Genre: Komedie / Drama
8,8 (2.465.645)
Releasedatum: 22 september 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Forrest Gump
"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
Forrest Gump
Forrest Junior
School Bus Driver
Nurse at Park Bench
@ jumpstylemovie
Speranza heeft uitgelegd dat de film hem geen moment wist te raken. Dat kan natuurlijk en in zo een geval is de laagste score verantwoord.
Maar bewijs jij nu eens het tegendeel en vertel ons wat de film zo geweldig goed maakt in jouw ogen. Wat maakt deze film een meesterwerk volgens jou?
Overtuig ons van jouw gelijk!
Moederliefde, Liefde voor iemand die constant bij je weg is, de droom van je overleden vriend waarmaken ookal is het zoiets achterlijks als garnalenbootkapitein, Je hele leven vertellen aan complete vreemdelingen terwijl je wacht op de bus .
Het heeft allemaal een geweldige sfeer, en Tom Hanks acteert geweldig. En MIJ raakt het. En nu zijn we weer Ontopic
jumpstylemovie
Ook dat hij langs alle belangrijke gebeurtenissen van Amerika flitst. Is ook zeer mooi gedaan.
Een hoop kul over stemgedrag van gebruikers weggehaald. Per ongeluk een bericht teveel (het door jumpsylemovie gequote bericht van Nomak). Sorry.
jumpstylemovie
Ik neem het jou niet kwalijk, Starbright Boy.
Thiadure
prachtige film , wist me de volle speelduur te boeien.
Hanks speelt hier uitmuntend
Youp Elzing
prachtige film , wist me de volle speelduur te boeien.
Hanks speelt hier uitmuntend
me 2
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Tom Hanks toont in deze film nogmaals dat hij één van de beste acteurs is ter wereld. Feel-good moments wisselen droevige en emotionele gebeurtenissen af en zorgen voor mooie overgangen in Gumps leven. Echt prachtig gedaan hoedat hij, de man met een laag IQ waarvan iedereen (behalve zijn moeder en een beetje Jenny) dat hij nooit iets zou bereiken en toch ontmoet hij 3 presidenten en John Lennon, is pro in American football en pingpong en is rijk dankzij een garnalenbedrijf. Ik vond het ook echt geweldig dat Forrest, Elvis ontmoette en dat dansje deed en dat de king dat daarna op TV nadeed, zeg maar. Het meest emotionele vond ik toch wel toen Forrest bij het graf van Jenny stond. Tja wat valt er nog meer over te zeggen, prachtige beelden, fantastische muziek van zowel tracks van de film als the blues and the rock 'n roll van the golden sixties. Ik kan gewoonweg geen nadelen bedenken voor deze film. Alles was prachtig van het begin tot het einde dus geef ik deze film een dikke welverdiende 5 en een plaatsje in mijn top 10 waar hij thuishoort.
Mafkees1233
Was me niet opgevallen dat ie zo lang duurde.
Mooie film die je met een "als hij het kan, kan ik het ook" gevoel achterlaat.
Bart Simpson
Was me niet opgevallen dat ie zo lang duurde.
Mooie film die je met een "als hij het kan, kan ik het ook" gevoel achterlaat.
''Als hij kan spelen alsof hij alles kan, dan kan ik dat ook!''
Zo'n gevoel had ik erbij.
Willie_Baas
''Als hij kan spelen alsof hij alles kan, dan kan ik dat ook!''
Zo'n gevoel had ik erbij.
hahaha.. +1
ik moet deze film weer eens bekijken, al lang niet meer gezien
doodah
Prachtige film die vanaf de eerste seconde wist te boeien. De film begon al meteen mooi met dat veertje dat dwarrelde, terwijl je die prachtige muziek hoort die je meteen in de sfeer brengt.
Luister maar: YouTube - Alan Silvestri Forrest Gump Suite
Ook het einde is prachtig. Wat niet van enorm veel films gezegd kan worden.
Het verhaal zelf zit gewoonweg schitterend in elkaar. Er steekt zoveel in.
Hij zit ook boordevol mooie en ontroerende momenten. Toch is hij niet te zwaar door de dosis humor die er ook inzit.
Ook petje af voor Tom Hanks, die ons maar weer eens toont dat hij diverse rollen aankan. Ook een bravo voor de andere acteurs want ook zij hebben hun rollen schitterend vertolkt.
Een welverdiende 5 sterren dus.
pluislim
Dit is mijn topfilm. Ik weet al niet meer hoe vaak ik hem heb bekeken.
Tom Hanks, het verhaal, het einde. Alles klopt aan deze film. Vooral het einde is verrassend!!!!
Don MN
Forrest Gump
Na herziening van Forrest Gump werd ik opnieuw tevredengesteld, wat ertoe leidde dat ik een recensie zal schrijven. Forrest Gump is mijn eerste Robert Zemeckis film en ben zeker onder de indruk.
