• 9.374.484 stemmen

Geregisseerd door: Jan de Bont

Met onder meer: Keanu Reeves, Dennis Hopper en Sandra Bullock

Releasedatum: 11 augustus 1994

Plot Speed

"Get ready for rush hour."

De agenten Jack Traven en Harry Temple redden een groep mensen uit een gesaboteerde lift, zodat het brein achter de sabotage, Howard Payne, zijn losgeld wel kan vergeten. Payne besluit een nieuwe uitdaging voor Traven op te zetten: hij plaatst een bom op een stadsbus. Als de bus beneden de 50 mijl per uur zal gaan rijden, zal de bom exploderen. Aan Traven om samen met de passagier Annie Porter de andere passagiers in veiligheid te brengen.

avatar van Nightstalker

Nightstalker

De beste actiefilm in de jaren 90. Samen met de Die Hard triology. Masterpiece !!!

Edie

Echt een heerlijke actiefilm vind ik, 4.5 sterren!

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Deze film is echt goed! Reeves en Bullock spelen ook geweldig

***1/2

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Leuke, spectaculaire actiefilm. En ik houd eigenlijk niet eens zoveel van actiefilms (m.u.v. de Die Hards, Leon en The Killer). 3,5*

avatar van Diesel

Diesel

Hersenloos vermaak met goede rollen van Reeves en Hopper. 2,5*

avatar van FisherKing

FisherKing

Edie schreef:

Echt een heerlijke actiefilm vind ik, 4.5 sterren!

Herzien, zou ik zeggen

avatar van PsychoPump

PsychoPump

Zeer vermakelijke film dat vanaf het begin gelijk op dreef is en dat blijft tot het eind zo. Goed camerawerk. Al hou ik niet zo van dat schokkerige, dit past uitstekend bij deze film. Wie hem nog niet gezien heeft:gaat kijken!

avatar van Mark86

Mark86

Beetje onderschatte film, je verveelt je echt geen minuut! Deel 2 was wel bagger trouwens...

• 2070 stemmen

Een beetje maar? Dit is de meest onderschatte film die ik ken. De aktie, muziek, verhaal, allemaal geweldig. Verveelt geen seconde.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Én is ook nog eens een van de spannendste films die ik gezien heb (toen was ik wel nog niet zo oud). Volgens mij verdient ie wel een plaatsje op het eind van de top-250, al is niet iedereen het daar mee eens. Jammer.

avatar van miss con

miss con

geweldige film! Sandra Bullock is gewoon super goed!!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Echt een supergoede actie film. Dit soort films geeft Actie een goede naam.

Goede slechterik in Hopper en een gouden Duo in de bus. Van begin tot eind zinderend spannend.

Must see, zeker als je dan ook nog eens van actie houd!

4,0

avatar van twg

twg

JoeCabot schreef:

ik wel!

avatar van Materny

Materny

Na The Rock ( 96 ) de nummer 2 beste actiefilms tot nu toe.

Lekker vlot verhaal, strakke actie en natuurlijk Is Mr Hopper weer op z'n best als Bad-guy.

Ms Bullock mag er ook zijn natuurlijk he .

avatar van eddiie89

eddiie89

Deze film blijft één van de leukste films die ik ooit gezien heb, ik kijk hem nog regelmatig en ik heb hem al stuk of 50 keer gezien. Het acteerwerk was niet helemaal top maar dat maakt niet veel uit want de spanning en de actie die zorgt ervoor dat de film blijft boeien. Spannende elementen, mooie stunts, af en toe humor, keanu "The Matrix" reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock en de regisseur, onze eigen Jan de Bont. ik krijg spontaan zin om hem nog een keer te kijken

avatar van darkcity

darkcity

Superleuke film die keer op keer weet te vermaken, deze film verveelt echt nooit.

Het verhaal is echt superspannend en er blijft lekkere vaart in de film.

Goed acteerwerk vind ik wel hoor, alleen Reeves af en toe wat twijfelachtig.

Hopper is leuke schurk en Bullock is altijd leuk natuurlijk.

Een echte topper en waarschijnlijk de beste aktiefilm ooit gemaakt ! 4.5 ster.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Uitstekende actiefilm, met veel vermaak, spanning, goed acteerwerk, en natuurlijk met topactie! Verder bevat de film mooie en goed gefilmde stunts met de bus, en met een spannend einde! **** (4 sterren).

