• 9.378.340 stemmen

Met onder meer: Dennis Quaid, Matthew Fox en William Hurt

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 10 april 2008

Plot Vantage Point

"8 strangers. 8 points of view. 1 truth."

In vijf verschillende segmenten die vijf verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden.

avatar van MrBrown

MrBrown

toppie film 4*

avatar van Quentin

Quentin

Aardige prent, uitstekend geschoten met heel veel vaart en een fijne cast, helaas was het scenario niet al te sterk en het einde een aanfluiting. 3*

avatar van BLaCkMamBa

BLaCkMamBa

Ik wil een film laten aanslaan...hmm laat ik is een niet-origineel plot bedenken met de meest voorspelbare uitkomst. Een paar gevestigde namen, slecht uitgevoerde goed bedoelde SE's, misschien moet het dan wel lukken. Wat ik nu nog nodig heb is een ongeloofwaardige 'held' , die net als John McClane ook moeilijk sterft. (en natuurlijk net door een diep dal in zijn leven gaat)
Een hele slechte achtervolging met gesponsorde auto's werkt ook altijd heel goed, vooral als ze niet beschadigen na botsingen. Vleugje sentiment met een knuffelacteur (lees whitaker) + 'het lieve meisje dat alles weer verpest'
Dit alles verwerken in de hoogst mogelijke snelheid, zodat iedereen denkt dat de film "wel aardig" is ....en thadaaaa...daar is je 'kaskraker'. Oei..vergeet ik bijna amerikaans patriotisme en de tegenhanger ervan (die natuurlijk sterft).

Bagger van de bovenste plank...0.5*

avatar van valerio2003

valerio2003

goede actiefilm ,absoluut niks mis mee

avatar van patrick17

patrick17

Een sterke film moet ik zeggen. De 5 verschillende inzichten hebben ze goed in elkaar gezet. De film verloopt lekker snel achter elkaar en dat maakt hem in mij ogen nog beter. Ik heb me zeer vermaakt bij deze film.

4 *

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

@BLaCkMamBa

Zeer overdreven wat je nu zegt. En over die auto's dat ze niet beschadigen is helemaal niet waar. Dennis Quaid rijdt die blauwe auto van hem helemaal aan garden.

avatar van The Last

The Last

Heb het gevoel dat het script een rommeltje is.

avatar van Quentin

Quentin

Een rommeltje is het niet, ongeloofwaardig wel (zeker het einde).

avatar van Jefferson019

Jefferson019

Heb deze film zojuist gezien, afgezien van dat irritante pro amerikaanse , en dat irritante terug getel vond ik dit best een aardig filmpje.De aktie zat er goed in. Wilde achtervolgingen die je op je puntje van je stoel zetten. Ook het verhaal vond ik goed inelkaar gezet en helemaal niet rommelig.Koppie erbij met deze film.

avatar van joko16

joko16

5 verschillende verhaallijnen waren er 2 teveel, gaaaap!

De achtervolging met de Astraatjes; 90 km/u door een drukke stad en gelijk met een hand telefoneren, had een te hoog Kuifje gehalte.

avatar van GGG

GGG

Hmm, de trailer was beter dan de film. Het einde was erg vaag...

avatar van 07Jeroen

07Jeroen

Zwakke film ... Voorspelbare film met voorspelbaar einde. Spijtig, want ze het anders kunnen aanpakken..

avatar van viewtiful

viewtiful

Ik vond het juist een hele toffe en spannende film, zelfs al weet je wat er gebeurt, je blijft toch op het puntje van je stoel zitten. Het einde mag dan wel niet super goed zijn, met camerawerk was anders niets mis mee. Hoe die camera overal langs zweefde, schitterend gewoon.

avatar van Leno

Leno

Amusante film die zich afspeelt op een goede/ mooie locatie en waarbij de verschillende verhaallijnen in eerste instantie best aardig lopen. Al is de verhaallijn rondom Whitaker's karakter niet zo sterk.

Tegen het einde wordt het allemaal toch wel erg vergezocht en de climax is dan ook ronduit slap.

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Absoluut geen origineel verhaal, de manier waarop het verhaal verteld werd stond mij wel aan. Acteerwerk was ook ok, vooral Forrest Whitaker was goed , maar vooral het camerawerk was erg goed gedaan.....

avatar van Modigliani

Modigliani

Oke, iedereen die negatieve kritiek heeft op deze film. Zouden jullie even een script kunnen schrijven die deze film verbeterd?

