• 9.377.161 stemmen

Genre: Biografie / Misdaad

Geregisseerd door: Tommy O'Haver

Met onder meer: Catherine Keener, Elliot Page en Hayley McFarland

Plot An American Crime

"The true story of a child's punishment that became a woman's crime."

Gertrude Baniszewski (Catherine Keener) leek een gewone huismoeder met zeven kinderen. Ondertussen had zij gedurende de jaren 60 een tienermeisje (Ellen Page) in haar kelder opgesloten. Volgens Officier van Justitie Leroy New was dit de gruwelijkste misdaad die ooit in de staat Indiana gepleegd was.

Sylvia Likens

Johnny Baniszewski

Shirley Baniszewski

avatar van Judiith^

Judiith^

Deze film wil ik zo graag zien!

avatar van lykathea

lykathea

Inderdaad. The Girl Next Door was dan eigenlijk wel een beleving die ik niet gauw weer zou willen meemaken, maar met een Catherine Keener én Ellen Page zou ik 't er toch wel wéér voor over hebben.

avatar van stinissen

Catherine Keener als de geestes zieke moeder is gewoon eng.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

leuke film die me opzich niet echt de hoogte in ging. de vergelijking met The girl next door is terecht natuurlijk. maar deze film had meer kwalitijd. wel miste ik wat shock effecten en bleef het daarom wat matjes. goede acteurs met een iets te matte uitwerking.

een 3

avatar van Punkette

Punkette

In vergeleken met de girl next door had deze film meer kleur. Daardoor vond ik hem minder 'wreed'. Ik volgde alles, maar op het einde raakte ik even de weg kwijt. Goede film, maar niet om een avondje gezzelig te kijken... Een 3,5*

avatar van Demask1

Demask1

Net gezien goed gespeeld en een goed plot.

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

een 3

Ben het grotendeels met je eens maar deze film was alles behalve leuk. Aangrijpend verhaal met veel erg frustrenende beelden voor de machteloze kijker en zoals altijd wederom een sterke rol van Ellen Page. 3.5*

avatar van mixmaster

mixmaster

een goeie film die laat zien hoe sylvia likens een verschrikkelijke dood heeft gekregen na een periode van martelingen en uitdroging door kinderen en gertrude baniszewski.

the girl next door is ook een film die over hetzelfde verhaal gaat en die film laat toch duidelijk veel meer zien van de verschrikkingen die het arme meisje sylvia likens heeft moeten doorstaan voordat ze uiteindelijk bezweek aan haar verwondingen.

al met al laat deze an american crime toch wel een diepe indruk achter.

3.5 *

avatar van slayerchris

slayerchris

Deze film heeft mij het meest aangegrepen van alle films die ik tot nu toe heb gezien. Het is waargebeurd en dat maakt het juist zo beangstigend, dat mensen tot dit soort dingen in staat zijn. Die gedachte is gewoon te ziek

avatar van Roel_

Roel_

• 2062 stemmen

Na alles wat gebeurd is in Oostenrijk/België e.d. verbaas je je nergens meer over. Toch deze film slaat alles... Zoveel mensen die ervan weten en niks doen om te helpen. Dat is het meest verbazingwekkende van dit verhaal. Goed in beeld gebracht en goeie acteerprestaties van Page en Keener die geweldig sadistisch en gemeen overkwam.

avatar van Haraldinio

Haraldinio

Niet vaak geef ik 5 sterren voor een film, maar uitzonderingen blijven.

Ik vond deze film zo intens, het grijpt je echt bij je strot. Helemaal als je nagaat dat alles waargebeurt is en dit nog meer in mindere maten is vertelt....

