Vacancy (2007)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Nimród Antal
Met onder meer: Luke Wilson, Kate Beckinsale en Frank Whaley
Plot Vacancy
"Once you've checked in... The terror begins."
De auto van David en Amy Fox begeeft het in een verlaten gebied. Hierdoor zijn ze gedwongen de nacht door te brengen in het enige motel in de omgeving. Ze vermaken zich met wat horrorfilmpjes op de tv in de kamer, tot ze er achter komen dat die filmpjes opgenomen zijn in dezelfde kamer waar ze nu zitten en de camera's er nog hangen...
Amy Fox
David Fox
Mason
Mechanic
Killer
Truck Driver
L'agent de Police
briek
Straffe thriller die je op het puntje van je stoel doet zitten, ik had hem slechter verwacht. Wel inderdaad een heel zwak einde!
Mierelier
Leuke film, maar ik vind het erg jammer van het uitermate slappe einde. Het eerste deel van de film is erg goed en spannend, maar als de film zo ongeveer gaat aflopen vraag ik me toch af of dat nou persé zo moest.
Vandaar 2,5 ster
Inderdaad.. helemaal mee eens..
Van mij ook een 2,5, echt jammer van dat einde.
Voorspelbaar en clichématig maar ondanks dit alles genoeg onderhoudend en bij vlagen zelfs een beetje goed. Het totaalresultaat is echter redelijk.
Materny
Geen genade voor deze film.
Het vrijwel enige positieve aan deze wanproductie waren Luke Wilson en Kate Beckinsale. Een uitstekende casting moet gezegd worden waarbij ook de nodige diepgang aan ze wordt meegegeven. Ik wil niet weten hoe deze film eruit had gezien indien ze wedermaal een coole spierbundel en een achterlijke griet voor de rol hadden gecast. De film staat al bol van de cliché, dus godzijdank dat ze de grootste van allemaal achterwege hebben gelaten.
Buiten dit koppel om was er helaas weinig goeds te ontdekken hieraan. Een beetje geklop en enge maskers maakt bij mij geen indruk als kijker. Uiteraard moet het verschrikkelijk zijn voor degene die als ratten in de val zitten maar ik kon maar weinig symphatie voor ze opbrengen in de situatie.Nee, ik ben niet dood van binnen maar het is allemaal al vaker gezien en dikwijls ook beter uitgevoerd. Wat ook niet meehelpt aan het scoreverloop is de eendimensionaliteit van de boeven. Wat meer diepgang was wel op z'n plaats geweest en had wellicht geresulteerd in een geheel andere score.
Een krappe 2.5*
lagaiske
Degelijke (horror) eerder thriller.
Ik vind hem ietsje beter dan the strangers.
Karentje77
SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRGOEDE FILM!!!!!!!!!!! Wa een belachelijke commentaren hier! Die film was ECHT goed!!!
Lady_Farah
Leuke film. Rare einde. Ik begrijp die einde totaal niet. er zaten ook een paar foutjes in de film . Maar ja als je dat negeert scoort de film toch nog 3 *.
en dat vanwege de acteurs. Beckinsale en Wilson hebben goed geacteerd. Jammer dat ze niet meer met claustrofobie hebben gedaan in de film. ik lijdt er zelf ook onder en het had de film beter gemaakt als daar meer diepgang in had gezeten.
3 *
T.S.S.A.
Slechte voorspelbare thriller. Met een wel heel erg ongeloofwaardig einde. Eerste 20 min zijn erg tof maar daarna wordt het een saaie film met een constante herhaling van zetten.
2,5* meer kan ik er niet van maken en meer woorden wil ik er zeker niet aan vuil maken. Wat een afgang voor Luke Wilson en Kate Beckinsale (dat ze hier aan mee hebben willen werken) ze dragen de film maar ze hadden zelf moeten inzien dat je met zo'n script met goed acteren de film niet red.
Horrormen !
Ik vindt dit nu eens een heel wijze spannende films .
Zo'n films zouden ze meer moeten maken
Het is een beetje gelijk the strangers die ook zeer geslaagd is
Het begin is wat saai maar als ze zich in hun kamer bevinden dan begint de pret dan wordt het egt spannen
Zeker een aanrader voor iemand die niet snel bang !
3.5
stoffel75
Begon inderdaad goed, behoorlijk wat spanning. Maar hoe langer je kijkt, hoe belachelijker deze film wordt. De slechterikken komen over als volslagen idioten, gelukkig voor hen is Wilson nog dommer. Naar het einde toe zijn de domme keuzes van Wilson echt irritant. En Beckinsale heeft al bewezen dat ze beter kan dan anderhalf uur gedrogeerd rondlopen. Ok, je blijft wel kijken om te zien hoe het afloopt; maar achteraf vraag je je toch af of met dit uitgangspunt niet veel meer te doen was. Leuk geprobeerd, maar al bij al toch een redelijk belachelijke film.
