• 9.377.371 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Anthony Hopkins

Met onder meer: Anthony Hopkins, Christian Slater en Fionnula Flanagan

Plot Slipstream

De wat oudere scriptschrijver Felix Bonhoeffer (Anthony Hopkins) leeft in twee werelden. De ene wereld wordt gevormd door de realiteit, en de andere door zijn eigen gedachten. Als hij bezig is met het script voor een nieuwe film, beginnen zijn gedachten hem parten te spelen. De door hem bedachte personages duiken plots in de realiteit op, en andersom.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Felix Bonhoeffer

Shelly's Sister

Mort / Phil Henderson / Patrolman

Harvey Brickman

Ray / Matt Dobbs / Patrolman #2

Geek / Jeffrey / Dr. Geekman

avatar van Hannibal

Hannibal

De tweede film met Hopkins als regisseur. Hopenlijk is deze wat minder saai dan zijn eerste film.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Verhaal klinkt niet heel interessant.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Deze film schijnt overigens al af te zijn, tenminste, dat las ik, weet iemand iets over releasedates of verschijnt deze met even weinig aandacht als de andere film van Hopkins die op deze site staat (August)

avatar van Hannibal

Hannibal

Op IMDb inmiddels 150 stemmen, en er is nog geen poster. Erg vreemd. Ik zou ook graag willen weten wanneer ik deze film kan gaan zien. Die 150 stemmen op IMDb hebben wel voor een hoge score gezorgd (8.8/150), dus mijn nieuwsgierigheid en ongeduld wordt almaar groter.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

De trailer was werkelijk verwarrend. Of het wordt een mooie film of het wordt te ongeloofwaardig.

avatar van Poeha

Poeha

Hier speelt Lisa Pepper ook in mee.

Wat een mooie vrouw, zeg!

Alleen daarvoor al........ wil ik deze film wel zien.

En natuurlijk door Christian Slater en Anthony Hopkins.

Goede score inderdaad op IMDb.

Ben benieuwd.

avatar van De_Vries

De_Vries

Wanneer kunnen we deze film in NL verwachten??

avatar van ralfsjam

ralfsjam

nou, niet echt een doorsnee film! dat kan ik je wel vertellen. sterker nog: in mijn ogen was het (zeker in het eerste uur) een zeer verwarrende film, maar toch ook wel goed en boeiend. ik bleef maar kijken en kijken.... mooie shot's en grappige stukjes die in een blender hebben gezeten ofzo. echt een film die ik nog een keer moet kijken. zeker geen doorsnee film, en je moet er wel zin in hebben! acteurs zijn goed! 3.5 voor nu....

avatar van follieboy

follieboy

De_Vries, geen idee.. in Amerika is de film al wel uit op dvd, normaal een paar maanden later komt de film hier uit.

Heb de film net gezien, sluit me aan bij ralfsjam! Echt een film om lekker met een nootje en een goed glas wijn op zaterdagavond te kijken.

avatar van Basbier74

Basbier74

Rare David Lynch achtige film, geen touw aan vast te knopen.

avatar van Mesmerize7

Mesmerize7

inderdaad geen touw aan vast te knopen, heb nog geprobeerd maar na een uur trok ik het niet meer.

voomzap

Gezien de filmkeuze en stemgedrag van users hierboven willen de lage beoordelingen (nog) niets zeggen... op imdb in ieder geval een 8.0 met 347 stemmers. Ben zeker zeer beniewd hiernaar

avatar van PlazaEric

PlazaEric

Niet te volgen deze film

voomzap

een lange aaneenschakeling van hallucinaties. valt weinig zinnigs over te zeggen. Vooral een film die je moet ervaren, liefst op groot scherm en met een open mind.

avatar van Basbier74

Basbier74

Volgens mij heeft Hopkins aandelen in IMDB

Is daar overigens inmiddels wel gezakt naar 7.3.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

bagger film. echt film die doelbewust nergens op slaat. doelbewust is er geen touw aan vast te knopen. doelbewust omdat op deze manier mensen zelf touwtjes gaan verzinnen en intellectueel willen overkomen. de film hoopt dan een soort van art house status te krijgen. maar het is allemaal onzin en de film is super bagger bagger slecht.

avatar van RUBBERBURNER

RUBBERBURNER

Niet te volgen deze film ,om maar te zwijgen over de saaiheid ervan ....

Alleen goed voor een donatie aan de grijze bak !

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Film van en met Hopkins. Halverwege toch maar doorgespoeld richting het einde ( en dat doe ik toch echt zelden ) maar daar nog even oninteressant. Beetje pikwerk van allerlei droom,vooruitziend, speel met tijd enz. films maar dan volomen would be artistiek uitgewerkt. Kortom , geen ruk aan. Zelfs Hopkins is hier een cliché van zichzelf.Nah ja Slater laat zien dat ie goed kan acteren that's it.

avatar van goddeloos

goddeloos

johnhendrikos schreef:

Niet mee eens, het ontgaat vooral kijkers als jou volkomen. Dit is er eentje voor het geestesoog. Juweeltje.

welverdiende 4

avatar van ramon74

ramon74

Misschien onder invloed nog eens kijken

avatar van flyer

flyer

Tjonge jonge wat een budfilm. Al eerder gemeld door andere er is geen touw aan vast te knopen. Pure tijdverspilling

avatar van eduard

eduard

Pffffffffffffffffffffffffff wat een kutfilm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik heb het met heel veel moeite 70 minuten volgehouden maar ik vond het vervelend en totaal niets aan. Waarom ik het toch zolang vol gehouden heb kwam omdat ik nog nooit zo'n slechte film met Anthony Hopkins of Christian Slater gezien had en hoopte dat het nog wel duidelijk werd. Ik ga deze film toch een cijfer geven en dat is 1 ster.

