• 159.517 films
 • 9.822 series
 • 29.131 seizoenen
 • 608.965 acteurs
 • 355.401 gebruikers
 • 8.902.402 stemmen
Avatar
 
banner banner

Jerry Maguire (1996)

Drama / Romantiek | 139 minuten
3,24 1.479 stemmen

Genre: Drama / Romantiek

Speelduur: 139 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Cameron Crowe

Met onder meer: Tom Cruise, Renée Zellweger en Cuba Gooding Jr.

IMDb beoordeling: 7,3 (282.112)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 13 maart 1997

Plot Jerry Maguire

"Everybody loved him... Everybody disappeared. The journey is everything."

Jerry Maguire is een succesvolle manager van topsporters. Als op een dag zijn geweten begint op te spelen besluit hij zijn nieuwe filosofie tot uitdrukking te brengen als onafhankelijke manager. Dit doet hij samen met de enige atleet die hem trouw is gebleven, de footballspeler Rod Tidwell, en zijn collega Dorothy.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Jerry Maguire

Avery Bishop

Frank Cushman

Bob Sugar

Marcee Tidwell

Laurel Boyd

Chad the Nanny

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van kosmo

kosmo

 • 19 berichten
 • 851 stemmen

Het uitgangspunt van deze film is erg vergelijkbaar met dat van 'Moneyball'. In beide films is de charismatische hoofdpersoon niet akkoord met de gang van zaken en gooit hij het roer helemaal om. Met als gevolg dat vrijwel iedereen hem de rug toekeert. Alleen is de uitwerking in 'Moneyball' een stuk beter dan in 'Jerry Maguire'.

Het begint met een streepje patriotisme, volstrekt onnodig en bovendien gewoon storend. In de eerste paar scènes leren we Jerry Maguire kennen, enige sfeervorming wordt echter vakkundig de nek omgewrongen door de enorm storende voice-over. Die moest toch maar verzekeren dat werkelijk iedereen Jerry volledig begreep. Dan volgt de verschrikkelijke scène die Jerry tot het inzicht brengt dat de sector door en door rot is(OMG, het jongetje zei:"Fuck you!", zo schokkend). Waardoor Jerry niet kan slapen en een tekstje schrijft(terwijl Roger Daltrey op de achtergrond "I can't pretend there's any meaning here" zingt), ook hier wordt alles met de paplepel naar binnen gegoten door de voice-over.

Het meest storend vond ik echter dat dit plot volledig wordt vergeten in de rest van de film. In het tweede deel van de film gaat het enkel nog om de romance met zijn secretaresse en de vriendschap met de footballspeler. Want wat is eigenlijk het verschil tussen Jerry Maguire en zijn oude collega's? Minder sporters zegt hij in zijn mission statement, maar hij gaat wel achter cliënten van zijn mentee aan. Minder geld staat erin zijn tekst, maar de rest van de film probeert hij zoveel mogelijk geld uit de brand te slepen voor Cuba Gooding Jr.. Fijn om daar mee mee te leven overigens, De man zou ocharme 1.7 miljoen dollar gaan verdienen bij het oorspronkelijke 'schandalige' contract.

De film wordt nog enigszins gered door een charmante prestatie van Renée Zellweger, die er dus ooit nog best knap heeft uitgezien. Ook Cuba Gooding Jr. speelt heel degelijk, maar die oscar had natuurlijk altijd naar Ed Norton moeten gaan.


2*


avatar van gauke

gauke

 • 9852 berichten
 • 13069 stemmen

Wat zwaar op de hand zou je kunnen zeggen dat deze film over idealisme, verlossing en liefde gaat, maar deze onderhoudende feelgood film is ook fris, grappig, romantisch, roerend en betoverend. Er zijn echter ongeloofwaardige scènes en bij tijd en wijle behoorlijk moraliserende onderdelen. Tom Cruise bewijst eens te meer dat hij kan acteren (hij is in topvorm) en de bijrollen (ik heb een zwak voor Cuba Gooding Jr.) zijn uitstekend.


avatar van xxc

xxc

 • 296 berichten
 • 136 stemmen

Moeilijk, moeilijk, moeilijk.

Ik kan zelden van Tom Cruise genieten op het scherm, op wat uitzonderingen na. Helaas was dit voor mij geen uitzondering. Van Renee Zellweger daarentegen kan ik vaak genieten! Zie haar altijd graag spelen maar op de een of andere manier wist ook zij mij niet tevreden te houden in deze film. Cuba Gooding Jr. daarentegen wél. Als enigste eigenlijk.

