• 9.378.921 stemmen

Met onder meer: Dennis Quaid, Matthew Fox en William Hurt

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 10 april 2008

Plot Vantage Point

"8 strangers. 8 points of view. 1 truth."

In vijf verschillende segmenten die vijf verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden.

avatar van 9889

Weer eens wat anders.

Nog nooit zo vaak en zo lang naar een kwartiertje gekeken

Leuke manier van vertellen en goede manier van opbouw.

avatar van dinal12000

dinal12000

Twijfel tussen de 3 en 3,5 sterren. Op zich wel origineel, dat terugspoelen, maar na de tweede keer begon het te vervelen. Toen er niet meer teruggesprongen werd in de tijd zat de vaart er goed in. Vooruit! 3,5

avatar van brabusRUS

brabusRUS

De eerste 50 min waren erg boeiend. Na die eerste 50 min wordt de film alleen maar slechter. Totaal ongeloofwaardig! Toch was de film niet saai.

O, en sinds wanneer rijdt de Spaanse politie in een Chevrolet Astra?

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Captain Pervert schreef:
Een tot speelfilm uitgesmeerde aflevering van "24". Wel aardig popcornvermaak, maar niet meer dan dat.
Jammer dat ik het dubbelspel van Matthew Fox al van mijlenver aan zag komen, ik wist al dat er iets niet goed zat toen hij snel wegging in het begin.
Verder een irritante scène met dat domme kind op de snelweg (hoe achterlijk kun je zijn, ook al ben je 8 ) maar wel weer puike Opel Corsa reclame door Dennis Quaid. Wist niet dat die dingen zo snel gingen
Nee ik heb me wel vermaakt heur. Maar morgen ben ik deze film alweer vergeten denk ik.

2.5 sterren, voor een groot deel te danken aan de magistrale kop van Quaid.

Het gaat trouwens om een Chevrolet Astra. Die wordt hier onder de merknaam Opel verkocht.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

brabusRUS schreef:

Totaal ongeloofwaardig!

O, en sinds wanneer rijdt de Spaanse politie in een Chevrolet Astra?

Ja vond ik ook, sinds wanneer is William Hurt de president van de US?!?

avatar van DONNI

DONNI

Jezus, wat heb ik mij druk gemaakt in dat ''rewinden''.

Voor derest gewoon zwaar over de top en cliché (anna bv die opt einde net voor de ambulance gered wordt :s)

Buiten dat waren er wel enkele lichtpunten, maar gewoon slecht uitgewerkt

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

tof filmpje waar ik lekker in spanning heb gezeten om het script, de actie en de acteerprestaties...

tijd goed waard... lekker puzzelen

avatar van Mark W

Mark W

Ik heb me zeker vermaakt. De film komt qua spanning en adrenaline geen moment stil te liggen, iets wat de laatste tijd een belangrijk manco is bij veel films. Natuurlijk is het zo dat elke keer hetzelfde gebeurd, maar bij iedere flashback worden weer andere opvallende en belangrijke punten belicht.

De geloofwaardigheid is wel ver te zoeken, dat is jammer, maar niet desastreus.

Zeker aan te raden tijdens een relaxed filmavondje.

avatar van Ruben1994

Ruben1994

leuke film die ik nog wel eens wil zien,..

tog wel leuk dat je de moord van zo veel personen ziet,.

een film die leuk en speciaal is,..

avatar van le-nnart

le-nnart

Een intressante manier van filmen.

Persoonlijk vond ik dit een matig tot goede film, aangezien je elke keer iets anders denkt te zien. Zeker aan te raden om te bekijken.

avatar van Criticism

Criticism

Flinke no-brainer, deze film. Het script is zoals al vaker gezegd een grote warboel waardoor de film zeer ongeloofwaardig word. Het einde is natuurlijk helemaal absurd. Een klein meisje dat midden op de straat gaat staan terwijl alle betrokkenen toevallig in de buurt zijn en heel het plannetje van de daders in de war schopt. Ook het feit dat de terroristen met van die leuke apparaatjes en een automatisch bestuurbaar geweer in de weer kunnen gaan en de zwakke beveiliging van de president zorgt ervoor dat ik niet door de ongeloofwaardigheid heen kon kijken. Het tempo en de actie is opzich wel oké, maar verder dan 2 sterren kom ik niet.

avatar van Ciai

Ciai

Ik vond hem echt leuk.

