Joshua (2007)
Alternatieve titels: Devil's Child / Joshua: The Devil's Child
Geregisseerd door: George Ratliff
Met onder meer: Sam Rockwell, Vera Farmiga en Celia Weston
Plot Joshua
"The story of a perfect boy who had the perfect plan."
Brad en Abby Cairn zijn de perfecte ouders die een perfect leventje leiden in hun perfecte appartementje in Manhattan. Dit leventje begint echter scheuren te vertonen als zij hun tweede kindje krijgen. Hun eerste zoon Joshua van 9 jaar blijkt namelijk niet alleen een wonderkind te zijn in de positieve zin van het woord, maar ook briljant te zijn in manipulatie, en momenteel zint de situatie hem niet.
Brad Cairn
Ms. Danforth
Stewart Slocum
Mc
- 2092 stemmen
Geweldig enge trailer, lijkt me een heerlijke film. Met Sam Rockwell waarover ik ook al positief verrast was na Matchstick Men, ben benieuwd
Mitch!!!
Ik ben zeer benieuwd naar deze film. De trailer ziet er veelbelovend uit!
bisse
Zeker een leuke film om eens te kijken.De spanning wordt langzaam maar zeer doeltreffend opgebouwd naar een te verwachten climax. De film heeft echter buiten de hoofdlijn niet veel te bieden en wordt wel een beetje eentonig na een tijdje. Het jochie zelf is ook wel scary maar speelt erg houterig en laat de hele tijd hetzelfde truukje zien en dat is op een koelbloedige beleefde manier zijn ouders en omstanders manipuleren.Rockwell is altijd wel oke maar niet echt op zijn plek hier. Hij heeft naar mijn idee een beetje een te gare stijl over zich om de succesvolle verantwoordelijke vader te spelen
Mensen die deze wel leuk vonden of die het thema intessant/vermakelijk vinden kunnen beter 'the good son' kijken met macauley Culkin. Deze laatstgenoemde heeft qua acteerprestaties, entertainment en verhaallijn veel meer te bieden. Goede maar eentonige film dus. een magere 3 sterren
ralfsjam
eeste uur van de film was in mijn ogen vervelend. veel baby-gejank en piano-gepiel (en dat ook soms tegelijkertijd!!) er gebeurde weinig, maar je wist wel waar het ongeveer heen ging. 2e uur was beter maar rommeliger. de acteurs waren goed , maar ik had moeite met het kind.... te overdreven en te (zogenaamd) volwassen. niet echt realistisch voor een 9 jarige. maar goed... al met al geen slechte film, maar ook geen film die je helemaal meeneemd de ellende in. een 3
Nelinho
2x gezien
1e keer: In slaap gevallen
2e keer: Ik wou dat ik in slaap was gevallen
Eentonige film, Veel te veel Baby gejank en Veel te veel Piano herrie !
Ik vind het echt een bagger film. Enige goeie is het manipuleren en het EINDE !
Carlos Olivera
Met bovenstaande dingen over Baby-gejank en Piano-gepiel ben ik het wel eens. Maar ik denk dat het de bedoeling is dat je je daarmee kunt inleven in de situatie van de moeder, die daar ook gek van word. Er gebeurt in het begin vrij weinig, maar je maakt kennis met het gezin en de situaties waar ze in zitten. Daarna begint het langzaam maar zeker een duistere toon aan te nemen, en hoewel dat jochie niet echt overtuigend speelde waren er toch genoeg enge en spannende momenten. En als laatste wil ik nog ff melden dat Rockwell het geweldig deed, ik kon hem voorheen van veel comedy film's, dus fijn om hem in een serieuze rol te zien, en zeker fijn om te zien dat hij deze rol met overtuiging kan brengen.
Redelijke film.
tal1b
omg trieste film, langdradig.
de 'pa' vond ik wel ok spelen, dat kind, tjezus slecht acteerwerk.
wel een moraal, neem geen 2e kind!! muhahahaha
tonniedorrie
film die tegenvalt en die naar mijnsinziens erg langdradig is , en vooral de pianomuziek irriteerde me verschrikkelijk , pluspunt vond ik dat er niet slecht geacteerd werd.
hannes64
- 1926 berichten
1 Ster, alleen voor Rockwell die altijd goed speelt.
Heb em helemaal uitgekeken...en geen spoortje horror of angst.
Niks voor mij.
Irritante film, en ja...die pianomuziek hong mij ook de strot uit.
Redelijke thriller die de aandacht redelijk weet vast te houden.
Allen dat kind hadden ze moeten verzuipen.
streeter
Ik was verbaasd hoe redelijk deze film was. Het is een langzame opbouw maar met uitstekende prestaties van Sam Rockwell en Vera Farmiga wist ik het uit te houden.
Maar wat een verschrikkelijke opmerking, stinissen.
Macmanus
Brrr eng kind.
Niet geheel geslaagde film, maar weet toch naar het eind toe redelijk leuk uit te pakken.
Het begin is iets te sloom en neemt iets te veel tijd. Beetje jammer ook dat Benoît Debie niet heel bijzonder bezig is in deze film. Nergens slecht natuurlijk, maar te vaak iets te gewoontjes. Zo nu en dan filmt die lekker dicht op de huid, maar ik miste toch een klein beetje zijn gebruikelijke handtekening. Zal die in samenwerking met Du Welz wel weer goed maken, ik maak me geen zorgen. Denk ook dat het meer aan de regisseur lag, die denk ik het heel casual wou houden, maar dat hoeft voor mij niet zo.
