• 9.378.487 stemmen

4: Rise of the Silver Surfer (2007)

Actie / Sciencefiction | 92 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer / Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Tim Story

Met onder meer: Ioan Gruffudd, Jessica Alba en Chris Evans

Gesproken taal: Engels, Japans, Arabisch en Mandarijn

Releasedatum: 26 juli 2007

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot 4: Rise of the Silver Surfer

"Discover the secret of the Surfer."

De Silver Surfer komt de aarde bezoeken, wat betekent dat aarde een ramp tegemoet kan zien. Terwijl deze Silver Surfer over de wereld rondraast en overal waar hij komt chaos en vernietiging achterlaat, komt het Fantastic Four team in actie om hem tegen te houden en tevens de terugkeer van hun aartsvijand Dr. Doom tegen te gaan.

Reed Richards / Mr. Fantastic

Sue Richards / Invisible Woman

Johnny Storm / Human Torch

Ben Grimm / The Thing

Victor von Doom / Doctor Doom

Norrin Radd / Silver Surfer (stemrol)

Norrin Radd / Silver Surfer

Alicia Masters

General Hager

Frankie Raye

avatar van FixX

FixX

mijn mening is ook dat de omschrijving van deze film ook niet echt juist is de silver surfer is geen schurk

daarom klopte de film ook niet helemaal net als daredevil

das dan wel erg jammer

avatar van Huggie1960

Huggie1960

Heel leuke film, kijkt zo lekker weg.

Lijkt wel een mix van spiderman, superman en nog wat van die striphelden. 4* krijgt hij van mij.

avatar van ange21

ange21

wat een verschrikkelijke goeie film.................NOTTTTT

dit verdient: 0.0000 ster :P

avatar van Hando

Hando

FixX schreef:

hier had eigenlijk moeten staan dat galactus de schurk is

Ik denk niet dat wij mensen kunnen oordelen over zo'n kosmische entiteit als Galactus.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De eerste F4 ging nog wel maar dit was toch wel echt slecht. Gruwelijk clichématige dialogen, Evans en Alba die meer romantische chemie hadden dan Gruffudd en Alba, slecht uitgewerkte Silver Surfer en de wederom slappe Dr. Doom. Kan ook niet blij worden om het feit dat ze van Galactus een wolk hebben gemaakt.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Matige film. Wel goeie special effects. Maar dat doordraven van die marvell comics wordt ik een beetje moe van. Het verhaal is ook niet echt boeiend vindt ik. 1.5 * voor de goeie special effects

avatar van Montorsi

Montorsi

Huggie1960 schreef:

Heel leuke film, kijkt zo lekker weg.

Haha een mix van spiderman en superman.. ofwel, wéér een comic-movie..

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Erg vervelende film. De enige reden waarom ik de film wou zien is omdat de Silver Surfer erin zat. Heb het eerste deel niet gezien omdat The Fantastic Four nogal saaie action heroes zijn. De cast was het eerste verschrikkelijke wat me opviel. Vooral de leider van de 4 was erg lachwekkend en dan bedoel ik het op een verkeerde manier.

Grootste braak-momenten had ik wanneer ze er wat komedie erin proberen te trappen. Erg vervelend omdat het nergens ooit grappig is. Dan krijg je ook nog flinterdunne en irritante personages met voorspelbare beweegredenen en oneliners. De actie in deze film was ook vrij waardeloos. Geen 'oeh' en 'aah' momenten wanneer de special effects het scherm afspatten. Het gevoel waar ik mee zat tijdens deze film was irritatie en verveling.

0,5

avatar van Mescalino

Mescalino

Een erg leuke film. Mensen vergeten dat dit een totaal andere inslag is dan andere helden. Zij hebben geaccepteerd wie ze zijn, ze zijn bekend en hebben geen duistere kant. Dit alles maakt deze 4 helden een stuk luchtiger dan bijvoorbeeld Batman. De special effect waren goed. De acteurs acteerde niet slecht het enige minpuntje is dat er te veel tijd aan het huwlijk werdt besteed en minder aan de zilveren surfer.

3,5 ster

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

niet echt boeiende actiefilm... Kon me maar niet inleven en zat flink te "JA HOOR"re

dus nee, niet mijn ding...

(dit had ik trouwens bij de eerste ook en die ben ik na een tijdje meer gaan waarderen, dus misschien deze nog een keer kijken over een paar jaar)

voor nu 1,5*

avatar van reflection

reflection

Leuk gemaakt, maar een zeer brave film.

avatar van Smiley

Smiley

Goeie film...!!

avatar van voskat

voskat

FixX schreef:

hier had eigenlijk moeten staan dat galactus de schurk is

Yep.. ik heb al een correctieverzoek ingediend.

daarom klopte de film ook niet helemaal net als daredevil

das dan wel erg jammer

Huh? Klopte de film niet omdat de omschrijving op MovieMeter incorrect is?

