Disturbia (2007)
Met onder meer: Shia LaBeouf, David Morse en Sarah Roemer
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 23 augustus 2007
Plot Disturbia
"The quieter the street, the darker the secrets...."
Na de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd. Nadat hij op school een leraar heeft aangevallen, wordt hij veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Zijn moeder Julie (Carrie-Anne Moss) werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman: het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?
Kale Brecht
Detective Parker
Greenwood Boy
Greenwood Boy
RealMovieFan
Goeie thriller. Wel veel references naar andere thrillers, wat het nogal onorgineel maakt. Maar daardoor zeker niet minder spannend. Goeie spanningsopbouw en intense scenes.
4,5 *
Tony Montoya
Kijk niet zo vaak "dit soort films"; verwachtingen waren hoog. Helaas in mijn ogen niet waargemaakt. Zéér voorspelbaar, gelukkig wel goed geacteerd en de buuf is leuk! 2,5*
Materny
Trailer is veelbelovend.
Zelfde geldt voor de jonge acteur, die ook redelijk presteerde in Transformers.
Schijnt dat Spielberg hem beschouwt als een groot jong talent, dus hou ik zijn films voorlopig wel in de gaten.
Zojuist gezien, erg goede film! Had veel in zich, thriller maar ook wel wat horror en humor. Verhaal was erg goed en origineel, en het buurmeisje natuurlijk erg leuk! *kwijl*.
Vol spanning bekeken zonder moment van verveling!
JoseOle
Leuke film! Niet onwijs spannend, alleen bij de laatste 20 minuutjes wil je nog wel even rechtop zitten. Leuk uitgewerkt, best goed geacteerd, flink wat clichés... maarja dat laatste hoort misschien ook wel in dit soort films!
In ieder geval wel een film waar je je een klein avondje mee kan vermaken!
ReVision
De film begon erg rustig en begon beetje bij beetje steeds spannender en intenser te worden. Verhaal zat goed in elkaar, helaas was de film soms wat voorspelbaar daarom 3.5 ***
KingNothing
Ik vond het maar een matige film, vooral qua realisme. Iedereen die die hoofdrolspeler bespioneerd zit gewoon voor het open raam met het licht aan. Zo ongeloofwaardig.
En daarnaast was eigenlijk alleen de laatste 30 minuten spannend, daarvoor is het echt zo'n american teen movie.
Op zich wel een hippe film, want alle technologische snufjes van deze tijd zaten erin: webcam's, ipods, xbox 360, youtube, dat was wel lachen.
chel
de titel vn de film doet echt eer aan de film zelf. het is een togh best wel voorspelbare film maar tog wel spannend.je zult niet snel denken dat iets niet mogelijk is. wel is het jammer dat er nie meer moorden zijn gepleegd en dat het plot togh best wel snel word uitgevoerd!!! tog wel een leuke film
Breyton
Ik heb de film ook net gezien.
In het begin is het wel wat langdradig met een serieuze knipoog naar 'the girl next door', but who cares
Sarah Roemer hoop ik wel in meer films te bewonderen.
Naarmate ze het doen en laten van de seriemoordenaar aan het volgen zijn, wordt de spanning wel opgebouwd. het deel waar de 'jap' in de garage moet snuisteren en je hem enkel vanaf het tv scherm kan volgen kan de spanning echt opdrijven.
Vanaf dat Mister Turner de moeder te pakken krijgt, wordt het geheel zeer hektisch en heb je de indruk dat ze er vlug kom af mee willen maken, spijtig
Toch 3,5 *'en
beerkiller
Zeer goede film met leuk humor maar vooral erg spannend. en voor de mannen er zitten mooie dames in. zeker waar voor je geld.
queenie
aardige film, duurde even voordat er wat gebeurde. Persoonlijk had ik iets meer spannende momenten verwacht, maar toch leuk om gezien te hebben. 3½*
Makz
Boeiende film, ik vond hem voorspelbaar. Mijn zusjes vonden hem héél spannend!
Leuk voor een avondje.
*3,5
Geen remake lijkt me. Neem wel aan dat Caruso en co. van het bestaan van Rear WIndow afweten...
