• 9.220.436 stemmen

Star Trek III: The Search for Spock (1984)

Sciencefiction | 105 minuten

Genre: Sciencefiction

Alternatieve titel: Op Zoek naar Spock

Geregisseerd door: Leonard Nimoy

Met onder meer: William Shatner, DeForest Kelley en James Doohan

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 29 november 1984

Plot Star Trek III: The Search for Spock

"A dying planet. A fight for life."

Deze derde Star-Trekfilm gaat precies daar verder, waar deel 2 (The Wrath of Khan) ophield. De bemanning van de Enterprise keert terug naar huis, om daar te horen dat hun schip te oud is om nog langer gebruikt te worden. Als McCoy echter gedrag van Spock gaat vertonen, en beweert naar de planeet Vulcan te willen, besluit Kirk de Enterprise te stelen om McCoy en Spock te redden.

Admiral James T. Kirk

Lt. Saavik

Ambassador Sarek

Dr. David Marcus

avatar van scorsese

Redelijke film waarin de bemanning van de Enterprise naar huis keert, maar zonder Spock. Ondanks dat dit een direct vervolg is op het vorige deel, duurt het even voordat het avontuur goed op gang komt. Christopher Lloyd vond ik minder goed werken als een Klingon. Zeker geen slechte film, maar persoonlijk toch wel de minste uit de reeks (ondanks het prima einde).

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Gisteravond heb deel 3 The Search for Spock na vele jaren herzien. Dit is een prima vervolg op deel 2, The Wrath of Khan die ik onlangs ook heb herzien. The Search for Spock heeft mooie locaties / decors en uitstekend camerawerk. Binnenkort is deel 4 aan de beurt net als de rest van de filmserie.

avatar van Lavrot

Lavrot

Staat niet in mijn TV Gids, maar wil dit toch even aankondigen. Op Spike, bij mij kanaal 13, kan je elke zondagavond een Star Trek film bekijken. De eerste twee zijn reeds uitgezonden. Deze derde (The search for Spock) is vanavond om 20:30 uur. Ik zou zeggen: kijken of opnemen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Derde deel.

Ik heb de reeks nooit echt bijzonder gevonden, maar ik ga er wel nog wat verder ingraven door wat koppigheid. Ik heb ondertussen zoveel films gezien dat ik filmreeksen gewoon een beetje af ga ter bestrijding van verveling. Dat werd echter niet bepaald beloond door dit ruimteavontuur op te nemen toen het op televisie kwam.

Deze film heeft het altijd wel van de personages moeten hebben. Laat ik dat nou precies het falende element vinden. Ik vind de groep maar saai, en de schurken aardig ridicuul. Ik heb destijds genoemd dat ik waarschijnlijk met deze personages had moeten opgroeien, maar dat is niet het geval bij mij. Ik vind het allemaal maar levenloze personages die wel bijzondere trekjes hebben maar dit nooit goed kunnen communiceren.

Verder ziet het er qua effecten verouderd maar groots uit. Ik kon alle poeha rondom de sciencefiction wel waarderen. Dat hoort gewoon een beetje bij die tijd en deze film weet daarin ook best ver te komen. Een aantal geslaagde ideeën daarbij opgeteld en je hebt een aardig stabiele grond onder je voeten. Wat er echter opstaat is van wat mindere kwaliteit.

Ik had eigenlijk gehoopt op wat indrukwekkendere vormgeving aan de personages. De schurken zien er dwaas uit en de bestrijders zijn saai. In het algemeen is het vooral een film die maar niet vooruit te branden is en op die manier kom je er maar moeilijk doorheen. In het kader van de reeks is het een best geslaagde film om het verhaal voort te zetten, maar als film zelf vind ik het maar vermoeiend.

avatar van FlorisV

FlorisV

1 van mijn favorieten onder de Star Trek films en sowieso mijn favoriete onder die met de oude Kirk crew. De film was misschien duurder dan nodig maar competent geregisseerd door Spock himself en met erg mooi gemaakte special effects en decors. Vulcans Saavik en Sarek krijgen genoeg te doen en zijn welkome toevoegingen. De finale voelt wel aan als een nogal obligate formaliteit en de manier waarop het vijandelijke Klingon schip wordt verschalkt is te knullig voor woorden. Maar verder blijft deze zeer genietbaar. Het is echt een ingetogen Star Trek avontuur met weinig actie maar genoeg sf, zonder slappe technobabble. Het tempo is ook prima, iets waar het eerste deel zo in tekort schoot.