Tja.. Ik vind dat het verhaal zeker potentie heeft. In principe is het gewoon een simpel liefdesverhaaltje. Normaal heb ik hier een zwak voor. Maar het deed mij totaal niks in deze film. Ik irriteerde me aan het jongetje, aan Tom Cruise, aan Renee.. De zus van Renee vond ik dan wel weer leuk..

Ik kan eigenlijk moeilijk beslissen wat ik nu precies van deze film vind. Als Cuba er niet in had gezeten was het voor mij duidelijk, maar ik vond zijn karakter toch ontroerend..

Voor nu.. een 2,5


avatar van Insignificance

Insignificance

 • 3220 berichten
 • 5581 stemmen

Show me the money! Toch nog een behoorlijke catchphrase geworden. Met de film heb ik niet zo veel. De muziekkeuzes zijn wel voortreffelijk. Dat kan je aan Crowe overlaten en het begint allemaal best fleurig en leuk. Soms ook te flauw, maar het heeft een zekere schwung te pakken. Hoe dichter Zellweger en Cruise op elkaar komen, hoe meer het dat kwijtraakt en hoe muffer en kleffer het wordt. Het lijntje met Gooding Jr. implodeert op dezelfde manier. Het zoontje is ook te schattig bedoeld om het te zijn.


avatar van Lansiertje

Lansiertje

 • 30 berichten
 • 51 stemmen

Ik beken schuldig...dit is een chick flick, maar zo nu en dan samen met mijn madam in sofa naar een film zoals Jerry Maguire kijken, ik heb er geen moeite mee. En natuurlijk staat de film bol van de clichés, maar soms laat je jezelf graag meeslepen door het bijna voorspelbare scenario. En dat je daarna je wederhelft mag troosten is toch leuk meegenomen, of niet.


avatar van Flavio

Flavio

 • 4348 berichten
 • 4602 stemmen

Aardige film is vooral de eerste helft leuk, met een aantal sterke scenes. Maar helaas ontpopt de film zich tot een voorspelbare rom-com met een wat al te feelgood einde. Terwijl hij nog wel zo veelbelovend begon. Neemt niet weg dat ik me de hele film afvroeg waarom hij kapte met zn leven als gladde makelaar om er vervolgens alles aan te doen om weer toegelaten te worden tot het wereldje. Goed, Cuba hoeft niet op een kameel te zitten maar verder valt er weinig idealistisch te bespeuren in zijn aanpak, in dat wereldje draait nou eenmaal alles om geld. Als je echt wat anders wil met je leven ga dan soep uitdelen in daklozencentra of zo.


avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4319 berichten
 • 2003 stemmen

Jerry Maguire is een film die niet zo goed weet wat hij wil vertellen. Het begint interessant: Tom Cruise speelt een gladjakker die het op geld beluste wereldje waarin hij werkt, zat is en vindt dat het anders moet. Hij begint voor daarna voor zichzelf.

Daarna ontstaat een romance tussen hem en zijn assistente Bridget J.. Oh nee, Renee Zellweger. Helaas is die romance niet bijster boeiend en al helemaal niet geloofwaardig. Tom Cruise heeft nog enkele sterke scènes en aardige monologen en probeert duidelijk een soort realistisch personage neer te zetten. Zellwegger echter, speelt gewoon Bridget Jones compleet met cartooneske maniertjes, gebaartjes, gezichtsuitdrukkingen etc. Het is alsof een filmpersonage een relatie heeft met een tekenfilmpersonage.

Het personage van Cuba Gooding Jr. is al even cartoonesk en zo overdreven stereotype dat het vandaag de dag bijna als racistisch bestempeld zou worden. De film probeert 's mans pogingen een goed salaris te krijgen te verkopen als een nobel en rechtvaardig streven, maar uiteindelijk is hij niets meer dan een op geld beluste show-off die eigenlijk helemaal niet met geld kan omgaan. Dat staat compleet haaks op waar de film mee begon...

Inhoud rommelig, weinig interessant, karikaturaal, voortkabbelend.

2 sterren.


avatar van IH88

IH88

 • 8580 berichten
 • 3049 stemmen

“Show me the money!”

