• 9.379.846 stemmen

Met onder meer: Shia LaBeouf, David Morse en Sarah Roemer

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 augustus 2007

Plot Disturbia

"The quieter the street, the darker the secrets...."

Na de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd. Nadat hij op school een leraar heeft aangevallen, wordt hij veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Zijn moeder Julie (Carrie-Anne Moss) werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman: het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?

Kale Brecht

Greenwood Boy

Greenwood Boy

avatar van smorazal

smorazal

Leuke film, maar vraag me over een maand niet waar hij over ging.

Zo zie je maar dat veel reclame op tv niet altijd garantie is voor prima film. 3 sterren

avatar van gotti

thegame schreef:

Ik heb me special ingeschreven om deze film te beoordele.

Ik vind het een slechte film, wat een script zeg niet normaal. Het klopt aan alle kanten niet. Ik hou van films die kloppen, deze film reageren de personages dom en doen dingen waarvan je weet het fout gaat en dan denk ik TUURLIJK!!!!

Hoop dat mensen snappen wat ik bedoel!!!!!!!

Dikke 1 krijgt hij van mij!

Niet echt nee. Personages komen in actie's waarin dingen fout kunnen gaan. Dit creërt spanning, iets wat je toch wel nodig hebt in een film als dit.

Maar ga zelf scripts schrijven, als je het denkt beter te kunnen, zou ik zeggen...

avatar van j0zman

j0zman

Ik vond het echt een goede film! Spannend en goed acteerwerk.

4****

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Na er veel belovende dingen over gehoord te hebben, toch maar in de bios gaan kijken.

Film komt langzaam op gang, na 45min komt er pas echt wat schot in. Nadat dit gebeurd, zijn er als nog weinig echte 'thrill' scenes.

Ik had trouwens ook niet meer verwacht van 3 tieners die een buurman begluren, maar goed.

Verhaal loopt aardig, cast is redelijk.

Einde is beetje voorspelbaar, maar toch de moeite waard.

Al met al, geef ik deze film een 3,5*

avatar van Mvisser

Mvisser

Aardige film maar minder spannend als dat ik had gedacht.

avatar van Phasmid

Phasmid

Na de trailer te hebben gezien had ik hoge verwachtingen van deze film.

Na een half uurtje vond ik de film meer weg hebben van een teener-comedy dan een thriller/drama.

Spanning komt niet echt op gang. Als er dan eindelijk wat spanning komt duurt de film nog maar zo'n 10-15 minuten.

Nee ... ik had er veel meer van verwacht ... vooral met een acteur als David Morse.

Krijgt van mij niet meer dan 1½ ster

avatar van DarkDuuvel

DarkDuuvel

taxi_driver schreef:

darkduuvel je geeft even almigthy een 5 en pulp fiction 2,5?

ik denk niet dat jij echt graag films kijkt hoor

ik kijk om de dag 1 film... ik post comments en geef cijfers alleen voor de echt mooie die ik zie, pulp fiction viel mij gewoon niet goed. (omdat hij tot mijn verbazing zo hoog staat in de top-lijst heb ik hem dus een 2,5 gegeven) ik vindt evan almighty beter dan die dus.

avatar van Ziel

Ziel

Een tegenvallende film. Juist omdat de film in de pers een goeie recentie krijgt en hoog is gewaardeerd is hier.

Tempo van de film is erg traag en soms erg saai.

Ik ben met velen eens dat de trailer en recenties te hoge verwachtingen schept.

avatar van DUTCHMANIAC

DUTCHMANIAC

goede film... niet allemaal zo zeure man

avatar van RodneyS

RodneyS

Ik vond het een erg goeie film zelfs. Ik snap als mensen zeggen dat t allemaal een beetje traag begint, maar ik heb me er niet aan geergerd omdat ik het begin ook leuk vond. En het laatste half uur, echt super spannend!

avatar van voskat

voskat

Tempo traag? Uitstekende opbouw heet zoiets!
Het opgesloten gevoel wordt prima weergegeven in dat eerste half uur. En het moment waarop dat doorbroken wordt is geweldig getimed.

Kijk vooral geen Hitchcock als dit al te veel is voor je...!

