• 9.374.146 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Virginie Ledoyen en Tilda Swinton

Gesproken taal: Engels, Frans, Kroatisch en Zweeds

Releasedatum: 16 maart 2000

Plot The Beach

"Somewhere on this planet it must exist."

In een goedkoop hotelletje in Bangkok maakt de Amerikaanse rugzaktoerist Richard kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Het is voor hen zelfs verboden terrein. Richard is meteen geïntrigeerd. Hij heeft immers de VS verlaten voor een zoektocht naar de ultieme schoonheid, spanning én gevaar. Diezelfde nacht pleegt Daffy zelfmoord. Als afscheidsgeschenk laat hij Richard een kaart na met de beschrijving naar "The Beach". Samen met het Franse koppel Françoise en Etienne gaat Richard het ultieme avontuur aan. Tijdens hun tocht moeten ze alle drie hun grenzen verleggen en het grote gevaar trotseren.

Flipman

Nou, ik zie Norton, Bale en DiCaprio alledrie op zich erg zitten als Patrick Bateman, alleen DiCaprio niet zo qua uiterlijk, want die gozer blijft er altijd zo jong uitzien.

Maar Norton is qua gezicht misschien wel iets te duidelijk iemand met een kwaadaardig karakter, maar qua acteren zie ik het hem ook zo doen! Was ook wel leuk geweest als het Norton was geworden, maar ik ben meer dan tevreden met de prestatie van Christian Bale.

avatar van Chr.s

Chr.s

Hij ziet er inderdaad jong uit, maar denk dat hij met zijn talent een geweldige Bateman neer had kunnen zetten. Maar Bale blijft gewoon perfect voor deze rol.

Flipman

Ja, ik weet het, ik zei het geloof ik ook al, qua acteren is DiCaprio ook ontzettend geschikt voor Bateman, maar zelfs nu, nu hij de leeftijd van Bateman (rond de 27) al gepaseerd is, ziet hij er nog steeds te jong uit.

avatar van Dicaprio-fan

Dicaprio-fan

U-96 schreef:

Ik ook niet.

dicaprio is super

avatar van gotti

Hier net niet. In menig andere film wel.

Flipman

Vind je? Oké, in menig andere film speelt ie ook goed, maar hij houdt zich wel redelijk aan 't karakter in 't boek, ook al ging 't in 't boek om 'n Brit, in de film was Richard 'n Amerikaan. Dat stoorde me toch wel 'n beetje.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

The Beach *** 1/2

Beklijvende , soms nare en toch spannende film met een goede Dicaprio. Het begin is erg goed , het tweede deel erg avontuurlijk en op het eind wordt het allemaal wat vaag ( het gek worden in dat woud was erg vaag ). Toch blijft de film wat in je hoofd spoken na het bekijken. Het camerawerk en de natuurplaatjes waren de moeite waard.

Bevreemdende maar wel boeiende mix van spanning , drama , romantiek en avontuur.

Flipman

Met dat laatste ben ik 't zeker eens, wel 'n welkome afwsseling met wat ik gewend ben.

avatar van 007

ik vond het een goede film, maar het is zeker geen film waar je nog lang over gaat napraten. Het was wel een interesant gegeven, maar het doet te veel denken aan robinson croesoë, of hoe je het ook schrijft. Dus eigenlijk niet zo'n origineel gegeven.

er werd goed geacteerd. ik ergerde me alleen aan de voortdurende afwisseling van spanning -geen spanning- spanning. er is eigenlijk nooit een echte climax geweest en dat miste ik wel, je kund deze film eigenlijk ook niet onder een genre plaatsen, ik zou zeggen avontuur, maar aan de andere kant is het ook een thriller, een drama, een romantische film,... 3sterren en half.

avatar van biancaaa

biancaaa

Heej weet iemand hoe dat liedje heet in de film the beach ???

Dat ene liedje als leonardo en dat meisje gaan zoenen in de zee ........het is een groep meiden die dat zingt volgens mij maar het heeft ook wel wat weg van madonna

download nu ook het nummer van ferry corsten holding on want het begin stuk lijkt daar op !!

kan iemand mij helpen het nummer te vinden mail me dan ff [email protected] dankjewel alvast

All Saints - Pure Shores.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Goede film. Zitten heel wat mooie shots bij van het eiland, erg mooie locatie trouwens, een goede DiCaprio en een goede Ledoyen en een film die je erg nieuwsgierig maakt naar de mysterie van he teiland maar je krijgt een niet zo bevredigend antwoord. Graag had ik ook wat meer ontwikkelingen gezien tussen Richard en Francoise vooral nadat ze achter zijn ontrouw is gekomen.

Erg jammer het had zoveel beter kunnen zijn maar ondanks dat ik veel meer bevredigt had kunnen zijn heeft deze film een factor waardoor het toch de 4* verdient.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Inderdaad een mooie locatie.

De film op zich is ook mooi.

Zitten wel harde momenten in de film.

avatar van looky

looky

ik vond de flim matig maar ik von de muziek wel lekker

Flipman

Nu kan ik de Film met het Boek vergelijken, aangezien ik die nu uit heb. Dezelfde sfeer wordt wel goed gevangen. Allen is het nog steeds heel erg jammer dat Richard in de Film een Amerikaan is in plaats van een Brit, waar is dat voor nodig?