Acteerprestaties komen voor mij heel overtuigend over, misschien in het eerste gedeelte een beetje saai, maar die doorkijke en je krijgt de indrukwekkendste film in jaren te zien.

avatar van jimboy11672

jimboy11672

Zeer mooie film die een echte indruk op mij maakte door de onschuldige acteerprestatie van de jonge Sylvia.( Ellen Page)

Echt een vijf ster waard

avatar van tal1b

tal1b

helemaal oneens met ralfsjam..

leuke film

ik zou meer zeggen aangrijpend
ralfsjam schreef:
wel miste ik wat shock effecten en bleef het daarom wat matjes.

waargebeurd verhaal, en naar mijn mening zijn deze feiten/verfilming een en al schokkend...
matte uitwerking.

uitwerking geniaal juist, einde is zeer knap in beeld gebracht

Haraldinio schreef:
Niet vaak geef ik 5 sterren voor een film, maar uitzonderingen blijven.

R.I.P Sylvia

hier heb ik niets aan toe te voegen, helemaal mee eens

avatar van vwtune

vwtune

Echt een hele goede film.

Kijkt goed weg.

vermakelijk is het verkeerde woord voor deze film.

Mooi in beeld gebracht en goed geacteerd.

heb mij geen moment verveeld!

avatar van lagaiske

lagaiske

Nadat ik The girl next door gezien heb vind ik deze een beetje tegenvallen.

Zeer goed geacteerd maar deze versie van het verhaal wist me zo niet te raken.

Daar waar the girl next door wel nog uren lang door mijn hoofd bleef spoken was dat bij deze niet het geval.

Dit is eigenlijk de versie voor de mensen die the girl next door te confronterend vinden/vonden.

avatar van papaEd

papaEd

Heb nog koude rillingen van deze film. Te bizar voor woorden dat dit al in de jaren 60 kon gebeuren.

avatar van missl

missl

ik begin maar met zeggen dat het glansrollen zjn van ellen page en catherine keener. ellen page speelt heel, gevoelig is denk ik het woord, breekbaar. ik leefde vanaf het eerste moment tot de laatste minuut mee.

dit is geen film die ik mooi kan noemen, eerder aangrijpend en ontzettend bizar. ik was al bekend met het verhaal dus de omstandigheden waarin zij terecht kwam kende ik al een beetje. al is het natuurlijk wel heel anders wanneer je het voor je ziet gebeuren en het allemaal zo aangrijpend is dat het bijna realitietv lijkt. een prachtig einde en het is voor mij onbegrijpelijk dat dit mens ooit weer in de maatschappij terecht is gekomen. ook het psychologische deel spreekt me erg aan, hoe makkelijk mensen overgehaald worden om geweldadige activiteiten mee te doen wanneer het voor hun neus gebeurd.

ziek.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Ontzettend goede film met zeer goed acteerwerk.

avatar van tal1b

tal1b

lagaiske schreef:

Nadat ik The girl next door gezien heb vind ik deze een beetje tegenvallen.

Zeer goed geacteerd maar deze versie van het verhaal wist me zo niet te raken.

ik had het precies andersom.

Ik vond dat deze film heel erg goed was opgebouwd, en goed uitgewerkt!

girl next door is ongeveer hetzelfde verhaal, maar vond hm wat gehaast en miste wat aansluiting tussen de scenes door.

in ieder geval vond ik deze stukken beter en geloofwaardiger.

avatar van Daisyp

Daisyp

erg mooie film! Ellen page speelt super.

zeker een aanrader.

avatar van Findecano

Findecano

Goh, wat praten mensen makkelijk over deze film. Ik lees hier teksten als: "een beetje mat", "kijkt makkelijk weg" en "minder wreed".

Eigenlijk zou ik dit hele vak leeg moeten laten om te laten zien hoe sprakeloos ik ben na het zien van deze film. Afschuwelijk om de beelden te zien bij gebeurtenissen waarvan je normaal alleen hoort bij het nieuws. Zeer schokkende film.

avatar van whoizerwin

whoizerwin

Findecano schreef:

Inderdaad een zeer schokkende film,

Maar wat is de reden dat je maar 2,5 ster geeft?

