• 9.376.523 stemmen

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Lauren German, Roger Bart en Bijou Phillips

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch, Italiaans en Slowaaks

Plot Hostel: Part II

"Each year, over 10,000 people in America are killed with firearms. Approximately 2,000 more are stabbed to death. Americans...they have no imagination."

Drie Amerikaanse studentes studeren aan de kunstacademie in Rome. Ze besluiten een weekendreisje te maken en komen onderweg een prachtige dame tegen, die bij hen in de klas model heeft gestaan, en ook een tripje maakt. Ze nodigt de drie uit met haar mee te gaan, maar van een ontspannen reisje blijkt al snel geen sprake meer te zijn...

avatar van Macmanus

Macmanus

Review Hostel Part II Part I

Hoewel de kwaliteit van de gepindakaasde film best goed was, leek het me niet helemaal de defintieve versie. Dus vandaar dat dit Deel 1 is.

Helaas gaat Roth niet vooruit zoals ik hoopte. Hostel I bleek een redelijk succes. En ik hoopte dat hij er nu een lekker gorefest van ging maken. Maar helaas is dit eigenlijk gewoon een remake van deel 1 alleen zijn het dit keer chicks, en zoals bekend hebben die gewoon geen humor. Dat viel me ook wat tegen, itt het eerste deel, dat het toch een iets serieuzer deel is. En dat was nogal jammer aangezien er maar weinig spanning aanwezig was. Ik moest echt een uur wachten voordat de eerste chick het loodje legt. En daarna duurt het zeker weer een kwartier voordat de volgende gaat. Daar word mijn gore honger niet mee gestilt.

De eerste moord was nog wel pretty nasty. Het is trouwens dat meisje van Welcome to Dollhouse. Echt helemaal niks veranderd. Er komt nog wel wat aardige stuff langs vooral tegen het eind. Maar ik miste wat olie, het ging allemaal wat stroef.

Kleine 2.5 sterren (Voor nu, verwacht niet dat het hoger zal uitpakken)

Wat een sadistische zooi weer. .

Het zal wel nooit echt mijn ding worden, maar deze was in ieder geval een stuk beter dan het waardeloze eerste deel.

Ik vind het in tegenstelling tot veel anderen hier kennelijk, behoorlijk ziek, en dat heeft niet zozeer te maken met de gore (dat doet me vrij weinig) als wel met het hele uitgangspunt en hoe dat uitgewerkt wordt.
Vooral het feit dat je nu de hele aanloop ook vanuit het zicht van de killers te zien krijgt, die helemaal gehyped raken van hetgene wat ze zullen gaan doen maakt het veel gruwelijker dan wat snijwerk en bloed etc.

Maar goed, da's misschien persoonlijk.

avatar van Halcyon

Halcyon

Heb lang uitgekeken naar het vervolg van wat voor mij een van de beste horrorfilms in jaren was. Ik verwachtte er dus veel van en ging vol nieuwsgierigheid naar de Belgische première.

De opening met Paxton en de terugblik naar het eerste deel was best OK. Naar analogie met horror-franchises uit de eighties wordt de held uit de vorige film koudgemaakt en wordt plaatsgemaakt voor nieuw slachtvee en nieuwe helden.
Vanaf dan verloopt Hostel 2 een beetje gelijkaardig met deel één, zij het dan vanuit het standpunt van de vrouwelijke slachtoffers in spé. En blijkt dat die al even geil en losbandig zijn als hun mannelijke voorgangers. Als dan ook nog de bubblegum-gang haar intrede doet kan het verhaaltje écht beginnen.

Meer aandacht dit keer voor het systeem achter al deze gruweldaden. Roth geeft een voyeuristische inkijk in het leven van enkele rijke, succesvolle mannen die hetzij omwille van opgekropte frustraties, hetzij simpelweg voor de kick enkele onschuldige toeristjes afkopen om ze vervolgens in smerige kerkers tot slachtafval te reduceren. Het idee is fijn uitgewerkt en plaatst deel 1 aldus in een context, toch doet het hier allemaal wat minder eng aan omdat je je meer en beter met de daders gaat identificeren. Dit proces neemt grotendeels dat gevreesde, dat onbekende uit de vorige film weg. Nog meer elementen zorgen ervoor dat Hostel 2 niet de angst inboezemt die het zou moeten, zoals bijvoorbeeld de bubblegum-gang die een parodie op zichzelf wordt en de slotscène die net iets té stoer is om goed te zijn.

