen de mannen en vrouwen heen geswitched (paddotrip die foutgaat, waardoor hij er achterkomt dat Heigl de ware is? ja makkelijk hoor)....
Maar al met al nog een 3
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Leuke film met een amusant verhaaltje en allerlei verschillende soorten personages. Het verhaal is wel zeer voorspelbaar en het laatste halfuur begon ik mij te vervelen.
laundromat
benieuwd of-ie nog zo leuk als de 1e keer...
Beetje jammer; In een interview met Vanity Fair noemde K. Heigl de comedy 'seksistisch' en zei ze moeilijk van de film te kunnen houden. De makers en haar tegenspelers waren uiteraard niet blij met haar kritiek.
Thomas83
Blijft een hartverwarmende komedie met een onwaarschijnlijk en zelfs wat ongeloofwaardig duo centraal, maar ze doen het wel leuk samen. Wel hebben ze van Ben echt wat al te overdreven een klaploper gemaakt, en zoals in elke film waar Seth Rogen bij betrokken is zijn de oneliners te vaak wel wat te veel van hetzelfde . Heigl heeft zo heel af en toe ook haar mindere momentjes. Wel erg veel leuke bijrollen en bekende gezichten.
huVILEub
Aardige komedie. Het verhaal is niet spectaculair, maar het is wel leuk uitgewerkt. Enkele goede grappenen later groeit het wat meer uit tot een drama. Ook goed geacteerd. Erg leuke film voor tussendoor, maar niets spectaculairs.
SzJoowNiejCah
ik had geen hoge verwachtingen van zulks doch moet toegeven dat het geheel een aardig filmpje is gebleken.
ik lees hieronder iets over het feit dat het een seksistische film zou zijn volgens K. Heigl. daar zit wel wat in.
Aardige film, die lekker wegkijkt en een voldoende dosis humor bevat. Rogen en Heigl zijn een aardig stel, die dankzij goede dialogen af en toe erg leuke woordenwisselingen met elkaar hebben. Rogen slaagt er daarnaast sowieso wel in om grappig uit de hoek te komen. De meeste bijpersonages zijn ook wel grappig, al waren dat Chinese meisje en die dikke gast, die op Rogen lijkt, meer irritant dan grappig.
Het eerste uur is veruit het leukst. In het tweede gedeelte wordt het soms wat serieuzer en worden zaken ook wat te lang uitgesponnen. Een simpel verhaal als dit moet je niet in dik twee uur willen stoppen, dat is gewoonweg teveel van het goede. Toch kijkt het allemaal wel lekker weg en is het wel een vermakelijke film, niet meer, maar ook niet minder dan dat.
'okay, I won't say it out loud but it rhymes with shmshmortion'
hahaha
, blijft een erg grappig filmpje.
murtcelP
Aardige komedie, moet er even inkomen maar dan volgt er wel een grappig deel, wat naar het einde toe weer wat afzwakt.
Het blijft allemaal heel luchting ("ow ik ben zwanger van een nietsnut, nouja, laten we maar kijken wat we er samen van kunnen maken...").
Jammer dat de film niet wat korter is en wat minder uitwendingen maakt, dat was 'm wel ten goede gekomen denk ik.
***
DVD-T
Ik ben geen fan van Apatow. Dat is wel duidelijk na het zien van deze film en de veertig jaar oude maagd.
Net als die laatstgenoemde lakt het ook in Knocked Up vooral wat aan grappen. Enkele leuke momenten, maar eigenlijk gewoon op een hand te tellen. Ook de situaties brengen vaak niets op of wordt te weinig mee gedaan. Vaak oninteressant ook. En dan is de film ook nog eens uitgesmeerd over twee hele lange uren. Iets waar veel komedies de laatste tijd last van hebben. De lengte doet het vaak de das om. Anderhalf uur was echt wel genoeg geweest. Ook de casting speelt een rol daarin. Mensen als Rogen, Hill en bijv. Steve Carell kan ik helemaal niets mee. Dat geforceerde van ok nu moet ik grappig zijn. Ik vind ze totaal niet grappig. Eerste helft van de film is nog redelijk te doen. Wat leuke situaties en misverstanden. Als de ommekeer in het verhaal komt, wordt de film een stuk minder. Geen leuke situaties en een of twee leuke grappen. Voor de rest is het gewoon doorbijten tot het eind. Dat einde zie je al van mijlenver aankomen. het loopt allemaal goed af en Rogen is dolblij met zijn kindje .
Elineloves
Blij dat je hem leuk vond!
Ja, ik ook.
Herziening stellen we wel nog eventjes uit, want ik vrees dat ie de twee keer minder leuk is.
the new guy
Enige minpuntje is wellicht de lengte, ow en de nepbuik. Maar verder echt een hilarische film. Geweldige situaties met de leukste acteurs van het moment.
Dit is de nieuwe generatie hilarische mensen, gelukkig maken ze ook 1 film per week. Ik begrijp dat mensen met deze cast wellicht een iets hogere grapdichtheid verwachten, maar dat hoort niet in zo'n verhaal. De grappen waren naar mijn idee prima gedoseerd, en de meeste grappige stukken waren geen punchlines, maar meer de situatie zelf.
Zeer geslaagde film.

50/50
Drama / Komedie, 2011

(500) Days of Summer
Komedie / Romantiek, 2009
alcoholone-night standbedzwangerschapcondompaternitydrug gebruikbeardunprotected sex duringcreditsstinger