Ik geef de Film toch maar een vijf vanwege zijn sublieme sfeer en omdat de essentie van de Film zo dichtbij het Boek is gebleven. Ik heb 'm in Schotland aangeschaft, maar ik moet 'm nog herzien dus wie weet pwas ik het cijfer nog aan. Maar wie weet komt ie wel in mijn Top-10.

avatar van Leno

Leno

Daar zit duidelijk een commerciele gedachte achter.

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Ik vond hem saai, langdradig en Leo kwam niet overtuigend over, gelukking speelt hij tegenwordig weer in interessante films. De film is niet verschrikkelijk maar hoger dan 1,5 kan ik hem echt niet geven.

Flipman

Ik vraag me nou wel 's af of er ook mensen zijn die 't Boek hebben gelezen en de Film in vergelijking goed vonden. Want ook ik vind 't jammer dat er zoveel is veranderd, maar dat komt ook omdat de producers een kortere Film wilden, dat begreep ik uit berichten op voorgaande pagina's.

Ik vind de essentie van 't Boek in ieder geval goed bewaard.

avatar van Nixon17

Nixon17

Ik vind het een redelijke film. Het verhaal vink wat minder en is weinig actie echt een avonturen film! Ik gaf een 3.0.

avatar van Rene1971

Rene1971

Na een moeizaam begin, vond ik het zowaar een goede film. Heeft me zeker geboeid! Voor het eerst vond ik Di Caprio echt lekker in z'n rol zitten.

avatar van zoutzak

zoutzak

tovenaar schreef:

Toen ik The Beach keek werd meedere malen (expliciet én impliciet) de link gelegd met Apocalypse Now. De hotelkamer die er bijna hetzelfde uitziet en waar hetzelfde gebeurt, de ventilator die dezelfde rol heeft als in Apocalypse now, in the Beach kijken ze zelfs in een bios naar Apocalypse Now, en nog véél meer...

inderdaad, ook geluidssamples worden ontleend.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Niet zo heel interessante maar wel afwisselende film. Dat stukje computerspel in het bos op het laatst was wel heel erg droog, trouwens.

Sommige dingen waren grappig, romantisch, ontroerend of gewoon ranzig en grof (die kerel in dat tentje). Maar echt een aanrader is het niet.

2.5 sterren

avatar van Hanniej

Hanniej

Super goeie film! Origineel verhaal, goed uitgewerkt, mooie beelden/muziek...

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Di Caprio gaat plotseling van nuchter naar gestoord en weer terug. Dat was helemaal niet nodig geweest. Want als Di Caprio gewoon normaal was gebleven was zijn 'zoektocht' naar de kaart een stuk geloofwaardiger overgekomen. Nu was het stukje van het computerspel wel leuk, maar de rest was nogal vreemd. Wat mij ook verbaasde: hoe blijft Di Caprio in leven in zijn tijd van afscheiding van de groep. Met een paar wormen red je het echt niet hoor.

De sfeer van de film is wel erg mooi, en op bepaalde momenten vond ik hem ook erg spannend en opwindend (bijvoorbeeld als de haaien die drie gasten bijna hebben verslonden)

Flipman

Hij stal eten, dat zeiden de andere bewoners tegen elkaar toen Richard met Keaty in dat hok zat.

avatar van otherfool

otherfool

Teleurstellende samenwerking tussen Boyle en de toen mateloos populaire DiCaprio, die zijn lastige rol maar niet overtuigend weet te brengen.

2,5*.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wel een goeie film, beetje vaag af en toe, maar Dicaprio is wel leuk om naar te kijken.

avatar van Anakin01

Anakin01

Ik heb deze film lang geleden gezien, waarschijnlijk in 2003 eens ofzo..

Ik herriner me de film nog wel, en die is eigelijk heel goed..

Vind de film heel avontuurlijk, héél ontspannend en romantisch.

DiCaprio speelt idd wel goed in deze film, wat het allemaal beter maakt...

Een 3*

avatar van Anarchist

Anarchist

de sfeer in het begin van de film is gewoon fantastisch...en dat is iets wat ik zeer belangrijk bij films vind en wat ik bij enorm veel films zie missen..later verliest de film zijn vaart en wordt het saaier..

*** 1/2

avatar van funnmaster

funnmaster

Dat komt door de out takes...film is vrij redelijk gelijk aan het boek..op de dvd staan bij de extra's de out takes,die ze er beter in hadden kunnen laten,..ander sterk verschil met het boek is dat Leo de ford caprio,niet het meisje krijgt zoals in de film,hij verliest het van haar huidige Franse vriendje..Ik denk dat Leo zelf deze wijziging heeft aangebracht in het script,zo ook zijn korte sex relatie met She MAn freak hoofd Tilda Swinton..wat allemaal een beetje ongeloofwaardig overkomt....Verder is het einde van het boek een stuk sterker..in de film wordt er maar snel een einde aangemaakt...Terwijl het boek er een mooie slasher van maakt,met heel weinig overlevenden...jammer..toch een 3.0 ..gewoon prachtig gefilmd aan de kust van Hoek van Holland ( LOL ).....