Behalve het gebrek aan rauwheid en enkele onbedoeld komische momenten is Hostel 2 behoorlijk vermakelijk met enkele scènes die nu al prompt tot klassiekers mogen gedoopt worden. Zo bijvoorbeeld de wonderbaarlijk in beeld gezette zeis-scène inclusief bloed-douche.

Samengevat, leuk vervolg dat het eerste deel in een context giet en op zich wel enkele aardigheden bevat, maar afgezien van wat losstaande scènes nergens z'n voorganger overtreft.

Aardig tweede deel.

Vond het ook wat leuker dan deel 1. Iets meer tongue in cheek had ik het idee. Wat meer humor (of het werkte gewoon iets beter ?).

Wat minder vond ik het perspectief van de zakenmannen. Vooral het feit dat de stoere kerel de twijfelaar meetrekt en uiteindelijk de rollen omgedraaid worden. Bracht een hoop zinloos drama mee.

Film neemt een redelijk lange aanloop maar weet vooral te overtuigen wanneer het moorden weer begint. Zitten een paar erg fijne scenes bij, het einde was ook nog best leuk.

Aardig popcornfilmpje, al blijft dit geen hoogstaande reeks en is Roth een beetje een nonfilmer. Hij weet een mooie setting te bouwen maar haalt er zeker niet alles uit.

avatar van james_cameron

Technisch iets sterker dan het origineel, maar de verrassing is er wel zo'n beetje af en het script is wederom vrij belabberd. Vooral het laatste half uur laat het afweten. Jammer, want de opbouw is ditmaal sterker dan de vorige keer. Deel 1 werd nu juist gered door de spannende climax, maar hier is de finale meer een anticlimax. Hierdoor kom ik op een lagere score uit dan ik toekende aan deel 1. Het blijft allemaal veredelde horror-porno, iets waar ik ook liever de naam van Tarantino liever niet aan verbonden zou zien.

avatar van otherfool

otherfool

Een wel erg slap vervolg op het toch al niet geweldige Hostel. Buiten 1 vrij gruwelijke scene valt het met de gore nogal mee en verder is de film vooral afschuwelijk langdradig. De finale zorgde nog wel voor een flauw glimlachje maar verder is deze herhalingsoefening te mijden.

1*.

avatar van Erwinner

Erwinner

Verbazingwekkende slecht filmpie, hoe is het mogelijk dat sommigen dl 2 beter vonden dan dl.1.

Daar snap ik helemaal niks van, feit is in ieder geval dat mij dit

misbaksel van een herhaling oefeningen, pretentieloze leedvermaak, niet voor herhaling vatbaar is.

Had op zijn minst spanning, vaart en nog meer gruwelijkheden verwacht, want dat was ook maar aan de magere kant.

Ik ben eigenlijk heel erg teleurgesteld, dl 1 was zo leuk.....

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Halcyon schreef:

Algemeen beschouwd vind ik de Hostel-franchise de beste sinds de eeuwwisseling. Beter dan Saw, The Hills Have Eyes, Wrong Turn en wat er nog zoal moge uitgebracht zijn.

Ben het compleet met je eens behalve dan dat ik deze nog beter vind dan het al erg vermakelijke eerste deel. Hostel 2 krijgt het voor elkaar diverse zaken erg stijlvol te brengen. Zo hebben we erg aanstekelijke sarcastische humor enerzijds, niet zo erg veel gore maar wel gelijk één van de best gefilmde moordscenes die ik in tijden heb gezien en anderzijds een algeheel stijlvolle cinematografie. Vond de scene dat Beth alleen achterbleef in die spa of de scene dat de twee broers/vrienden? naar hun slachtoffers lopen met een zeer mooie begeleidende track bijzonder mooi in beeld gebracht. Roth heeft zichzelf overtroffen met dit tweede deel en dit is volgens mij ook de enige franchise waar ik op een derde deel hoop.
Roth heeft gevoel voor horror en weet wat de fans willen.
Een verrassende en dik verdiende 4*

avatar van Theunissen

Ik vond het eerste deel goed en dit vind ik een prima vervolg (boeiend en spannden). Deze film sluit naadloos aan op het eerste deel en was zeer aardig gemaakt. Vond het vooral subliem dat ze lieten zien wat er gebeurde met de enige overlevende uit het eerste deel. Dat men dit keer koos voor vrouwelijke hoofdrolspelers dan mannelijke vond ik ook goed gedaan. Het einde van deze film vond ik schitterend gevonden en was zeer grof.

