• 9.376.945 stemmen

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Tamara Jenkins

Met onder meer: Laura Linney, Philip Seymour Hoffman en Philip Bosco

Plot The Savages

De enorm uit elkaar gegroeide broer (Seymour Hoffman) en zus (Linney) moeten plots de zorg dragen voor hun zieke vader, van wie ze in de loop der jaren erg vervreemd zijn. Plots weggeplukt uit hun eigen drukke leven, krijgen ze de tijd die ze nodig hebben om over zichzelf en al het andere in het leven na te denken. Pijnlijke momenten uit het verleden moeten worden uitgepraat, waarna het als een afgesloten episode in hun gedachten blijft bestaan. Maar dat blijkt niet zo simpel en er is veel tijd en geduld nodig om nader tot elkaar te komen.

Wow, Philip Seymour Hoffman en Laura Linney samen in een film! Twee van mijn favoriete acteurs.

Over regisseuse Tamara Jenkins heb ik wel zo mijn twijfels.

Gaat in premiere op Sundance (19 januari).

trailer

Ben niet meteen dolenthousiast. Komt een beetje over als een Payne light.

Maar met deze 2 topacteurs is het nog steeds een must-see.

avatar van Macmanus

Macmanus

Lijkt me best leuk, niets wereldschokkends verder. Wel blij dat Philip S. Hoffman weer naar de kleine arthouse film gaat, daar is hij vaak toch op zijn best imo.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Veelbelovende trailer Komt die muziek niet uit een andere film?

avatar van Phille

Phille

Net gezien op het Filmfestival van Gent. Kleinschalige Payne-like film maar zeer geslaagd in zijn opzet, schitterend geacteerd, en zeer herkenbare real-life feeling. Verder prima soundtrack, en wat cinefiele knipogen van de regisseuse.

avatar van Lenn

Lenn

Ik was er ook. Inderdaad zeer goede film!

P.S.Hoffman en Laura Linney hebben twee prachtrollen neergezet met zeer goed acteerwerk.

Vrij simpele inhoud maar dat is juist goed want hierdoor komen details, dialogen enzovoort beter uit!

Mooi werk, en dit voor een tweede film pas van Jenkins!

avatar van The Last

The Last

Ben erg benieuwd. Lijkt me een best leuke komedie met vele 'droge' momenten en goed acteerwerk.

Alleen op IMDB staat bij de releasedata dat die hier in Nederland niet uitkomt.

Weet iemand hier iets meer van?

Leland Palmer

Die hoes doet me denken aan Happiness.

avatar van Art

Art

Phille en Lenn, jullie stukjes maken mij nog nieuwsgieriger naar de film dan ik al was! En wat een prachtige filmposter! En verder zou ik ook wel graag willen weten wanneer hij hier komt te draaien, misschien wel op het IFFR

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Prachtig, prachtig! Best een serieus onderwerp, maar er valt zo veel te lachen, ik had die Payne-achtige manier ook opgemerkt en zag dat hij op de aftiteling stond.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

!!!TWEE OSCARNOMINATIES!!!

Beste Actrice (Laura Linney)

Beste Originele Scenario

avatar van hietahh

hietahh

@chiel: waar heb je hem gezien? Draait The Savages al ergens in Nederland?

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Dat was in New York, hoop dat ie snel deze kant op komt, want dat is de film waard. Misschien helpen de oscarnominaties daarbij.

Simon Smith schreef:

Het is te hopen! Ben ook erg benieuwd naar deze film!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

prachtige film met een mooi verhaal! Laura Linney is echt een van mijn favourites! mooie vrouw! samen met Philip Seymour Hoffman zorgt ze er voor dat je aan je haren meegenomen wordt in een situatie waar je nog niet eens dood gevonden wil worden! met subtiele humor nemen ze je mee in een verhaal van puur drama. heb deze film in 1 ruk uitgekenen. dikke aanrader! 4.5

avatar van napoleon84

napoleon84

topacteurs? nooit van gehoord

avatar van ralfsjam

ralfsjam

napoleon84 schreef:

topacteurs? nooit van gehoord

misschien moet je op imdb.com even Philip Seymour Hoffman en Laura Linney na checken....

avatar van mishad

mishad

Het is toch echt behoorlijk klote om ouder te worden, maar het is vooral klote om je naasten ouder te zien worden. Gelukkig is daar dan Tamara Jenkins die met bitter cynisme en met veel ironie de realiteit analyseert. Als zij dan ook nog een weergaloze, vol emotie acterende Laura Linney en een Philip Seymour Hoffman met alweer een perfecte timing bij elkaar brengt als zoekende broer en zus, dan komt dat samen tot een verrassend humaan en ontroerend drama welke dagenlang door het hoofd blijkt spoken...

