Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Dennis Quaid, Matthew Fox en William Hurt
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 10 april 2008
Plot Vantage Point
"8 strangers. 8 points of view. 1 truth."
In vijf verschillende segmenten die vijf verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden.
Thomas Barnes
Enrique
Suarez
Angie Jones
Minotaures
Film viel me tegen vergeleken met de Trailer. Vind hem overigens een beetje op Shooter lijken. Met die Automatische-Sniper. De flashback's vond ik ook irritant, om telkens dezelfde actie's te zien, maar dan vanaf een ander hoek. Ik vind het niet jammer dat ik deze film gezien heb, ookal ik hem een 1,5* ga geven.
Naduah
Ik vond het een bijzonder goede actiefilm....goed opgezet vanuit diverse rollen, ergens weet je in het begin van de film al, wie er allemaal bij betrokken zijn, alleen de rollen worden pas later duidelijk. Erg goed bedacht...
sunnie1967
yeah right... en dan idd een beoordeling geven van 2 sterren :-s Duidelijk iemand die maar even iets wil schrijven... duhuh...
Ik wil niet zomaar iets schrijven..ik meen het! Ik werd er vervelend van, na 3 keer teruggespoeld te hebben...Net Groundhog Day (alleen bij die film zag ik de humor er wel van in)...Smaken verschillen
sunnie1967
Nog een opmerking. Wat ik ook vervelend vind, van die mensen (op dit forum) , die menen dat zij de enige met een goede smaak/mening zijn en meningen van andere niet tolereren of afdoen als onzin...pfft..
Captain Pervert
Een tot speelfilm uitgesmeerde aflevering van "24". Wel aardig popcornvermaak, maar niet meer dan dat.
Jammer dat ik het dubbelspel van Matthew Fox al van mijlenver aan zag komen, ik wist al dat er iets niet goed zat toen hij snel wegging in het begin.
Verder een irritante scène met dat domme kind op de snelweg (hoe achterlijk kun je zijn, ook al ben je 8 ) maar wel weer puike Opel Corsa reclame door Dennis Quaid. Wist niet dat die dingen zo snel gingen
Nee ik heb me wel vermaakt heur. Maar morgen ben ik deze film alweer vergeten denk ik.
2.5 sterren, voor een groot deel te danken aan de magistrale kop van Quaid.
djelle

faun
Vond het echt irritant worden op een gegeven moment met dat terugspoelen.
Captain Pervert
Ze stopten er precies op tijd mee. Nog één keer en ik was het zat geweest.
flyer
Echt geen topper meer zo een film van leuk om gezien te hebben en snel vergeten
usr14112
Tjonge jonge. Begon heel goed maar eindigde in bagger. Bij de vierde herhaling had ik dat ook wel gezien. En dan die achtervolging met die zichzelfreparerende Astra's voorzien van Ferari motoren waarbij uiteindelijk alles eindigde onder één brug in een 160.000 inwoners tellende stad waarna de Amerikanen natuurlijk weer de beste zijn. Jammer. Alleen gaan kijken als je puur voor de actie gaat en van onrealistische films houd.
Panders
Uitermate teleurstellende film. Zo oppervlakkig als de pest, onrealistisch en een "verhaallijn" die hooguit anderhalve verrassing met zich meebrengt. Als je dan toch een nobrainer-actiefilm wil maken, doe het dan a la Die hard, niet op deze quasi-interessante manier.
Zou me weinig verbazen als Forrest Withaker zijn stompzinnige karakter in deze flutvertoning zo snel mogelijk wil vergeten.
BEFGOD
Niet eens afgekeken..
Waardeloos.. Snapte er trouwens ook geen hol meer van
Tomsheep
Film begint aardig, maar na de tweede flashback heb je het wel gezien en vervalt de film in een op eenstapeling van cliches en toevalligheden.
Toch nog drie sterren omdat de acties in de film op een regenachtige zondagmiddag best kunnen.
Oosie
SPANNEND was ie zeker , alleen dat terugspoelen was minder maar wel genoeg actie 3,5****
NoSence
De zoveelste film die het perspectief vaan meerdere personen belicht.
Mooie actie, maar als je naar de eerste personage nog niet weet hoe de vork in de steel zit, dan moet je idd de gehele film maar bekijken.
Als je nog nooit in Spanje geweest bent komt htet geheel geloofwaardig over, maar voor mij ligt het er te dik boven op. Niet al te sterke acteer prestaties + het laten geloven dat het in spanje is (ipv in Mexico). Haalt voor mij de film omlaag daar tegen over staat dat de achtervolgings scene's weer sterk zijn (zie ook The Bourne trilogy)!!!
toch maar 2,5* daar het mij niet kon blijven boeien, en het puntje van de stoel momenten duidelijk achterwege liet!!
Capo Regime
aan het begin van de film was ik nog vol goede moed en hoopte ik op een spannende film die op een listige manier in elkaar zat, maar na de eerste 20 minuten begon ik me te ergeren aan de flashbacks. na een tijdje vond ik het zooo slecht, ongeloofwaardig en voorspelbaar dat ik het allemaal grappig begon te vinden, wat volgens mij niet de bedoeling van de film was. een slechte onoriginele, cliché hollywood film.
MrLee
Leuk verhaal en goed uitgewerkt, heb er van genoten. Niet al te realistisch maar heeft me goed kunnen vermaken, lekkere aktie.
Gish
Het begin is veelbelovend, maar na 4 x een herstart van de film rond de klok van 11.59, komt al zeer snel de klad er in.
En niet zo' n beetje ook. Het einde van de film is tenenkrommend slecht. Een opeenstapeling van cliches. Al met al erg teleurstellend.
patrick86
Een standaard verhaal maar op een orginele wijze uitgewerkt. En tegenstelling tot Capo Regime vind ik het dus wel orgineel en goed uitgewerkt. De voorspelbaarheid vond ik meevallen waardoor de film leuk bleef. De flashbacks zijn misschien wel tevaak waardoor je eigenlijk een kleine film hebt vanuit verschillende oogpunten.
otherfool
De puike plaat van dEUS wint het florissant van deze rammelende thriller die het opmerkelijke uitgangspunt totaal niet weet te buiten. Sommige personages blijven door beperkte screentime nauwelijk te doorgronden, het tempo van 1 (doorzichtige) wending per minuut gaat vervelen en Whitacker loopt er als één of andere idioot bij. De hevig uitslaande bullshitmeter in het laatste half uur doet de rest. Wel een mooi plein...
2* is wat aan de hoge kant maar het rappe tempo zorgt ervoor dat het nooit echt heel vervelend wordt.
SandLover
Was met niet al te hoge verwachtingen naar deze film gegaan. Uiteindelijk viel hij nog best mee. Het verhaal voelt op momenten simplistisch aan er er zijn ook te veel plot-holes. Maar de film wordt nooit vervelend om te zien. Het einde van de film is nogal slecht.
Ik geef hem 2,5 sterren.
utrecht boy