Die geflipte vrouw die zich aan het baden was in bloed van een slachtoffer vond ik zeer mooi en lekker.

avatar van Zinema

Niet slechter maar ook niet beter dan deel een. Hier is iets meer de invalshoek verlegt naar de daders maar ook dit levert verder niets bijzonders op. Bij vlagen redelijk maar vooral gemiddeld.

avatar van Shinobi

Shinobi

Duidelijk veel minder dan deel 1, ik mag zeggen op sommige momenten zelfs saai...

Wat echt jammer was, was dat Paxton gelijk vermoord wordt, waarop slaat dat nou weer. Heeft hij dat hele gebeuren voor niks overleefd om alsnog vermoord te worden. Ik had liever gezien dat hij in deze film op onderzoek zou gaan naar dat Elite Hunting genootschap.
In mindere mate wordt in deze film daar wel over uitgeweid, maar niet al te veel.
De martel scènes vallen op zich wel mee, met als hoogtepunt vind ik zelf de scène waarin Lorna ondersteboven hangt en een vrouw in bad gaat zitten, haar opensnijdt en in haar bloed gaat baden. Lijkt wel een soort van horror porno of zo.
Er zitten ook weer wat grappige scènes in, zoals die hond die de net afgehakte penis opeet en één van de laatste scènes waarin Beth wraak neemt op Axelle door haar te onthoofden en die straat kinderen gaan dan voetbal spelen met het hoofd. Geniaal.

Maar al met al geef ik deze film 1, 5 sterren, het kon me gewoon niet genoeg geboeid houden en er zat gewoon te weinig diepgang in. Ik ben wel benieuwd hoe ze dat dan met Hostel 3 gaan aanpakken, mocht die ooit nog komen.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Zware tegenvaller. De film kwam nogal traag op gang en was zelfs wat saai. Er zaten ook weinig goede scenes in. De twee beste waren het bloedbad en dat de hond die afgesneden penis wil opeten. Verder weinig bijzonders eigenlijk.

Al met al kom ik nog uit op 2 sterren.

avatar van Aapje81

Aapje81

Deel 1 nog niet gezien maar ik had wel genoeg voorkennis om deze film te kijken.

Hostel 2 viel me niet tegen. Althans het eerste deel van de film. Er is een redelijke opbouw en een paar mooie plaatjes. German en Phillips deden het heel aardig en wekten ook sympathie op maar helaas zijn hun personages nogal vlak en onuitgewerkt.

Dit euvel geldt voor de hele film. Spanning is nergens te bekennnen en helaas is al veel te snel duidelijk hoe de vork in de steel zit.

Dan hoop je in ieder geval nog op een grote finale maar die viel zwaar tegen door zwak acteerwerk en nogal absurde scènes.

Het grootste probleem van deze film is dat het nergens interessant wordt. Alles wordt aangestipt maar niets uitgewerkt en dat is toch wel een gemiste kans want op zich was hier veel meer mogelijk geweest.

Wat uiteindelijk overblijft is een film die niet weet wat hij wil en daardoor niet overtuigd. Horror, komedie het is me allemaal om het even maar als Roth deze film serieus heeft bedoeld dan is het een lachertje.

Matig

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Hoewel de film suggereert dat het een diepere laag heeft a la Saw 1 is het toch vooral sadistische softporno. Te aantrekkelijke vrouwen die te graag in bikini´s rondlopen en bijna SM-achtige praktijken doormaken. Erg subtiel is het allemaal niet. Ook de martelingen zijn eerder lachwekkend dan eng of grimmig.

avatar van thunderball

thunderball

Deze afgelopen dinsdag bekeken.

Feitelijk zelfde verhaaltje als deel 1, maar nu met drie meiden in de hoofdrol.

In vergelijking met deel 1 wordt er over het algemeen beter geacteerd en is het allemaal iets serieuzer.