Verhaal
Het begint op een bankje in het park, waar Forrest al dan niet gewenst tegen mensen praat die ook op het bankje zitten. Al snel verplaatst je je naar de situatie waar hij het over heeft. Na een deel van zijn leven gezien te hebben switch je weer terug naar Forrest op het bankje en wordt daar even met iemand die op de bus te wachten zit gepraat.
Forrests leven begint zoals het leven vaak is: oneerlijk.
Zijn rug is zwak en heeft daarom een groot ijzerwerk om zijn benen.
Daardoor wordt Forrest ook tot de eerste schooldag volledig onder de vleugels van zijn uiterst liefhebbende moeder opgevoed.
Wanneer school dan wel begint is het eigenlijk de bedoeling dat hij naar een speciale school gaat. Forrest is niet alleen lichamelijk zwak, maar ook op intellectueel gebied ligt hij achter op zijn leeftijdsgenoten. Mama zorgt ervoor dat Forrest toch naar een "normale school" mag. Leuk is school niet voor hem te noemen, aangezien hij alleen door een meisje genaamd Jenny geaccepteerd wordt. Jenny zal een grote rol in Forrest zijn leven spelen. De gebeurtenissen die plaats vinden zijn erg onrealistisch maar worden op een dergelijke manier geromantiseerd dat het erg amusant is. Het ontmoeten van bekendheden, presidenten en de manier waarop hij zijn geld verdient. Over het verhaal ben ik zeer te spreken, origineel en verassend.
Quotes
- Run, Forrest, Run
- My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Forrest Gump zit vol met memorabele quotes, waarvan de meeste echt een vrolijke kijk op het leven geven.
-Oh, yes sir. Bit me right in the buttocks. They said it was a million dollar wound, but the army must keep that money 'cause I still haven't seen a nickel of that million dollars.
Vooral in met zijn (chagrijnige) vriend Luitenant Dan vinden hilarische
uitspraken plaats.
-Lieutenant Daniel Taylor: Have you found Jesus yet, Gump?
Forrest Gump: I didn't know I was supposed to be looking for him,
sir.
Visueel
Niet alleen de natuuropnames, maar bijna alles wordt prachtig in beeld gebracht. De transformatie die Forrest ondergaat van lopen met behulp van materiaal naar rennen als de pestkoppen achter hem aan zitten, vind ik geweldig. Daarnaast zal ik er een paar noemen en proberen niks te verklappen. Op de boot met Luitenant Dan tijdens de storm, Ping Pong in China, gehele oorlog in Vietnam(vuurgevecht, regenscenes, bommenwerpers), rennende Forrest Gump(volwassen).
Conclusie
Het is een feel-good movie, maar bevat genoeg serieuze aspecten die je aan het denken zetten. Forrest Gump is voor mij een grote bron van inspiratie, een geweldige acteerprestatie van Tom Hanks. Een film die je niet snel zal vergeten en makkelijk met plezier meerdere malen kunt zien.
Forrest Gump: That's all I have to say about that.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
leuke quotes maar der mist er nog eentje, ik ben em trouwens zelf al vergeten maar Forrest zegt altijd hetzelfde zinnetje telkens als hij Jenny terug tegen komt, ik dacht dat het iets met peanuts of zoiets was...
Don MN
Ik neem aan dat je deze bedoelt:
Forrest Gump: Me and Jenny goes together like peas and carrots.
JohnWilliams
Forrest Gump, een film die ik nog moest zien eigenlijk, er werd namelijk veel goeds over gesproken...
De film was in 1 woord: Fantastich.
En waarom dan fantastich want er zaten toch wel verscheidende drama's in...De Cast was erg goed en dan bedoel ik natuurlijk Tom Hanks die zo goed speelt. Forrest is niet helemaal 100 % natuurlijk, en Hanks weet dat zo goed neer te zetten, en dan die dingen en die quotes in de film. Ze zijn allemaal geweldig. Dan heb je ook nog de prachtige muziek met vooral dat piano theme van Alan Silvestri. Verder vind ik het verhaal meer dan prachtig en zaten er verscheidende zielige dingen in...de dood van zijn moeder en natuurlijk de dood van Jenny wat een erg zielig moment in de film was. 1 van de beste scenes was dan ook dat hij bij dat graf stond en zei: I miss you Jenny. Ja zulke scenes maken indruk op mij...
5* en een verdiende plaats in de top 250 (nummer 20), een geweldige film!
13woutie13
elke keer zegt hij:
that's al i have to say about thát
jumpstylemovie
inegeval hij zegt dat heel grappig
Ik hou van dat accent.
