4: Rise of the Silver Surfer (2007)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titels: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer / Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Tim Story
Met onder meer: Ioan Gruffudd, Jessica Alba en Chris Evans
Gesproken taal: Engels, Japans, Arabisch en Mandarijn
Releasedatum: 26 juli 2007
Bekijk via Disney+
Plot 4: Rise of the Silver Surfer
"Discover the secret of the Surfer."
De Silver Surfer komt de aarde bezoeken, wat betekent dat aarde een ramp tegemoet kan zien. Terwijl deze Silver Surfer over de wereld rondraast en overal waar hij komt chaos en vernietiging achterlaat, komt het Fantastic Four team in actie om hem tegen te houden en tevens de terugkeer van hun aartsvijand Dr. Doom tegen te gaan.
Reed Richards / Mr. Fantastic
Sue Richards / Invisible Woman
Johnny Storm / Human Torch
Ben Grimm / The Thing
Victor von Doom / Doctor Doom
Norrin Radd / Silver Surfer (stemrol)
Norrin Radd / Silver Surfer
Alicia Masters
General Hager
Frankie Raye
Timecop
erg goede film! ik heb hem vanavond in de bios gezien.
alleen ik vind het niet helemaal correct dat die zilveren surfer de slechterik is.
En je hebt de film helemaal afgekeken????
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Leuk vermaak. Vond de vorige wel iets boeiender. 3 sterrekes.
guulbert

