menu

Vantage Point (2008)

mijn stem
3,33 (2103)
2103 stemmen

Verenigde Staten
Thriller / Drama
90 minuten

geregisseerd door Pete Travis
met Dennis Quaid, Matthew Fox en William Hurt

In vijf verschillende segmenten die vijf verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=vPVIja8ATHU

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
4,0
Erg origineel verhaal en ik ben een groot fan van films met veel kleine verhaallijnen en plotjes erin. Het gevaar bij zo'n film is dat het té veel wordt en je het overzicht verliest. Het is in deze film eigenlijk allemaal net iets teveel, maar doordat het iedere keer herhaalt wordt blijft het wel duidelijk. De herhaling wordt ook niet saai, omdat het iedere keer toch net uit een ander oogpunt wordt belicht. Het slot is behoorlijk voorspelbaar en dat is wel een minpunt. Maar over het algemeen overheerst het positieve en kom ik uit op 4*

avatar van scorsese
3,5
Goeie film over een aanslag op de Amerikaanse president tijdens een wereldtop in Spanje. De hele opbouw waarbij één bepaalde gebeurtenis vanuit verschillende perspectieven wordt getoond, werkt goed hier en maakt de film absoluut onderhoudend en ook redelijk spannend. De cast bestaat uit aardig wat bekende namen.

avatar van nadrin
4,0
De beste achtervolgingscene ever. Met een heel goed onderhoudend verhaal. Alleen in het eerste uur te respectief.

avatar van Toontje G
4,0
Spanning van begin tot het einde, met heel veel actie en een leuke achtervolging. Je verveelt je absoluut geen minuut. Het verhaal wordt verteld door de ogen van verschillende personen en op het laatst komen al deze verhaallijnen bij elkaar. Knap gedaan. Soms wel over de top maar dat kan deze film wel hebben. Een aanrader dus en in de categorie Thriller / Drama mag gerust Actie met hoofdletters bijgevoegd worden.

avatar van wihu61
1,5
Vond hem wat tegenvallen:

de herhaling voegde voor mij weinig toe en nam eigenlijk behoorlijk wat tijd in beslag (met telkens nagenoeg dezelfde beelden). De achtervolging vond ik bijzonder onwaarschijnlijk en onrealistisch (al telefonerend...). En dan komt de president der Verenigde Staten hoogstpersoonlijk ook nog even in actie, en dan nog een lief meisje midden op straat met een nipte redding enz. enz.

Nee, geen tweede keer deze...

Achtervolgingsscène kan niet tippen aan bijv. Bullit, French connection, Ronin...
.

2,5
24-achtige film met overgebruik van de Rewind-knop. Wat op zich een magistraal idee lijkt en veelbelovend begint wordt helaas te slordig uitgewerkt waarbij de zoveelste herhaling die weinig of niets aan het verhaalt toegevoegt, enkel verveling en ergernis doet opborrelen. Matige acteerprestaties doen deze so called spannendste actiefilm van het jaar nauwelijks boven de middelmaat uitstijgen. Een gewone doordeweeks actiefilm, dat is wat het is

4,0
Verrassend goede film. Vooral als 24 liefhebber heb ik genoten van het verhaal, de wijze van filmen en de actie. Ook erg bijzonder om alles vanuit diverse perspectieven te zien. Geef mooi weer dat we erg snel in een 'tunnelvisie' zitten. Vond het einde wel iets over 'the top'. Vandaar niet de maximale score.