Maar toch is het is er zeker een eng sfeertje. Vooral leuk dat het gewoon een vreselijk kind is, en niet een door de duivel bezeten kind ofzo maakte het voor mij veel enger.
Met iets meer flair en durf had dit zeker wel een cult film kunnen worden, helaas mist Ratliff iets teveel en blijft een redelijke film met een bovengemiddeld einde over.
Kleine 3.5 sterren.
vcrrr
Stel dat je al géén kinderwens hebt, dan weet je ná deze film zeker dat je nooit kinderen wilt...
Af en toe wordt de pianomuziek hier als storend genoemd.
Ik vind het niet storend. Het draagt bij aan de dramatiek.
Deze film frustreert, en dat is ook zijn kracht.
Het acteerwerk is over het algemeen iets beter dan gemiddeld.
Het verhaal is wel aardig...
Ik vind dit zeker geen topfilm, maar als het verhaal je interesse wekt, dan is deze film wél het kijken waard. Drie sterren.
Spider
Wat een eng jochie. Film doet denken aan the Omen.
Vera Farmiga vind ik wel een verschrikkelijke actrice.
girlygirl
super zielig verhaal eigenlijk..............jongetje stikt van de jaloersie
maar goed is niet goed te praten want hij ontpopt zich tot een waar duiveltje
j_u_u_l
Gemiddelde in mijn ogen te veel omlaag gehaald door 0,5 en 1'tjes. Deze film is zeker de moeite van het kijken waard. In tegenstelling tot sommige die vonden dat er geen spanning was, vond ik echter dat de spanning uitstekend wordt opgebouwd. Ik heb absoluut slechtere films gezien. Acteerwerk bovengemiddeld.
3,5 *
Waku
Na een stroef en misschien wat langdradig begin ontpopt "Joshua" zich toch naar een intrigerende thriller.
Spanning wordt langzaam maar zeker opgebouwd.
De film wordt nergens eng of griezelig maar moet het hebben van manipuleerwerk van het 9 jaar jonge kereltje die daar behoorlijk in slaagt.
Norma
Poeh, nou, zeg dat wel.
Als ik een top 10 moest maken met meest weerzinwekkende personages dan kwam Joshua vandaag met stip binnen in de hoogste regionen. Je zou dat joch toch...knappe acteerprestatie dus van dat ventje. Goede sfeerschepping in deze film, maar nee, eng is hij niet, eigenlijk zelfs niet spannend. Het afgrijzen zit hem puur in het aanschouwen van dat vreselijke jong met zijn uitgestreken smoeltje. Wat ook meteen wel het gebrek van deze film is: Je weet wat er gaande is en daar verandert eigenlijk niets aan gedurende het verhaal. De enige verrassing is wellicht dat het allemaal nog eens slecht afloopt ook.
sunnie1967
Ligt het nu aan mij? Ik had echt medelijden met het jochie.... Zijn ouders die alleen maar aandacht voor het pasgeboren meisje hadden. De moeder die manisch depressief was en die Joshua als baby emotioneel verwaarloosd had (zie videobanden van moeder die hysterisch doet als ze gefilmd wordt, terwijl Joshua als baby lag te huilen). Ik vind het meer dan logisch dat het arme jochie jaloers wordt en (negatieve) aandacht vraagt. Zo werkt dat bij kinderen..beter slechte aandacht dan geen aandacht. Verwaarlozing is ook kindermishandeling. Ik vond de ouders uitermater irritant en die moeder had meteen opgesloten moeten worden en nooit geen tweede kind mogen krijgen! Ik was blij dat Joshua op het einde toch zijn zin heeft gekregen; liefde en aandacht (van broer van moeder)
Prudh
Zeer degelijke thriller, maar wel conventioneel. Angstige momenten volgens het boekje.
lindakroes
Werd inderdaad al gek van het irritante pianogepingel.... en verder vond ik het een langdradige film waar eigenlijk weinig in gebeurde...
eppy
is dit niet een dertien in dozijn...oftewel the omen al over again...
is het pindakazen volgens mij niet waard
Leviathan
Net zo saai als dat 't plaatje eruit ziet.. Als dit een thriller is.. wat is een drama dan?
En overigens lijkt dit ook totaal niet op The omen is niet eens een vergelijking
glimmerman2000
Redelijk interessant filmpje!.Bij flagen was hij redelijk spannend, en vooral sam rockwell speelde heel behoorlijk.Die actrice vond ik een vreselijke rol spelen.De pianomuziek irriteerde me zo nu en dan ook wel een beetje.Verder vrij aardig filmpje, die iets minder saai had mogen beginnen.Het einde daar en tegen wordt interessant.Maar het echte/laatste einde was weer minder goed
papaEd
Weet niet wat ik echt moet zeggen de film was niet echt goed maar, ook niet slecht. Spanning kan pas aan het einde. daarom een 3*

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Orlando
Biografie / Drama, 1992

The Woman in Black
Horror, 1989
broer of zus relatiekindermishandelingbabynannymother-in-lawbijbelintellectually giftedmalicesleeplessness psychological horror