En iedereen die zegt dat de film een warboel is, heeft ten dele gelijk. Door de verschillende perspectieven (5!) wordt het automatisch een warboel, dat kan gewoon niet anders. Toch is het knap geregisseerd, zo knap dat de warboeligheid beperkt blijft. Dit gebeurde o.a. doordat het elke keer precies met dezelfde scene begon, het gevlag van die Spanjaarden.

Mooie actie in de film. Leuke wending dat de Amerikaanse president op het podium een vervanger is.

Gewoon weer een 4

avatar van Rosicky

Rosicky

Het terugspoelen vond ik ontzettend origineel en het werkte voor mij ook echt. Toen ik deze een klein jaar geleden in de bioscoop bekeek was ik in de pauze echt onder de indruk, en had ik ook nog geen idee hoe het zat... alleen heel jammer dat op het einde alles weer in een lange ruk verteld word, waardoor de originaliteit van het begin verdwijnt, en dan zien we dat het eigenlijk maar een simpel verhaaltje was.

Toch maarliefst 4,5 voor deze film, heeft alles te maken met Dennis Quaid, Forest Whitaker en het terugspoelen. Dat maakte een hele goede indruk.

avatar van Metalfist

Metalfist

Vantage Point

Een interessante thriller die op een gegeven moment toch wel iets begint te irriteren door de vele flashbacks.

Op zich is het wel een interessant gegeven, wel een dat al talloze keren is gedaan, maar na de 5e of 6e keer hoopte ik echt dat je nu iets verder geraakte dan die ontploffing.
En daar zit nu ook juist het slechte puntje van de film. Je ziet alles een aantal keer vanuit verschillende oogpunten maar dan wordt het einde zo verschrikkelijk snel afgeraffeld. Opeens gaat het over iemands broer, is Matthew Fox de verrader, ....

Ook werd heel de boel eigenlijk ongeloofwaardig, de bad guys hebben van die mega geavanceerde technologie met weet ik wat allemaal en uiteindelijk wordt heel het plan verijdelt door de hulp van een klein meisje

Het is ook een film die het volgens mij van zijn eerste kijkbeurt moet hebben omdat je daarna alles weet en je je volgens mij nog meer gaat irriteren...

avatar van Madara_

Madara_

Mijn nummer 1 in de top 10-2008, wat grotendeels komt door de originaliteit, hoe een situatie in beeld is gebracht, en waarin vanuit meerdere 'punten' een situatie wordt bekeken, en wat voor indruk deze heeft gemaakt op deze personen(/punten).

*5.0*

Ja, dat deden ze in de jaren 50 al, en dan beter. Erg origineel.

avatar van gotti

Inderdaad één van de meest overgewaardeerde films van het jaar.

avatar van Rimko

Rimko

leuke film ook leuk opgebouwd

avatar van Mars4i

Mars4i

Metalfist schreef:
Vantage Point

Ik had het niet beter kunnen samenvatten. Het scenario heeft heel veel potentieel, maar de uitvoering valt tegen. Zoals je al zegt de film wordt snel afgeraffeld. De film was maar 90 min. Met iets meer tijd had men een veel beter einde kunnen maken (iets met de opnames die Forest Whitaker gemaakt had of zo). De achtervolgingsscène met de auto's vond ik wel een hele goede. Gaf je echt het gevoel van zeer hoge snelheden

avatar van Rulo

Rulo

Blijft toch boeien, omdat je bij elke flashback weer een stukje verder in de tijd komt...

avatar van M00KIE

M00KIE

Redelijke tot bijna matige film eigenlijk.

Idee is altijd leuk maar zeker niet origineel te noemen maar dat hoeft ook niet als het je maar mee neemt denk ik altijd maar.