3,5
Eigenlijk mijn ding niet zo'n ravagefilm met veel geschut, ontploffingen en wilde achtervolgingen maar omdat het toch gaat over hedendaagse realiteit (terrorisme, aanslagen, presidentsdubbelgangers, verraders onder vertrouwensmensen...) heb ik toch geboeid gekeken.
Aanvankelijk zat de opbouw van de film tegen, met die herhalingen maar wat er telkens bijkwam lichtte meer en meer de sluier op en maakte het heel spannend.
Aanvaardbare actiefilm en Forest Whitaker zorgt voor een vleugje sentimentaliteit.

avatar van Glennekeeeee
3,5
leuke actiefilm met een indrukwekkende cast die weliswaar allemaal vlakke simpele personages spelen maar op zich doet dat er niet echt toe want Vantage Point moet het vooral hebben met zijn aparte opbouw en die was dik in orde. zoals boven al aangegeven zou ik zo geen paar films na elkaar willen zien maar voor éenmalig was het wel doeltreffend. op zich niets aan te merken op deze prima actiefilm die je ook niet met te hoge verwachtingen moet bekijken

avatar van Number23
2,5
Film die zich redelijk staande houdt qua verhaal, maar sommige elementen (gast die blijft doorzeuren over z'n broer, meisje dat der moeder kwijt raakt, belachelijke auto achtervolging) halen de film naar beneden waardoor tie onder de middelmaat belandt...

avatar van russo
2,5
Vond de film best tegenvallen, naar mijn mening slecht geacteerd, met name het begin in de tv studio was best overacting.

De herhalingen vond ik juist saai worden na de derde keer omdat het inderdaad vaak de zelfde beelden waren.

Verder vond ik het allemaal een beetje ongeloofwaardig terwijl de film juist probeert om een realistisch verhaal neer te zetten

avatar van gauke
3,0
Een klassiek terreurscenario (achteraf was er niets nieuws of verrassends te ontdekken) waarbij je, in het begin als kijker, nauwelijks een idee had waar het precies om ging en de film maakte op mij een spannende indruk. Later verviel het verhaal, door de verschillende perspectieven waaruit het verteld werd, in herhaling en maakte 't zelfs een ietwat opdringerige indruk. Wel zag ik een schitterende autoachtervolging. Forest Whitaker was behoorlijk op dreef, maar Dennis Quaid, Matthew Fox, William Hurt en Sigourney Weaver vond ik niet bijster sterk voor de dag komen.

avatar van misterdhdh
3,5
Redelijk goed filmpje maar echt top vond ik hem nu ook weer niet. Ik hou wel van dit soort verhalen en van deze film heb ik met momenten ook wel van genoten. De film onderscheidt zich door zich steeds te herhalen maar dan vanuit de ogen van verschillende mensen. Dat is wel origineel en werd op een leuke manier gebracht, maar één of twee herhalingen minder had ik toch iets beter gevonden. Na een tijd vond ik het vervelend worden, elke keer weer hetzelfde zien. Film was wel mooi gemaakt , al is hij niet echt zeer realistisch (te weinig veiligheidsmaatregelen, weinig controle, ...). De aanslag zelf was wel mooi in beeld gebracht en was wel overtuigend. Het grootste minpunt is dat de film enorm voorspelbaar is. Je weet exact dat de vroeger mislukte veiligheidsman op het einde de held zal zijn en dat de president natuurlijk alles zal overleven. . Dat de president ook een dubbelganger had, had ik niet verwacht en ook de aanval in het hotel vond ik wel een enorme goede scene. Einde was dan weer wat te standaard, niet slecht niet echt enorm goed. Het acteerwerk was dan weer wel goed van de meeste personages, al kon niet iedereen overtuigen. Van de rol van Forest Whitaker heb ik wel genoten, misschien wel het meest van alle personages. Al bij al een goede, iets wat aparte film waar ik wel nog van genoten heb, leuk om eens gekeken te hebben.
3.5/5

avatar van Antonev
3,5
Sterke en vlotte thriller! Interessant om dezelfde gebeurtenis vanuit verschillende hoeken te zien. Heb deze toch al meerdere malen gezien en blijft gewoon goed.

avatar van Filmkriebel
2,5
Viel dik tegen. Door dezelfde gebeurtenis steeds weer opnieuw vanuit een ander perspectief te zien (zonder daar echt veel aan toe te voegen), wordt de film repetitief. Lekker voorspelbaar ook en soms op een irritante manier inspelend op de emoties (Whitaker en dat meisje). Dat zo'n ingewikkeld plan kans heeft op slagen is onzin. Wel een goede chase scène met Quaid maar Quaid zelf met zijn "zie-me-eens-ernstig-bezig" expressie zat hier in één van zijn zwakste rollen ooit.

avatar van IH88
3,0
“This war will never end.”