Jerry Maguire blijft een onweerstaanbare film. Het kijkt allemaal ontzettend lekker weg en de regie van Crowe is subliem. Het tempo, de muziek, de personages, de dialogen, de cinematografie... Het voelt allemaal als een warm bad en het is uitermate sfeervol. Jerry Maguire is jeugdsentiment maar de film heeft voor mij nog niets van zijn oorspronkelijke magie verloren.

De film begint met Maguire die als sports agent een nieuwe koers wil varen met minder cliënten zodat hij meer aandacht aan hen kan besteden. Tegen het zere been van het management natuurlijk en hij wordt dan ook ontslagen, zodat er voor hem niets ander opzit dan voor zichzelf te beginnen met één secretaresse en één cliënt. Van een film over een sports agent met gewetenswroeging wordt Jerry Maguire steeds meer een normale romcom maar door de heerlijke vibe en de chemie tussen de acteurs stoort dat nauwelijks. Cruise is perfect gecast als charismatische gladjakker met een geweten en Zellweger is bijna nergens beter geweest dan hier. Wat een prachtige actrice (hier nog). Cuba Gooding Jr. is geweldig als een op geldbeluste football speler maar Regina King is misschien nog wel beter als zijn vrouw. En wat Jonathan Lipnicki voor de rest ook gaat doen in zijn filmcarrière, hij zal altijd worden herinnert als het aandoenlijke zoontje van Zellweger met de grote brilglazen."D'you know that the human head weighs 8 pounds?"... Als dan ook de muziek nog zo perfect gekozen is, heb je een film die voor mij een echte klassieker blijft en die nog steeds warme en nostalgische gevoelens oproept.


avatar van TMP

TMP

 • 1777 berichten
 • 1614 stemmen

Tom Cruise zet een aardige rol neer als het titelpersonage Jerry Maguire. Verder valt het best tegen. Een slappe en ongeloofwaardige romance, voorspelbare verhaallijnen en weinig interessante personages. Het acteerwerk van Cuba Gooding jr. is veelal te overdreven en dat van Renée Zellweger overtuigt ook niet echt. Het uitgangspunt van het verhaal is nochtans best aardig, maar het komt onvoldoende uit de verf. Wel komen nog enkele oneliners langs die toch klassiekers zijn geworden: "Show me the money!" en "You had me at hello."


avatar van Ste*

Ste*

 • 1935 berichten
 • 1262 stemmen

Een film die van alles wil doen. Komedie, drama, liefde, sport. Ik vond dan ook niet alles even geslaagd. Met name alles rondom het agentschap van Jerry vond ik eigenlijk niet interessant genoeg en liet mijn aandacht vaak afdwalen. De verhaallijn met Dorothy vond ik dan ook telkens een welkome afwisseling, en het leek even of ik naar twee films voor de prijs van een zat te kijken, maar later komen dingen wel afgerond bij elkaar. Zij het ietwat gekunsteld en rommelig, en de film heeft nogal wat tijd nodig om zijn punt te maken. Ik vond het aanvankelijk jammer (maar verfrissend) dat het een film bleek waarin een getrouwd stel erachter komt dat ze de foute keuze hebben gemaakt, maar hoe kan het ook anders, toch nog een happy end omdat Jerry eindelijk snapt waar het om draait. Kon allemaal korter en bondiger wat mij betreft, maar ach uiteindelijk toch wel oke.

De acteurs en de rollen die ze vertolken maken hier en daar wel wat goed. Met name het zoontje (omg cute!) van Dorothy en haar zus zijn heel leuke personages, en ook Tom Cruise zelf is voor zijn doen erg goed aan te zien (zowel qua uiterlijk als acteerprestaties is dit wel een hoogtepuntje in zijn oeuvre denk ik). Dorothy is degelijk maar niet erg bijzonder, Rod vond ik wat overdone.

bescheiden 3,5*


avatar van N00dles

N00dles

 • 528 berichten
 • 2222 stemmen

Aparte film. Het eerste half uur is bij vlagen enorm irritant en druk: het begint al met een ellenlange voice-over, een rommelige montage en een scala aan vervelende personages wordt geïntroduceerd. Het acteerwerk is all over the place. Het ene moment kijk ik naar een slechte komedie met een neurotische Tom Cruise, het andere moment lijkt het een soort Bridget Jones. Pas daarna vormt zich een duidelijkere lijn en wordt het beter kijkbaar, al komt de boodschap nooit echt heel sterk uit de verf.