Echter qua horror stelt het niet veel voor.
Eigenlijk is er maar 1 werkelijk ranzige, smerige scene, zeg maar de letterlijke "bloedbad"-scene.
Voor de rest gebeurt er erg weinig. De scene met de blondine wordt te snel afgekapt en wat er uiteindelijk met haar gebeurt, krijgen we niet te zien, dat gebeurt totaal buiten beeld (teleurstellend!).

Het einde is eerder een anti-climax en de allerlaatste scene is te idioot voor worden. Echt slecht!

Roth is als acteur al niet best, maar van een verhaal vertellen met enige spanningsopbouw, heeft ie al helemaal geen kaas gegeten.

Een vier, ofwel 2 sterren.

avatar van stephan73

stephan73

Toen na het verschrikkelijke Hostel (die ik helaas in de bioscoop heb mogen zien) het nieuws kwam dat er een vervolg zou komen, had ik al het idee dat dit een nuteloze film zou worden.
Nu heb ik deel twee al die tijd weten te ontwijken, maar een uitzending op TV sla ik niet over om te zien of ik inderdaad gelijk heb.

Hostel 2 is van hetzelfde laken een pak, en laat maar weer zien dat Eli Roth een zeer slechte regisseur is. Zijn invloeden zijn overduidelijk (de Italiaanse gore-films van de jaren '70 en '80), maar zijn uitwerking is rampzalig. Het feit dat hij twee iconen uit de Italiaanse giallo en horrorfilms in zijn film gebruikt (Edwich Fenech en Rugero Deodato) is leuk voor de name-dropping, maar voegt totaal niets toe aan dit wanproduct.

De moorden zijn lachwekkend slecht en dat begint al met de moord op Lorna door Mrs. Bathory, die haarzelf laat overspoelen door bloed, om daarna alleen nog maar lomper en stompzinniger te worden.

Een verschrikkelijke film, die niet beter (en ook niet slechter) is dan deel 1! En tja, ik bleek dus toch gelijk te hebben.

1/2*

avatar van Wassup !

Wassup !

Niet te geloven dat deze film mij uiteindelijk zo tegenviel. Mijn eerste indruk was al niet te postief, maar hoe langer deze film duurde, hoe meer deze film mij begon te vervelen. Het was mij allemaal iets te langdradig om echt interessant te blijven. Wanneer er dan toch eens iets gebeurde was het nog niet bepaald gruwelijk te noemen om zich te kunnen meten met andere horrorfranchises, zoals bvb. Saw. Behoorlijk jammer om te zien dat ik zo uitkeek naar een film als deze en dan toch uiteindelijk zo wist tegen te vallen. Nee, kijk gewoon nog eens een keertje Saw of iets dergelijks. Beter dan dit onding in ieder geval.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Ik lees hier veel negatieve dingen, maar ik vond deze film zeker de moeite waard.

Ik vond het leuk dat de film voortbouwde op het eerste deel (wat ik ook al een goede film vond). Ik vond ook dat deze film volledig in de lijn lag van het eerste deel (m.a.w. even sadistisch), zodat er niet echt veel verrassingen waren. Nu ja, in een horrorprent als deze vind ik grote verrassingen toch niet echt nodig. Al kan ik dan ook weer niet zeggen dat het einde me niet verrast heeft: ik vond het einde leuk gevonden en had het dan ook totaal niet zien aankomen...

Ik heb me samenvattend dus goed "geamuseerd" met deze extreem sadistische film.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Kwam dat wijf nou klaar van het bloed? Beetje een crazy ass film, niet... Jammer dat we dat wijf niet dood hebben zien gaan, ook had ik die man aan het eind (volgens mij de oprichter/eigenaar van het gekkenhuis) willen zien sterven, tevens de andere hoofdrolspeelster. Dan zou het pas echt een crazy ass film geweest zijn! Deel 1 vond ik trouwens iets beter. 2,5*

avatar van Elineloves

Elineloves

Wel aardig.

Wat ik voornamelijk verwarrend vond was dat twee van de acteurs in deze film, mij telkens herinnerden aan Desperate Housewives, waarin ze beide een redelijk grote rol hadden en ik ze dan ook telkens zag als 'dat' personage. Was dat even een schok als je zag hoe ze in deze film waren..

