• 9.378.069 stemmen

'n Beetje Verliefd (2006)

Komedie | 83 minuten

Releasedatum: 14 december 2006

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot 'n Beetje Verliefd

De zestigjarige tuinder en weduwnaar Thijs (Ad van Kempen) wordt door zijn kleinzoon Omar (Yes-R) gekoppeld aan de levenslustige Jacky (Geert de Jong). De komst van deze nieuwe dans- en levenspartner roept de ergernis op bij zijn dochters Vonne (Plien van Bennekom) en Aafke (Tjitske Reidinga), die beiden zelf nogal gefrustreerd door het leven gaan. Omar op zijn beurt is verliefd op de Turkse Meral, maar haar broer zit het liefdesgeluk tussen het tweetal in de weg. Hij geeft pas toestemming voor een relatie als Omar van hem wint bij een partij olieworstelen. De cirkel is rond als opa Thijs, die vroeger worstelkampioen was, hiermee zijn kleinzoon Omar kan helpen.

avatar van Black-Pearl

Black-Pearl

Hij lijkt me wel vet

Quido

Interview met editor Job ter Burg op cinema.nl.

Leuk interview!

Ben wel benieuwd naar de motivaties van de 0.5 stemmers...

Quido

Ach, er zijn er genoeg die op voorhand een lage score uitdelen omdat Yes-R erin meedoet. Daartegenover staan er een boel die een hoge score uitdelen omdat hij in de film speelt.

neo

Of die films enkel in extremen lijken te kunnen beoordelen.

TimD

Of die het gemiddelde gewoon omlaag wilde gooien.

Of omdat het ''een nederlandse film is'' en veel mensen dan ook al een oordeel hebben zonder hem gezien te hebben.

De mogelijkheden zijn eindeloos.

avatar van Wouter666

Wouter666

yes-r, wat moet je er toch mee, hier ga ik op voorhand al geen geld en bandbreedte in steken.

avatar van by_the_way

by_the_way

best wel een vooroordeel.

avatar van N811

N811

wat een walgelijke film lijkt met dit zeg.

avatar van Wassup !

Wassup !

Wouter666 schreef:

Niks aan toe te voegen .

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dat hij een erg matige rapper is wil nog niet zeggen dat hij niet kan acteren.

avatar van Stephan

Stephan

Wouter666 schreef:

Met bandbreedte steek je sowieso je geld in verkeerde zakken...

avatar van hinie

hinie

Lijkt me dit...is dat... ga hem eens gewoon eerst kijken voordat men je oordeel velt over deze film!

En het is niet eens interesant voor andere om te lezen, dat je hem niet wil gaan zien.

Je wilt hier graag een mening lezen over een film die wel gezien is en niet die je niet wil gaan bekijken!!!

avatar van by_the_way

by_the_way

N811 schreef:

wat een walgelijke film lijkt met dit zeg.

Ja echt he, lekker boeiend dat het hem walgelijk lijkt.

avatar van raymon

raymon

staat op 8 in de box office, niet het succes denk ik waar Martin koolhoven en de producent op zaten te wachten.

avatar van cornelis

cornelis

Ik denk twee plaatsen lager dan realistisch te hopen was.

avatar van Wouter666

Wouter666

BoordAppel schreef:

Dat hij een erg matige rapper is wil nog niet zeggen dat hij niet kan acteren.

sure, hij wordt van de straat geplukt, beetje rappen, nooit acteerles en kan gelijk acteren, tis geen Ricky Gervais

neo

Er zijn anders behoorlijk wat mensen die vanuit muziek op acteerwerk overgingen en het absoluut niet verkeerd deden.

avatar van Quentin

Quentin

Bowie, Sinatra, Wahlberg .... en dan toppers als Whitney Houston, Beyonce, Madonna, J-Lo, Ice Cube, Ice-T, Eminem, 50 Cent & Frank Stallone ?

TimD

Eminem was toch goed, Ice Cube ook.

avatar van Quentin

Quentin

[off-topic] Eminem speelde zichzelf ... zie hem geen andere rol spelen, Ice Cube heeft maar een fatsoenlijke rol gespeeld; Three Kings, de rest was rotzooi [/off-topic]

avatar van De Puritein

De Puritein

Magere start ''n Beetje verliefd'

Uitgegeven op maandag 18 december 2006 om 19:15:31

print in printvriendelijk formaat email dit bericht aan een vriend

(Novum) - ''n Beetje verliefd' kent een moeizame start. De feelgoodfilm van regisseur Martin Koolhoven is binnengekomen op de achtste plaats van de Nederlandse box office, de lijst van twintig films met de hoogste omzet. In het openingsweekeinde bracht de film een kleine honderdduizend euro op.

Magere start ''n Beetje verliefd'

De nummer één, 'Casino royale', was in zijn vierde week goed voor bijna een half miljoen euro. 'Plop in de stad', een andere Nederlandse nieuwkomer, bracht dit weekeinde niet meer op dan 36 duizend euro en staat op de twaalfde plaats.

De Amerikaanse productie 'The holiday' met Cameron Diaz, Kate Winslet en Jude Law scoorde een stuk beter en kwam in de eerste week binnen op de derde plaats. De romantische komedie liet de bioscoopkassa's rinkelen met een opbrengst van bijna 370 duizend euro.

In de film ''n Beetje verliefd' spelen onder anderen Yes-R, Plien van Bennekom en Ad van Kempen een rol. Vorig jaar regisseerde Koolhoven 'Het schnitzelparadijs'. Binnen elf dagen hadden meer dan honderdduizend bioscoopgangers de avonturen van de Marokkaanse afwashulp gezien, waarna de productie werd bekroond met een Gouden Film.

[Copyright 2006, Novum]

neo

Je spreekt wel erg snel over een flop.

avatar van Wouter

Eerste weekend is acceptabel. Geen gigahit, maar flop slaat nergens op. De film blijft overal staan; hier en daar zelfs meer vertoningen.

avatar van Stephan

Stephan

Totaal misplaatst leedvermaak puritein...

Hoe was de serieuze pers hierover eigenlijk?

Quido

Wat een zielig "nieuws"bericht weer ... staat weer vol fouten of domme redenaties.

TimD

Ik zie niet wat er mis is met dat bericht.

avatar van cornelis

cornelis

Vind het wel meevallen, echter, bedenk dat box office resultaten aan interpretatie onderhevig zijn. Het gaat om de relatie verwachting-resultaat. Als men had verwacht The Holiday te verslaan, dan is dit een tegenvaller. Maar dat was dan ook niet een erg realistische verwachting. Wilde men meedraaien met de blockbusters dan is dit resultaat niet teleurstellend.

Nu al spreken van een flop is voorbarig en onterecht.

Quido

Bovendien is het appels met peren vergelijken om de opbrengst van een film die met 2 of 3 keer zoveel kopieën draait te vergelijken met de opbrengst van deze film. Ze kunnen zich beter bij het screen-average houden om een beeld te geven, stuk objectiever. Ik vind de opening zeer redelijk (zeker gezien de hoeveelheid concurrentie) en denk dat ie uiteindelijk zelfs winst maakt (met een budget van ongeveer acht ton).

Daarnaast is die nieuwe Plop-film geen Nederlandse film.

avatar van hinie

hinie

Net goed dat hij flopt. Deze film verdiend niet anders. Wie betaalt nou voor voor die lul van en Yes'r[/quote]

Wat een kinderachtige uitspraak..