Bartel
Tja ik weet niet goed wat ik van deze film moet vinden!
Al met al is het een leuk verhaaltje maar er zijn een aantal dingen die gewoon niet kloppen
zoals:
- Kale blijft onder alles wat hij heeft meegemaakt, zijn vader dood, problemen met de politie, van school getrapt en een buurman als moordenaar! nogal vrij rustig en hij lijkt het aan het einde van de film allemaal al te zijn vergeten.
-Het ongeluk in het begin wekt sterk de indruk dat er opzet in het spel is, vooral de rode auto die er nog even lekker tegenaan knalt, hier hoor je heel de film ook niks meer over.
-Je krijgt ook niks over het motief van de buurman te weten waarom hij al deze moorden pleegde etc.
-De film geeft sterk de indruk dat de moordenaar Kale zelf ala Secret Window style van Jhonny Depp is.
Al met al kloppen er teveel dingen niet aan deze film vond ik, het is te ongeloofwaardig en gaat allemaal te gemakkelijk.
Toch een goed weg kijkende film die ik 3* waard vond, acteerprestatie's zijn ook goed.
3 Sterren
chillout
wat een goede film!
de spanning wordt echt goed opgebouwd met een super spannend einde!
bleef me echt boeien van begin tot einde zeker een aanrader als je nog een goede film zoekt!
en we hebben weer een nieuwe schoonheid ontdekt sarah roemer damn echt niet te doen
edmaster
Vonden het een goede film.
Leuke, spannende, romantische momenten wisselen elkaar af.
3,5 * van mij
Shinobi
Zag 'm vanmiddag in de bioscoop en was een goede film. Het beging eerst rustig met Kale die met z'n pa zit te vissen en op weg naar huis botsen ze tegen een andere auto en dan denk je dit was het wel botst er nog een andere auto op hun, dat was wel even schrikken ja.
Het verhaal is verder wel aardig, dat Kale huisarrest krijgt, omdat hij z'n Spaanse leraar heeft gehoekt die een opmerking over z'n pa maakte. Dan gaat hij zich thuis maar vermaken met z'n X-Box 360, I-Tunes enz., tot z'n ma alles opzegt en hij niet veel meer kan doen dan een beetje met z'n verrekijker naar buiten kijken. Dan komt er een nieuw gezin met een leuk buurmeisje naast hun wonen en raakt hij helemaal verliefd op haar. Tijdens één van de keren dat hij bezig is, ziet hij z'n buurman iemand vermoorden en dan begint het allemaal wel. Met het indringen van z'n huis, auto, hem volgen enz.
Wat overigens niet duidelijk wordt in deze film is waarom die buurman nou al die moorden pleegt en wat er in de tussentijd nou is gebeurd met Shia. Ik bedoel botsing en opeens was z'n vader dood, we zien nog geen eens een begrafenis of zo. Dat was wel een beetje raar.
Maar het is zeker een vermakelijke film, de humor is goed, de spanning zit er zeker goed in en die Shia kan wel leuk acteren.
Ik geef 'm 4, 0 sterren.
Oosie
3*** , Van mij en ik heb wel genoten !!!!
Humor was cker goed , zeker toen hij in die kast zat en hij hem een sms stuurde .
Rosenrot
Shia LaBeouf speelt ook de hoofdrol in Transformers en dit was de eerste film waar ik hem in zag. David morse is altijd een van de beste bijrol acteurs maar deze film was erg vermakelijk, spannend en onderhoudend. Ik geef hem een 4
fabbyke
Had deze avond nog eens zin in een popcorn film en ging dan maar eens naar Disturbia kijken. Het eerste uur is het een redelijke film, zeker door LaBeouf want dat meisje trok op niets. De grapjes deden de film ten goede al waren het soms nogal zware cliché amerikaanse tiener grapjes maar dat pakte ik er wel bij. Caruso nam goed zijn tijd om de personages voor te stellen en om in het verhaal in te komen, dat was wel goed maar na een tijdje zat ik wel te denken van wanneer begint het nu ... dus het eerste uur was nog redelijk te doen ondanks al de minpunten.