Er gebeurt in principe meer dan in het eerste deel en het is ook zieker. Een betere kijk achter hoe de kick nu werkelijk is voor dat soort gasten en de opbouw van de martelingen zelf voelt ook veel schokkender aan. Af en toe behoorlijk smerig, waardoor ik met mijn handen voor mijn ogen zit en mijn vriend alleen maar roept; 'Gatverdamme?!' dus wat dat betreft zijn de makers wel geslaagd in het doel.

Die straatschoffies vond ik wederom erg creepy, mag toch hopen dat ik zo'n bende nooit tegenkom. Einde was ook best tof.

avatar van Fortune

Fortune

De eerste Hostel vind ik erg goed qua opbouw en verhaal en deze Hostel doet eigenlijk hetzelfde maar dan met 3 vrouwen wat een simpele maar een leuke vervanging is en je krijgt wat meer inzicht in de organisatie achter deze lugubere zaken.

Ik vind dit een behoorlijk grappige film eigenlijk. Ik krijg het gevoel dat Roth hier iets neer wil zetten wat realistisch moet overkomen maar ik vond het meer een satire op het gegeven dat er rijke mensen die veel geld neerleggen om iemand te martelen.

Want wat deze film sadistisch of macaber moet maken is dat je denkt dat er echt zo'n organisatie bestaat maar Roth deed mij dat niet geloven en dat is jammer.

Want die veiling op toeristen aan rijke zakenmannen is leuk maar te opvallend en had meer uitgewerkt moeten worden net zoals de motief van de rijke amerikaan met zijn dierlijke instinct vind ik allemaal maar magertjes en niet helemaal serieus te nemen.

Roth kiest niet voor kilheid, wanhoop of realisme maar poogt dat wel te doen en dat is van de hele film af te lezen net zoals Roth te veel kiest voor sensatie en achtervolgingen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

5 jaar nadat ik deel 1 heb gezien maar eindelijk eens begonnen met deel 2 en die was voor mij meer dan geslaagd en gaat gewoon weer vrolijk verder waar deel 1 mee gestopt was. (het beginshot was ook weer lekker creepy) Dit deel lijkt wel een stuk serieuzer te zijn dan het eerste en er zijn hier en daar ook nog wat fraaie elementjes toegevoegd. Het begint nog allemaal wel met Paxton uit deel 1, om te beginnen: zijn nachtmerrie/trauma bezorgd je gegarandeerd kippenvel, en dan vooral dat hij uiteindelijk toch nog het loodje legt en die kat aan zijn romp likt waar zijn hoofd had moeten zitten. Dat is dus nog even een officiele einde van deel 1 en we maken nu kennis met serieuze vrouwelijke personages die studeren ipv losgeslagen jongens die op sex en drugstoerisme zijn. (ok, voor de meiden was dat ook wel een beetje bijzaak) En ja, het gaat zoals het gebeuren gaat. Ze worden uitgenodigd door een ogenschijnlijk leuk en sympathieke leeftijdsgenoten om ipv naar Praag naar dat "vredevolle" dorpje in Slowakije te gaan, niet wetend dat ze al vanaf begin af aan al in een net beland zijn. Wat ik ook eigenlijk best ziek vond was toen ze lieten zien dat die slagerij een wereldwijde organisatie is, waar normale huisvaders, zakenmannen en ambtenaren bij betrokken zijn (die bod-scene op internet, die "normale" lui wisten wat erachter hing. ) Eenmaal in het dorp kan het feesten beginnen en lijkt het er behoorlijk gezellig, sfeervol en rustig te zijn (alleen word de rust nog wel eens verstoord door die gestoorde zigeunerskindjes die we nog kennen uit deel 1). Totdat Lorna kwijt raakt.

En vanaf dat ogenblik mogen we opnieuw weer genieten in de macabere wereld van Hostel. We gaan weer terug naar die fabriek en mogen weer een paar gore hak en snij scenes meemaken. Vooral de achtergrond was nog wel eens ziek en dit keer word de boel donkerder en luguberder en veel subtieler weergeven ivm deel 1 en het gaat er naast het bloederige, er ook nog erg bizar aan toe en de slagers zijn weer 1 voor 1 buitengewoon: de ene is gewetenloos krankzinnig, (met die neus afbijt-scene en de andere zijn gewoon normale zakenlui alias huisvaders, Vooral met die Amerikaanse bieders Dat idee blijf ik gewoon erg eng vinden. Ook zijn de gore scenes weer onvergetelijk bv die scene met die hond, die oh zo sjieke kanibalisme-scene, de marteling van Lorna. Die penis-afknip scene en die hoofd-voetbal scene aan het einde zijn grandioos. De psychologische laag is hier ook een stuk sterker, bv wanneer Beth uiteindelijk door noodweer zelf een psychopaat word

