• 9.371.928 stemmen

The Golden Compass (2007)

Avontuur / Fantasy | 113 minuten

Met onder meer: Nicole Kidman, Daniel Craig en Dakota Blue Richards

Gesproken taal: IJslands, Engels, Russisch en Frans

Releasedatum: 6 december 2007

Plot The Golden Compass

"There are worlds beyond our own - the compass will show the way."

Lyra Belacqua leeft in Oxford in een parallel universum. Hier zijn de zielen van mensen zichtbaar als dieren die hen overal volgen. Bij kinderen kunnen de zogenaamde daemons nog van gedaante verwisselen. Op een dag hoort ze haar oom een discussie voeren over een nieuw fysiek element: Dust. Dit element heeft de kracht om werelden te verenigen, waardoor het zowel begeerd als gehaat wordt door verschillende partijen, waaronder het Magistraat. Lyra onderneemt een reis naar het element, en moet de strijd aangaan met demonen, geesten en andersoortige wezens, slechts bewapend met een magisch gouden kompas.

Marisa Coulter

Farder Coram

Ragnar Sturlusson (stemrol)

avatar van D-ark

D-ark

Klinkt briljant, een film om echt naar ui te kijken

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Zopas nog het eerste boek van de trilogie gelezen en hier kijk ik dan ook met gemengde gevoelens naar uit. Helaas is de productiemaatschappij dezelfde als die van LOTR maar kijk eens naar die cast: Nicole Kidman, Daniel Craig en ook zijn Bondgirl Eva Green uit Casino Royale speelt er in mee

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

En ex-bond acteur Timothy Dalton speelt of speelde in het toneelstuk gebaseerd op het zelfde boek het zelfde personage als die Daniel Craig in deze film gaat spelen. Dit moet wel meer zijn dan toeval.

Craig kan nog wel eens een interessante carrière maken.

Tenshinhan schreef:

Craig kan nog wel eens een interessante carrière maken.

Dat denk ik ook

dionj

is al een website van!!!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Een hele hoop nieuwe stills te vinden op IMDB.

dionj

Er is al een soort van trailer met interviews, zeker de moeite waard.

avatar van sju

sju

Vreemd, ik had hier al meer reacties verwacht. Deze productie wordt naar het schijnt van de grootste omvang sinds LOTR...!

Ik had een paar jaar terug met plezier het eerste boek gelezen. Ondanks dat het een jeugdboekenreeks is, vond ik het behoorlijk grimmig. In het tweede deel ben ik niet zover gekomen, omdat het al een tijd terug was toen ik deel 1 las. Ik raad dus aan om de delen in één keer door te lezen, en ik zal ze zelf er ook weer bijpakken...

avatar van Nicole89

Nicole89

Ik ben nu deel1 aan het lezen en ik kijk er heeel erg naar uit! De acteurs zijn denk ik wel goed gecast (wel grappig dat mevr. Coulter in het boek donker haar heeft, maar dit hindert niet echt verder). En ik ben heel erg benieuwd of de film zo is als ik denk, zoals ik in de trailer zie, klopt het wel met mijn verwachtingen! Helaas moeten we nog wachten tot december!

avatar van sju

sju

Nu de officele trailer:

(Gebruikt dus als aanzet het succes van LOTR... hmmm)

Ziet er aardig uit, maar nog niet denderend. De pratende ijsbeer is in iedergeval k-e-i-lelijk, als je het mij vraagt. En Dakota Blue Richards heeft een lelijk accent...

avatar van Marki_san

Marki_san

lijkt me interessant...die poster ziet er in ieder geval leuk uit

avatar van FixX

FixX

hij lijkt mij zeer intressant om naar uit te kijkken

maar na Eragon en Bridge to terabithia ben ik wat schuwer in fantasie

dat ze wederom LOTR ermee vergelijken vind ik niet slim

eerst zien dan pas echt oordelen

anders valt ook deze tegen dus ik wacht vol spanning af

maar de poster ziet er zeker indrukwekkend uit

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Kon niet anders dan moe worden toen ik de trailer zag. Heksen, pratende ijsberen, werelden die gered worden, grootste oorlogen, kinderen die de sleutel hebben, van mij hoeft het niet meer zo. Maar ik weet zelf toch wel dat ik deze film ga zien, damn my curiousity!