Het is zo'n waardeloze film dat met de clou zelfs niet meer boeit.

avatar van fritsy

fritsy

10 min / 25 min / halve film / trailer

en maar stemmen

ramon74 schreef:

Om een film goed te beoordelen moet je de film afkijken. Helaas hield ik dat bij deze niet langer vol dan 25 minuten..... Misschien onder invloed nog eens kijken

Ik denk dat niemand hier hem afgekeken heeft maar al voor de helft te hebben gezien besluit om er de brui aan te geven. Gelukkig zit de rating op imdb weer in de lift. http://www.imdb.com/title/tt0499570 - In Nederland zijn er te weinig mensen die deze prent zullen begrijpen dus het gemiddelde zal hier veel lager blijven liggen. en weet je wat? Als je deze film maar een 0,5 geeft omdat je hem na een kwartier al uit gezet hebt, dan ben ik verplicht hem een 5 te geven vanwege het feit dat ik hem al twee maal gezien heb. Dat is blijkbaar de logica hier maar sowieso geheel in de lijn van Slipstream.

avatar van Spider

Spider

eerste drie minuten van deze film gezien en meteen uitgezet.

Dit lijkt me echt weer op een uit de hand gelopen project van een quasi intelligente acteur die een david lynch probeert te maken.

Ben geen fan van Anthony Hopkins en zal het ook nooit worden.

avatar van Norma

Norma

Ik moet bekennen dat ik er ook maar bar weinig van kon maken. Vol goede moed ben ik er voor gaan zitten, in de verwachting een Lynch-achtig mysterie te gaan aanschouwen. Maar waar Lynch de illusie weet te wekken dat zijn films in eerste instantie nog heel best te volgen zijn was ik bij Slipstream al vrijwel direct de draad kwijt. Ook de fantastische sfeer die Lynch doorgaans weet neer te zetten miste ik hier volledig. Ik vond de hele montage (flitsen, schokkerige en door elkaar lopende beelden, het voortdurend herhalen van teksten en het versplinteren van een groot deel van de scènes) ontzettend vervelend om aan te zien en heb dan ook met pijn en moeite de anderhalf uur doorgeworsteld. Tel daar dan een compleet gebrek aan het benul van enige verhaallijn bij op en het wordt een hele beproeving.

En TOCH....toch weerhoudt iets me er van de film volledig af te doen als waardeloos. Waarschijnlijk door (pak 'em beet) de laatste tien minuten. Want hoewel het einde me nog maar matig inzicht geeft in wat het verhaal nou eigenlijk is kan ik me toch niet helemaal aan de indruk onttrekken dat de wetenschap hoe het afloopt een tweede kijkbeurt enige verheldering zou moeten bieden. Niet dat ik sta te popelen om daar aan te beginnen want zoals gezegd, ik vond de film qua stijl zeer vervelend om te kijken. Maar desondanks ben ik wel benieuwd wat herziening met mijn beoordeling zou doen; het kan wat mij betreft nog alle kanten op, al vrees ik afronding naar beneden...

avatar van lagaiske

lagaiske

Dacht ik eerst naar een nieuwe David Lynch movie zat te kijken maar dat was niet zo.

Aaneenschakeling van scenes die oftwel echt oftwel fictie zijn.

Hopkins speelt een schrijver die bijna op rust is.

Kga hier geen spoilers zetten maar niet alles wat je ziet is echt.

Vele dingen zijn gewoon hersenspinsels van de schrijver.

Vreemde film maar zeker het kijken waard.

Indien je een Lych fanaat bent dan mag je deze zeker niet missen.

Al bij al een degelijk kijkstuk.

avatar van Baklap

Baklap

ja eeuuhh.. nou eeeuuhh het was wel eeeeuuhh

vooral het eeeuuhhh

tja eeuuhh het enige dat ik er bij kon bedenken was dat het zo moet voelen om je geheugen te verliezen (dement worden).. en in dat licht heb ik hem uit kunnen kijken al was het met veel wrikken en duwen ...

Ik weet het niet zo goed.. voorlopig maar een 3

avatar van B100!

B100!

Baklap schreef:

ja eeuuhh.. nou eeeuuhh het was wel eeeeuuhh

vooral het eeeuuhhh

Ik weet het niet zo goed.. voorlopig maar een 3

Ik sluit mij hierbij aan.

Wel prachtig knip en plakwerk

avatar van jorkie

jorkie

waar deze over gaat dat zal mij nooit duidelijk worden, zelfs na 2 keer kijken..

mischien als je zwaar aan het trippen ben van de lsd dat die dan helder en duidelijk is maar nuchter dus absoluut niet