Genre: Avontuur / Fantasy
Gesproken taal: IJslands, Engels, Russisch en Frans
Releasedatum: 6 december 2007
Bekijk via Videoland
Plot The Golden Compass
"There are worlds beyond our own - the compass will show the way."
Lyra Belacqua leeft in Oxford in een parallel universum. Hier zijn de zielen van mensen zichtbaar als dieren die hen overal volgen. Bij kinderen kunnen de zogenaamde daemons nog van gedaante verwisselen. Op een dag hoort ze haar oom een discussie voeren over een nieuw fysiek element: Dust. Dit element heeft de kracht om werelden te verenigen, waardoor het zowel begeerd als gehaat wordt door verschillende partijen, waaronder het Magistraat. Lyra onderneemt een reis naar het element, en moet de strijd aangaan met demonen, geesten en andersoortige wezens, slechts bewapend met een magisch gouden kompas.
- IMDb (6,1 / 202956)
- Trailer (YouTube)
- Northern Lights (BoekMeter)
- The Golden Compass (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
John Faa
Farder Coram
Ragnar Sturlusson (stemrol)
cenobite
Prima filmpje. Erg mooie muziek en geslaagde effecten.Ook leuk dat Christopher Lee erin zit (zoals hij 'Bolvanger' uitspreekt...brrrr) al is het maar heel even.
eddiefannez
na aandringen van iemand anders deze film gisteravond eindelijk eens bekeken....DD5.1 vet beeld en een goed verhaal moet ik zeggen.....vooral de deamons.....echt super gevonden!
was eigenlijk wel een beetje verrast alles zat goed in elkaar en is zijn 4 sterren meer dan waard!
flyer
Top film we hebben er echt van genoten en kunnen niet wachten tot het vervolg er is
isostar5
Lord of the rings is ook een kinderfilm hahahahahaha en zwaar overschat ook nog is.
%%%%%%
Martijnnn
Volgens mij ben jij echt een film hater
Cas1988
Niet zo goed als dat van Lord of de rings, maar toch wel een hele leuke film. Kan nu al niet wachten op het vervolg
tommykonijn
Ik ga deze waarschijnlijk vandaag nog in de Bioscoop zien, Ik ben benieuwd
tommykonijn
Ik heb de Film zoals ik al zei vandaag in de Bioscoop gezien en ik had er eigenlijk niet meer maar ook niet minder van verwacht, Er zitten erg Goede acteurs in de Film waaronder Daniël Graig en Nicole Kidman, Het Verhaal is erg mooi bedacht en ook Goed uitgevoerd vooral voor de actie fans is dit Geweldig denk ik want de Film heeft dingen aan zich die je ook eerder terug zag in Harry Potter, Narnia en Lord Of The Rings toch vind ik de Film geen Topper maar de ijsbeer-gevecht scene is voor mij nog altijd het mooiste kortom : Naar mijn mening geen Topper maar je moet hem ondanks dat toch echt gezien hebben
martinovitch
Mooi uitgedrukt
alleen het verschil is ik vind het wel een topper!!
Mooi uitgedrukt
alleen het verschil is ik vind het wel een topper!!
Ieder zijn smaak hè ?
Pilcrepus
Het is dat ik wist dat er in het boek verwijzingen zaten naar het Christendom, want anders had ik het er nooit uitgehaald. Ze hebben de kritiek op geloof er vakkundig uitgewerkt, want je moet echt een geweldig analytisch vermogen hebben om het er zomaar uit op te maken. De chistenen snijden zichzelf hier door de vingers, door mensen erop te wijzen dat er kritiek op het Christendom in zit. Niemand had het denk ik gemerkt als ze er niet zo'n ophef over maakten.
Ik moet bekennen dat ik het meteen doorhad zonder dat ik het boek of iets over de ophef gelezen had.
In de film werd vrijwel meteen gezegd: "Mensen moeten niet voor zichzelf gaan denken" en de reacties van de personages toen Lord Asriel het had over 'een wereld zonder authoriteit' sprak boekdelen.
Toen uitgelegd werd dat het Magisterium er was om mensen van hun vrijheid te beperken en om iedereen te dwingen om hen te volgen wist ik het wel zeker.
Ik heb dan wel een behoorlijk analystisch vermogen, en vind altijd snel de morele lijn die door een boek of film vloeit.