Vantage Point is een film die erg sterk begint, maar uiteindelijk eindigt in een rommelig en wel heel vergezocht actievehicle. Een terroristische aanslag wordt getoond vanuit het perfectief van verschillende personages, waarbij je steeds een groter stuk van de puzzel te zien krijgt.

De eerste keer val je er net zoals Weaver en Saldana middenin, en voel je ook nog echt de spanning. Maar na de derde keer begon het al te vervelen, en dan moet je Forest Whitaker met z'n rare obsessie om alles te filmen nog krijgen. Het verhaal krijgt steeds meer twists en actiescènes, en bij deze film pakt dat verkeerd uit. Voordeel is wel dat het een korte film is en dat, op enkele momenten na, er genoeg vaart in zit. Nadenken hoef je niet.

avatar van Onderhond
1,5
Saai.

Nogal suf plotje. Het idee van de verschillende invalshoeken is interessant, maar wordt eigenlijk zelden goed uitgevoerd. De originele referentie is waarschijnlijk Rashomon, maar die maakt er ook al niet optimaal gebruik van.

Deze film kampt vooral met een erg suf uitgangspunt, waarbij het niet eens zoveel boeit hoe de vork nu in de steel zit. Da's lastig, maar de film speelt vijf keer hetzelfde fragment vanuit een ander standpunt. Dat wordt al redelijk snel redelijk saai.

Pijnlijk is allicht dat ook de actie zeer weinig voorstelt, net zoals de regie in het algemeen eigenlijk. Paar achtervolgingsscenes maar die waren van een niet al te hoog niveau, verder weinig spectaculairs of spannends op te merken.

Wat blijft er dan nog over? Redelijk vlot hersens-uit filmpje. Niks minder, maar vooral ook niks meer.

1.5*

avatar van Tarkus
5,0
Tarkus schreef:
Dit vind ik een uitstekende actie-thriller, met een wel zeer speciaal kenmerk.
Het gegeven, de aanslag op de president, wordt door een paar personages beleefd en je ziet het ook elke keer weer vanuit dat personage, dus in het eerste uur zie je de aanslag wel een paar maal gebeuren, maar toch vond ik het niet vervelend die herhalingen, omdat bij elk gezichtspunt de puzzelstukjes in elkaar beginnen te vallen en er steeds meer duidelijk wordt.
De film eindigt ook razend spannend en met een boel actie, waaronder een spectaculaire achtervolging door de straten van de stad.
Het scenario zit goed in elkaar en wordt ook goed gebracht.
Dennis Quaid is in topvorm en ook Forest Whitaker doet het hier knap.
Verder heb je enkele grote namen, waaronder ook Sigourney Weaver in een iets kleinere rol.
Het is geen lange film dit, maar hij heeft me elke seconde geboeid.
Voor iemand die van spanning houd met voldoende actie, is dit wel een prima film.


Ik vond dit nog steeds een topfilm, het herbekijken meer dan waard !!!

avatar van Hans Gruber
4,0
Afgelopen weekend nogmaals gezien. Het blijft een geweldige actie film. De verschillende invalshoeken maken het bijzonder interessant. Ik vond alleen Quaid wat uit de toom vallen qua acteerprestatie. De rest van de cast was prima. Spanning tot de laatste minuut. Ik heb me wederom prima vermaakt.

