American Gangster (2007)
Genre: Biografie / Misdaad
Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor
Releasedatum: 15 november 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot American Gangster
"There are two sides to the American dream"
Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.
Richie Roberts
Javier J. Rivera
Freddie Spearman
Moses Jones
TonyMontana
Alleen wat ik HEEL irritant vond, was de WU-TANG-CLAN tattoo van die neger in Crowe's drug-squad!
Het was fucking '71....de wu-tang-clan bracht zijn eerste single uit in '92!!!!!!!!!
Beetje slordig jongens!
LOL
heb het ook gemerkt!!!... (btw, 'die neger' is RZA, member van de Wu-Tang Clan)..
stevy
Zeer sterke film. Ik merk op dat mensen vergeten dat het hier om een film gaat en niet om een volledige vertaling van realiteit .
Danzel washington speelt hier werkelijk een voortreffelijke rol. Werklijk fantastisch.
Geen 5* omdat het verhaal van mij te traag begon. Er werden dingen verteld di ewat overbodig waren om de kern van het verhaal te begrijpen, en de film kwam te langzaam op gang.
Russel crowe is niet de juiste man op de goede plek, maar hij weet er toch nog het beste van te breien.
Boeiende en intressante film, heeft mn intresse over deze Frank zeer sterk gewekt!
FL88
Iemand anders nog met een glimlach in de zaal gezeten toen Jon Polito (bekend van verscheidene Coen bros. films) ten tonele kwam? Kleine miscasting wat mij betreft.
tevelenco
Mede door het meespelen van Denzel Washington en Russel Crowe en het torenhoge gemiddelde hier toch wel erg benieuwd geworden naar deze film.
Maar.....hij viel me toch een beetje tegen.
Zoals al vaker gezegd begon de film erg langzaam waardoor vooral het eerste gedeelte een lange en saaie zit was.
Later als het onderzoek naar Frank Lucas wat meer gestalte krijgt wordt de film wat beter maar ECHT goed werd hij voor mij nooit.
Echt slecht is hij natuurlijk ook niet maar verder dan een krappe voldoende kom ik niet.
Ook niet echt mijn type film........
deTuinman
Gisteren gezien, ik ben echt verrast
ondanks de lange opgang en chronologische ingewikkelheden, was dit echt een hele goeie film die lang in m'n geheugen zal blijven
velen zullen het niet durven, maar ik plaats deze wel degelijk tussen Goodfellaz, Godfather, Donnie Brasco etc..
Waarom? puur om het verhaal, daar past het bij, velen hebben het idee dat het alleen maar oude films kunnen zijn, maar dat vind ik erg kortzichtig
de filmethiek, de muziek, scenes, shots, dialogen, zijn erg fijn uitgewerkt wat ik gewend ben van ridley scott
hoewel de film maar uit 20 % realiteit bestaat ben ik toch heel erg gefascineerd geraakt naar de man Frank Lucas en dat kunnen weinig films, iets bij me opdringen
Waku
Misdaadfilm om van te smullen.
Lekkere ouderwetse gangsterfilm met een uitstekende rolbezetting en dat werpt zijn vruchten af..
Denzel Washington overtuigt als koele maffia baas en Russel Crowe overtuigt als goudeerlijke harde aanklager.
“American Gangster” is sfeervol gefilmd in de States en in Thailand.
De film is niet zo bruut en gewelddadig als “Goodfellas” of “Scarface” maar heeft dit ook niet nodig.…
Kleine rol is er ook nog voor Cuba Gooding jr ….Ik denk zijn kleinste rol ooit in een grote film maar dit terzijde.
“ American Gangster” biedt de kijker alles….actie, corruptie, verraad en afpersing het zit er allemaal in.
newhouse
Een goede film, maar begint iets te traag...Ik vind het iets te langdradig maar zeker wel een gangsterfilm je moet gezien hebben. Danzel speelt zijn rol zeer goed en overtuigend
Yuppie_Scum
LOL
Ahhhh dat verklaard de tattoo ook direct....maar ze hadden het op z'n minst even kunnen weg airbrushen!
Skeleton
Goede fim! Een mooi verhaal met een langzaam opkomend verhaal. Maar dat heeft toch ook wel weer wat! Verder heeft het ook een mooi eind!
*Skylar*
Nou, ik heb wel beter gezien. Maar goed geacteerd, dat wel. Verhaal is een beetje langzaam, maar toch wel 3,5*
voomzap
verlaagd naar 2,0. Heb hem deels toevallig bij iemand nog eens gekeken en kwam erachter dat het eigenlijk wel triest is dat dit soort films zo hoog scoren. Pretentieus, oppervlakkig, gemakkelijk, clichématig popcornvertier. ik gun dit gewoon geen topnotering.
Kibabu
Per ongeluk 4 sterren vergeven, wilde er maar 3 verstrekken. Sfeervol geweldadig ondernemersschap van een ogenschijnlijk kalme kerel. Bijzonder: Denzel Washington eens een keer in een NIET te ruim vallend pak...
Weitje
Ik heb de film ook gezien en hij is wel oké. Een goede film om gezellig even naar te kijken, maar het is geen supergeweldige film die je MOET zien. Ik heb wel betere films gezien. Deze was wel aardig..
Een foutje waar ik me erg aan stoorde in het begin van de film was wanneer Frank Lucas tegen zijn toenmalige baas iets zei over grote bedrijven in Amerika. Hij noemde Japanse merken op, onder andere Sony en vervolgens zei hij iets in de zin van: "Die Chinezen pakken ons werk af." of "Die Chinezen zorgen ervoor dat wij geen werk meer hebben."
