Genre: Avontuur / Fantasy
Gesproken taal: IJslands, Engels, Russisch en Frans
Releasedatum: 6 december 2007
Bekijk via Videoland
Plot The Golden Compass
"There are worlds beyond our own - the compass will show the way."
Lyra Belacqua leeft in Oxford in een parallel universum. Hier zijn de zielen van mensen zichtbaar als dieren die hen overal volgen. Bij kinderen kunnen de zogenaamde daemons nog van gedaante verwisselen. Op een dag hoort ze haar oom een discussie voeren over een nieuw fysiek element: Dust. Dit element heeft de kracht om werelden te verenigen, waardoor het zowel begeerd als gehaat wordt door verschillende partijen, waaronder het Magistraat. Lyra onderneemt een reis naar het element, en moet de strijd aangaan met demonen, geesten en andersoortige wezens, slechts bewapend met een magisch gouden kompas.
- IMDb (6,1 / 202779)
- Trailer (YouTube)
- Northern Lights (BoekMeter)
- The Golden Compass (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Farder Coram
Ragnar Sturlusson (stemrol)
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Klinkt briljant, een film om echt naar ui te kijken
Ik denk dat het om te huilen wordt...

titia
De nieuwe trailer ziet er niet verkeerd uit, maar wat is de doelgroep van deze film? Lotr kijkers (denk ik dat het iets te kinderlijk is), of Narnia kijkers (en daar is het weer te eng voor). Nouja, ik ga wel kijken, mijn nieuwsgierigheid is in elk geval gewekt!
Angrod_Pallanén
Eng? In de trailer was er nu niet echt iets te zien was ik mijn neefje en nichtje niet zou laten zien. Ik denk dat het vooral een antwoord is op Narnia en mikken op het succes daarvan nu het vervolg op Narnia weer is uitgesteld.
titia
Heb je deze trailer gezien? ik vind 'm best heftig, zeker als je bedenkt dat de nederlandse Narnia deel 1 op 6 jaar gekeurd is, maar dat er daarvoor wel een paar scenes gesneuveld zijn. De ov is wel op 12 jaar gezet. Dit ziet er enger uit. (heb van Narnia alleen een trailer gezien overigens) Maar, ik weet natuurlijk niet hou oud je neefje en nichtje zijn, en wat ze eng vinden. (vind het nogsteeds een raar systeem om een leeftijdskeuring mee te geven, sommige kinderen van 12 zijn nog bang voor spoken onder hun bed, terwijl andere kids van 7 met plezier naar een "enge" film kijken. maar goed dat is een andere discussie)
Le Bon
typisch narnia..... lijkt me echt een flop...... alhoewel narnia wel leuk was om te kijken
JohnWilliams
Dit lijkt me zo'n goeie film!!! Ik ga echt ernaar toe ik hou namelijk wel van Fantasy films!
JTV-kijker
- 2017 stemmen
op de één of andere manier vind ik het veel op LOTR en narnia lijken maar dan in een ander tijdsperk en slechter afgewerkt
JohnWilliams
Slechter? Dit lijkt me vele malen beter dan Narnia. Mooier dan LOTR is onmogelijk maar ja, dan lijken alle Fantasy's op LOTR omdat er wel héél veel Fantasy inzit.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
ik vind dat die beer er stukken faker uitziet dan de leeuw van narnia eerlijk gezegt en het is precies alsof dat gouden compas waar alle macht inzit een vervanging is voor de ring van LOTR
alle fantasy films lijken op elkaar omdat het altijd gaat over de strijd tussen goed en kwaad waar het goede uiteindelijk overwint maar het was gewoon het compas-ring gedeelte waar ik mee zat
Angrod_Pallanén
Het straalt inderdaad niet van originaliteit en Narnia is een erg goede film en ik betwijfel of TGC dat kan overtreffen (wordt moeilijk), maar er komen elk jaar duizenden films uit die je hetzelfde basisverhaal vertellen. Het wordt alleen in een andere uitvoering verteld. The Golden Compass lijkt me echter geen geweldige uitvoering van het goed/kwaad verhaaltje. Zeker omdat ik zelfs met het zien van de trailer en het lezen van de samenvatting een duidelijk verhaal kan vinden.
JohnWilliams
Stardust, Seeker: The Dark is Rising, The Golden Compass.
