Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Atonement
"Torn apart by betrayal. Separated by war. Bound by love."
Zomer 1935. De 13-jarige, uit een gegoede familie afkomstige, Briony Tallis (Saoirse Ronan) is een ontluikende toneelschrijfster. Ze wil dat haar nichtje Lola en de tweeling Jackson en Pierrot een toneelstuk uitvoeren gebaseerd op één van Briony's verhalen, maar het lijkt nergens op. Die dag echter ziet ze hoe Robbie, de zoon van de bediende van het huis, Briony's zus Cecilia laat strippen en nadat ze daarna een obscene brief van Robbie aan Cecilia leest, trekt ze haar eigen conclusies. Wanneer haar nichtje Lola de volgende dag wordt verkracht, neemt het lot een desastreuze wending.
Cecilia Tallis
Paul Marshall
Emily Tallis
Danny Hardman
Gitarist187
kvond iinderdaad het begin erig traag, maar een zeer mooie en goede film het was het zeker waard deze in de bioscoop te zien
killerfreak
had een heel melige film verwacht, maar uiteindelijk is ie best wel goed. Komt een beetje traag op gang, maar dan (na de arrestatie van robbie) ontpopt de film zich tot een uitstekend drama met het nodige diepzinnige verhaal.
Vooral Briony vond ik goed acteren; Keira vond ik dan weer niet zooo geweldig. Maja, de muziek was dan wel weer origineel en goed
Kort samengevat: goede film, zeker moeite waard om 'm te zien, maar ik vrees dat de oscar naar een andere film zal gaan...
Martin Van K
dat moet je niet vrezen, dat moet je hopen
too-sweet
Nou de film is mij toch ietswat tegen gevallen. De eerste 30 minuten helemaal. Bijna niet doorheen te komen. Ik wilde hem bijna af zetten,maar mijn niieuwsgierigheid nam dan toch de overhand. En gelukkig maar want toen de film verder ging was hij toch nog aangenaam om te kijken. Toch blijf ik het een trage film vinden. Wel een mooi verhaal,goed acteerwerk en mooie muziek.
En ik vond het einde toch niet tegenvallen,wel mooi eigenlijk.
Al waren mijn verwachtingen hoger,toch 3.5*
Demoniac
Toen de eerste tien minuten van deze film voorbij waren, was ik bang voor een saai engels kostuumdrama over een onmogelijke liefde. Gelukkig bleek dit snel te veranderen.
De film kende een wat saai begin, vooral om kennis te maken met de personages, wat toch wel effectief was, want er zijn nogal wat namen die een belangrijke plaats binnen het verhaal innemen. Er zitten een aantal prachtige scenes in de film en ook wordt er op een hele leuke manier met de tijd gespeeld. Het is niet verwarrend, maar juist verhelderend. Briony die door het raam kijkt ziet Cecilia zichzelf uitkleden voor Robbie, maar dit doet ze niet zomaar. Ook de brief die Briony bezorgen moet, en het moment waarop ze Robbie en Cecilia betrapt worden op deze manier van twee kanten bekeken.
Het tweede deel van de film speelt zich tijdens de oorlog af en hoewel de scenes erg mooi gefilmd zijn had ik het idee dat het niet allemaal van toegevoegde waarde voor de film was en het een beetje inzakte.
Op het einde is er nog een leuke wending in het verhaal, die ik niet aan zag komen.
De muziek in Atonement is ook erg geslaagd, het typmachinegetik dat af en toe is toegevoegd is erg mooi gedaan. Ook is er niets op het acteerwerk aan te merken. Dit was zeer overtuigend door iedereen in de film.
Vanwege het, naar mijn mening, te lange oorlogsdeel net geen 5*
Ai, de tweede helft van de film is toch wel heel jammer.
Het begint allemaal veelbelovend, niet dat het verhaaltje zo geweldig is, maar oh oh wat ziet het er geweldig uit. De cinematografie zal wel heel veel prijzen gaan winnen.
Ik ben normaal altijd de eerste om die vreselijke Knightley af te vallen, maar ik moet toegeven: ze doet het hier prima en de eerste helft van de film is de spanning en erotische ondertoon tussen haar en McAvoy echt groots, mede door de prachtige plaatjes.
Maar dan verandert alles, komt het verhaal in de oorlog (ook niet echt iets mis mee) met een nu al legendarisch tracking shot
, maar vervolgens een heel pover en duf gebeuren rond de 18-jarige Briony.
. Volkomen oninteressant.
Het einde was zelfs een soort dieptepunt waarin alles even snel verteld wordt. Jammer! Toch een dikke 3 dan maar. had makkelijk 4 kunnen zijn.
dvdboer
Wat een bout film ze vlogen van de hak op een tak, er zat gewoon geen verhaal in.
Echt saaaaaaaaaaaaaaai.
En je word hier erg depri van zeg.
Ze lopen gewoon wat rond, word amper wat gezegt.
en het is idd een drama
Geen inhoud niks, van het heden naar verleden, naar de toekomst.
Erg verwarrend.
Geen spanning, van romantiek vond ik ook geen sprake.
Dat ze de ene keer neukte misschien, verder toch niet.
Stephan
Wat een bout film ...
Kijk jij maar films waar ze elkaar de warme yoghurt in het gezicht blaffen...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Geen inhoud niks
Saw 4, Species 4 en Boogeyman 2 hebben dat wel?
...Kroelie...
Echt heel mooie film!!! Ik heb hem gisteravond gezien in een filmhuis bij mij in de buurt, een van de weinige waar hij nog draaide en ik wilde hem perse in de bios zien, dus....