Laat ik Kappeuter even blij maken: dit is echt iets om naar uit te kijken.

Hoffman en Linney zijn echt belachelijk goed (evenals de bijrollen trouwens).

Erg fijne kleine film die verder weinig wereldschokkends in zich (think disfunctionele familie, Alexander Payne etc.) heeft, maar zoveel subtiliteiten en goed acteerwerk kent dat je geen moment wil missen.

Ik ben blij.

Nog blijer word ik als ik iets van een Nederlandse release verneem...

avatar van wolfmanrene

wolfmanrene

kappeuter schreef:

Ik ben blij.

Nog blijer word ik als ik iets van een Nederlandse release verneem...

Dat zie ik somber in. In België is de film tamelijk geflopt. De Nederlandse distributeur Fox was niet van plan de film in Nederland uit te brengen en de resultaten in België zullen hen niet van mening hebben doen veranderen.

Overigens is Fox sinds kort als zelfstandige distributeur in Nederland gestopt en worden hun films vanaf nu uitgebracht door Warner. Wellicht dat die anders tegen de titel aankijken, maar ik vermoed eerlijk gezegd van niet.

Bedankt voor de informatie. De beste acteur en de beste actrice samen in een film en de film wordt hier niet uitgebracht.

Dan zal 'ie hier toch wel op dvd verschijnen?!

De Engelse release vermeldt geen NL ondertiteling, maar het komt vaker voor dat play.com hier niet volledig in is:

Verschijnt 26 mei.

avatar van Raffael77

Raffael77

Aangrijpende film. Vader die vergeet achtig wordt doordat hij problemen heeft met zijn koppie.

avatar van Sutherland

Sutherland

Mooie en indrukwekkende film met prima acteerwerk! 3.5*

avatar van Naduah

Naduah

Prachtige film inderdaad. De band, die groeit tussen broer en zus en problemen waar ze tegenaan lopen, door de ziekte van vader. Bijzonder goed geacteerd. Aanrader!

avatar van TrueWord

TrueWord

Wel te koop in de fame dit? kan iemand mij info geven over de dvd release?? ik vind dit zo vreemd

avatar van A-star-is-born

A-star-is-born

Schitterende film. vanaf het begin geboeid zitten kijken. Hoewel ik het bij tijd en wijle een depressief vooruitzicht op het ouderworden vond, viel er ook te lachen. Goed geacteerd, Philip weer op dreef. Op zijn ingehouden manier van acteren. Voor degenen die van het goede verhaal houden een absolute aanrader.

avatar van wolfmanrene

wolfmanrene

Te zien van 10 t/m 16 juli in het Filmmuseum in Amsterdam in het kader van het programma Previously Unreleased. Bij succes draait hij langer.

avatar van TrueWord

TrueWord

wolfmanrene schreef:

Hoe kan hij nou in de bioscoop draaien terwijl hij 1 jaar oud is??

is er dan uberhaupt helemaal geen dvd van deze film ofzo?? ik liep me vandaag kapot te zoeken naar deze film

Leland Palmer

Eindelijk gezien en wat een goede film zeg, wow! De acteerprestaties van zowel Hoffman als Linney rijken tot perfectie. Hoffman was al één van mijn favoriete acteurs en ook in deze film is hij weer pure klasse. Erg serieuze film die alles op een rustige en duidelijke manier probeert te brengen. Dat lukt erg goed, sterker nog; het is lang geleden dat ik zo werd meegezogen in een verhaal. Ondanks het serieuze onderwerp, pijnlijke momenten en vooral de uitmuntende realiteit die we te zien krijgen kent de film ook sterke scenes waar je ook eens lekker kan lachen. Het verhaal is prachtig en geeft een belangrijke boodschap die vele kijkers na het zien van deze film bezig zullen houden.

Ik wacht met smart op het moment dat deze film uit komt in Nederland. Mag niet ontbreken in een collectie, want dit is gewoon pure klasse. Als je een leuke komedie wilt zien kun je deze beter laten staan, maar wil je een prachtig, realistisch verhaal voorgeschoteld krijgen waarin de acteerprestaties buitenaards goed zijn is The Savages een must wat mij betreft. Erg jammer dat deze film niet zoveel bekendheid geniet in ons landje, want dat verdient ie' zeker wel.

* * * *