- Home
Met onder meer: Dennis Quaid, Matthew Fox en William Hurt
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 10 april 2008
Plot Vantage Point
"8 strangers. 8 points of view. 1 truth."
In vijf verschillende segmenten die vijf verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden.
Thomas Barnes
Enrique
Suarez
Angie Jones
Quentin
Aardige prent, uitstekend geschoten met heel veel vaart en een fijne cast, helaas was het scenario niet al te sterk en het einde een aanfluiting. 3*
otherfool
De puike plaat van dEUS wint het florissant van deze rammelende thriller die het opmerkelijke uitgangspunt totaal niet weet te buiten. Sommige personages blijven door beperkte screentime nauwelijk te doorgronden, het tempo van 1 (doorzichtige) wending per minuut gaat vervelen en Whitacker loopt er als één of andere idioot bij. De hevig uitslaande bullshitmeter in het laatste half uur doet de rest. Wel een mooi plein...
2* is wat aan de hoge kant maar het rappe tempo zorgt ervoor dat het nooit echt heel vervelend wordt.
Stupide complottheorie, met zoveel ongeloofwaardigheden, toevalligheden en onwaarschijnlijkheden dat het simpelweg een belediging is voor de intelligentie van de kijker.
Alleen al het hele idee dat Nota bene de Amerikaanse president eventjes een pleintje komt toespreken en iedereen daar gewoon bij kan terwijl een paar mannetjes hem moeten beschermen is al te dom voor woorden.
Daar wordt normaal gesproken de hele stad voor afgezet en iedereen in een straal van een halve kilometer gescreend. Laat staan dat ze met vernunftige apparaatjes kunnen rondlopen en van afstand bestuurbare gun kunnen opereren.
En mocht er iets gebeuren dan staat er een heel high-tech uitegerust leger klaar die meteen de hele stad platlegt.
maar nee hoor, terwijl de president is neergeschoten en het centrale plein van de stad wordt opgeblazen rijdt en loopt de hele stad nog gewoon vrolijk rond, af en toe vreemd opkijkend van een volslagen idiote autoachtervolging midden op straat.
En dan rijden ze allemaal weg, inclusief ziekenwagen en achtervolgingsduo en komen ze na al dat gerace nota bene 2 straten verder uit dan waar de bom en moord hebben plaatsgevonden, waar dat meisje nog rondloopt etc.
zelden zo'n slecht script gezien.
Gorro
Redelijk simplistische uitwerking van het best interessante gegeven. Zonder enige vorm van finesse worden de verschillende verhalen zichtpunten op de aanslag aan elkaar geschakeld. Vlak voor we overschakelen naar de volgende versie krijgen we een cliffhanger op ons bord. Van dik hout zaagt men planken is het spreekwoord wat meteen boven komt als ik terugdenk aan deze film. Het personage van Forest Whitaker wordt heel opzichtig een soort van achtergrondje gegeven, waarmee men hoopt een band te creëren, maar dat mislukt omdat het veel te geforceerd over komt. De manier waarop uiteindelijk alles samenvalt is ook nogal teleurstellend. Het tempo zit er echter wel goed in en met zijn compacte speeltijd is het allemaal nog wel te verteren, maar er had veel meer ingezeten. **½
Tonypulp
Tijdje geleden gekeken.
Erg goede film, leuk verzonnen allemaal.
Maar de heletijd die verschillende mensen werd na een tijdje wel een klein beetje eentonig, maar doordat het allemaal zo goed in elkaar zat en je alles van de vorige personages terug zag wat er gebeurde bij de ander, vond ik het toch mooi om te kijken en bleef het eigenlijk genoeg boeien.
3.5* Lijkt me een goed cijfer, hij is zeker niet perfect, maar wel leuk om een keer gekeken te hebben.
Zeer vermakelijke film, die beetje bij beetje de oplossing geeft van een terroristische aanslag, door telkens vanuit een ander perspectief de aanslag te laten zien. Het verhaal is eigenl;ijk doodsimpel, maar men heeft er op deze manier een originele wending aan proberen te geven, wat in mijn ogen best gelukt is. Het is een keertje weer eens wat anders. Ondanks enkele plotgaten, wordt de film hierdoor bij vlagen best spannend. Erg vermakelijk en onderhoudend filmpje dus en een dikke voldoende!
