• 9.377.368 stemmen

Met onder meer: Richard Gere, Terrence Howard en Jesse Eisenberg

Gesproken taal: Engels, Bosnisch, Kroatisch en Servisch

Releasedatum: 3 april 2008

Plot The Hunting Party

"How can they find the world's most wanted war criminal when the C.I.A. can't... By actually looking?"

De wat uit de gratie geraakte verslaggever Simon Hunt (Richard Gere) ziet een kans op eerherstel wanneer hij op het spoor komt van een Servische oorlogsmisdadiger. Samen met zijn oude vriend, de cameraman Duck (Terrence Howard) en de leergierige beginnende journalist Benjamin (Jesse Eisenberg) trekt Hunt met gevaar voor eigen leven de bergen van Servië in. Maar de misdadiger, die bekend is onder onder de bijnaam 'The Fox' geniet bescherming en aanzien onder de lokale bevolking. Daarnaast worden de journalisten door de VN-waarnemers tegengewerkt en moeten ze met veel gebluf en lef hun gevaarlijke missie zien te voltooien.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Vond het een goede film, waarbij ik het einde juist goed vond.

Het laat in mijn ogen wel degelijk zien dat de NAVO en UN een politiek spelletje met oorlogsmisdadigers spelen.

De humor hield de film levendig en over het akteerwerk geen slecht woord.

Een dik verdiende 3,5*

Het einde is overigens anders dan de werkelijkheid.

avatar van J1981W

deLeeuw

• 1944 stemmen

J1981W schreef:

Pff laat iemand lekker een spelfout maken..... lekker belangrijk

Zo willen ze hem alleen maar terugpakken om het feit dat hij een anti-amerikaan is. Heel flauw, verzin dan iets beters.

avatar van Jaap885

Jaap885

Topfilm, lekkere spanning en humor.

avatar van TyphOn

TyphOn

Mee eens.

avatar van Sangoni

Sangoni

Aardig, aardig. Beetje geromantiseerd, inzakkend aan het einde vond ik. Best jammer eigenlijk, want het script is erg goed en intrigerend. En met het script bedoel ik het artikel; moet je wel een beetje engels voor kunnen: http://www.esquire.com/features/summer-vaction-1000

das de link van het artikel waar deze film op gebaseerd is.

Overigens vind ik de aftiteling wat apart, daar slaat de filmmaker volledig de plank mis. Zou wel zo'n rare psychologische manier zijn dat je gaat denken van goh hoe zit het nou? en dat je dan gaat onderzoeken, maar om nou in de aftiteling te zeggen dat de dwerg echt bestond vind ik een verkeerde timing van een grap. Overigens vond ik de grap in de aftiteling voor de donuts (the donuts are fictional) zo ontzettend slecht dat ik er weer om moest lachen.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

maanden geleden deze film al gezien, was wel een aardige film danzkij de 2 hoofdrolspelers...

Leuke huurfilm, ik zou er niet voor naar de bios gaan.

avatar van Nohands

Nohands

Tja, ben blij dat ik hem niet in de bioscoop heb gezien, beetje langzaam en weing tot geen spanning...leuk om 1 x gezien te hebben.

avatar van valerio2003

valerio2003

ik heb hem wel in de bios gekeken en ik vond hem geweldig echt een topfilm

avatar van nincee

nincee

De film is gebasseerd op de werkelijkheid.. en daar kun je niks aan veranderen.

avatar van voskat

voskat

Markies de Sade schreef:

Weer zo'n pro-Amerikaanse oorlogsdocumentaire waarin de belabberd Engels-sprekende Serviers als platte badguys en de nog belabberder Engels-sprekende Bosniers als goudlieve weldoeners uit de bus komen.

Wat zijn die Amerikaanse filmmakers toch een stelletje kortzichtige debielen.

De Amerikanen krijgen anders de nodige vegen uit de pan.