Bij voorbaat dank.

Hahahaha!

5.0!

avatar van Lee72

Lee72

The Last schreef:

Heb het gevoel dat het script een rommeltje is.

Tja, laat het script nou net het sterke punt van deze film zijn. Ga de film eens kijken zou ik zeggen... Of geef je op voor het 6e zintuig, maar laat dit overbodige en nutteloze commentaar a.u.b. achterwege.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Je hebt helemaal gelijk. Eerst de film kijken, vorm dan een oordeel erover. By the way, het script is inderdaad het sterke punt van de film.

avatar van marvak29

marvak29

vond het een alleraardigste film, steeds werd er wat toegevoegd en dat maakte hem juist zo boeiend 4*

avatar van Raffael77

Raffael77

BLaCkMamBa schreef:

Bagger van de bovenste plank...0.5*

Sommige mensen kunnen dit soort films niet volgen en daar ben jij er 1 van.

Het is echt overdrijven wat je doet. Slaat nergens op.
De film was zeker te verwarrend voor jou.

Prima film en mooi gedaan met die personages. Matthew Fox zijn rol is nu groter dan in Smoking Aces en gaat dus de goede kant op.
Hij is ook wel bekend als Jack in tv serie Lost.
Whitaker zat ook prima in zijn rol.

Nu kijken of we weer zo'n goede film krijgen dit jaar.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Verrassende goede film met een heel sterk script, want de vijf inzichten gaan werkelijk naadloos in elkaar over. Erg knap gedaan! Eindelijk ook weer eens een goede rol voor Quaid, die ik al sinds "Inner Space" geen goede rol heb zien spelen, maar dat kan aan mij liggen. (iemand suggesties??) Whittaker zet zijn rol zeer overtuigend neer, evenals Fox. Zijn kleine rol blijkt verder in de film niet zo klein te zijn. Weaver als regisseur vond ik ook wel hilarisch. Ik heb er erg van genoten, daarom 4 *.

En wat BlackMamba betreft: Mensen, smaken verschillen gewoon. Laten we daar elkander niet afslachten als het om dat gaat... Ik ben het dus ook absoluut niet met hem of haar eens, maar hij of zij heeft recht op een mening.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

BLaCkMamBa schreef:

Oei..vergeet ik bijna amerikaans patriotisme

Onzin. Er werd heel erg in het midden gelaten aan wiens kant het verhaal stond. Ik let er altijd heel erg op, maar rasecht pattriotisme kon ik hier toch echt niet ontdekken.

avatar van Mr. i-jen

Mr. i-jen

@BLaCkMamBa

Jouw mening bevestigd mijn commentaar op mensen die niet van mainstream films houden en ze daarom om eigenlijk geen enkele reden de grond in boren.... beetje jammer

avatar van Joke02

Joke02

Prima film, goede actie. Het begin pakt gelijk en verslapt daarna bijna nergens. Past goed in elkaar.

Ik zou zeggen aanrader

avatar van demimoorefan

demimoorefan

Topfilm

van begin af aan zit je er gelijk middenin

wat mooi is uitgewerkt is dat ieder persoonlijk verhaal steeds een stukje verdergaat!!

4.5

Aanrader

afgelopen avond zelf de dvd gezien

avatar van Spil

Spil

Supervet eerste uur, maar daarna té heroïsch en onwaarschijnlijk... Doet voor mij afbreuk aan het eerste uur wat ik echt super vond... 3*

avatar van Macmanus

Macmanus

Vlot vermaak, helaas gaat het allemaal precies zoals je verwacht. Waardoor er van spanning totaal geen sprake meer is. De achtervolging in de laatste 10 minuten is het enige echte hoogtepunt in de verder obligate film.

2.5 sterretjes, wel aardig voor een zondag.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Vond hem zeker aardig en echt niet voorspelbaar. Het einde was natuurlijk zoals het hoorde, maar de wendingen ondertussen waren prima. Goed opgezet en uitgevoerd, erg vermakelijk.

3.5

avatar van Hankieh

Hankieh

Als ik de Trailer bekijk zou ik hem al haast 5 sterren geven

Ik ga nu alleen de film bekijken, verwachtingen zijn nu wel hoog xD

avatar van Hankieh

Hankieh

Wat een ongelovelijk goede film was dit

Prachtig hoe ze het van letterlijk alle kanten laten zien, zo uitgebreid

Dit is echt een must see film...

Nu ik deze heb gezien moet ik Omagh (2004) van Pete Travis ook zien!!