Boeiende, spannende en zeer verrassende film. Het verhaal zat prima in elkaar en langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes samen. Deze film verraste me zeer want ik verwachtte er niet veel van. Na hem gezien te hebben kan ik alleen maar zegen dat het een absolute aanrader is.
De vaart zit er goed in en Dennis Quaid doet het uitstekend. De terugspoel effecten zijn niet irritant maar verklaren juist een heleboel. Iedere keer dat er wordt teruggespoeld valt er een puzzelstukje.
Leland Palmer
Wat een ongeloofwaardig zootje dit, maar tegelijkertijd toegegeven dat ik me behoorlijk heb vermaakt. De film mag wat mij betreft een razzie ontvangen voor het beroerde script, want dat leek natuurlijk nergens na. Het tempo is dan wel weer heerlijk en de actie is van een hoog niveau. Daarnaast doet de cast het goed en was het camerawerk prima.
Hoe alles samenkomt nadat we voor de zoveelste keer terug in de tijd zijn gegaan is erg zwak. De tijden die alle personages nodig hebben en die ze afleggen maken het duidelijk onmogelijk dat ze op hetzelfde moment samenkomen op het eind. Maarjah, sowieso het hele idee is niet zo strak, want de manier waarop de (nep)president te kijk word gezet en vervolgens afgemaakt word is niet zo sterk. Een leuk apparaatje - dat geweer - en weinig beveiliging maken het weer niet erg geloofwaardig. Toch heb ik me dankzij het behoorlijke tempo wel vermaakt en word de film nooit echt vervelend. Voor velen een topfilm lees ik hier, maar teveel zwakheden doen de film voor mij de das om en de kracht ligt duidelijk bij de prima actie en de vaart waarin we meegenomen worden.
Dutchero
Als je de cover leest en de beschrijving hierboven dan denk je dat het een thriller is met een vernieuwende insteek.
Niets is minder waar. Vantage Point laat een gebeurtenis 5 maal achtereen zien, elk vanuit een ander oogpunt. Ik heb dit nog niet eerder zo gezien, maar helaas werkt het niet. Wat ook opvalt is het soms zeer slechte acteerwerk.
Na deze gebeurtenis ontaardt de film in een standaard actie film, die eigenlijk een aaneenrijging van cliche's is. Het script is, zoals hier al vaker gezegd, om te huilen. Voorspelbaar, flauw en vol cliche's. Het einde is ook zo voorspelbaar...............doe eens wat anders. Laat het een keer helemaal fout aflopen. Laat die ambulance ze nu eens wel aanrijden of zo, dan shockeer je een beetje en blijft de film misschien langer dan een kwartier hangen. . Nu is het een standaard actiefilm geworden met matige actiescenes die nooit echt interessant wordt. Een thriller kan ik het niet eens noemen.
Film kijkt wel lekker weg en is niet echt saai, dus toch nog redelijk wat punten.
Phoenix
Merkwaardige film. Een totaal ongeloofwaardig plot, maar toch staat het door cameravoering en actueel thema nog best dichtbij de realiteit. Spannend a la United 93. Daar doet het geforceerde zijlijntje van Whitacker en die koter eigenlijk weinig aan af. Het levert zelfs nog een aardige opsteker op, hoe moralistisch ook: zelfs dit soort terroristen houden er niet van een meisje van 10 plat te rijden.
De vertelstructuur zorgt, hoe gekunsteld het ook aandoet, er wel voor dat de film 1,5 uur doorraast met net genoeg wendingen om elke "setback" te verantwoorden. Het maakt de blinde paniek en totale wanorde erg voelbaar.
Mja, niet teveel bij nadenken denk ik, ook al neemt de film zichzelf wat dat betreft nog net iets te serieus.
En wat lijkt die Hurt op Jeff Bridges zeg.