Zeker de moeite waard!

avatar van jackie chan

jackie chan

Goede film!!!

ik heb me vermaakt alhouwel ik en einde ik moe begon te worden op het eind. dat deel met de bus vond ik goed!!! en dan gaan ze weer verder met de metro, toen was het wel genoeg.

en dat deel met de bus op het vliegveld had eerder moeten komen dan dat deel in de stad wwant dat was t mooiste vond ik. maarja dat is lastig te knippen:P

4 sterren vond ik!!!

avatar van djelle

djelle

Matig script, veel clichées en een povere prestatie van Bullock, maar het bijzonder goeie concept, het schitterende camerawerk en fijne actiespectakel maken veel goed. Jan De Bont bewees opnieuw zijn talent in zijn eerste eigen langspeelfilm en leverde een degelijke actiefilm af. 2,5*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Geweldige film, er zaten goeie scenes in.

Sandra en Keanu acteerde geweldig, ze zouden vaker samen in een film moeten spelen!!

de vonken vlogen ervanaf!! (vond ik)

avatar van raymon

raymon

ja, gewoon een hele goei film met veel actie en spanning, klaar punt uit ***4.5**** moet je zien

avatar van BlueSword

BlueSword

vette actie, erg leuke spelers!

avatar van haai

haai

Geweldige spannende film *4

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Destijds vond ik het een kraker. Momenteel komt deze film net boven de middelmaat uit, naar mijn mening.

avatar van Pacino88

Pacino88

Na 2 jaar weer eens de SE bekeken, en hoopte weer de magie terug te vinden, maar niet meer gedurende de hele film.

Zeer goed entertainment, maar die kijkbeurten als jochie van 12, 13 worden nooit meer geevenaard.

Vooral het liftgedeelte en het einde in de metro vind ik maar matig. Als men overschakelt naar de bus, wordt het echter zeer goed, met uitstekend acteerwerk van Reeves (uitdrukkingen) en Hopper.

Bullock vond ik maar als een naief wicht overkomen.

Hoe zijn de extra's?

U-96 schreef:

Hoe zijn de extra's?

Heb zelf Speed S.E, de extra's;

Disc #1;

Zoals altijd een audiocommentaar van Jan de Bont, en een van Graham Yost (schrijver) en Mark Gordon (producent).

Disc #2;

Documentaire "Making Of Speed" welke wel de moeite waard is, ik geloof dat ie iets van 25 minuten duurde. Maar ik heb wel betere docu's gezien. 5 verwijderde scene's, 5 features (ik geloof van verschillende scene's een uitleg, waaronder de grote bus met camera-belichtingsapparatuur eromheen, het digitale werk met de lift, digitale werk met het gat in de weg en het miniatuur van de trein sequence). Verder kan je van verschillende hoeken enkele stunt sequences bekijken, en een 30 minuten aan cast/crew intervieuws. Verder een beeldgalerij (welke ikzelf niet bekeken heb nog), enkele storyboard (zelfde, boeit me niet echt), 11 tv spots, productie notities, muziek video (van Billy Idol) en een trailer.

Al met al best de moeite waard, hetgeen wat besproken word (zoals bijvoorbeeld het miniatuur van de treinen) word dan ook best goed besproken, zeker de moeite waard. De documentaire kan ik me niet meer precies herinneren, maar ik dacht niet dat er echt een 'verhaal-lijn' inzat, dus aaneenvolging van beelden uit de film, commentaar en interviews. Wél is ALLES Nederlands ondertitels, wat ik een pluspunt vind.

Uitgebreide info;

Dank je wel!

Ik heb die SE de afgelopen jaren honderden keren in m'n klauwen gehad, maar ik laat 'm maar steeds liggen. Raar eigenlijk.

U-96 schreef:

Dank je wel!

Same here, maar aangezien ik de film zelf al graag op DVD wou hebben twijfelde ik tussen de SE of de 'normale' dvd. Keuze was toen vrij makkelijk (even iets meer geld, maar dan heb je ook wel wat natuurlijk) en ikzelf vind het mooi dat alle extra's ook ondertiteld zijn. Wat ik van mijn metalen 'Total Recall' erg helaas niet zeggen kan, en daardoor door mij niet altijd evengoed te volgen. Audiocommentaar idem.

avatar van Merci

Merci

een super goede film ik heb hem gister weer is gkeken

alleen is eht nep als die bus over dat gat jumpt

verder is hij super cool goede acteerprestatie door reeves en bullock

***** sterren