Dit drietal Fantasy's kunnen we gaan verwachten waarvan de 1ste al in de Bioscopen draait. Maar de laatste lijkt mij toch echt de beste van die 3. Ook omdat New Line Cinema goed is en ik van Fantasy's hou. Ook een goeie Cast nee wat mij betreft: Kom maar op met die film!
Emiledj
Op Imdb heeft men al een pagina gereserveerd voor "The Subtle Knife" (http://www.imdb.com/title/tt0934963/) wat volgens mij al verklapt dat dit het eerste deel is uit 3.
Het zou mij niks verbazen dat ook "Amber Spyglass" wordt verfilmd.
De trailer is in ieder geval erg gaaf en deze ga ik zeker in december in de bios bekijken...
JohnWilliams
Ik ook, ik vond Lord of the Rings echt de mooiste Triology ter Wereld ooit gemaakt en dit lijkt er ook een beetje op en ook is het van New Line Cinema...dus ik kijk wel naar die 6 December uit eerlijk gezegd!
glem
Ik kijk echt uit naar deze film lijkt me echt leuk is een film voor te kijken in de kerst vakantie leuke kerstfilm ik kijk er naar uit
JohnWilliams
Kijk er ook naar uit, ook naar de muziek die Alexandre Desplat gaat componeren!!!
Valium89
Ik heb de boeken hier liggen en gelezen, deze waren op het eerste gezicht kinderlijk, maar later blijkt dat er toch overal een diepere boodschap in schuilt. Als je van LOTR en lezen houdt, moet je deze boeken gewoon hebben. Het eerste deel in de serie heet 'Het Noorder Licht', van Phillip Pullman.
Als de film net zo goed is als het boek ben ik zeker in de zaal te vinden
JohnWilliams
De acteurs zijn goed, al hoewel ik nog nooit van Dakota Blue Richards heb gehoord, wel van Dakota Fanning maar niet van deze Dakota. Maar ik vind er in de trailer goed spelen dus dat zal (hoop ik) ook wel over de rest van de film zijn.
Raffael77
Deze film zou The Lord Of The Rings overtreffen en ik ben benieuwd.
De film heeft een budget van 180 miljoen.
The One Ring
Mja, dat zeggen de makers altijd natuurlijk om een hype te creëeren.
Dat zal vooral van New Line komen, dezelfde maatschappij die destijds LOTR produceerde. Ze zouden gek zijn als ze het niet zo brachten...
The One Ring
Ik vind het eerder overkomen alsof de film eigenlijk te slecht is om te promoten en we pakken er daarom maar een eerder succes bij die we zelfs visueel in de trailer verwerken (door de ring te laten zien).
Porberen mee te liften op het succes van drie films die honderden miljoenen hebben binnengebracht is toch niet zo vreemd. Bij zulke grote epossen kom je er nauwelijks onderuit om er geen verwijzingen in te stoppen. Nogmaals: ze zouden gek zijn als ze het niet deden...
joostie
Lijkt me leuke kerst-film overigens wel kinderachtige poster.De trailer zit er wel goed uit.
JohnWilliams
De Poster springt er inderdaad niet zo goed uit, dat had wel wat beter gekund...
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
ik heb zojuist de trailer van deze film gezien, en ik was onder de indruk. Mijn favoriete genre is fantasie dus ik denk dat deze film mij wel ligt. Ik ga er waarschijnlijk naar toe in de bios. Wat ik orgineel vind aan het verhaal is dit: (ik weet niet zeker of ik het wel goed begrepen heb hoor) alle mensen hebben hun ziel in een dier zitten of zoiets... nouja, lijkt me een leuke film ook Eva Green en Daniel Craig ken ik van Casino Royale. Ik geloof dat ik in de trailer ook even het gezicht van Christopher Lee voorbij zag flitsen.
Nou, mijn verwachting is wel dat ik wel een 4 sterren kan geven!
JohnWilliams
Hopen dat het ook kan Albus, de premiere was gisteren...wij moeten nog even wat langer geduld hebben maar hopelijk word die geduld dan wel beloond!

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

The Others

Hallam Foe
Drama / Romantiek, 2007

Man Cheng Jin Dai Huang Jin Jia
Drama / Actie, 2006
engelandgebaseerd op boekcompass experimentlordship oompolar bearsteampunkairshipweesdieralternative universe gebaseerd op een jongvolwassen roman