Sorry voor de niet precieze citaten, het is inmiddels weer even geleden dat ik die film heb gezien. Maar dat viel me op omdat dit een film is die wereldwijd wordt uitgezonden en zulke fouten vind ik dan verschrikkelijk slordig.
Dit soort fouten worden trouwens vaak gemaakt: Chinezen en Japanners door elkaar halen. Dat is net zo irritant als dat Nederlanders, Belgen of Duitsers door elkaar gehaald zouden worden.
martinovitch
gisteren naar de bioscoop geweest en jammer genoeg draaide ze deze film niet dus ben ik maar naar Hitman gaan kijken vond het toch jammer
Melvin Udall
Mooi rustig opgebouwde crimemovie met Denzel na Training Day weer in the bad guy rol.
Je kan je nauwelijks voorstellen dat het verhaal waargebeurd is...
Enig minpuntje is de lengte die maakt het geheel ietwat traag.
Albo
Zonder twijfel een van de beste films van 2007.
Meeslepend verhaal en de hele film wordt op de schouders van de twee topacteurs Denzel en Russel Crowe(alhoewel ik Denzel beter vond acteren).
Knap dat ze niet teveel van de originele gebeurtenissen hebben afgewijkt en toch nog een waardige film weten neer te zetten.
Geeft een goede sfeer van de jaren "70 en maakt je nieuwsgierig over het leven van de topcrimineel Frank Lucas.
Een 4.5*
Yuppie_Scum
dat foutje is mij ook opgevallen....en ik heb daar even over nagedacht. Het kan ook bewust gedaan zijn, om het een ongefundeerde uiting van frustratie te laten lijken.
Americanen staan nou niet bepaald bekend om hun goed gefundeerde argumenten haha
Pieter Montana
De hoge verwachtingen, het is tenslotte van de regisseur van Blade Runner, gingen hier ook niet op. Sterke rollen van Washington en de altijd goede Crowe maar verder blijft het allemaal wat voorspelbaar en is het eigenlijk maar een doorsnee kat en muisspelletje dat misschien wat hoger wordt gewaardeerd door zijn verrassend en doordacht einde.
Replicant
Erg mooie film.
Ik ben zowieso al een groot fan van het Mafia genre, dus als er dan een originele film uit komt in dit genre dan vind ik dat niet erg.
Het leuke is, dat het dit maal over de ''zwarte'' mafia gaat in New York.
Deze hebben ook een belangrijke rol gespeeld in de mafia wereld in NY, maar er was nog niet echt een mooie film over.
Denzel speelt weer eens een top rol!
Het is altijd genieten geblazen als hij in een film voor komt.
Een aanrader dus!
garlic senior
Tamelijk goede film. De acteerprestaties vind ik wel goed, hoewel de rol van Denzel Washington in Training Day echt veel beter is. Het drugsprobleem wordt daarnaast ook vaak in beeld gebracht, waardoor vooral het beginstuk langdradig begint te worden. Film biedt daarnaast weinig spanning en bijzonderheden. Het laatste gedeelte van de film is al beter en dan komt de ware aard van de topacteurs naar boven qua acteerprestaties. Helaas is het einde nogal vluchtig, waardoor je ook van de finale niet echt kan genieten. American Gangster is een best goede film, maar net als Blood Diamond zwaar overgewaardeerd.
tal1b
strakke film, american gangster..
Echter zie ik de link niet met Blood Diamond? Vlucht leonardo met RZA ofzo?
stuffie
Ik vond er echt geen zak aan, alleen het laatste kwartier was wel aardig.
Chucky92
Mijn favoriete film van dit jaar, zelfs een van de beste films die ik gezien heb van Denzel. Terwijl ik bijna alle films van Denzel ken, deze film komt zowiezo in mijn top 10.
*4.5
DragQueen
Een knappe film, met een sterk verhaal. dat overigens op een onderhoudende wijze uitgewerkt is. het acteerwerk van washington en crowe is sterk te noemen. en vooral washington brengt zijn rol subliem over. verder is dit een van de betere films van de laatste tijd, en een topper onder de maffia-films. dikke 4 sterren.
krc 4ever
dit jaar zijn veel films gered, door sterke acteerprestaties. Washington was echt goed, maar de film vond ik eigenlijk niet echt goed, te weinig actie. Het verhaal was dan wel weer goed
tal1b
Ik vond er echt geen zak aan, alleen het laatste kwartier was wel aardig.
De hele opzet hoe die het voor elkaar heeft gekregen, dat die gast boven de italiaanse mafia staat, vind je niks aan?
En het 'zomaar' opbiechten vond je wel aardig..
ah ja, ieder z'n mening

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe verdwijnt 1 januari van Netflix

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' van Ridley Scott vanavond op televisie

De tien best beoordeelde films van de vandaag jarige Chiwetel Ejiofor (46)

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Scarface

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
underdogblack peopledrugshandelghettogangsterdrug smugglingmaatschappijambitionrise and fallagentdrug dealingcorruptie bij de politiepolitie-detectivefamilielaw enforcement post-credits scenedishonestycriminal heroes