Dimensie
Hoe dichter bij het einde, hoe slechter hij wordt.
Wel een redelijk thriller gehalte maar dan weer aardig wat goedkope horror.
Het einde is te slecht, helaas 1 ster.
SubzeroX
Deze film is redelijk eng maar hoe meer je naar 't einde gaat hoe minder het word zoals meer commentaar hierzo
maar hij is goed genoeg voor mij als liefhebber
PKlijnstra
Film is spannend , opbouwend en voor mij niet erg voorspelbaar. Een goede film, die 'wel' laat zien wat je in sommige situaties moet doen.
---------
Heeft er iemand nog suggesties voor een soort gelijke film als vacancy? vooral de spanning was geweldig.
Sijmen de Geus
Slechte film!!! zaten 2 matige schrikmomenten in en dacht regelmatig; doe niet zo dom haha
btj goedkoop uitgevoerd en slecht uitgewerkt verhaal
heeft wel iets weg van saw (zoiets was de bedoeling denk ik), maar 30x zo slecht...
Het is een grappige film die je maximaal 1x wil zien als je je verveelt.
aerts007
btj goedkoop uitgevoerd en slecht uitgewerkt verhaal
Het is een grappige film die je maximaal 1x wil zien als je je verveelt.
Welke saw?
soom
Verhip, is dat niet Luke Wilson?
Vroeg ik me af, tijdens de beginscenes van Vacancy. Ik zette 'm heel even stil om op imdb/Moviemeter te kunnen kijken, en zag dat de acteur die één van de hoofdrollen speelde, inderdaad Luke was, van best fijne filmpjes als Alex&Emma, en meer romantische komedie-zooi. Nou, ja, als hij net zo misplaatst is als z'n broer in Anaconda, kan ik m'n lol op, dacht ik, want ik vond Owen niet bepaald een eerste keus om in die slangen film te spelen..
Dus ik had m'n twijfels. Wat na het zien van Vacancy meteen helemaal over was, want Luke doet een beetje Jim Carrey na in Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Hij lacht niet vaak en doet eigenlijk best goed zijn best in een thriller als deze. En wat Kate Beckinsale betreft, begin ik toch wel overtuigd te raken van haar kunnen. Als ik Underworld maar heel diep vergeet. 3,5*.
nachtraafje
Goede film, kon me goed inleven in de personages. Erg spannend en een paar goede schrikmomenten!
Kristen
Njaaa , deze was wel heel ongeloofwaardig . Die man is neergestoken en ligt de hele nacht buiten en dan is ie de volgende dag nog levend ? Wel lekker spannend
WouterO
Bovengemiddelde film, ik vond de opzet van de film wel aardig, Ik vond vooral het begin wel fris, een keer wat anders dan de standaard horror film.
Verderop in de film wordt de film inderdaad wat voorspelbaar, de schrikmomenten vind ik wat voor de hand liggend.
Dat iedereen het einde vreselijk vind snap ik niet helemaal.. Oke, het was misschien niet het best denkbare einde maar toch vind ik het einde niet zo heel slecht..
Karentje77
Het einde moést zo zijn, snappen jullie dat dan niet? Waarom, omdat men in de realiteit nooit de daders heeft kunnen snappen. Goed dat hier aan gedacht werd. Als je dit een slechte film vindt, kan zich gewoon niet inleven en heeft geen fantasie...
Wonderbra
Boven verwachting spannende thriller, alleen zou ik wensen dat ik hem 5 minuten voor het einde af had gezet
Alles bij elkaar toch zeer zeker het kijken waard.
Paulie Cicero
Ik weet eigenlijk niet waarom ik deze ben gaan kijken... In ieder geval ben ik de laatste tijd op zoek naar spannende thrillers/horrorfilms. Na The Strangers (vond ik best een aardige film) verwachtte ik dat dit ook wel redelijk was. Deze twee werden ook vergeleken door meerdere mensen.
De intro is echt super lang en kan best snel saai worden. M.a.w. hij komt 'een beetje' traag op gang.
Daarna wordt de film niet veel beter! Sterker nog, hij is nog wel even leuk en spannend, maar daarna wordt zoveel herhaald, niet normaal gewoon.
De hele spanning zakt weg en ik kon alleen maar hopen dat het einde nog wat verrassends kon brengen.
Helaas, is het einde erg matig en er gebeurt zelfs iets wat eigenlijk gewoon onmogelijk is...
Wie is die acteur die de manager van het motel speelt???
Één van de slechtste acteerprestaties ooit!!! De rest van de cast (eigenlijk dus de 2 hoofdrolspelers alleen) was REDELIJK goed en geloofwaardig. Maar wat deze man laat zien, is gewoon schandalig!
1,5* echt heel matig!

Arn - Tempelriddaren
Drama / Avontuur, 2007

Disturbia
Thriller, 2007
motelsnuffhidden cameraremoteness bedrogpsychologische thrillermoordenaargevangensurvival horrorestranged couplebroken down car one nightisolated