Vacancy (2007)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Nimród Antal
Met onder meer: Luke Wilson, Kate Beckinsale en Frank Whaley
Plot Vacancy
"Once you've checked in... The terror begins."
De auto van David en Amy Fox begeeft het in een verlaten gebied. Hierdoor zijn ze gedwongen de nacht door te brengen in het enige motel in de omgeving. Ze vermaken zich met wat horrorfilmpjes op de tv in de kamer, tot ze er achter komen dat die filmpjes opgenomen zijn in dezelfde kamer waar ze nu zitten en de camera's er nog hangen...
Amy Fox
David Fox
Mason
Mechanic
Killer
Truck Driver
L'agent de Police
MatthijsBouw
Lache film maar niet een topper. Als je twijfelt zou k een andere kijken. Niet echt de moeite waard namelijk...
RealLife
Ik vond dit in het begin best een goeie film. Personages zijn niet oliedom, vooral de man lijkt vrij logische en verstandige beslissingen te nemen.
Omdat heel veel films de plank compleet mis slaan in dit soort films, ging ik 4 a 4,5 sterren geven. Hij was spannend, realistisch geacteerd, zakte niet in elkaar (ze vonden altijd wel een andere plek om te vluchten).
Maar toen kwam het einde. JEETJE WAT SLECHT. De vrouw neemt natuurlijk zoals het hoort de debielste beslissingen Ja laten we met een hamer de deur naar een open ruimte betreden, ipv achter de deur te blijven staan tot die gast binnenkomt. En laten we vervolgens met onze rug naar de deur naar dat wapen grijpen en NIET bang achter onze rug kijken.. Vervolgens gaat ook de "bad guy" natuurlijk zijn portie domme fouten maken Ja gooi haar anders net op dat geweer, slim!! Vermoord haar niet meteen zoals elk normaal mens zou doen in die situatie!.
En het ergste moest nog komen natuurlijk Want jaaaa hoor, die vent ligt een halve nacht te bloeden als een rund en is natuurlijk nog in leven! Jeetje :/.
Dusja, wat een stevige 4,5* kon worden is dankzij het einde gezakt naar een 3,5*. Zou eigenlijk eerder 3 moeten geven maar ik heb mij toch erg goed vermaakt tijdens het eerste uur.
Paskaal
Leuke film, maar ik vind het erg jammer van het uitermate slappe einde. Het eerste deel van de film is erg goed en spannend, maar als de film zo ongeveer gaat aflopen vraag ik me toch af of dat nou persé zo moest.
Vandaar 2,5 ster
Rutte
Gemiddeld thrillertje, niet meer en niet minder.
Het simpel verhaaltje was op zich wel onderhoudend, er waren zelfs wel sporadisch wat schrikmomentjes, maar dat was 't dan ook.
Waardeloos zwak einde trouwens.
Met moeite 2,5 sterren
aerts007
Cliche's in overvloed,toch niet zo slecht!
3* !
mikey
Het verhaal is een bijzonder onoriginele collage van talloze voorgangers en het kat en muis gedeelte is nogal slap.
Scratt
Een koppel belandt 's nachts in een vies, grauw kamertje van een even vies motel van een creep die wel het prototype van een seriemoordenaar lijkt waar vreemde dingen gebeuren. Ik had geen originelere pitch kunnen bedenken....
Het bulkt van de clichés.
Toch kan deze film zich nog onderscheiden van zijn talloze, even hersenloze voorgangers doordat het koppel eens niet gespeeld wordt door de knappe, breedgeschouderde rugby-speler en z'n krijsende, blonde cheerleader met tieten die bij de eerst-volgende autocrash evengoed als airbags kunnen dienen en zo achterlijk zijn als een mossel, maar helder denkende mensen zijn die elkaar in nood terug leren waarderen. Het was bij vlagen ook spannender dan verwacht.
Spijtig genoeg wist het einde het nog te verknoeien.
mikey
doordat het koppel eens niet gespeeld wordt door de knappe, breedgeschouderde rugby-speler en z'n krijsende, blonde cheerleader met tieten die bij de eerst.
NightWolf
Als je tussen de 'foutjes' doorkijkt (en die waren er nog al wat), persoonlijk laat ik mijn BMW (als ik er al een zou hebben) nooit ongesloten achter met de sleutels op het slot. Ook al is het in de middel of nowhere. En dan wordt op het einde van de film diezelfde BMW ook nog eens gestart met een schroevendraaier. Is misschien plezanter als met de sleutels? En zo kan ik nog even verder gaan. heb je best wel een aardige film. Cliché, ok. Maar dat weet je al als je de cover leest. En integenstelling tot soortgelijke films was de vindingrijkheid van de hoofdrolpersonages best wel goed te noemen. Maar dan kwam het einde. Oh wat zat ik te jubelen wanneer David werd neergestoken en voor dood achtergelaten. Na het beschouwen van zulk spectakel zou ik als Amy zijnde wel niet ff rustig kunnen gaan slapen, maar soit. Dus wanneer ze wakker wordt vermoord ze ff heel de hap (en die laatste dan ook nog op een überdomme wijze), gaat ze terug naar David en oh ... hij leeft nog. Suprise, suprise! Dan belt ze gauw de 911 die wisten dat er al één agent naar toe gestuurd werd (kom nu, één agentje voor een possible-murder case? Laat me niet lachen), maar het interesseerde hun blijkbaar niet eens wat er daar mee gebeurd was. Samengevat: een kut-einde).
Ik geef hem 4* - 1* voor het einde dus blijven er nog 3* over. Wat ruimschoots voldoende is.