Metalfist
Vantage Point
Een interessante thriller die op een gegeven moment toch wel iets begint te irriteren door de vele flashbacks.
Op zich is het wel een interessant gegeven, wel een dat al talloze keren is gedaan, maar na de 5e of 6e keer hoopte ik echt dat je nu iets verder geraakte dan die ontploffing.
En daar zit nu ook juist het slechte puntje van de film. Je ziet alles een aantal keer vanuit verschillende oogpunten maar dan wordt het einde zo verschrikkelijk snel afgeraffeld. Opeens gaat het over iemands broer, is Matthew Fox de verrader, ....
Ook werd heel de boel eigenlijk ongeloofwaardig, de bad guys hebben van die mega geavanceerde technologie met weet ik wat allemaal en uiteindelijk wordt heel het plan verijdelt door de hulp van een klein meisje
Het is ook een film die het volgens mij van zijn eerste kijkbeurt moet hebben omdat je daarna alles weet en je je volgens mij nog meer gaat irriteren...
Quido
Ontzettend belachelijk scenario, vol ongeloofwaardigheden, stommiteiten en clichés. Jammer, want de prachtige cinematografie en intrigerende uitgangspunt maken de prent alleszins kijkbaar.
Prudh
Precies wat ik verwachtte: een aardig in elkaar geflanst actiethrillertje, dat ergens in het grijze circuit van middelmatigheid blijft hangen. Het script is ronduit belachelijk, maar de uitwerking ervan is onderhoudend. Alleen weer jammer van de editing, veel te snel tijdens actiescènes. Lekker overzichtelijk. Maar niet heus. Volstrekt idioot trouwens dat Quaid in die Astra kon blijven rondscheuren. En hebben auto's in Spanje geen airbags?
Herzien.
Ondanks de vlotte vaart en het aantrekkelijke samenvoegen van verschillende tijdslijnen, eisen de onwaarschijnlijkheden hun tol. Met name het einde helpt een hoop om zeep. Ik twijfelde toentertijd al een beetje maar nu weet ik het zeker. Een halfje er af, altijd nog een redelijke film.
Jawaddedadde
Enkele dagen geleden voor het eerst gezien.
Ik beken, ik hou wel van dit soort films. De verschillende standpunten, de snelle montage, het strakke tempo, de chaos en de paniek, da's mijn ding. En aldus vond ik het begin wel erg sterk. Maar je kan niet blijven teren op al die chaos en paniek natuurlijk. Je moet een aantal karakters naar voren schuiven en uitwerken en - belangrijk - een plot uitwerken. En daar schort het hier toch wel een beetje aan.
Die karakters zijn wat mij betreft te cliché en het Amerikaanse pattriotisme is nooit ver weg : de president die zichzelf uit z'n benarde situatie weet te knokken, de oude getormenteerde veiligheidsagent waarvan iedereen denkt dat hij ze niet alle 5 meer heeft, maar die het dan toch bij het rechte eind blijkt te hebben, de toerist (Withaker - wat had ik medelijden met die man, hij kan zoveel beter) die net op het nippertje dat kindje kan redden, etc etc. Allemaal bordkartonnen personages, clichés zo hoog als huizen.
De verschillende visies op de aanslag waren leuk gevonden, maar na een zoveelste ontploffing had ik het wel gezien. Dat beetje aan extra informatie dat je als kijker meekrijgt weegt daar niet tegenop.
Al bij al dus aardig om een keer gezien te hebben maar bijlange niet onvergetelijk.
Z*RO
Het verhaal rond de aanslag op de president vind ik redelijk goed in elkaar zitten. Hoewel niet alles realistisch is, is het wel een plan waar over nagedacht is! Dat je het verhaal vanuit verschillende brillen ziet, vind ik ook wel goed.
Qua verhaal en uitwerking is het dus zeker geen slechte film. Ook over de acteerprestaties en het camerawerk heb ik niet meteen slechte dingen te zeggen.
Het enige waar ik me enorm aan stoorde was het ontzettend slappe einde. Veel slechter kan een film niet eindigen, vind ik.