En ze worden nergens gefêteerd of zo.

avatar van Norma

Norma

Matige tot redelijke film, die met name door het acteerwerk overeind blijft. Ik vond er weinig humor inzitten; een droge opmerking hier en daar en wat meligheid bij de aftiteling, verder viel het (gelukkig, wat mij betreft!) erg mee. .Qua beoordeling voorlopig maar even het voordeel van de twijfel, net aan voldoende.

avatar van smeetsm

smeetsm

goede film, zeker omdat een deel van het verhaal,( de meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen) op ware feiten berust, en een "droom einde" heeft.

Alleen het zgn zoontje van de baas vond ik matig tot slecht acteren. Gere doet het nog steeds goed. 3,5 punten

avatar van NoSence

NoSence

Het valt me op dat de amrikaanse film industrie erg oorlogs gericht is!!!

Orgineel is het verhaal wel, daar het op werkelijkheid berust is. Mja die Gere mogen ze wat mij betreft bij de vuilnisbak zetten hij kan mij gewoon weg niet boeien!!! Hij heeft wat mij betreft, met zijn emotieloze uitdrukkingen, de film wel erg omlaag gehaald. Mja dat moet je ook kunnen als acteur!!!

avatar van pietpuk

pietpuk

Sterke boeiende film. Op een originele manier uitgewerkt.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Goede film met een origineel verhaal. Jammer dat ie soms wat langdradig is.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

J1981W schreef:

Pff laat iemand lekker een spelfout maken..... lekker belangrijk

Inderdaad. Het stemgedrag van Enigma is een stuk vervelender.

Net de film gezien in de bioscoop. Viel me mee. Gere vind ik normaal gesproken geen wereldacteur, maar deze rol lag hem beter. Redelijke humor, al zijn een aantal grappen niet geslaagd, maar het maakte de film wat luchtiger.

Welverdiende 3,5 *

avatar van bih

bih

voskat schreef:

De Amerikanen krijgen anders de nodige vegen uit de pan.

En ze worden nergens gefêteerd of zo.

hehe..nou ik heb films gezien waarin de Nederlanders engels proberen te praten ...nou dat klonk echt niet...met zo een typische nederlandse accent erin!..VOSKAT denk na voordat je iets zegt...dit zegt veel over jou smart heid! haha

avatar van bih

bih

ik ben zelf ook in die oorlog geweest...ik heb deze film niet gezien...maar om nu een heeeeellee discussie hierover te beginnen over de geschiedenis van de Balkan..dat is wel erg ver gezocht ..deze site heet..MOVIE METER.... en NIET..POLITIEKE DISCUSSIE FORUM!!!! doe dat ergens anders!!!

avatar van MarcoStevens

MarcoStevens

Ik vond het een goede, originele film. Ik vond het jammer genoeg alleen aandoen als een klacht tegen de internationale organisaties, in plaats van een (bijna) waarheidsgetrouwe film. Maar verveelt hoedanook geen moment. Daarom 3,5 ster.

avatar van MarcoStevens

MarcoStevens

aleksa schreef:

Waarom ik heb gekeken?? Er stond als genre dat het komedie /actie was. Ik wilde wel eens zien wat er nou zo grappig is aan een oorlog.

Iemand de film Savior gezien, dat noem ik nou een realistische film waarbij men duidelijk kon zien hoe er aan aan weerszijde slachtoffers zijn gevallen, zoals het ook echt gegaan is.

Ik ontken niet dat er etnische zuiveringen hebben plaatsgevonden, maar laten we dan ook niet ontkennen dat de kroaten en bosniers lieverdjes waren, integendeel, zij hebben elkaar ook uitgemoord.

Maar goed wat gebeurd is , is gebeurd en je kan het niet terugdraaien. Uiteindelijk is hier niemand beter van geworden.