Ook in situaties die ik getypt heb in een aantal vorige berichten.
doodah
Ik vond zijn accent in het begin eerder vervelend. Maar ik wende er snel aan, en dan viel het wel mee.
jumpstylemovie
Het kind dat als Forrest toen ie 8 jaar is gecast kan helaas niet goed omgaan met dit accent. Maar ik irriteer me er niet aan
Voorbeeld : My name is Forrest Gu-huuump
13woutie13
er zijn maar heel weinig acteurs die een volledige film kunnen dragen. tom hanks doet dat in meerdere films, waaronder forrest gump.
Alfred Mok
Recensie: Forrest Gump.
My name is Forrest, Forrest Gump.
Er zitten zeker wat geweldige memorabele quotes in deze film van Robert Zemeckis. Ik ga mijn recensie zeker niet te lang maken...
Deze film heeft echt al mijn favoriete scenes: Oorlog, Romantiek en een vleugje humor. Verder zit er een goed verhaal in (ook wel een emotioneel verhaal). Het einde is ook sterk en de hoofdrol van Tom Hanks is geweldig. Forrest word gespeeld door Hanks die hiervoor ook een Oscar heeft gekregen en dat is naar mijn beleving verdient. Andere goeie bijrollen werden vertolkt door Robin Wright Penn en Gary Sinise. Vooral Penn speelt geweldig en heeft een goeie emotionele rol. Ik heb het al eerder gezegd...maar 1994 blijft echt het mooiste filmjaar en ik kan nog steeds niet begrijpen dat van al die fantastische films Tom Hanks een oscar won. Maar dat bedoel ik in een goeie manier, zo speelde Hanks beter dan Tim Robbins in The Shawshank Redemption. Ja, deze film heeft Hanks op de kaart gezet in de filmwereld en dat is maar goed ook want hij maakt nog steeds films na films en ze zijn allemaal geweldig om te bekijken.
5* voor deze film vanwege: Het Verhaal, de Cast en nog veel meer. Naar mijn mening een film vol met fantasitche quotes die je tot op de dag van vandaag nog bezig houden.
Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.
Minotaures
Zelfs Patrick Lodiers van De Lama's quote dat tijdens een aflevering. Vele gebruiken die zin waarschijnlijk.
jumpstylemovie
Oh? Ik ken zowat elke episode maar nog nooit gehoord in De Lama's.
Minotaures
Ik kan het u verzekeren dat die dat zei. Mocht ik het ooit weer vinden, zal ik het posten.
jellybean
Dit is gewoon 1 van de beste films ooit gemaakt, een regelrechte klassieker....
Mijn pa van 72 heeft hem al zo vaak gezien en is nog steeds onder de indruk; hij vindt het geweldig dat Forrest ondanks zijn millionairsstatus op zijn grasmaaiertje zijn werk zit te doen, vindt -ie ontroerend!
Dus ook namens mijn pa; een dikke 4,5.
glimlicht
ach,,
ik kan het gewoon niet toegeven..
Ik heb hem denk ik al 2 jaar niet meer gezien,,
de film over het sullige mannetje Forrest Gump.
Die zijn hele peloton in de oorlog redt,,
zijn schooljaren doorgaat zoals ieder Amerikaans kind dat zou willen.
Vrienden word met een cynische zak met een hart van goud.
Altijd naar zijn moeder luistert.
Mensen aanspreekt op een bushalte en niet word aangezien als een crack dealer.
Woont in het aller-aller-aller mooiste huis ooit.
Verliefd word op iemand en daardoor diegene uit de brand helpt.
En word begeleid door de meest oversentimentele muziek ooit.
Het is gewoon 1 van de knapste films ooit gemaakt,, hollywood of niet.
(waarom heb ik dit op 14-jarige leeftijd zo'n maand lang elke dag gekeken?,, pure hersenspoeling noem ik het
van *3,5 naar *5

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis donderdag op televisie

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis vanavond op televisie

Netflix is als een doos bonbons: voor je het weet zijn ze op

Onvergetelijke klassieker 'Forrest Gump' is vanavond (7 augustus) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
vietnam veteraanhippiechinawashington dcsingle parentmentally disabledgebaseerd op boekserveersterpresident van de verenigde statenoptimismouder-kindrelatiejaren 70autismedrugsverslavingalabamavietnamese oorlogjohn f. kennedyblack panther partyping pongbus stop vriendschapstripperpestenmoon landingronald reagan richard nixonliefdekankerzangerfamilie relatiesdeath of loverdoodziekteleg brace physical abusedying motherill mother death of motherhistorical eventlegeronbekwaamheidshrimpingwounded soldieranti war protestlow iq tragicomedyfalse historyassassination attemptvietnam flashback intellectual disabilityjaren 60tragicomedymoeder zoon relatiemonument valley child sexual abusedying in arms ptsdelvis presley single momloose adaptationdisabled veteranwar rallylyndon b. johnsondick cavettsingle dadping pong diplomacycollege footballslow-wittedbob hopeneil armstronggerald fordrobert f. kennedy