SilentF0rce
Toppertje, alleen had de film geen half uur langer moeten duren. Precies genoeg flashbacks om net niet saai te worden.
Jessen0wnt
Aantal jaar geleden gezien in de bioscoop, heel leuk gedaan met de flashbacks enzo. Ik had erg genoten, gek dat de titel niet bleef hangen. Omdat ik niet zoveel meer kan herinneren een 3,5, binnenkort maar eens herzien.
Pipoo!
Originieel in elkaar gezet en kijkt toch lekker weg. Vermakelijke fim. Kreeg een klein beetje 24-gevoel met zich mee, alleen dan wat realistischer.
sinterklaas
Weer een geslaagde terrosistische aanslag onderwerp. Net als in Travis vorige film Omagh. Het begin lijkt wel vervelend met dat constante herhalen van de scene maar dan alle 8 de stukken vanuit een ander oogpunt. Maar later kom je der wel achter dat die actie wel noodzakelijk was aangezien het om meerdere personages gaat die op zon manier even voorgesteld worden en in wat voor situaties ze komen. Na die 8 herhalende scenes van voor en na de aanslag word de film al interesanter. De vele ontsnappingscenes zitten prachtig in elkaar en er zit ook voldoende actie in en ook krijgen we te maken met een langdurige spectaculaire autoachtervolging en naderhand komt alles op zijn plek en volgorde terecht. Ook gepaard met hele snelle beelden. Ook heeft VP vele mooie rollen, William Hurt als president en als copy cat, Dennis Quiad deed het ook uitstekend en ook Forrest Whittaker, die ik ook altijd graag zie was weer schitterend bezig.
Verder niks mis mee. Ik kon me hierin wel vinden. Vermakelijke exotische thriller.
Black Math
Gezien op de Duitse tv.
Hoewel misschien niet helemaal origineel, werkt het uitgangspunt om iets vanuit meerdere gezichtspunten te laten zien redelijk verfrissend. Verder biedt de film helaas slechts standaard Hollywood actie, met een plot dat niet bepaald intelligent in elkaar zit. Het gedoe met de dubbelganger van de president zou lachwekkend zijn als de film niet zo serieus gebracht zou zijn. Natuurlijk leveren dubbelgangers in westerse democratieën problemen op als dat uitlekt. Dat men in de film dit pas bedenkt nadat de dubbelganger is neergeschoten is dan behoorlijk stom. En waarom geven ze hem geen kogelvrij vest en laten ze het publiek ongescreend zo dichtbij? Lijkt me zoveel makkelijker dan een dubbelganger gebruiken om de president te beschermen.
De beelden waren op zich okee, en de muziek stoorde niet, maar verder was er niets dat de film omhoog kon trekken. Vanwege het uitgangspunt toch nog 1*.
killerfreak
Wanneer het verhaal vanuit verschillende standpunten wordt toegelicht, begin ik te denken 'wat is dit toch een geweldig goed filmpje', maar helaas ontspoort de film in het 2de deel, en wordt het een pure achtervolgingsfilm met een 'happy' end. En vreemd ook een beetje dat ze bijna iedereen op hun weg neerschieten, maar praktisch zelfmoord plegen door een kind te ontwijken. Ok, het is natuurlijk een kind, en een onschuldig kind, maar dan nog. Simpelweg remmen of uit de auto springen had misschien ook gewerkt (aangezien ze maar door 1 persoon werden achtervolgd).
Hoedanook, op verfilmingsgebied heeft deze film me zeker kunnen bekoren, en als kijken leer je mee over hoe alles tot stand komt, maar zoals eerder gezegd had dit wat mij betreft zo verder mogen gaan in het 2de gedeelte van de film.
Desalniettemin toch een aanradertje hoor, 3.5*
Vinokourov
Wel leuk al die gezichtspunten van waar uit een aanslag op de Amerikaanse president bekeken wordt. Aardige actie ook
. Jammer dat het uiteindelijk zo'n gaar complot wordt, dat je maar moet accepteren als goedgelovige kijker. Ik had zoiets wel wat minder ridicuul en simpeler in elkaar gezet, maar ja dat terzijde.