Maar dat had ik eigenlijk niet bij deze film hij greep me niet bij de kladden..

Ze hadden meer op details mogen letten bv vond aanslag slecht en niet overtuigend gemaakt of ligt het aan mij?

(Maw ik vind de film qua sfeer en manier van draaien te veel naar een B-film neigen ,hij is...hoe moet ik dat zeggen "te clean" )

avatar van mmmaarten

mmmaarten

Middelmatig dat is het woord. Irritant door de vele flashbacks en daardoor soms beetje verwarrend was.

avatar van Dutchero

Dutchero

Grappig dat mensen punten geven omdat het origineel zou zijn, maar ze zeggen er bijna allemaal bij dat het niet echt werkt. Het is dus (volgens deze gebruikers) origineel maar slecht. Waarom geef je er dan punten voor?

Het is gewoon niet meer dan een standaard cliché actiefilm/thriller, met te weinig goede actie om een goede actiefilm te zijn en te weinig spanning (te voorspelbaar) voor een thriller. Bovendien was het acteerwerk matig tot slecht.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Heb de film destijds in de bioscoop gezien en toen vond ik het prima vermaak. Een snelle actiefilm die zeker niet diepgaand is maar wel leuk voor tussendoor.

Verhaal is niet erg boeiend, ongeloofwaardig tot op het bot en wordt ook nog redelijk slordig door alles behalve strak script. De personages zijn allemaal niet heel erg bijzonder maar worden leuk neergezet door een meer dan aardige cast. De verschillende visies op de gebeurtenissen zijn allemaal wel leuk en duren niet te lang en niet te kort.

Visueel staat de film zijn mannetje. Alles is erg goed geschoten en het geheel ziet er strak uit. Deed me af en toe denken aan de serie 24. Verder doet deze film wat ie moet doen: anderhalf uur knallen en spetteren. Er zit genoeg actie in en we krijgen explosies, achtervolgingen en shoot outs.

Ik blijf bij mijn 3.5 ster.

avatar van vaneijck

vaneijck

Deze film krijgt van mij een 3.5

Vond het een spannende film, veel sensatie.

Wel vond ik de flashbacks na een tijdje irritant worden.

De film zelf heeft een hoop inhoud, heb me tijdens het kijken van de film dan ook niet verveeld.

avatar van bakkiepleur

bakkiepleur

Toffe film!

Speakers op +10 zak popkorn en gaan.

Verhaal goed, uitwerking goed, goed geacteerd, onderhoudend en erg indrukwekkend!

avatar van lingenj

lingenj

Goed opgebouwd, vanuit verschillende personen zie je de gebeurtenissen opnieuw afgespeeld, dit geeft je een goed beeld wat er gebeurt.

Na de "herhalingen" veel actie, en een spannend slot!

avatar van Evitlwin

Evitlwin

Metalfist schreef:
Vantage Point

Helemaal mee eens. Na 3 keer een flashback had ik zoiets van "en wat denken jullie dat er nu weer zal gebeuren: ja hoor weer terug naar 12 uur "

avatar van Nimrod

Nimrod

Toen ik de trailer zag dacht ik "Deze komt op het lijstje" maar eenmaal nadat ik de film had gezien vond ik het eigenlijk barslecht.

Je ziet eerst iets van zeven verschillende mensen in de zelfde tijd wat dingen doen en uiteindelijk wordt alles opeens opgelost en is alles weer goed. Iedereen opgepakt, president veilig, nog een paar mensen veilig en that's it.

Het speelt zich ook allemaal in de zelfde stad af en dat vind ik ook maar vreemd, ze worden net iets buiten het centrum opgepakt.

Dan hebben ze naar mijn mening niet echt een goed ontsnappingsplan opgesteld met eventuele alternatieven als er iets verkeerd gaat.

avatar van Quido

Quido

Ontzettend belachelijk scenario, vol ongeloofwaardigheden, stommiteiten en clichés. Jammer, want de prachtige cinematografie en intrigerende uitgangspunt maken de prent alleszins kijkbaar.