~Burner~
Ik heb me wel vermaakt met deze film. Ik vond 'm spannend genoeg en Kate was uiteraard ook leuk om te zien
Duur van de film was precies goed. 3.5*
kochheimsc
niet echt een boeiende film vond ik, heb hem nie eens afgekeken en dat is een wonder voor mij..
Boeikens
Mooie spannende thriller.
Leuk verhaal, mooie set-up, redelijk goed geacteerd en opbouwend spannend. Maar van het einde had ik ook wel wat meer verwacht. Het ging opeens wel heel snel en "te" eenvoudig.
glimmerman2000
De film vond/vind ik vrij goed.Vanaf het begin boeide de film mij zeer, ook vanwege de mooie locatie.Gaande weg de film werd hij steeds spannender, de opbouw was dus goed.Wat ik dan jammer vind, is dat ze zo een einde verzinnen.Het was net alsof ze het even snel af wilde handelen, zo van, klaar mensen..het staat erop, weer een filmpie af.
Zonder het wat mindere einde ( t is ook geen ramp) vind ik het een goede film.
Ik geef hem toch een 4.0.
steffi16
Het begin van de film was erg saai. ze deden toch helemaal niet lieef tegen elkaar. en dan komt de terror en zijn ze opeens de beste vriendjes.
even zonder gein was harstikke spannend natuurlijk
we hebben genoten op onze pyjama party
Woutrr
Vond deze thriller toch beter dan de doorsnee
Het was een origineel verhaal (niet zo'n thriller waar er 100 van zijn ) dat me wel boeide!
ninoboy1
Zooo spannend!
Vond hem echt ongelofelijk goed.
emke3
ik vond t echt een fantastische film en echt spannend en iedereen zegt dat ze allebei overleven maar dat hoeft niet zo te zijn! het is een open einde hij heeft een mes in zijn buik gekregen en ligt daar al en tijdje misschien haalt hij het niet eens tot het ziekenhuis! 5* !!
Biglia
Ben het eens met de meeste commentaren: standaard verhaaltje dat al bij al leuk in beeld werd gebracht (al miste ik toch echte dreiging vanuit de belagers) maar compleet om zeep wordt geholpen door het ongelooflijk slappe einde.
Dennert
Vond het wel een aardige film.
Afgezien van de wat vele foutjes.
De film blijft opzich wel spannend, geen verveelde momenten.
Maar het einde...
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
En zeggen dat Sarah Jessica Parker deze rol had kunnen krijgen ipv Kate Beckinsale
erg jammer
thenr12
Dit is een typisch hollywood verhaal: we nemen de binnenweg en achteraf bleek dat we dan toch op de snelweg hadden moeten blijven. Gelukkig zijn de gebeurtenissen in het motel spannend en realistisch wat de film toch zeer aangenaam maakt
Maar dan komt het einde en dat was enorm teleurstellend
Kiros
Was boven verwachting, juist omdat ik totaal niets had verwacht.
Alleen zoals al vaker gezegd hier: Dat einde...
Is het nu zoveel gevraagd om gewoon een fatsoenlijk slot te bedenken?
Neem dan effe de moeite en ga een avondje, met een biertje erbij, een leuk origineel en geloofwaardig einde verzinnen.
Dat zou misschien ook wel gebeurd zijn maar het biertje is waarschijnlijk een heel krat geworden...
Mutsaers78
Goede film; het was weer eens heerlijk om me in het begin te ergeren aan de hoofdpersonen. Wat een zeikerige b**** was die vrouw zeg...hulde daarvoor.
Goede spanningsopbouw, redelijk goed geacteerd, ik kon me prima inleven in de film, helaas weinig gore (op 1 prachtige actie na dan), schrikmomenten waren redelijk maar konden beter.
Twee minpunten:
1. einde was ronduit slecht
2. het was niet claustrofobisch genoeg. Met het verhaal dat hier gebruikt wordt, had dat makkelijk gekund....
Al met al 3,5 sterren omdat ik meprima vermaakt heb.
guylopez93
goede film het verhaal trok me al aan en ik had er al een goed gevoel over. Er zat een goeie spanning in die zich steeds verder ging opbouwen. Realistische hoofdrolspelers. Ze waren niet al te dom wat wel vaker voorkomt in horror films. De man was zelfs slim en nam verstandige beslissingen. Alleen is het jammer dat het einde zo snel ging en eenvoudig de vrouw en de bad guy maakte allebei fouten waar ze allebei gebruik van maakte en de gene met de meeste geluk overleefde uiteindelijk. Als het einde iets beter was dan zou ik een 4* geven maar het ging iets te snel en te eenvoudig maar ondanks dat zou ik deze film toch nog wel aanraden voor de horror liefhebbers want voor de rest mankeerde er niets aan
Keane1983
Zeer leuke film, heb echt met spanning zitten te kijken......het zal te toch maar gebeuren als je ergens moet overnachten...zucht!!!
De film is erg beklemmend en de acteerprestaties zijn goed. Komt in mijn ogen realistisch over.
wat wel een beetje jammer was, is dat het einde in mijn ogen iets te abrupt was. Wat de boven buurman al beschrijft kan ik me helemaal aan toevoegen, had het niet beter kunnen zeggen.
3.5
Don_Mat
Perfecte thriller, niks op aan te merken. Alle ingredienten, dikke aanrader. Daarom 5*

Terror Trap

Arn - Tempelriddaren
Drama / Avontuur, 2007

Disturbia
Thriller, 2007
motelsnuffhidden cameraremoteness bedrogpsychologische thrillermoordenaargevangensurvival horrorestranged couplebroken down car one nightisolated