Genre: Thriller / Komedie
Met onder meer: Richard Gere, Terrence Howard en Jesse Eisenberg
Gesproken taal: Engels, Bosnisch, Kroatisch en Servisch
Releasedatum: 3 april 2008
Plot The Hunting Party
"How can they find the world's most wanted war criminal when the C.I.A. can't... By actually looking?"
De wat uit de gratie geraakte verslaggever Simon Hunt (Richard Gere) ziet een kans op eerherstel wanneer hij op het spoor komt van een Servische oorlogsmisdadiger. Samen met zijn oude vriend, de cameraman Duck (Terrence Howard) en de leergierige beginnende journalist Benjamin (Jesse Eisenberg) trekt Hunt met gevaar voor eigen leven de bergen van Servië in. Maar de misdadiger, die bekend is onder onder de bijnaam 'The Fox' geniet bescherming en aanzien onder de lokale bevolking. Daarnaast worden de journalisten door de VN-waarnemers tegengewerkt en moeten ze met veel gebluf en lef hun gevaarlijke missie zien te voltooien.
Simon Hunt
Boris
Srdjan
Bosnierin
jetteke
Weet iemand wanneer deze film uitkomt? Ik ben er namelijk erg benieuwd naar!
Markies de Sade
Weer zo'n pro-Amerikaanse oorlogsdocumentaire waarin de belabberd Engels-sprekende Serviers als platte badguys en de nog belabberder Engels-sprekende Bosniers als goudlieve weldoeners uit de bus komen.
Wat zijn die Amerikaanse filmmakers toch een stelletje kortzichtige debielen.
koosspoorloos
Inderdaad een pro-Amerikaanse oorlogsdocumentaire en daar kan gere niet veel aan toevoegen
furian
Wat zijn die Amerikaanse filmmakers toch een stelletje kortzichtige debielen.
god1
heb hem vandaag gekeken hier en vind hem prima
een echte aanrader voor wie van dit genre houd
voomzap
heb hem vandaag gekeken hier en vind hem prima
een echte aanrader voor wie van dit genre houd
Dat geld zo te zien voor zo'n beetje alles wat je kijkt... hm?
furian
Dat geld zo te zien voor zo'n beetje alles wat je kijkt... hm?
J filmrecent
Goede aktiefilm met een boodschap.
Een kijkje in de keuken van Bosnie en hoe de hoge heertjes in
de politiek elkaars hand boven de hoofd houden voor zogezegt politieke belangen
het hogere doel heeft voorrang.
Richard Gere in een prima aktiefilm, met komische momenten
maar ook met diep trieste momenten waar je boos op kan worden.
Oorlog is geen pretje en door deze film realiseer je dit ook.
Op dit moment zijn er zat andere brandhaarden, Sudan,Darfur,Nigeria, etc waar het verhaal zoals dit in de film afspeelt de waarheis is en op dit moment afspeelt.
Beslist een aanrader. zal wel geen oscar winnen politieke mededelingen etc.
Ik zeg eerst zien dan stemmen
Raffael77
Trage film. Met zijn goede en slechte kanten.
Dat het een zootje was daar was al bekend omdat vrienden die tijd ook daar hebben gezeten. Ze waren soldaat of chaffeur en de verhalen waren ziek.
Terrence vind ik wel steeds meer groeien als acteur en wordt ook steeds beter.
Een echte actie vind ik hem niet en de film is te serieus voor humor genre en ik vind dit dus meer een drama.
3,5
rtt
Inderdaad een trage film. Toch beslist de moeite van het kijken waard. Ik geeft echter niet meer dan een 3 want echt een een hoogstandje is het niet.
donsebas
Goede film met goede acteurs maar de film laat toch wel een ander beeld van bosnie zien ook al is het op een amerikaanse manier gedaan. Vooral de kritische kijk op hoe alles daar aan toe gaat vond ik wel mooi.
De film is totaal niet spannend maar wel de moeite waard om te bekijken.
deperry
Prima film, ik snap alleen niet dat hij staat bij actie/komedie.
Er valt totaal niets te lachen, alleen boeiend
Gemiddelde film mist emotie en spanning.
kleez
Goede aktiefilm met een boodschap.
Een kijkje in de keuken van Bosnie en hoe de hoge heertjes in
de politiek elkaars hand boven de hoofd houden voor zogezegt politieke belangen
het hogere doel heeft voorrang.
Richard Gere in een prima aktiefilm, met komische momenten
maar ook met diep trieste momenten waar je boos op kan worden.
Oorlog is geen pretje en door deze film realiseer je dit ook.
Beslist een aanrader. zal wel geen oscar winnen politieke mededelingen etc.
Ik zeg eerst zien dan stemmen
VOLEDIG MEE EENS!!
Enigst minpuntje: de soundtrack op t einde
Dat meen ik! Die vond ik er wel zo fout inkomen!