Het was toch echt een Astraatje.. Wel je eigen auto herkennen he Djelle!!
Haha..
B_B
- 1969 berichten
Goede film met een spannend verhaal en fantastisch camerawerk, leuk acteerwerk ook van dennis quaid en william hurt.
Stepjuh
Redelijk spannende film, maar ze hadden idd niet nog een keer moeten gaan terugspoelen want dat begon me een beetje te vervelen!
(nee hè niet weer...-idee)
Mescaline
Vond het best wel een boeiende film!
Best leuk uitgewerkt en redelijk geacteerd..
Was van plan deze film 4.. of in iedergeval minimaal 3,5 sterren te geven..
Maar door het einde.. en 1 of 2 actie scenens die veels te overdreven en onrealistisch waren geef ik toch maar 3 sterren.. de mensen die deze film gezien hebben weten vastwel over welke scenes ik praat..
Jammer.. als het einde beter had uitgewerkt geweest.. en geloofwaardiger gemaakt was.. dan had deze film nog best hoog kunnen scoren.. aan de acteurs ligt het niet.. ook aan het verhaal lijn niet.. gemiste kans.. erg jammer.. 3 sterren..
thebull
man, ik was het einde zoek! ik wist niet meer waar de film over ging. ze laten een stuk zien uit 4 verschillende mensen, waarom nou uitgerekend 4? wat is er mis met het getal 2? dan heb ik nog enige overziht. met de film van Denzel Washington, Deja vu, kon ik het nog net bijhouden! en dit gaat dan nog een stapje verder! mensen met universitair niveau, die moeten hier geld aan uitgeven... ik niet! bagger film! 1.5 ster!
Stupide complottheorie, met zoveel ongeloofwaardigheden, toevalligheden en onwaarschijnlijkheden dat het simpelweg een belediging is voor de intelligentie van de kijker.
Alleen al het hele idee dat Nota bene de Amerikaanse president eventjes een pleintje komt toespreken en iedereen daar gewoon bij kan terwijl een paar mannetjes hem moeten beschermen is al te dom voor woorden.
Daar wordt normaal gesproken de hele stad voor afgezet en iedereen in een straal van een halve kilometer gescreend. Laat staan dat ze met vernunftige apparaatjes kunnen rondlopen en van afstand bestuurbare gun kunnen opereren.
En mocht er iets gebeuren dan staat er een heel high-tech uitegerust leger klaar die meteen de hele stad platlegt.
maar nee hoor, terwijl de president is neergeschoten en het centrale plein van de stad wordt opgeblazen rijdt en loopt de hele stad nog gewoon vrolijk rond, af en toe vreemd opkijkend van een volslagen idiote autoachtervolging midden op straat.
En dan rijden ze allemaal weg, inclusief ziekenwagen en achtervolgingsduo en komen ze na al dat gerace nota bene 2 straten verder uit dan waar de bom en moord hebben plaatsgevonden, waar dat meisje nog rondloopt etc.
zelden zo'n slecht script gezien.

Snow Cake
Drama, 2006