Waar het mij om gaat en wat mij heel erg stoort aan dit soort films is dat dit soort films helemaal niet zouden bestaan als de klote amerikanen zich niet overal mee bemoeiden. Daar waar zij zich mee bemoeien, onstaat oorlog. Vervolgens krijg je daar weer films over en de amerikanen zijn altijd de goodguys en de lokale bevolking zijn koude killer en terroristen, tuurlijk!

Hoezo zijn de amerikanen verantwoordelijk voor de balkan oorlog? zoek maar in Google op Warren Zimmerman en hoe de oorlog is begonnen en wie deze heeft veroorzaakt.

Om het nog duidelijker te maken enkele voorbeelden:

Vietnam oorlog, zie films zoals Rambo en die films van Chuck Norris. De goodguys en helden zijn amerikanen en de vietnamezen (vietcongs) zijn de slechterikken.

Golf oorlog , tal van verfilmingen (kom even niet op de titels) waarbij Irakezen de slechterikken zijn.

Balkan oorlog, behind enemy lines, warriors, the hunting party etc

Erithrea, Black hawk down!

Oorlog Irak, tig films over te vinden waarbij de irakezen de slechterikken en de amerikanen de goodguys.

Kop op mensen, dit soort propaganda geloof je zelf toch niet meer.....

Mag ik vragen of je de film wel echt gezien hebt? Als dat zo is moet je hem nog een keer kijken, alleen dan beter, niet alleen een samenvattinkje en dan je overspannen complottheorieen er op los laten. Voor de duidelijkheid: dit is een aanklacht tegen de organisaties waarin de Amerikanen een grote vinger in de pap hebben, dus ik denk dat je iets verkeerd begrepen hebt....

avatar van Lee72

Lee72

@aleksa: Je vergeet dat zonder de Amerikanen en Canadezen wij nu allemaal duits hadden geluld. Nee, daar zit je op te wachten. Ik vond het een aardige film, goed geacteerd en een goed verhaal. Richard Gere speelt zijn rollen nog steeds erg goed. 3,5*

Tjee wat een matige film zeg. Buiten dat het bijna racistisch is hoe de Serven worden neergezet is het verhaal ook wel erg flauw uitgewerkt.

avatar van Quentin

Quentin

kos schreef:

Buiten dat het bijna racistisch is hoe de Serven worden neergezet

In welke film over het conflict eigenlijk niet? Eigenlijk wordt er altijd maar dezelfde kant 'gekozen'.

Helaas wel ja. Misschien zijn er ook Russische of niet-Westerse films of zo over het onderwerp die de andere kant belichten, geen idee.

Maar ik vond dit toch best wel erg fout voor een mainstream film nota bene. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is Servië als land van verkrachters en plunderaars neer te zetten.

avatar van Dridge

Dridge

Ik denk dat het label actie/komedie hier niet helemaal op zijn plaats is , meer avontuur .

avatar van kleez

kleez

Tijd geleden film gezien, en toen ook gereageerd (pagina 1). Ik was net ff reacties aan het lezen, en wat me opvalt;

veel mensen denken dat de amerikanen de good-guys zijn...

Wel opgelet in de film? Aftiteling gelezen? Of snap je er gewoon niks van? Deze film geeft júist aan dat de amerikanen / CIA er helemaal geen fuck om geven...

avatar van Troeno

Troeno

Verrassend goeie film. Je moet hem met een vette knipoog kijken. Vooral het einde.

Ik ben geen fan van Richard Gere, maar in deze film verrast ie me toch wel. Ken Richard Gere eigenlijk alleen maar van film met standaard rol van mooie man met standaard mooie vrouw en dus daarna niet in hem verdiept. In deze film is dat dus niet en zet ie een sterke rol neer.

Beslist het kijken waard!!

avatar van Albert Filth

Albert Filth

In ´real´ life is de oorlogsmidadiger uit de film gisteren opgepakt door Servische autoriteiten. Misschien heeft de film een beetje bijgedragen?