• 9.376.931 stemmen

The Golden Compass (2007)

Avontuur / Fantasy | 113 minuten

Met onder meer: Nicole Kidman, Daniel Craig en Dakota Blue Richards

Gesproken taal: IJslands, Engels, Russisch en Frans

Releasedatum: 6 december 2007

Plot The Golden Compass

"There are worlds beyond our own - the compass will show the way."

Lyra Belacqua leeft in Oxford in een parallel universum. Hier zijn de zielen van mensen zichtbaar als dieren die hen overal volgen. Bij kinderen kunnen de zogenaamde daemons nog van gedaante verwisselen. Op een dag hoort ze haar oom een discussie voeren over een nieuw fysiek element: Dust. Dit element heeft de kracht om werelden te verenigen, waardoor het zowel begeerd als gehaat wordt door verschillende partijen, waaronder het Magistraat. Lyra onderneemt een reis naar het element, en moet de strijd aangaan met demonen, geesten en andersoortige wezens, slechts bewapend met een magisch gouden kompas.

Marisa Coulter

Ragnar Sturlusson (stemrol)

avatar van DeWaarheid

DeWaarheid

GEZIEN: LEUK

Ik heb deze film met de kerst gezien en vond het een leuke film, beter dan de langdradige Lord of de rings serie. Ik vind hem de moeite waard om te kijken al zie ik normaal liever een goede actie of thriller.

avatar van soom

soom

Dakota Fanning, eat your heart out, hier is een andere Dakota. Prachtige film, Nicole Kidman ziet eruit als een moderne Grace Kelly of Marilyn Monroe. Erg goed opgezette film ook, met een paar mooie momenten.

avatar van A-neet

A-neet

erg mooi gemaakt maar er zaten wel een paar oneffenheden in het verhaal. jammer....

avatar van Airliner95

Airliner95

de mensen die zeggen dat de film dom is moet,MAG je niet naar luisteren ik vind het een pracht van een film zeker in de bioscoop geeft een extra sfeertje er is veel fantasie in de film dat maakt hem ook zo mooi en jeseke je mag het boek niet ALTIJD vergelijken met de film

mijn mening kort:PRACHTIG

*3;5

avatar van martinovitch

martinovitch

Helemaal mee eens.

echt een aanrader.

avatar van chenill

chenill

Ik heb hem vandaag gezien in de Bios een geweldige film had alleen een ander einde verwacht maar denk dat hier nog een vervolg op komt .

avatar van Martijnnn

Martijnnn

chenill schreef:

maar denk dat hier nog een vervolg op komt .

Dat is inderdaad een gekende eigenschap van een trilogie

avatar van starbright boy

Dat het vervolg er komt is niet zeker. De film was nogal een flop in de VS, maar deed het behoorlijk goed in Europa. New Line cinema heeft gezegd dat ze nog geen beslissing hebben genomen of het geplande vervolg wel doorgaat.

avatar van Biatch

Biatch

DeWaarheid schreef:

GEZIEN: LEUK

Hoe kun je deze "kinderfilm" in hemelsnaam vergelijken met een meesterwerk als Lord of the Rings?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

starbright boy schreef:

Ik ben in ieder geval toch wel benieuwd, ik bedoel het verhaal is opzich best leuk, er valt dus wel wat van te maken. Maarja, als je mensen naar de bios moet lokken met zon laffe marketings truuk weet ik niet of ik je ook wel een succesfilm gun!

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

avatar van martinovitch

martinovitch

Lenny_DH schreef:

Beste Visuele Effecten

Dat verdiend deze film wel vind ik!!!

avatar van De GeuS

De GeuS

Een aardig onderhoudende film, met goede Special Effects; 3*

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Lenny_DH schreef:

Beste Visuele Effecten

In die categorieën blonk de film dan ook wel weer uit.

avatar van terciano

terciano

Ik vond deze film zeker het kijken waard.
Het verhaal is redelijk mooi en verveeld niet snel ook vond ik het totaal niet langdradig.
En geef mij ook maar een gepanserde ijsbeer.

avatar van nbarten

nbarten

Biatch schreef:

Inderdaad... The lord of the Rings is ver beter (langdradig???) dan deze film, de vergelijking zelf is nog geeneens mogelijk.