Ik heb er geen spijt van gekregen. Het begin is trager dan de rest van de film, maar wat wil je dan? Als het begin flink was ingekort en ze het versneld hadden, had niemand er wat van begrepen... Nu wel, want een langere inleiding bij een film die qua opbouw vrij lastig is, is wel noodzakelijk.
Het acteerwerk was grandioos. Keira Knightley, James McAvoy en Romola Garai waren geweldig en overtuigend. Ook de bijrollen waren goed. Eigenlijk was er niemand in de film die slecht acteerde, terwijl er bij de meeste films toch wel iemand is die niet aan de rest kan tippen.
Ik had het einde duidelijk niet zien aankomen. Misschien ook wel omdat ik het einde wat Briony in de film verzon (dat ze bij Cecilia en Robbie langs ging om haar excuses aan te bieden), ook heel erg goed in het verhaal vond passen. Het was daarom een erg verrassende wending in het verhaal.
Al met al had ik na het zien van deze film een erg goed gevoel. Ik kan (tot nu toe) nog geen minpunten noemen. Misschien wel een van de beste films die ik in de afgelopen jaren heb gezien en hij komt ook zeker in mijn top 10!
Een verdiende 5.0*
Cat1971
Mooie film! Goed acteerwerk van de hoofpersonages. Het oorlogsgedeelte was mooi gefilmd, maar kwam op mij als onrealistisch over. Beetje gemaakt. Zo van het moet op oorlog lijken. Ik had dus helemaal niet het idee dat ze in oorlog waren. Dat hadden ze beter kunnen doen dus.
anne J
Het ging er ook niet om om te laten zien hoe het was tijdens de strijd maar juist die chaos op Duinkerken.
Ricochan38
aardige film met een paar goede scenes, maar als deze film the oscar wint voor beste film dan is het triest gesteld met de rest van de films.
Riddick
Vond het een prachtige film!.. Het verhaal nam me gelijk mee en de vertel wijze vond ik nog mooier. Het muziek is ook fantastisch.. Verder ben ik (zoals altijd) negatief over Keira. Ze kan acteren, maar ik kan haar niet gauw serieus nemen. Ze heeft een wat jammerig gezicht. James daarintegen speelde erg goed! Alle acteurs wel!..
Wat ik zelf vond was dat de oorlog gedeelte zeer 'realistisch' in beeld gebracht werd.
Ik ben zelf in Normandie geweest. Ook in de museums etc. En dit is de eerste film waar ik echt het gevoel krijg van, zo is het gegaan.
Lenny_DH
!!!ZEVEN OSCARNOMINATIES!!!
Beste Film
Beste Vrouwelijke Bijrol (Saoirse Ronan)
Beste Bewerkte Scenario
Beste Cinematografie
Beste Art Direction
Beste Kostuumontwerp
Beste Muziek - Original Score
otherfool
Eigenlijk valt dat nog tegen natuurlijk.... geen regie of één van de hoofdrollen. Die van film zullen ze denkelijk ook niet winnen.
Ik gok op Score en Kostuum. Voor de overige nominaties is de tegenstand te sterk.
The One Ring
Ik vermoed dat hij cinematografie en score gaat winnen. Ronan maakt een kleine kans voor bijrol, maar het valt nog te bezien. De rest zal hij niet winnen denk ik. Kostuums lijkt me eerder iets voor Elizabeth: The Golden Age of Sweeney Todd.
amazingm
Muziek en de sfeer vond ik prima, alleen had ik het idee dat er bepaalde keuzes worden gemaakt die ik niet echt veel vind toevoegen. Het (in verhouding) lang in beeld gebrachte gedeelte met de oorlog en Briony's stuk in het ziekenhuis. Daardoor vond ik dat andere stukken een beetje van de hak op de tak sprongen. Al met al een prima fims en zeker het bekijken waard. Helaas geen 4 maar "slechts" 3 sterren.
aphexfreak
Prachtige film! Ongelooflijk mooi gefilmd en zeer goed geacteerd.
Dat camerashot op het strand...van een ongelooflijke schoonheid.
Verhaal word goed gebracht, zeer sterke sfeer ook.
The Last
De cinematografie is inderdaad erg goed en mag wat mij betreft de Oscar hiervoor winnen. Toch vind ik dat Atonement niet voor Beste Film genomineerd had moeten worden.
missl
wat een geweldige film! meeslepend, het greep me aan en geweldig geacteerd!
1 minpunt is dat het verhaal in de oorlog me wat te lang duurde, want ik houd niet van dat soort scenes.
ik was er stil van.
beste film bij de Oscars weet ik niet, want ik heb de rest van de genomineerden nog niet gezien en het is ook niet de beste film die ik heb gezien, maar ik snap de nominatie zeker.
skipy05
wat een mooie film. erg goed verhaal en is goed in beeld gebracht. zeer goed geacteerd. en Keira Knightley heeft het zeer goed gedaan zoals bijna altijd.
missl
Pfff..
Nee helemaal niet, ik doe gewoon een keer enthousiast over een film, voor de verandering.
LabRatXL
Ik vond het een super film.. de muziek en geluids effecten waren erg goed.
weinig op aan te merken

Romantische WOII-film 'Atonement' van Joe Wright verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

Romantische WOII-film 'Atonement' van Joe Wright is vandaag te zien op televisie

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

Plot-twists: vijf films met een ronduit verbazingwekkend einde

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008