DonPeliculón
Originele film die een aanslag op de Amerikaanse president uit verschillende perspectieven laat zien. Vooral het begin van de film is interessant, door de verschillende vertellingen wordt langzaam maar zeker duidelijk hoe het allemaal in elkaar zit. Op het eind wordt het wat slordig en door de vele verhaallijnen zijn er veel dingen die onduidelijk blijven. Ook is niet alles even geloofwaardig.
De cast is prima. Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker, William Hurt, Édgar Ramírez en Saïd Taghmaoui leveren goed werk af. De film is voortdurend spannend en vliegt voorbij. Redelijk goede actiethriller.
arno74
Ongeloofwaardige film vol ernstige fouten. Met verstand op 0 is ie wel te doen, zeker als je nooit in Spanje bent geweest (zoals de meeste Amerikaanse kijkers), of denkt dat het een provincie van Mexico is, en een Spanjaard niet van een Mexicaan kunt onderscheiden.
Pure actie zonder inhoud. Deze film neemt de kijker in de maling. Als ze toch vrijwel uitsluitend in Mexico wilden filmen, waarom dan niet zeggen dat het om een bezoek van de president aan Mexico ging?
Decec
Een goede thriller film...
Prima spanning verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs: Dennis Quaid, Forest Whitaker, Bruce McGill en
William Hurt...
Mooi HD kwaliteit....
Ook een perfect geluid, Dolby Digital...
Dennissssss
Ik vond het laatste gedeelte van de film juist het leukst, lekker veel actie en ontknopingen. Steeds weer hetzelfde opnieuw zien, ging me toch vervelen. De special effects waren niet best van de ontploffingen.
Ik vind het niet geloofwaardig, dat iemand van de special forces, zoveel mensen vermoord, omdat zijn broer is ontvoerd.
En waarom doet die vrouw van dat kindje zo onaardig? Maar goed, dat is maar een detail.
Ik twijfel, 3 - 3,5 *
K. V.
Het was geen misse film, die niet verveelde. Hij deed me op een of andere manier denken aan de serie 24. Dit keer wel geen split-screens, maar opnieuw een aanslag op de president. Dus wie graag 24 ziet, zal deze ook wel bekoren.
Qua voorspelbaarheid viel het toch nog redelijk goed mee. Het was niet dat je al direct wist/zag wie er achter de aanslag zat. Een goeie actie/thriller.
Insignificance
Eentje die nog wel wat korter had gekund, want wanneer het spul iets gaan vertellen, is het nauwelijks te pruimen. Pogingen om enkele personages ietwat body te geven, zijn zo karig dat het een beetje belachelijk wordt. Zie Forest Whitaker met het thuisfront bellen en probeer maar eens niet te lachen. Of te huilen. Het zou me niks verbazen dat als je 75% van de dialogen schrapt, je een retestrakke actiethriller overhoudt.
Strak is het nu ook nog wel. Enigszins. De diverse invalshoeken in het eerste deel geeft het de nodige energie, ook omdat het steeds iets meer vertelt over de toedracht. Wanneer vervolgens de terroristen in actie komen, is het vooral volle kracht vooruit. Vlekkeloos is het allemaal niet, om over Whitaker's inbreng daar maar te zwijgen, maar zo'n furieuze auto achtervolging door de straten van Salamanca gaat er nog wel in.
schram101
Meer dan prima thriller met origineel uitgangspunt.
Misschien klopt het allemaal niet, maar dat is volgens mij bij de meeste films over tijdreizen -en alles wat daar in de buurt komt- zo. Daarnaast is Vantage Point veel meer een film die gewoon plat vermaakt bied en nergens uitstraalt een ingenieus en/of hoogstaand werkje te zijn.
De cast doet het prima, maar wat wil je, met namen als Hurt en Forest Whitaker. Toch jammer dat we die laatste niet wat vaker zien. Uitstekende acteur die toch graag zie in wat voor rol dan ook.

Snow Cake
Drama, 2006