getyourchucks

Een geweldige maar moeilijk te verfilmen boeken reeks. Ik kijk er naar uit!

getyourchucks

trailer ziet er goed uit btw... Hoop alleen niet dat al die beesten het een narnia effect geven.

Nieuwe teaserposter geplaatst.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Sprookjes achtig: ja, mooi: nee.

avatar van The One Ring

The One Ring

Voor het eerst dat ik in een trailer zie dat de makers min of meer toegeven dat ze incashen op een eerder succes. Aan het begin van de trailer leggen ze al meteen de link met LotR. Bizarre keuze en ook meteen het enige interessante dat ik zag. Alleen de aardige cast maakt nieuwsgierig, maar verder leek de trailer sprekend op elke andere fantasytrailer van de laatste tijd. Dat deze trailer in de bioscoop meteen na die van Stardust verscheen maakte het eigenlijk helemaal absurd.

avatar van Biatch

Biatch

Trailer ziet er veelbelovend uit. Dit soort films blijven me vermaken.

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

Lijkt me geweldig

getyourchucks

Ik ben de afgelopen dagen druk bezig geweest met het herlezen van deze serie en ben tot de conclusie gekomen dat het ABOSOLUUT ongemogelijk is om deze reeks in 1 film te stoppen... dat wordt dus nog een triologie. Verder klopt dit niet met het boek... 'Hier zijn de zielen van overleden mensen zichtbaar als dieren die telkens van gedaante verwisselen.' Ik weet niet of dit een fout is in de samenvatting of dat de film echt zo verdraaid is.

Ik sta te popelen om het te zien!

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Nicole Kidman en Daniel Craig samen kan gewoon niet fout gaan.

En de film heeft wel een budget van $150,000,000!

avatar van qwertary1992

qwertary1992

De cast is goed, verhaal lijkt me wel aardig.. et budget en de regisseurs zijn er... iets om naar uit te kijken ^^

avatar van wwelover

wwelover

Denk dat dit wel een topper kan worden, kijk er erg naar uit.

Trailer ziet er goed uit.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Wordt met 12-7-07 bedoeld dat de film op die datum is begonnen?

avatar van Mug

Mug

Nee, dat die film dan in de Amerikaanse bioscopen gaat draaien. In de VS worden data anders aangegeven dan hier in NL. maand-dag-jaar, dus 7 december 2007...

avatar van Apster

Apster

Na LOTR, Narnia, Eragon etc de zoveelste film met heksen, draken en tovenaars. Het zal wel weer een trilogie worden, mits het aanslaat.

avatar van serpico

serpico

De trailer was verassend cool. Jammer dat het om een jeudboekenserie gaat, dat zal waarschijnlijk een hoop clichés de deur door helpen. Wel ontzettend dom dat de film begon met een vallende ring (ik dacht dat het een trailer van The Hobbit was!) en toen werd gezegd: "From the Studios who brought you 'The Lord of the Rings'..." Net alsof dat garant staat voor een goede film! Bij Pixar of Disney kan ik me daar nog wat bij voorstellen, omdat het daar steeds dezelfde mensen achter de schermen zijn, maar nu is New Line gewoon toevallig de financiër.

avatar van The Last

The Last

Ik heb een beetje het idee dat deze film de grote afsluiter van 2007 gaat worden. Trailer ziet er overigens prachtig uit.

avatar van ToniMono

ToniMono

Och jongens, wat gaat dit worden? Een soort Neverending Story met een vilegende ijsbeer in de hoofdrol?