Maar verder is deze film niet slecht, maar hij zal het nooit halen bij LOTR.

avatar van roy7477

roy7477

Een mooie film met prachtige opnames en effecten. Ik kijk uit naar de volgende delen.

't Is inderdaad niet te vergelijken met Lord of the Rings, maar desondanks een prachtig gefilmd verhaal.

avatar van dumble

dumble

Leuke film, maar volgens mij snap je er geen zak van als je het boek niet gelezen hebt.. Heel veel achtergrond info wordt namelijk niet verteld of duidelijk gemaakt..

Dat zie je vaak bij boeken die verfilmd worden, dat komt omdat je 'gedachtes' niet goed kunt verfilmen, maar wel in een boek kan zetten, in dit geval praat ik dus over de gedachtes van Lyra...

avatar van gotti

Het was vrij clear allemaal hoor. Ook zonder de voorkennis van het boek...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

star wars was mooi, maar pakte mij niet, lord of the rings was mooi maar pakte mij niet. stardust was mooi maar pakte mij niet. dus the golden compass.... mooi gemaakt, maar pakte mij niet. kortom, dit soort film's zijn niet mijn film's, hoe mooi ze ook zijn gemaakt. 3.5

avatar van die hard

die hard

leuke familiefilm, wacht op het vervolg dat beslist zal komen.

avatar van predator 2

predator 2

ik vond deze film wel leuk.maar toen ik de trailer zag dacht ik echt dit word net zoiets als narnia wat ik een leuke film vond maar toen ik hem keek zag ik dus dat het dat totaal niet was.maar ik vond deze film wel ok 3 sterren

avatar van valerio2003

valerio2003

onwijs mooie film ,zeker een aanrader maar er zal toch wel een tweede deel komen?

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik denk het aan de ene kant wel maar aan de andere kant ook niet. Het schijnt een onwijze flop te zijn geweest in Amerika maar in Europa weer juist niet...we zullen zien.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

In elk geval wist New Line Cinema toch al dat 'The Golden Compass' toch niet zo'n groot succes kon worden als 'The Lord of the Rings'.

avatar van Ethicus

Ethicus

Erg leuke (kinder)film maar ik vond dat hele "dust" verhaal maar vaag. Ik heb het boek ook niet gelezen dus misschien dat dit me zou kunnen verlichten.

Het zag er allemaal erg mooi uit, de muziek was goed en ook het acteerwerk was wel in orde. Ik geef 3,5 sterren.

avatar van anacondas

anacondas

een mooie film in ieder geval beter als al dat drama gezeur

met wat fantasie is dit heel goed te kijken en kan niet wachten op een tweede deel.

daarom van mij 5 sterren

avatar van sofripa

sofripa

Tja, wat zal ik eens zeggen. Prachtig gemaakte film en op zich een goed verhaal....maar op de een of andere manier, en das jammer, grijpt hij je niet bij de strot. Tot deel 2, waar ik wel naar uitzie, hou ik het op 2,5*. Oke 3* vanwege de fantastische special effects.

avatar van nokkie335

nokkie335

een goede originele fantasie film. mooi die deamons. heel goed verhaal. maar alleen jammer van dat open eind. ik ga ervanuit dat er nog wel een deel klomt. voor dat deel zal ik in de bioscoop te vinden.

hele goede film 4**

avatar van Hankster

Hankster

Opzich een goed verhaal, maar het is behoorlijk matig uitgewerkt. Het script springt van de hak op de tak, verhaallijnen zijn vaak matig uitgewerkt, en daardoor voel je weinig voor de karakters. Jammer ook van het te open einde nu het niet eens zeker is of er wel een vervolgfilm zal komen. Hier had men wel iets meer rekening mee mogen houden.

Leuk om eens gezien te hebben, maar meer ook niet.

2,5* voor de film zelf, en nog een halve ster erbij voor de schitterende visuele effecten.

Jammer, het had meer kunnen zijn.