Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Dennis Quaid, Matthew Fox en William Hurt
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 10 april 2008
Plot Vantage Point
"8 strangers. 8 points of view. 1 truth."
In vijf verschillende segmenten die vijf verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden.
Thomas Barnes
Enrique
Suarez
Angie Jones
Mr. i-jen
Geweldig meeslepende film, pakt je vanaf het moment dat je hem aanzet.
Vooral het concept van de film is zeer fraai gedaan, evenals de acteerprestaties.
Dikke 5*!!!
sofripa
Topfilm, 4 sterren is dus zeker op zijn plaats. Was hoger geweest ware het einde van de film wel zeer snel in elkaar gedraaid is.
MARCUS CORVUS
bullshit film. Doorsnee Amerikaanse actiefilm, patriottistisch, Amerika de beste, waar de helden alles zijn en alles daar onder is niks. Een of andere supercop red alles en iedereen, wordt neergeknald, komt in auto ongelukken, etc en loopt uiteraard geen schrammetje op.
Meer dan een 1,5 is deze film echt niet waard.
Als je je verstand op 0 zet kan je deze film misschien leuk vinden.
tottenham89
De film was wel vermakelijk,en dat het telkens 'teruggespoeld' werd was ook weer wat anders,maar vond wel dat er meer diepgang moest zijn over het verhaal van de daders achter deze aanslag.Bovendien sluit ik me aan bij de mening van Marcus Corvus-->want Dennis Quaid is toevallig wel de supercop die zonder een schrammetje alles goed doet en de president redt.
Acteerwerk en camerawerk was verder wel goed.
3,0
ken1976
film gisteren gekeken! ik vond hem zeker vermakkelijk en goed.
De cast is zeker niet verkeerd dus er wordt heel goed geacteerd en je wordt gelijk in het verhaal gesleepd.
Ik vond het wel mooi om te zien dat het telkens werd teruggespoeld naar het dezelfde tijdstip , en vervolgens verder te gaan met een ander personage. En het mooiste is dat alles eraan klopt.
pluspunten
- film kijkt lekker weg
- spannend mede door de goeie cast
- rewind aspect goed in scene gezet
enige kleine minpunt is : dat de film te snel voorbij is, voor mij had hij wel wat langer mogen duren !
maar zeker een aanrader daarom -4- sterren!!!!!
Filmfreaker
Spannende actiethriller, een goede sterrenkast, en een goed verhaal, vindt ik zelf.
Ken 1976 heeft helemaal gelijk, de film kijkt lekker weg, spannend (ook mede door het sterke acteerwerk) en het rewind aspect is zeker goed.
Ook de actiescènes zijn erg goed gemaakt. Vooral de race door de stad was zeer spectaculair en zorgde voor de nodige adrenaline.
Spanning is erg aanwezig. De diepgang in deze film is nogal redelijk, maar ik vind diepgang in zo'n film niet thuis horen.
De film geeft een gebeurtenis van een paar uur weer, en niet een ingewikkeld verhaal waarvan je moet huilen.
Vantage Point is naar mijn mening een sterke en geslaagde film.
5 sterren.
VictorKruger
Ik had er meer van verwacht. Na de verschillende invalshoeken gepresenteerd te hebben gekregen denk je; nu zal het wel echt gaan gebeuren. Maar helaas, niets verassends. De film hangt van toevalligheden aan elkaar. Jammer, gemiste kans met zo'n indrukwekkende cast.
1,5 is meer dan voldoende
willemfilm
Het zelfde moment vanuit verschillende perspectieven. Irritant. Het verhaal was niet erg hoogstaand. Een achtervolging waarbij de politieauto ineens hersteld was van schade tijdens de rit. Knap hoor. Ondanks wat bekende gezichten een matige film. Kwam mijn inziens door het slechte plot en mislukte "emo" momenten. Fragment met het "geredde kind " .
Wat ik miij afvraag als je zo'n film waardeerd met 5 sterren, wat krijgen echt goede films dan ?
Skrean
Vermakkelijke film, alleen jammer dat je nergens kogelinslagen ziet bij personen op wie geschoten wordt.
3.5 sterren
MARCUS CORVUS
Ook een 5
Sommige lui snappen dit systeem gewoon niet
NathanMandjes
Hele goede actiefilm, mede door de acteerprestaties en de plot. Wel wat kleine schoonheidsfoutjes (auto die vol geramd wordt en even later wat krassen heeft) en het niet-overrijden van toeristen tijdens de achtervolging. 4 punten, omdat er wéér een Amerikaanse saus over de film wordt gegoten. Van mij mocht het verhaal anders aflopen.
fkb
Zeer goede film. Prachtig camerawerk en regie, veel beter dan bij de laatste Bourne-film die naar mij mening veel te veel opgehemeld is. Keek hier met veel meer plezier naar.