De eerste zelfs niet gezien en dat zal ik zo houden!!
Normaal was het nooit mijn bedoeling geweest om deze te zien, maar is er dan toch van gekomen en man, wat heb ik een spijt!!
Slecht geacteerd (Jessica Alba
wow), niks van verhaal, slechte special effects, saai, ... gewoon bagger.
De silver surfer was echt te idioot voor woorden! Praat 2minuutjes met Alba en wil oppeens de wereld niet meer vernietigen en de vraag waarom?? Omdat ze hem doet denken aan zijn groote liefde
Echte bagger 0.5*
rubenzzz
Matige film. Kijkt wel lekker weg, maar het ging verhaal eigenlijk nergens om. En je zag het einde van verre aankomen. Ik moet wel zeggen dat de special effects wel goed waren.
brymj
ja die jessica alba is inderdaad geen al te goede actrice, ze wordt ook voornamelijk vanwege haar uiterlijk gekozen voor de meeste films.
Riddick
Matige film, vond het erg nep net zo als de 1ste. En ik kon de recensies in de Spits en Metro moeilijk begrijpen. Want daar spraken ze vol 'lof' over deze film.
Vind Jessica Alba verder niet zo'n slechte actrice, in Sin City bijvoorbeeld was ze goed. Maar ok, het is geen oscar winnende actrice.
Lilyroos
Ik ken Jessica Alba vooral van Dark Angel. Daarin was ze goed. Voor de rest valt het wel dik tegen.
dulcinea
Net zoals de eerste de meest luchtige van alle comic verfilmingen, korter en minder diepgang dan een Spiderman bv, maar dat stoort mij helemaal niet integendeel. Vond het ns leuk dat zo'n film geen 2u+ duurt. Ik heb me geen moment verveeld en de effecten slecht? Ik vond die juist heel knap gedaan.
De film neemt zichzelf niet te serieus, het verhaal is boeiend genoeg, de personages zijn gewoon leuk en de effecten mooi om te zien
Ok ik ben ook niet zo'n fan van Alba in deze film maar dat ligt eerder aan haar personage denk ik, in andere films is ze best ok
Ik heb me in alle geval veel meer vermaakt met deze film dan met het overroepen Transformers
brymj
mwah, in Sin City was ze niet echt heel slecht verder ofzo nee.. maar zo goed vind ik haar in het algemeen helemaal niet, met als dieptepunt haar rol in deze film, jessica alba is natuurlijk een mooie meid maar haar acteren:
mauricepakvis
van dit sort films hou ik helemaal niet ik ben bij het kijken in slaap gevallen maar ik ga nu ff een muziekie luisteren
Born to be a live - Vilage People
Ja VET NMMR
dulcinea
Ik vraag me af waarom je uberhaupt naar een film zou gaan kijken als je al weet dat het jouw genre niet is, en ervoor naar de cinema gaan dan nog, vreemd (of was het weer gedownload :s)
vander
Leuke film als je 12 bent en van Marvell strips houdt (Spiderman, Incredible Hulk, etc. etc.).
Weinig van verwacht, gelukkig. Leuke film om op een saaie zondagmiddag 1,5 uur mee door te brengen en dan weer vlug te vergeten.
Naar mijn mening vergelijkbaar met het eerste deel.
finalman
ik heb nog betere marvel-films gezien dan deze hier.
Had er meer van verwacht en als je de strips leest van FF, weet je dat er ergens niet klopt, want inzake the Silver Surfer... Hij krijgt zijn krachten van Galactus en in de strips/tekenfilm is deze laatste ook diegene die ze weer kan ontnemen... Daarom lijkt het mij maar héél onvoorstelbaar dat the devouerer of planets iemand zoveel kracht zou geven dat die in staat is om Galactus uit te schakelen... Waarom zou Surfer dan nog Galactus dienen als hij toch sterker is? Helemaal niet logisch...
een 2,5 (5/10)
nickje76
Ik vond het een fantastische film. Goed verhaallijn en leuke special effects. Ik vond hem stukke beter dan deel 1. Een film die je niet serieus moet nemen net als de andere marvel films.
ik heb nog betere marvel-films gezien dan deze hier.
Had er meer van verwacht en als je de strips leest van FF, weet je dat er ergens niet klopt, want inzake the silver surfer
Maar dit is in alle films zo. Ik ben zelf trouwe fan van de Spiderman en de X-men. En daar kloppen de feiten die ze in de film ook helemaal niet als je die met de stripboekjes vergelijkt! Vooral spiderman wijkt flink af van het verhaal!
soete
Ik ben dol op superhelden films! Deze was ook een aardige topper. De Silver Surfer steelt de show hierin, hij ziet er erg dope uit. De special effect zijn dik in orde, de verhaal is niet super, dat mag bij de derde deel (als die er komt) wel wat origineler.
Hayabusa
mijn mening is ook dat de omschrijving van deze film ook niet echt juist is de silver surfer is geen schurk
tenminste niet echt
hier had eigenlijk moeten staan dat galactus de schurk is
daarom klopte de film ook niet helemaal net als daredevil
das dan wel erg jammer
Galactus is geen schurk, hij is neutraal. Natuurlijk heeft hij oneindig veel mensen vermoord door de planeten te vernietigen, maar dit doet hij alleen maar om te overleven. Mensen worden toch ook niet bestempeld als schurk omdat we vlees eten?
e8212
3 sterren. Viel wat tegen, ik vond de trailer echt super die voor andere films in de bios werd gedraaid. Maar moest hem zeker wel zien.
Hayabusa
een 2,5 (5/10)
De Silver Surfer is ook niet in staat om Galactus te verslaan, Galactus zelf heeft meerdere dienaars die hem helpen om aan planeten te komen. Deze film slaat werkelijk nergens op, Galactus werd ooit een keer uitgemaakt voor de sterkste wezen van het universum.
En Galactus kan nooit dood zijn want wanneer hij doodgaat komt Abraxas vrij, die heel het universum vernietigt. Voor meer informatie kun je beter kijken op marveldatabase.com
JoopE
2,5 sterren. Heb me niet verveeld maar veel positiever dan dat kan ik er ook niet over worden. Gelukkig duurde ie geen 2 uur. Zoals al eerder opgemerkt; er zijn betere Marvel films.
ellentjah
Heb me moeten inhouden om halverwege de film de cinemazaal nie uit te lopen.. Saai, heel matig acteerwerk, cheesy oneliners, iets te kinderachtig.. De eerste Fantastic 4 viel nog goed mee, maar deze .. 2 sterren ..
Donnie M
Ik vond dat hier meer actie in zat maarja het is wel een goeie film en je moet het goed volgen!
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Een en al onzin deze film....
er zijn zoveel films onzin....
het moet niet bepaald non-fictie zijn voor mij
zodat de film boeiend word
MrAmsterdam
Goeie film!
4* omdat de effecten goed zijn en ik me zeeeeer heb vermaakt!!
Aanrader voor iedereen!!
Vinco
Ik vind dit deel toch ook weer matig,een leuke film voor tussendoor maar daar blijft het ook bij!
3,5 ster
Ché Cliché
Beetje matige stripheldenverfilming. Nu zijn de fantastic four sowieso niet echt mijn favoriete karakters, maar The Silver Surfer vind ik wel heel tof.
Ik mis een beetje de actie, etc. Het verhaal kabbelt veel te lang duurt, voordat er gebeurd wat er moet gebeuren; knokken!
Ik vind dit dan ook maar een opstapje naar een nieuwe stripheldenverfilming mét the Silver Surfer in de hoofdrol.
MrEd
Film had groots kunnen met de silver surfer en galactus als schurken. De producenten hebben echter gekozen voor een andere benadering, gooi er wat flauwe grappen in en een langdradig mager verhaaltje over trouwen en je krijgt vervolgens dit. O ja en Dr Doom mag ook nog even 5 minuutjes meedoen. Zonde dat ze hier niet iets spannenders van hebben kunnen maken.

Fantastic Four

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Fantasy / Avontuur, 2006

Rise of the Planet of the Apes
Actie / Avontuur, 2011
brandhelikoptersurfboardmaskersatellitevliegtuigtransformatiewoudresurrectionvervolgsuperheldgebaseerd op stripruimtebruiloftexplosiewetenschapperinterrogationdouble crossfantastic four legerearth in peril superhuman strengthduringcreditsstingerinvisibilitysilver surferforcefieldelasticity fox's marvel universesuperheroine suspensefulamused