Het schattige jongetje steelt wel de show, moet ik zeggen.


avatar van jono

jono

 • 335 berichten
 • 3854 stemmen

Tom Cruise werkt bij een bedrijf dat als doel heeft zo veel mogelijk geld te verdienen met het verkopen van sporters aan topclubs. Wanneer hij last krijgt van zijn geweten begint hij voor zichzelf, en gaat in zee met het sporttalent Cuba Gooding Jr. Uiteindelijk weet hij die aan een topclub te verkopen, uiteraard voor zoveel mogelijk geld.

De moraal van dit verhaal: geld is belangrijk.

Wat een enorme flutfilm. Zoiets kan alleen in Amerika worden gemaakt.


avatar van Onderhond

Onderhond

 • 87116 berichten
 • 11827 stemmen

Mager beestje.

Niet zo heel verwonderlijk, want Crowe heeft niet meteen een geweldig track record en kijkende naar speelduur en plot van deze film vroeg ik me al af hoe dit 140 minuten interessant zou moeten blijven. Uiteindelijk deed het dat ook gewoon niet.

Cruise kan ik af en toe wel waarderen, in deze film niet. Loopt te schmieren dat het niet netjes meer is, z'n personage is zo plat als een dubbeltje en het einde komt compleet niet over. Daar zit Zellweger ook voor wat tussen, want ook zij weet de romance niks bij te brengen. Als Cuba Gooding Jr. zo'n beetje het meest indruk maakt, dan weet je het wel.

Moraaltje is te melig, de romance veel te kitsch, sportdrama boeit ook al voor geen meter. Er zitten veel verschillende dingen in deze film gepropt en dat helpt het tempo, maar als niks echt wel boeien dan baat het uiteindelijk niet heel veel. Eentje om snel weer te vergeten.

1.5*


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 7744 berichten
 • 4904 stemmen

Matig.

Enkel opgezet vanwege zijn notatie in de Empire top 500. Die toplijstjes blijf ik altijd wel volgen, en dit keer dus ook. Jammer genoeg is dit de zoveelste teleurstelling uit Amerikaanse toplijstjes. Al moet ik toegeven dat dit soort film me ook gewoon niet zo ligt.

Trouwens de eerste aanraking met Crowe, waarvan ik er nog een paar wil zien. Maar na het zien van Jerry Maguire heeft dit geen haast. Alhoewel de eerste minuten van Jerry Maguire nog een heel redelijke film beloven, mede dankzij het tempo. Uiteindelijk zakt het helaas terug in wat tragere subtiliteit.

Wel leuk om Cruise in dit soort rollen te zien. Hij heeft ze vaker gespeeld, maar het maakt het allemaal wel een stukje leuker. Hij doet het ok. Niet bijzonder. Alhoewel de naam Jerry Maguire 100.000 keer voorbijkomt slaagt Cruise er helaas niet in om van zijn personage een memorabel karakter te maken.

De bijbehorende rollen zijn ook niet al te bijzonder. Zellweger speelt een type waarin ze zich later zou kenmerken, maar dit is niet speciaal uitgevoerd helaas. Gooding Jr. was dan wel weer beter, maar voor hem geldt hetzelfde. Het lijkt vooral een rol te zijn waarin hij plezier heeft en daarom energieker uit kan voeren. Wat mij betreft is Lipnicki de echte ster van de film. En Lipnicki was 6 jaar oud hier.

Het voornaamste wat me gewoon niet ligt in Jerry Maguire is de humor, die ik behoorlijk vermoeiend vind. Erg onrealistisch en druk voor een film met zulke subtiele romantiek. Ik blijf het een aparte combi vinden. Ik heb nergens moeten lachen of glimlachen in ieder geval. Soms wel lopen zuchten. Halverwege overwoog ik zelfs de film in 2 etappes te kijken omdat het te vermoeiend was.

De boodschapjes die de film af en toe meebrengt worden niet al te subtiel gebracht, Crowe verwerkt ze soms letterlijk in 1 zin. Het zijn ook nogal typische boodschapjes die hier worden neergezet. Niet iets waarvan ik zou denken dat Crowe er 3,5 jaar mee bezig is geweest om ze te schrijven.

De film duurt ook wel heel lang met een speelduur van 139 minuten. Richting de slotfase begint de romantiek iets subtieler te worden (eindelijk) en dan begint de film langzaam de balans te vinden. Maar dan is het eigenlijk al te laat. De film was namelijk al 90 minuten bezig om die te vinden.