4,0
NRT
Uitstekende film. Meermaals gezien. Leuk om te zien dat je vanuit ieder standpunt iets nieuws opmerkt. Zeer vermakelijk!

avatar van Capablanca
3,0
Hij deed me nog het meest aan Lola Rennt denken. Maar dan heel anders!

avatar van Angel9999
5,0
Onverwacht bleek dit voor mij een pareltje te zijn. De film is gewoon af op alle fronten. Ik heb geboeid zitten kijken van het begin tot het einde. Een echte aanrader wat mij betreft en Dennis in topvorm! Gewoon heerlijk.

avatar van Mark de Jong
2,0
Film begint prima met veel potentie. Maar uiteindelijk laat het je teleurgesteld achter. Begint nog als een spannend verhaal maar eindigt met veel pief paf poef, onnodige zijsprongen en een onzinnige achtervolging. Voel me een beetje bedrogen.

avatar van wihu61
1,5
Ha ha ja, die achtervolging... the president of the USA himself ook nog geloof ik. Belachelijk.

3,0
Je weet wat je kan verwachten. En daarin stelde het niet teleur.
Duurde niet te lang en er zat vaart in.....

avatar van Alathir
4,0
Vantage Point is een thriller pur sang. Stukje bij beetje ontrafel je met de verschillende personages hoe alles in elkaar zit. Wie heeft de president neergeschoten? Eén prangende vraag die moet beantwoord worden. Of zit het toch net even anders in elkaar dan eerst gedacht?

Wat Vantage Point zo sterk maakt zijn de slimme flashbacks vanuit verschillende standpunten. Zo komen we uiteindelijk tot de ontrafeling van het verhaal. Pete Travis was voor mij een onbekende regisseur maar met Vantage Point weet hij toch een stempel te drukken in mijn geheugen. De cameravoering is geregeld erg stijlvol. Ik heb enkele prachtige close-ups gezien en er wordt goed gespeeld met perspectief. Verder ook een doeltreffende editing. Erg knap allemaal en helemaal mijn smaak. Het is misschien niet het meest originele uitgangspunt, want ik vermoed dat Shooter net iets eerder kwam met de idee om de president te gaan neerschieten. Wat ik wel origineel vind is dat het vanuit meerdere oogpunten verteld wordt. Ik kan me niet direct een gelijkaardige film voor de geest halen waarin ze dit toepassen.

De acteurs zijn tamelijk bekend. Misschien niet de allergrootste namen maar absoluut een zeer aardige cast voor een actiethriller als deze. Door de korte speelduur en het tempo een ideale film na een dagje werken/school.

avatar van AniSter
3,5
Prima opgezet door het gebeuren steeds opnieuw vanuit een ander personage te belichten. Spanning nam best wel toe naar het einde. Tja, Quaid speelt een behoorlijk taaie rakker, maar dat maakt de film er niet minder om. Geen topper, wel een prima halfuurtje hiermee gehad.

avatar van Sergio Leone
2,5
Mwah.

Het begint op zich best oké. De manier waarop men het verhaaltje ontrafelt biedt toch wel de kans voor een snelle actiethriller. Helaas verzandt het al snel in rondjes draaien, te meer elk nieuw gezichtspunt iets minder is dan het voorgaande. Als dan het hele terrorisme-plotje wederom zo cliché is als maar zijn kan, blijkt alles met haken en ogen aan elkaar te hangen.
De cast bevat aardig wat bekende namen, maar die staan voor mij eerder als middelmatig te boek.

2,5

avatar van Woland
2,0
Mja, viel me toch een beetje tegen. De gimmick van de vele herhalingen heeft potentie, maar is in deze uitvoering vooral irritant. Maar de grootste teleurstelling is voor mij het verhaal wat een dertien-in-een-dozijn thrillerplot is, met een absurd overgecompliceerd terrorisme-plot met alle cliches en actiescenes die je kan verwachten. Grootschalige achtervolgingen, double agents, red herrings, een femme fatale, ontvoeringen, en zelfs de president die zelf nog in actie komt. Gelukkig duurt het niet te lang, maar dit vond ik in z'n soort maar matig.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:56 uur

geplaatst: vandaag om 09:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.