• 9.373.596 stemmen

American Gangster (2007)

Biografie / Misdaad | 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)

Genre: Biografie / Misdaad

Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor

Releasedatum: 15 november 2007

Plot American Gangster

"There are two sides to the American dream"

Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.

Richie Roberts

Moses Jones

avatar van michelnijmegen

michelnijmegen

menie schreef:

dit lijkt me een mooie en spannende Film en een Schiet film

verwacht niet teveel schieten... maar wel een hele goede film

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ik heb de film gisteren gezien.

En het is echt een goeie gangsterfilms met een sterke cast en regie.

De verhaallijn kwam ook heel erg overtuigend over.

Ik had al heel erg lang op deze film gewacht en het resultaat mag er ook zijn.

Kortom je moet deze film gewoon zien.

Een 5,

avatar van Ammer

Ammer

Zelden gingen 157 minuten zo snel voorbij,

een groots epos met uitmuntende acteerprestaties van zowel de hoofdrolspelers als de vele bijrolacteurs.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en zo tot leven gebracht als alleen Ridley Scott dat kan.

Deze film grijpt je vanaf het begin tot eind bij de strot. 5*

avatar van Neder

Neder

Hij duurde erg lang maar toch vond ik het jammer toen het over was. Geen moment verveeld. Prima gangsterfilm van Scott!

ik had graag wat meer schoten en fysiek geweld gezien , het werd nu meer gesuggereerd dan dat je het zag. Desalniettemin 4 sterren met dank aan Scott en de topcast.

Lord Flashheart

Mijn nieuwe baan in de filmwereld werpt al na drie dagen z'n vruchten af: kaartjes voor de voorpremiere in Leiden. Kom ik ook eens in een bioscoop.

Wat betreft de film: uiteraard weer zwaar overrated door het BrEaZAh publiek op moviemeter dat nog opgewonden raakt van thugs die met hun pipa op de scotoe schieten. Ik heb het allemaal al zo vaak voorbij zien komen.

Hoewel het verhaal waargebeurd is, vertelt de film niets nieuws en brengt het ook niets vernieuwends. Geen originele editing, geen spetterende soundtrack, visuele eenheidsworst, kortom: waar Scott zich nog had kúnnen onderscheiden, gebeurt dat ook niet.

Zeker geen weggegooide avond gehad, daaraan was vooral de ambiance in Leiden debet. Maar de film op zich stelde weinig voor en duurde ook nog eens achterlijk lang. Geen slechte film, maar een must see? Mensen die dat beweren moeten nodig eens wat andere gangsterfilms bekijken. 3***

avatar van 3din

3din

Film nog niet gezien, maar de affiche is retecool

avatar van Materny

Materny

Zaterdag Pathé Eindhoven.

Denzel heeft me nog nooit telleurgesteld, enkele van zijn films wel.

Maar ik heb goede hoop, trailer was namelijk wel aantrekkelijk.

avatar van Jefferson019

Jefferson019

Prima filmpje.Alleen had van mij nog wel iets langer mogen duren.

Veel dingen ging voor mij gevoel best wel fast paste ,ondanks dat de film nog 157 min lang was.Had best wel meer willen zien van de broers van Frank Lucas. en ook hoe Richie Roberts aan al die informatie kwam van die criminelen. voordat Frank Lucas er mee ging bemoeien .. Dat ging veel te snel.

Verder vond ik het erg cool dat Common, Ti en RZA een rol hadden in deze film.

Voor mensen die willen weten hoe Frank Lucas eruit ziet.

Nicky Barnes, links en Frank Lucas rechts.

4.0

avatar van Thomas

Thomas

kan natuurlijk niet tippen aan klassiers als goodfellas en casino... Toch is deze film aller aardigst... beter dan The Departed...

voor mij zeker een MUST SEE...

avatar van johnrambo

johnrambo

Ik had heel veel verwacht van deze film.

En dan kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen.

Hij viel ook tegen, maar was zeker niet slecht.

Een prachtige cast , die bijna garant moet staan voor succes.

Er werd dan ook goed geacteerd, zoals verwacht mag worden.

Het zat allemaal goed in elkaar, en de lange speelduur was geen probleem.

Ook het verhaal was zeer origineel, en ik kan me niet heugen dat er een film is die hier ook over gaat.

Toch had de film het gewoon niet.

De film heeft me gewoon niet kunnen grijpen, en dat ligt waarschijnlijk aan het feit, dat er geen gelegenheid was om je goed in te leven in één van de hoofdrolspelers.

Het karakter van drugsdealer Frank Lucas, en politieagent Roberts lieten me volledig koud.

Conclusie: Zeker geen topper, maar wel de moeite van het kijken waard.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

tijdje geleden "we own the night" zitten kijken, een goede mafia film. eindelijk, dacht ik... weer eens een goede politie vs mafia film! en nu deze zitten kijken, en ik moet zeggen, weer in de roos! zeer mooie film over drugmaffia vs politie. zeer goed verhaal met goeie acteurs en een perfect beeld van die tijd. genoten van elke 157 minuten. geen enkel inkak moment te bespeuren. gisteren ook donnie brasco weer zitten kijken op t.v., dus ik zit weer helemaal in de maffia film's. Amerikan gangster is een must see voor iedereen die van politie film's houd! 157 minuten is een lange zit, maar bij deze had ik er geen enkele moeite mee. ben het dan ook niet eens met Jofnrambo hier boven. de hoofdrol spelers kregen genoeg de tijd om hun eigen verhaal te vertellen, meer dan genoeg zelfs in mijn ogen. vandaar die 157 minuten denk ik! ik geef daarom een ster meer. een 4.5 dus

avatar van die hard

die hard

Goede gangsterfilm met Denzel Washington als bad guy. Was even wennen.