Het is echt onwijs goed geacteerd,

je kan die Gertrude alles aandoen wat je aan kan doen, en het sfeertje, echt spooky..

Het is alles behalve een Feel-good movie..

maar het is een verhaal dat ik niet snel vergeet.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ellen Page is weer eens uitmuntend in haar rol. Net als altijd. Ze kan niet meer kapot bij mij. Ze kwam erg overtuigend over. Vandaar dat ik de bijpersonages wel zou willen verwoesten als je ziet wat ze met haar doen, vooral dat kleine joch was irritant. En Catherine Keener is enger dan die gek uit Texas Chainsaw Massacre. Vooral dit goede acteerwerk en het uiterst interessante verhaal bezorgen je kippevel en maken deze film tot wat het is. Aan het feit dat dit waargebeurd is wil ik niet eens denken. Hetzelfde gevoel eerder gehad bij Into the Wild. An American Crime krijgt een halfje meer, was namelijk indrukwekkender.

avatar van The_Game

The_Game

Goede film met erg overtuigende acteer prestaties. Deze vooral van Keener en natuurlijk Ellen Page, deze meid bewijst gewoon dat ze een van de betere actrices is op dit moment. Het is een zware film, maar wel een die je door wilt blijven kijken.

avatar van Norma

Norma

Findecano schreef:

Eigenlijk zou ik dit hele vak leeg moeten laten om te laten zien hoe sprakeloos ik ben na het zien van deze film. .

Ik ben het met je eens. Over kwaliteit van de film kan je van mening verschillen, maar dat sommigen het getoonde niet shockerend genoeg vinden vind ik persoonlijk onvoorstelbaar. Maar goed, om het bij mezelf te houden, ik vond het een in-en intriest verhaal dat emoties als woede en onbegrip weet op te roepen. Gruwelijk dat mensen in hun waanzin zulke dingen doen, en dan wel op zondag weer braaf in de kerk zitten, in de overtuiging dat ze goed bezig zijn...daar krijg ik nou kippenvel van....

Jaren 60 sfeertje goed neergezet, prima vertolkingen door Keener en Page; mede door de emotionele impact 4****

avatar van Linn

Linn

Mmh.

Verhaal is zeker aangrijpend, zeker aangezien de film redelijk dicht bij de feiten blijft. Al is er uiteindelijk niet echt veel te zien en worden de gruwelijkheden toch vooral op de achtergrond gehouden.

Vond Keener best sterk spelen, Page was wel aardig al heeft ze eigenlijk niet zoveel te doen in deze film.

Toch lijkt de film alleen iets te veel overal een antwoord voor te willen zoeken. Bij alles wat gebeurt wordt toch steeds een aanzet tot goedpraten gegeven. Armoede, druk, medicijnen, onwetendheid ... zal allemaal wel, maar O'Haver had wat mij betreft iets meer partij mogen kiezen.

Verder ook nogal saai en stereotyp uitgewerkt, mag wel wat meer zijn voor een film als dit.

De basis is sterk genoeg om de film te dragen, maar de film zelf stelt eigenlijk niet zoveel voor. Buiten wat bovengemiddelde acteerprestaties is er eigenlijk niks te zien en kan je beter de droge materie er een keertje op nalezen.

avatar van blythefangirl

blythefangirl

Ik heb wat tranen moeten laten..

Wat een ontroerende film!

avatar van mdesigning

mdesigning

Er is een betere versie die "The girl next door" heet. Komt uit het jaar 2005. Gaan beide over hetzelfde onderwerp maar die van 2005 is harder en beter uitgewerkt. Als je deze film al goed raakt dan zal de 2005 versie dat nog erger doen. Toch een 4*. Ongelooflijk wat mensen kunnen doen.

avatar van Johannez10

Johannez10

wauw, wat een mooie indrukwekkende en ontroerende film.

het heeft me echt geraakt, en ook als je weet dat dit soort dingen gewoon serieus gebeuren. Die vrouw had echt de doodstraf mogen krijgen.