Nee, ik vond het een erg irritante en vermoeiende film die wel elementen bevat die weer een stukje beter zijn uitgewerkt. Maar het blijft de humor voor mij die ik niet zo goed vind aansluiten op de rest van de film.


avatar van Basto

Basto

 • 9754 berichten
 • 6737 stemmen

Wat blijft dit toch een enorme slappe zeikfilm. Begrijp niet wat die in de Columbia Classics box doet met Lawrence of Arabia en Dr. Strangelove. Je zou denken dat Columbia weinig goeds gemaakt heeft.

2*


avatar van Zinema

Zinema (crew films)

 • 10102 berichten
 • 6837 stemmen

Zwoele zoektocht.

Een van de pareltjes uit de nieuw verschenen 4K UHD Collection van Columbia, is Jerry Maguire. Een romantische komedie waarbij Tom Cruise en Cuba Gooding Jr. elkaar tot grote hoogten weten te brengen. De eerste is de snelle jongen die plotsklaps op straat komt te staan omdat hij een geweten begint te kweken. De tweede vertolkt zijn enige cliënt en broodwinning.

Toegeven, de film over de zoektocht naar jezelf is bij tijd en wijle mierzoet. Met name de zwoele en zwijmelende Renée Zellweger zorgt voor een flinke dosis suiker, samen met haar immer vrolijke zoontje. De balans wordt echter uitstekend bewaard en zo ligt een leuke avond voor zowel man als vrouw in het verschiet. Er is ruimte voor een lach én een traan. En natuurlijk overwint liefde alles.

Een bijzondere scène is die waarbij Gooding een liedje zingt tijdens Maguire's bruiloft. Hij lijkt het opzettelijk dik aan te zetten alsof hij maar wat aanklooit, maar in werkelijkheid is hij de zoon van senior; een begenadigd zanger en lid van de obscure 70's soulformatie The Main Ingredient, een lust voor het oor der muziekhebbers. Saillant detail is dat Glenn Frey van The Eagles tijdens het lied de percussie verzorgt.

Meerdere uitspraken van de hoofdrolspelers zijn inmiddels legendarisch, maar de meest bekende is 'Show me the money!' tijdens een hilarische scène waarbij je wel moet lachen. Gooding verdiende niet voor niets een Oscar met deze film. Het blijft een wonder dat hij nooit echt helemaal is doorgebroken naar de zogenaamde A-lijst der acteurs. Aan zijn talent kan het niet gelegen hebben.

***½

Net als de andere classics uit de luxe box met 17 discs inclusief boekwerk, werd de film voorzien van een kundige restauratie in 4K. Tom Cruise - hier nog zonder botox of beugel - wordt haarscherp door in beeld gebracht en het HDR-proces schijnt nogal wat voeten in de aarde te hebben gehad, maar kon de uiteindelijke goedkeuring van Cameron Crowe genieten. De audiotrack kent eveneens de hoogste resolutie middels Dolby Atmos. Al zijn plafondspeakers bij een film als dit niet echt nodig.

Met dank aan Columbia Pictures voor het recensie-exemplaar.


avatar van Don Homer

Don Homer

 • 437 berichten
 • 1298 stemmen

Don Homer goes 4K!

De vuurdoop van mijn 4k speler. Ik ben onder de indruk van zowel de beeld als de geluidskwaliteit (je ziet en hoort het pas goed als je daarna de NPO aanzet). Qua geluid vielen vooral de realistische sportgeluiden op. Wel vervelend was dat de film ergens halverwege in freeze ging en ik hem moest afsluiten en weer opstarten. Hopelijk iets eenmaligs.

Dan de film zelf. Waar het begin nog origineel verraste werd het steeds meer een voorspelbare romcom die inderdaad mierzoet werd. Geslaagde grappen waren tussen de drama te vinden. Tom Cruise was weer goed als zichzelf en ook Zellweger was prima. Cuba Gooding jr. stal echter de show als grappige authentieke sporter. Hij maakte voor mij de film.