4 sterren.

avatar van iscool

iscool

Ik vind dit echt een goeie film , mooie gemaakt ze laten zien hoe je mooie leven een omekeer kan nemen , mooi opgebouwd en weer prachtig acteerwerk van Shia LaBeouf net als in Transformers , die jongen word echt 1 van de grote bazen van hollywood.

avatar van Toontje35

Toontje35

Teleurstellend. Het duurt al een hele tijd voor er iets gebeurt. En dan is het verhaal flinterdun en nauwelijks verrassend. Goede cast, dat wel. Maar er zijn zo veel betere films in dit genre. Behoorlijk wat gepikt van Arlington Road (dat was een topper)

avatar van KayJay

KayJay

Heb me geweldig vermaakt met deze film! Acteerwerk is zeer goed van Shia LeBouef. Ik vond juist het langzame opbouwen naar het hoogtepunt wel goed. 5* (+1 ster doordat Sarah Roemer meespeelde, ongekende schoonheid!)

avatar van Stevo

Stevo

Redelijke tienerfilm voor de zondagmiddag. Weinig spanning en aardig voorspelbaar. De trailer vermoedt anders, maar schrikmomenten heb ik niet echt kunnen vinden. Toch is het geen vervelende film. 3 sterren

avatar van ~Burner~

~Burner~

Goede film! Ondanks dat je weet hoe het ongeveer afloopt, vond ik hem toch wel spannend. Voornamelijk het einde. Verder is de film gewoon vermakelijk naar te kijken, niet alleen omdat die schoonheid er in mee speelt. 4*

avatar van sbonjovi

sbonjovi

redelijke film

aan het beging van de film dacht ik ik wil mijn geld terug

maar naar de pauze werd het een beetje spanend

maar de film is toch nog tot redelijk in mijn oordeel uit gekomen

aleen had toch meer aktie verwacht

avatar van tukkerstein

tukkerstein

DarkDuuvel schreef:

Dus omdat de film hoog in de top 250 staat geef je hem een hoger cijfer? Ik ben ook wel een filmliefhebber, maar Pulp Fiction heb ik een dikke 1 gegeven. Daar hoef je je toch niet voor te schamen?

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Duurt lang voordat er wat gebeurd maar tot die tijd verveelt de film ook geen moment. Het enige echt grote minpunt van de film is het einde. Het zou voor de verandering eens slecht aflopen in een Amerikaanse film

Krap aan 3,5*

avatar van Richard C

Richard C

Ik vond het wel een geinige film, prima vermaak, wel super hollywood, maar goed te doen. 3,5 *

avatar van Orklord

Orklord

Ik vond het een aardige film, kwam wat traag op gang en ik had van het thriller aspect iets meer verwacht.

Maar heb me wel vermaakt. 3 sterren krijgt die.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Ben er gisteren heen geweest. Goede film en er zat ook humor in wat ik ook belangrijk vind. 3,5*

avatar van Materny

Materny

Uitstekende film, een die de verwachtingen zeker waar maakt.

De klassieker van Hitchcock heb ik te lang geleden gezien om nu te stellen of deze absoluut waardig is aan die goude ouwe.

Toch staat deze verrassende film sterk genoeg op eigen benen om zich niet in de schaduw te plaatsen van Rear window.

Zeer verkwikkend en professioneel wordt er naar de zogenaamde grote vraag in de film toegewerkt, maar als dat antwoord uiteindelijk valt kun je stellen dat je het al de gehele film wist.

Desondanks ergerde ik me daar niet aan, aangezien de uitvoering uitstekend was.

De ''on''nodige humor is iets waar je niet aan ontkomt, maar ook hier kan een niet al te critisch persoon zich niet aan ergeren.

Goede casting en een lekkere sfeef.

avatar van The Last

The Last

Mooie film, alleen iets te voorspelbaar.

3.5 sterren

avatar van Zymovie

Zymovie

Aangenaam verrast

Soms wel hilarisch : /

avatar van zjandannybob

zjandannybob

jah dit is echt wel een goeie film, werd het weer tijd voor

avatar van kenjy

kenjy

Aangename thriller die traag begind maar beter eindigt. Met spannende wendingen en zeer veel verschietachtige momenten.

avatar van *Joly*

*Joly*

Is deze film nou waargebeurd ????

avatar van Shinobi

Shinobi

*Joly* schreef:

Is deze film nou waargebeurd ????

Nope, trouwens wel opmerkelijk dat 'ie op 1 staat in je top 10. Kun je daar wat meer uitleg over geven?