Dat maakt dus een verrassende nieuwe hoofdstuk. Extreem geweldadig, macaber, eng, donker en hier en daar ook wat humor. Wat mij betreft had Eli Roth de reeks gewoon voort mogen zetten.

avatar van ibendb

ibendb

Beter dan het eerste deel, vooral vanwege de vrouwelijke hoofdpersonages.

Hostel Part ll is een stapje verder qua gore dan zijn voorganger. Ook duurt het minder lang tegen het verhaal echt start. Je weet al hoe het in mekaar zit, toch weet de film erg te boeien en zijn de kills erg leuk. 3,5*

avatar van Ghetsemane

Ghetsemane

Mjah, alle 3 die meisjes mochten van mij wel direct dood. Wat een irritante dozen. Alleen het model was wel te pruimen, die nerd hadden ze in de trein al kunnen lynchen.

Bagger / pulp, weinig seks .. beetje bloot.

Het einde was wel leuk, hoe ze wraak neemt en op zich de interacties tussen die amerikaanse zakenmannen. De locaties waren ook wel aardig.

1.5/5 .. is het op tv en heb je niks te doen, watch it met veel bier.

avatar van FillumGek

FillumGek

Na het eerste deel ook deze wat te laag beoordeeld een paar jaar terug. Eli Roth gaat verder waar het eerste deel ophield. Een (grotendeels) andere cast, maar vooral in smerigheid en onheilspellende sfeer een stapje omhoog.

De film opent goed, maar het hele rolletje van Hernandez heeft verder totaal geen betekenis. Het draait hier namelijk om drie meiden die worden verleidt om naar een relaxoord te gaan. Veel wantrouwende gezichten, onbekende talen en verdachte situaties dus weer. De feestjes zijn aan de ene kant leuk, maar aan de andere kant weet je dat er op de achtergrond duistere praktijken aan de gang zijn. Alleen weten de meisjes dat nog niet.

In tegenstelling tot zijn voorganger wordt er nu meer aandacht geschonken aan de rijke lui die poen neerleggen om te moorden. Behoorlijk ziek dat bieden via de telefoon terwijl je met je gezin aan het eten bent of geniet van een potje golf. De film is spijkerhard waarbij kinderen niet gespaard worden en klappen hard op je dak komen. De kills zijn weer erg genieten, wat ook mogelijk wordt gemaakt door de geweldige make-up.

De nieuwe cast is een welkome vernieuwing. Vooral German is een erg leuke verschijning, maar ook Phillips mag er wezen. In contrast staat Matarazzo waardoor mijn dvd-speler begon te haperen, de tv begon te huilen en mijn hormonen stukje bij beetje afstierven. Gelukkig heeft ze wel de beste sterfscene in de film. Heel blij werd ik dan weer van de cameo van Cannibal Holocaust director Deodato, één van Roth's lievelingsfilms en -regisseurs. Maar ook Luc Merenda en giallo-actrice Fenech werden gecast wat erop duidt dat Roth niet alleen regisseur is, maar ook horrorliefhebber in hart en nieren.

Nog een extra vermelding waard is de making of op de dvd. Eli Roth lijkt me een erg toffe gast waarmee je makkelijk samen werkt. De hele opname lijkt één grote vakantie. Maar ook de special effects worden belicht en een kijk op diverse ouderwetse marteltuigen. En nu snel opschieten met The Green Inferno, Eli!

avatar van Kondoro

Kondoro

Hostel: Part II

Hostel: Part II is beter dan deel 1 vind ik. Ik heb veel meer genoten al moet je deel 1 wel gezien hebben mocht je willen weten hoe en wat. Nee in Hostel: Part II is het concept net iets anders en volgen we twee mannen die 3/4 vrouwen hebben gekocht. Want ja dat gebeurt bij Hostel. Het verhaal vond ik al wat leuker om te volgen en het concept heeft een net iets andere twist. Alle twee staan ze op Netflix Nederland dus heb ik gisteravond mooi kunnen kijken op de televisie. Het acteer werk was ook al wat beter en gelukkig de beveiliging, van waar het gebeurt, heeft ook een opknapbeurt gekregen na het incident in deel 1.