Wouser
Niet een geweldige film vooral als ik kijk naar wat ze hebben neergezet met welk budget. Had eigenlijk toch meer verwacht van deze film. Ik heb de boeken gelezen en opzich loopt het verhaallijn goed alleen denk ik wel dat het verhaal te snel loopt voor mensen die het verhaal niet kennen. Voor de rest zijn de special effects wel leuk.
ps. ik denk dat mensen die het boek niet hebben gelezen wel degelijk zouden hebben ontdekt dat het christendom erin zou zijn verwerkt maar niet te min slaat de ophef nergens op. De paus moet niet zo zeuren
en gewoon op zijn stoel gaan zitten en lekker een filmpje kijken
krijgsheer
Veel beter meegevallen dan gedacht. Zeer goede film die je meezuigt in het verhaal. Alleen het einde viel wat tegen.
blythefangirl
Bleh, ik vond hem tegenvallen
Ik hou erg van dit soort fantasiefilms,
maar ik had hem waaayy veel beter verwacht!
Het verhaal is zo spannend, maar ik vond hem te kinderachtig overkomen helaas. 2 sterren van mij **
KaniBiatch
Vond het een leuke film...wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Ook ik hou heel erg van fantasy films en deze film is dan ook goed in elkaar gestoken met fascinerende graphics. Ook deze film zal snel vergeleken worden met onder andere Eragon, The Chronicles of Narnia en The Lord of The Rings, maar toch vind ik persoonlijk dat dit niet zo is. Een origineel verhaal met goede acteurs met avontuur, spanning, drama en een beetje humor. Kinderachtig wil ik het niet noemen...ik zou mijn kinderen niet naar deze film laten kijken ivm de hevige gevechten. Dus bij deze.
BS
Het is hierboven al allemaal mooi uitgelegd.Leuke film met goede effecten en een leuk verhaal.
Samengemengt een gewoon erg leuke film.
Baklap
Heerlijk, fantasy een mooi genre, dat met snoepje Kidman en een leuk verhaal en voila... 2 uurtjes zo voorbij
Pretentieloos, leuk voor de kids, mooie wereld.. kortom.. goed bezig op naar wat nog komen gaat
3,5.
Zuzuu
Wat is dit nou voor een einde!
Het eindigt waar het eigenlijk zou moeten beginnen, komt er misschien een tweede deel..?
Martijnnn
Wat is dit nou voor een einde!
Triologie.
patinage
Het is te duidelijk dat het een verfilming is. Het verhaal gaat veel te snel. Stukken waar in een boek 300 pagina's over worden geschreven, worden nu afgeraffeld in 5 minuten. Dat vond ik heel erg jammer. Ik kijk er wel naar uit om het boek te lezen, want het verhaal is wel heel erg origineel!
JohnnyO
Leuke film voor een zondagmiddagje maar niet echt de topper die ik verwacht had.
Ik vond er weinig spectaculaire scenes in zitten en had toch wat meer sprookjes werk verwacht.
Toch een film om een keer te zien.
jessinha
Duurde erg lang voordat ik uberhaupt doorhad waar dit verhaal overging. De scenes zijn wel mooi gemaakt, maar vond het verder een saaie film. Te veel fantasie. Voor de mooie scenes krijgt hij 2 sterren wat mij betreft. voor de rest hoef ik hem niet nogmaals te zien
Cytje
Vond het een mooie film op zich...Het idee dat de deamonen bij de mens hoort is grappig..
Een beetje vergelijkbaar met Narnia..
Wel vond ik het einde jammer en teleurstellend...
Ik heb wel genoten van de film, maar vaak ook van die momenten dat het zo voorspellend is dat je weet wat er gaat gebeuren..
I like these sort of films.. maar er mocht meer spanning, special effects en actie in...
B100!
Mooi film weer!
De computeranimaties zijn toppie, prachtig gemaakt, vooral als je die vergelijkt met bijv. met "I am legend". Zo kan het dus ook!!!
Op naar het vervolg zal ik maar zeggen....
han de barman
Mooi gemaakt, goede akteurs, maar weinig diepgang in het verhaal. Maar nogmaals, erg mooi gemaakt en goed gespeeld!
markel66
Mooi in elkaar gezet en goed geacteerd, moeite van het kijken absoluut waard.
Wel jammer van het einde, nou ja op naar deel 2 dan maar.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Hallam Foe
Drama / Romantiek, 2007

Man Cheng Jin Dai Huang Jin Jia
Drama / Actie, 2006
engelandgebaseerd op boekcompass experimentlordship oompolar bearsteampunkairshipweesdieralternative universe gebaseerd op een jongvolwassen roman