De film duurde best lang, maar was geen moment vervelend.

een alleraardige film met een zeer goed verhaal.

Wat een prachtige gangsterfilm, kan zeker mee in het rijtje met Goodfellas, D.Brasco, Casino etc.

Denzel was uitmuntend, ook vond ik Russel erg goed spelen. Ik heb 157 minuten genoten van American Gangster.

Een ware topper!

5 STERREN!!!

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Alleraardigste film, die heel veel raakvlak heeft met films ala Blow of Scarface. Wederom wordt er een imperium opgebouw, met de gevolgen van dien. Toch vind ik dat deze film een tikkeltje overgewaardeerd wordt. Het is zeker geen slechte film, maar tegen Blow of Scarface kan 'ie toch niet op. Daarbij telt ook wel mee dat we dit trucje allemaal wel al vaker gezien hebben, wat toch ten koste van de spanning gaat.

Toch 3.5*, want in zijn soort is het zeker geen slechte titel.

avatar van faun

faun

Redelijk goede film, ik heb me vermaakt.

avatar van De Nederlander

De Nederlander

Zeer vette film van het begin tot het eind blijf je geboeid. film duurde lang maar was nergens langdradig 4,5*

Inderdaad een aardige gangsterfilm, maar Scott is natuurlijk geen Scorsese dus wordt het ook nooit meer dan dat, afgezien van het kopieren van enkele van diens stijlkenmerken.

Voor sfeer hoef je deze film niet te zien, iemand als Spike Lee had hier ook meer mee gekund denk ik.

Denzel is wel de grote meerwaarde hier, blijft toch een uitstekend acteur.

En leuk om P.E. op de aftiteling te horen. .

avatar van christophel

christophel

voor mij , een redelijk goede film..niets boeiends, alleen omdat het een waar gebeurd verhaal is , scoort deze film voor mij ****4 punten

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Totally overrated..... ondanks dat de film op ware gebeurtenissen berust; heeft deze film niet, dat wat andere films uit dit genre zo fameus maakte zoals "Scarface" of een "Casino".....

Duurde me allemaal wat te lang, en de altijd zo brave Denzel Washington kan als Topcrimineel niet mee in het rijtje van een Al Pacino of Robert DeNiro...

Neme niet weg dat de film best te pruimen is en toch nog een *3.0* wegsleept;)

avatar van Bartel

Bartel

Ik vond hem wel goed, sterk verhaal, alleen waar ik me een beetje aan stoorde is dat hij wel heel makkelijk drugslord werd.

Ik vind het verhaal van Scarface dan ook vetter omdat je Tony vanuit het niets één van de grootste ziet worden.

Maar waar Al Pacino de gehele film over doet, doet Denzel het in deze film in slechts 5 minuten...

avatar van Bullit

Bullit

Zo goed vind ik deze niet.Af en toe wat langdradig. Heb deze na dik een uur ook 45 minuten vooruit gespoeld. Toen werd het ook iet beter. Daarom een 3***

avatar van Fonk

Fonk

Ben nog aan het twijfelen tussen een 3 en een 3.5. Vond hem erg langdradig en het duurde lang voordat het verhaal pas interessant begon te worden.

Zijn huis werd overhoop gehaalt, de hond werd neergeschoten, zijn vrouw werd geslagen etc. En wat deed de koelbloedige gangster? Helemaal niks. Terwijl je toch echt een ander beeld had van Denzel.

Middelmatig filmpje, had toch wat anders van Ridley Scott verwacht.

avatar van Judiith^

Judiith^

Erg goede film! Ridley Scott is ook een super regisseur! Hij heeft erg goede films onder zijn naam. Russell Crowe vond ik de betere acteur in deze film.

avatar van SLK

SLK

Ben echt eens benieuwd. Er zijn allang geen goede gangsterfilms gemaakt.

avatar van Jointz

Jointz

Lord Flashheart schreef:

wat dacht je, nu ik in de filmwereld zit kan ik ook een strakke recensie schrijven?

Ik kreeg plaatsvervangende schaamte bij het lezen van je tekst.

En als je al dure woorden neer wilt zetten, gebruik ze dan goed.

Je hele debet verhaal klopt niet. Voor jou dus voorlopig alleen de dvd "Nederlandse taal en opvoeding" nog maar eens.

Ik ga zo de film denk ik maar eens kijken. Ben erg benieuwd!

avatar van Puthenaer

Puthenaer

Erg mooie film. Ben niet zo'n gangsterfreak, maar doordat Washington erin zat toch eens gekeken en hij was écht mooi!

Jointz schreef:

Nee, en dat was ook helemaal niet de bedoeling. Jouw interpunctie klopt overigens niet.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Lord Flashheart schreef:

Vind 3* dan nog aan de hoge kant na jouw verhaaltje.

avatar van Jointz

Jointz

Lord Flashheart schreef:

Nou jongen, je verhaal rammelt. Dus morgen, als je de deuren van de Videoland weer gaat openen beter je best doen. Want veel verder zul jij niet zijn gekomen in "het filmwereldje".

Jointz schreef:

Nou jongen, je verhaal rammelt.

Er "rammelt" niks, ik geef gewoon m'n mening. Ik heb in jongerentaal uitgelegd wat het niveau van de gemiddelde gangsterfilm liefhebber op moviemeter is. Dat jij je daardoor op je pik voelt getrapt is niet mijn probleem. Ga nu maar snel een djonko roken, word je relaxed van.

Vermoeiend, jaloezie.