avatar van Boneka

Boneka

 • 2325 berichten
 • 1240 stemmen

Jerry Maguire begint niet al te best met in de hoofdrol de irritante Tom Cruise. Hij heeft dat vaker in films waar hij opzichtig aanwezig is. Bovendien heb je in het begin niet echt door waar ie allemaal mee bezig is. Sportmakelaar okay. Maar het is vooral allemaal chaotisch druk. Typisch Amerikaans! Gelukkig komt Renee Zellweger in zijn leven en dat fleurt de film behoorlijk op. Hier ziet ze er overigens nog lekker fris uit zonder alle facelifts. Maar ook die kleine jongen 6 jaar oud pas is een leuke aanvulling in deze toch wel rom.com. Met Moneyball wil ik deze film helemaal niet vergelijken. Hij begint daar wel een beetje mee, maar gaandeweg is het vooral een liefdesfilm met alles erop en eraan. Ook de muziek vond ik zeer prettig gekozen. Zoals Paul McCartney Momma Miss America en Bruce Springfields Secret Garden. En zo zit de film vol met lekkere deuntjes. Zo eindigt de film toch nog met een dikke voldoende. Tenminste als je van rom.coms houdt.

Film 3.5

Beeld 4.0 (4K)

Geluid 4.5

Extras 4.0


avatar van Brabants

Brabants

 • 2637 berichten
 • 1966 stemmen

Jerry Maguire was voor mij een beetje een rommelig geheel. Ergens wil het een statement maken en aan de andere kant is het niet meer dan een chick flick. Cruise lacht me overigens te overdreven wordt er op een gegeven moment gewoon moe van. Al met al behoorlijk saai dus.


avatar van JoeCabot

JoeCabot

 • 2682 berichten
 • 1785 stemmen

Deze film is heel erg luid, heel erg Amerikaans, maar wel op een entertainende manier. Het tempo ligt hoog, de memorabele oneliners vliegen je om de oren… En de rol van gladde sportmanager is Tom Cruise natuurlijk op het lijf geschreven. 4*


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 7581 berichten
 • 4394 stemmen

Jerry Maguire had ik nog nooit gezien. Wist ook niet goed waar ik me kon aan verwachten. Een sportfilm? Een romantische film of toch eerder een romcom? Een beetje van dit alles eigenlijk waarbij de sportscènes erg beperkt zijn en pas later in de film sporadisch opduiken hoewel het in se constant over sport(contracten) gaat.

Door het inzicht van Maguire krijgt de film een moraliserende boodschap mee. Het is wel niet geheel duidelijk wat de trigger was voor Maguire om zo’n drastische turnover te doen. Ok, die kleine die hem uitscheldt omdat hij enkel het businessplan voor ogen heeft, maar dat lijkt me wat magertjes.

Nu, zeker een rol op het lijf geschreven van Cruise, beetje in overdrive bij momenten, wat feel good, niet steeds au sérieux te nemen en bij momenten zelfs een parodie op zich. Een aanpak die slechts werkt als er voldoende vaart in de film zit en dat was wel het geval.

Het zoontje had wel een leuk bijrolletje. Een film die ik niet snel zal terugzien, maar goed voor een keertje. Niet geweldig, maar slecht ook zeker niet.


avatar van Bob Gray

Bob Gray

 • 1083 berichten
 • 1783 stemmen

Enorme tegenvaller. Wat begint als een leuke sport film over makelaars verzand al snel in een suffige romcom.


avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

 • 5492 berichten
 • 2155 stemmen

Wat voor de één sentimenteel is noemt de ander hartverwarmend. Zelf behoor ik tot het laatste kamp, vanwege de oprechte insteek en vanwege de subtiele humor van met name Bonnie Hunt en Todd Louiso (en natuurlijk de niet zo subtiele maar wel zeer aanstekelijke humor van Cuba Gooding Jr.). Cruise heb ik nooit beter gezien, en dat Goodings carrière daarna nooit helemaal van de grond is gekomen laat onverlet dat hij de Oscar voor déze rol ten volle verdiende (deze laatste zin schreef ik voordat ik besefte dat hij èn ik daarmee William H. Macy in Fargo tekort deden). Achteraf bezien zijn de "grote" bedragen waar het hier om gaat een lachertje vergeleken bij de salarissen waar momenteel sprake van is, niet alleen in Amerika bij het American Football maar ook in Europa bij de voetballers (om nog maar te zwijgen van de bedragen die in oliestaten voor sterren op hun retour worden neergelegd), dus je kunt je afvragen hoeveel impact deze film heeft gehad op de mensen die er feitelijk het onderwerp (maar kennelijk niet de doelgroep) van vormen, maar de intenties waren goed.