Maar verder echt een GEWELDIGE film!! Ook bij de aftiteling enzo, extra info erbij: vind ik altijd top!!
Verder erger ik me ook altijd ZOOOOOO erg aan dat politieke gedoe, en vooral dat hele scheinheilige USA is echt dé Hitler van deze tijd, en dat meen ik serieus!! Bush is echt geen haar minder; enigste verschil is dat Bush het 'democratisch' doet (lijkt te doen).
Terug naar de film; al met al een topfilm: 4,5*
Khd
Leuke film met een boodschap. 't Blijft gek voor woorden dat nog steeds een aantal landen (o.a. Frankrijk, Rusland en hoogstwaarschijnlijk VS) oorlogsmisdadigers beschermen.
Verder werd het hoogtijd dat er een film met anti-amerikaanse/politieke sentimenten gemaakt zou worden. Deze film geeft naar mijn mening een vrij realistisch beeld - los van de grappen en enkele overdreven scenes.
Minimaal 3.5 sterren waard, jammer dat het verder mij niet kon bekoren en helemaal jammer dat het nou net juist een humoristische film moest zijn. Ze hadden beter een één gepaste genre van van moeten maken.
Harley1973
Beetje warrige en ongeloofwaardige film
hoe kun je zoiets zeggen? iedere oorlog is ongelofelijk en warrig toch? Hij is op waarheid gebaseerd, ik heb zelf drie keer 6 maanden in bosnie gezeten in die tijd en klopt het helemaal, ook wordt de sfeer heel goed weergegeven
Harley1973
Erg goede film moet men gewoon gezien hebben om eens wat beter te weten wat er daar allemaal heeft afgespeeld. Voorkomt ook een heleboel vooroordelen. Als u van deze film houdt is warriors ( engelse UN militairen in bosnie ook een aanrader!)
aleksa
Wat een ongelofelijke flapdrollen-film. BAH!
Ik kan mij hier zo kwaad over maken, niet normaal dit.
Dit is typisch zo een anti-servie film met de volgende standaard ingredienten:
- 1 of 2 amerikanen tegen een een hele servische bevolking /leger
- De amerikanen zijn de helden.
- De serviers zijn altijd de slechterikken.
- De Bosniers zijn de lieverdjes en zijn volkomen onschuldig.
- De autochtone mensen in de film die belabberd met een overduidelijk accent engels proberen te spreken.
En KRAK zei mn DVDtje, dit soort ongeloofwaardige troep hoef ik niet te zien.
[edit MM; persoonlijke aanval verwijderd]
Het enige realistische aan de film (politiek gezien) is dat inderdaad oorlogsmisdadigers nog steeds beschermd worden door de eigen bevolking, dat is gewoon een feit.
Wat ik nou zo raar vind is dat men aan de ene kant een bepaalde religieuze groepering hier niet kan luchten, maar aan de andere kant worden ze in films altijd in bescherming genomen en zijn de christenen de badguys.Leg mij dat nou eens uit........
Ach laat ook maar, kijk goed naar de film en onthoudt de beelden in Sarajevo maar goed, zo zal Nederland er met een paar jaar ook uit zien. Welterusten allemaal enne vol blijven houden dat de Serviers de badguys zijn en Bosniers de onschuldigen.
Een 0,5 voor de humor!!
sasjam
Gebeurt niet zoveel in maar kijkt lekker weg had er wel iets meer van verwacht met deze 2 topacteurs
vind het trouwens geen komedie
- 1994 stemmen
Gemiddelde film mist emotie en spanning.
mist emotie....???? sorry, heb je de film uberhaupt gezien!
deze film gaat om emoties en wraak!
Beetje warrige en ongeloofwaardige film
waar heb jij gezeten de latste 15 jaar....??? ongeloofwaardig. tjonge!
- 1994 stemmen
Wat een ongelofelijke flapdrollen-film. BAH!
Ik kan mij hier zo kwaad over maken, niet normaal dit.
Dit is typisch zo een anti-servie film met de volgende standaard ingredienten:
- 1 of 2 amerikanen tegen een een hele servische bevolking /leger
- De amerikanen zijn de helden.
- De serviers zijn altijd de slechterikken.
- De Bosniers zijn de lieverdjes en zijn volkomen onschuldig.
En KRAK zei mn DVDtje, dit soort ongeloofwaardige troep hoef ik niet te zien.
[edit MM; persoonlijke aanval verwijderd]
Een 0,5 voor de humor!!
hier kan ik echt niet tegen... waarom kijk je dan, je kan het toch niet luchten?
in deze oorlog zijn slachtofers gefalen aan alle kanten, maar etnishe zuivering van moeslims was en blijft een feit.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Interstate 60: Episodes of the Road
Roadmovie / Komedie, 2002

You're Not You
Drama, 2014
burgeroorlogspionhoteljournalistjournalistiekwar crimeshidden camerawar victim war correspondentoorlogbalkan warservië