Dan het laatste uur kon zoveel beter, vanaf dat je Morse de eerste keer zag, en zeker bij die scene met die auto wist je gewoon al dat het de moordenaar was hij had het typische seriemoordenaar hoofd. De film liet ook al snel blijken dat hij de moordenaar was, omdat ik heel de film bijna met het gevoel wou zitten of hij er nu een is of niet. Het had allemaal zoveel beter gekunt maar ze dachten weer een hersenloze film te maken die voor het grote publiek bestemd is en dat is zeer goed gelukt .
De film keek wel lekker weg en daarom geef ik hem nog 2,5* puur voor het vermaak.
wfkh
normaal ben ik niet zo van de thrillers. ik zit liever relaxed op de bank en dan dat ik de hele tijd het gevoel heb dat ik ga schrikken.
maar toch vond ik deze film erg goed. normaal zijn dit soort films voor spel baar maar ik vond dat absoluut niet bij deze. je werd naar mijn idee telkens weer verrast.
ze hadden er misschien wat dieper op kunnen in gaan, waarom hij dat deed. maar dan zou de film 3 uur gaan duren of anders word die afgeraffeld dus van mij krijgt die een dikke 4.
Verrassend leuke film. De interessante combinatie van genre's valt vooral erg op; de film springt van teenpic/romantische film, naar een thriller en horrorfilm om weer te eindigen met het romantische gedeelte Beide gedeelten sluiten erg grappig in elkaar. Le Boef (die een stuk minder irritant was dan in Transformers) en de leuke Roemer vormen een leuk koppel overgens. Hoop haar vooral in meer films te gaan zien; heeft in ieder geval een leuk koppie mee, datnet een beetje anders is. Tevens mooi camerawerk van onze eigen Rogier Stoffers.
Al is het verhaaltje wellicht wat te voorspelbaar; je ziet het geheel natuurlijk van mijlenver al aankomen; er zijn genoeg interessante keuze's gemaakt (vooral in decoupage en montage, door dingen te laten zien, maar ze ook vooral niet te laten zien), waardoor Disturbia veel meer is, dan het zoveelste thrillerfilmpje.
_::Astrid::_
De film komt wat langzaam op gang maar zodra die eenmaal loopt wordt het wat beter. Het einde vind ik vooral erg verrassend. Het liefdesverhaal dat er ook nog eens doorheen loopt is behoorlijk voorspellend, dat is dan wel een puntje, maar eigenlijk is het een goede film, het einde ligt me wel.
Nubis
Wat een belachelijk hoog gemiddelde, maar dat zal vast nog wel veranderen.
Ik vond het een matige tot slechte film, zeker omdat ik Rear Window heb gezien en dan vind ik Disturbia een slap aftreksel daarvan.
Voor mij is het een onorginele, flauwe en slecht in elkaar zittende film met ook nog eens bijna lachwekkende muziek i.c.m. getoonde gebeurtenissen (vgl. de inspecteur die in Psycho van de trap valt) en ook niet echt hele denderende acteerprestaties.
Het lijkt soms ook wel alsof een knipoog wordt gegeven aan Rear Window, op een flauwe manier. Een soort parodie misschien..?
Oja, het liefdesverhaal was ook zeker niet interessant en inderdaad voorspelbaar. Ongeloofwaardigheid speelt trouwens ook nog mee in deze film.
Ik heb een paar keer moeten lachen (in het begin), maar dat weegt niet op tegen de keren dat ik me afvroeg hoe lang de film nog duurde.
john constantine
Ik vond dit een leuke film om te zien. ik moet wel zeggen dat de film echt spannend word naar 45 minuten en dat vond ik wel jammer, maar voor de rest toppie! als die 15 minuten korter had geduurt was die perfect geweest. De humor die erin zat was ook op de goeie momenten uitgekomen. Een filmpje die waard is om hem te gaan checken!
4,5 *!!!!

Thriller 'Disturbia' met Shia LaBeouf verdwijnt eind deze maand van Netflix

In de ban van 'Baby Reindeer' op Netflix? Deze films blijven ook obsessief met je bezig

Netflix verwijdert onder meer deze vijf goede films voor de jaarwisseling

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goed beoordeelde films toe

Dear Frankie
Drama, 2004