avatar van renzoroy

renzoroy

Dit deel overtreft zijn voorganger zeker 1 van de betere films in het gore genre. Ik vind German echt een stoere chick en geknipt voor deze rol..

avatar van Alathir

Alathir

Hostel II is absoluut goorder dan deel 1. De rollen zijn hier ook omgedraaid, waar deel 1 begon met 3 dudes begint de film hier met 2 knappe chicks en een .. nou ja minder knappe chick. In dit deel krijg je ook de andere kant van martelingen beter te zien. Er wordt een stuk meer aandacht geschonken aan de martelaars zelf. Een minpunt is wel dat de tijd die voordien werd gebruikt voor seksscènes en saunascènes nu dus daaraan wordt geschonken. Er zijn ook twee leuke karakterwisselingen te zien: die kerel dat golf speelde en dit absoluut wou doen, bleek uiteindelijk toch de balls niet te hebben. De andere kerel die heel de film overkwam als een gewone huisvader wordt plots een perverte psychopaat. Beetje teveel balls bleek uiteindelijk dus dacht Beth (Lauren German) van: wacht, ik snijd ze er gewoon af met zen worstje erbij.

Wat ik ook jammer vond is dat het hoofdpersonage van deel 1 vrijwel direct wordt vermoord. Eerst in een nachtmerrie en vervolgens echt. Ik had hem graag terug gezien, de vraag is alleen op welke manier.

Een pluspunt daarentegen is de geweldige Lauren German,speelt een echte badass en kwam slim over. Het einde is ook prima, hoewel de film al vrij snel duidelijk maakt wie het ditmaal zou overleven. Dit alles maakt me enigszins erg benieuwd naar het derde deel, dat weeral een mindere score krijgt dus dat maakt de verwachting ook weer iets lager.

avatar van Approve

Approve

Leuke tweede deel van de reeks. Wel wat minder dan de eerste. Hier wordt het verhaal wat dieper uitgewerkt, op zich niet verkeerd. Maar het idee vond ik niet zo 'goed', je kreeg ook het verhaal van de 2 vrienden te zien, dat was dan wel weer interessant.

Het grappige aan de film is dat het eigenlijk twee kanten heeft, je vindt het zielig voor de mensen die gemarteld worden, maar hier kreeg je ook een beetje medelijden met die ene martelaar. De muziek past goed in deze film.

De martelingen waren wel weer leuk om te zien, niet al te veel gore, wel meer dan deel 1, maar met dit soort films valt er wel wat meer uit te halen. De ontsnapping was, doordat de film twee 'kanten' had, prima gedaan. Maar een nadeel van de film is, dat het allemaal al een keer gedaan is en dat is jammer.

Het verhaal van de vriendinnen was voorspelbaar, maar van de 2 vrienden wel goed. De gore was er, meer dan het eerste deel. De muziek was goed. Ik heb me prima vermaakt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Er zitten een paar goede scènes in, onder meer de bloederige scène met de wat oudere dame die een bad neemt in het bloed van haar slachtoffer, maar het geheel sprak me totaal niet aan.

Het lijkt een beetje op de 'Saw'-filmen, maar die zijn stukken beter en niet zo voorspelbaar als dit.

Ook de acteerprestaties zijn ondermaats.

Ik heb het eerste deel niet gezien, maar als dat net is zoals dit 2de deel denk ik niet dat ik er ooit naar ga kijken, en op een derde deel zit ik al helemaal niet te wachten.

Omdat ik beide filmen elk voor 1 € op de kop heb kunnen tikken heb ik ze dus beide gezien.

Ik vond dit tweede deel niet zo goed bij de eerste kijkbeurt, maar nu ik ook deel 1 heb bekeken vind ik deze toch wel iets beter.

Ik blijf erbij dat de acteerprestaties ondermaats zijn, maar in de eerste was dat nog erger.

Al bij al is dit dan wel een goed vervolg, bloederiger ook.

Maar het derde deel laat ik toch aan me voorbij gaan, of het zou moeten kunnen dat ik die ook eens voor een appel en een ei kan aanschaffen.