Wat bedoel je nou?

avatar van voskat

voskat

reflection schreef:

Leuk gemaakt, maar een zeer brave film.

Uiteraard. Dit is de Fantastic Four.

Wat had je verwacht?

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Een grote teleurstelling is deze film voor mij.

Met de kinderachtige humor en goedkope dialogen valt nog te leven, maar het feit dat er quasi geen actie in zit haalt de film voor mij onderuit.

avatar van realpino

realpino

Niet mijn ding.

Leuk voor een brakke, regenachtige zondag middag.

Nee, eigenlijk ook niet.

avatar van ewalk

ewalk

donnie darko schreef:

Ik vind dit het meest hilarische concept ooit. Een zilveren surfer als villain.

avatar van Horrordude

Horrordude

Goede film, alleen waren die stukjes waar in die uitrekbare gast zijn armen enzo verlengde heel erg lelijk en nep gemaakt... maar dat heeft geen effect op het cijfer dat ik geef voor deze film.

avatar van MrLee

MrLee

Toegeven, ik ben ook geen fan van de comic. Op een surfplank door de ruimte? Heb hem wel afgekeken, leuk verhaaltje en aardige effecten.

avatar van thunderball

thunderball

Deze een week of wat geleden gaan zien, omdat er verder echt niks draaide wat ik nog wilde zien en Alba in ieder geval lekker is om naar te kijken.

De film heeft in principe wel potentie, wanneer men er een meer volwassen concept van had gemaakt a la Batman of Spiderman.

Er zitten te veel flauwe grappen en afgezaagde momenten in, met als resultaat dat het wel erg doorsnee wordt allemaal.

De special effects waren wel goed en op zich heb je met de Silversurfer wel een goede opponent, maar er wordt dan toch weer (zoals zo vaak met comicverfilmingen) te weinig meegedaan om het echt boeiend en werkelijk bijzonder te maken.

3 sterren lijkt me zeer voldoende.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Horrordude schreef:

dit had ik bij de eerste ook wel , bij Reed als hij zijn armen uitrekte was het erg duidelijk CG.

dze heb ik nu nog niet gezien , maar ga jhet zeker doen als hij uitkomt.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

best wel een vette film maar jammer genoeg(vind ik toch wel) is er veel flauwe humor maar de actie-scénes maken dit weer helemaal goed en mijn geliefde personage victor von doom kwam er ook weer in voor.
Ik had mij Galactus wel heel anders voorgesteld maar het
bleek dus een soort wolk te zijn, best wel vreemd...
weet iemand trouwens of die 'silver surfer' nog leeft?

avatar van brymj

brymj

ja, jammer dat Doom niet zo heel evil is, en Galactus een wolk......................... een wolk! ................ een wolk...

wel weer ergerlijke amerikaanse humor erin die vast niet uit de stripboeken gehaald zijn, dat einde met dat teken in de lucht is ook weer zo overdreven.
maar verder wel een leuke film en beter dan z'n voorganger
silver surfer was wel heel netjes gemaakt. en special effects waren top, alleen jammer dat ze niet zo heel veel aandacht besteden tegenwoordig aan het verhaal. Jammer, maar goed, ik ben in een gulle bui: 3,5 sterren

avatar van x_Roxanne_x

x_Roxanne_x

Vond het verhaal van de film eigenlijk best slecht maar de special effect waren echt heel erg mooi!

Een 4,0 dan maar.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

"Het verhaal van de film is slecht". Duh! Je gaat toch ook niet over een splatterfilm zeggen dat er te veel smerigheid inzit of over een dramafilm zeggen dat er te veel in werd gehuild?

avatar van raza1

raza1

Mooie sf/actie film maar qua verhaal wat te weinig om een hogere score te halen. Als je er van houdt is het zeker de moeite waard!

avatar van Rik^

Rik^

Ik vond m lkkr makkelijk wegkijken, ook beter dat Johnny wat meer diepgangkrijgt. Hij was wel een heel erg platte personage in deel 1 imo.

avatar van missy85

missy85

erg goede film! ik heb hem vanavond in de bios gezien.

alleen ik vind het niet helemaal correct dat die zilveren surfer de slechterik is.

avatar van Timecop

Timecop

Matige film. Wel goeie special effects. Maar dat doordraven van die marvell comics wordt ik ook een beetje moe van. Desalniettemin was het wel te kijken. Een 2.5

avatar van erkin17

erkin17

ziet er wel geinig uit

maar is hij niet een beetje te kort

als ik het zo lees gebeuren er veel dingen in de film