Achtervolging is zeer spectaculair en omdat het zich in een Spaanse stad afspeelt zien we voor de verandering ook eens Europese wagens in een film.
rickaleks
Een geslaagde actie film die lekker weg kijkt. De film is zeer goed gemonteerd met al die figuranten. Het verhaal komt me wel een beetje ongeloofwaardig over en berust op te veel toevalligheden. Iedereen heeft in het begin met elkaar te maken, er lopen 100000 duizend mensen rond, en ze komen elkaar op het eind gewoon weer tegen.
Ondanks dit alles een 7(3,5 ster)
MOKUMAN
Goede en spannende film met veel mooie aktie momenten. Steeds opnieuw krijg je dezelfde situatie te zien vanuit een andere persoon. Daardoor begint het plot langzaam steeds duidelijk te worden. Leuk bedacht!
Verder een goede cast met een kleine rol voor Sigourney Weaver. [Altijd leuk haar weer eens te zien]
dieterverhaeghe
Ben ik het mee eens. Na een halfuur denk je dit is een superfilm(zoals "shooter"). Maar het einde leek me iets te kort en te makkelijk om te spreken over een toppertje. Voldeed niet aan mijn verwachting (die erg hoog was) maar is toch één van de betere films van de laatste tijd.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
zeer goede film, ik heb de hele film lang in spanning gekeken, het hele verhaal zat goed in elkaar.
Ik dacht eerst dat deze film zeer veel op shooter zou lijken maar gelukkig was dit niet het geval, er zaten wel elementen van herkenning in maar dat was dan ook alles.
Het verhaal was goed, de acteurs waren goed, verhaal was goed maar het einde vond ik toch wat minder.
Ook op het einde was het voorspelbaar dat de president het allemaal overleefd.
torrentfreak
Op zich zit de film goed in elkaar. Gebruik van flash-backs is ook boeiend. Alleen wat ongeloofwaardig zeer amerikaans getinte heldhaftigheid.
sterren 2
Lee72
Een half uur langer had wat mij betreft wel gemogen. Wel mooi in elkaar gezet, maar het einde wordt te snel afgeraffeld.
Daarom 4*
Nick Theunis
genoten van deze film, natuurlijk was einde wat snel afgeraffeld.. maar echt heerlijke actie..only one question: vantage point van man met camera, die ziet iemand achter dat raam staan, een gezicht.. is me even ontschoten wie dat nou precies was, iemand wetende? 4*
APPEL68
Ingebeeld? de bedoeling was om te suggereren dat er iemand zou zijn...
Filmfreaker
Ook op het einde was het voorspelbaar dat de president het allemaal overleefd.[/quote]
Waarom moet je iedereen het einde van de film vertellen.
Goldenskull
Het staat in een spoiler, als je niet op deze film hebt gestemd, kun je het dus niet lezen.
Mr. i-jen
Ook een 5
Sommige lui snappen dit systeem gewoon niet
Of misschien behandelen ze het systeem anders dan jij? Eigenlijk heb ik zowiezo geen zin om te gaan discussiëren met iemand die Jumper een hoger cijfer geeft dan deze film...
Agony
- 1985 berichten
Zo dan... lang geleden dat ik een film heb gezien waar zo veel vaart in zit als in deze. Je krijgt nauwelijks de tijd om naar adem te happen. Als een dolle achtbaanrit worden je vanuit diverse gezichtsvelden de gebeurtenissen voorgeschoteld. Goed uitgewerkt en met veel overtuiging gebrachte actie.
Ze hadden wat mij betreft wat meer aandacht mogen besteden aan de exacte achtergrond van de terroristen. Al besef ik me dat dit nu niet echt de film is om karakters uit te werken en uitgebreide achtergrondinfo in te verwerken.
Als je eens zin hebt in geen lastige plots of hoogstaande arthouse achtige films, maar een prima actiefilm, dan is dit een aanrader.
4 sterren.
ArcovandenBroek
Heerlijk snelle actiefilm!
Prachtig camera- en acteerwerk, niks op aan te merken. Het herhalen van de aanslag was mooi in beeld gebracht, steeds weer een extra stukje van de puzzel. Jammer was wel dat het einde wat abrupt was, 20 minuten extra film was beter geweest denk ik.

Snow Cake
Drama, 2006